Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan mestaruuteen – ”Ihan mahtava fiilis!”

9.5.2022 00:03 Sasu Salin kirjoitutti suomalaista koripallohistoriaa, kun hänestä tuli ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on voittanut Mestarien liigan. Teneriffa kaatoi finaalissa Elias Valtosen edustaman Manresan 98-87 (49-50).

Teneriffa pääsi juhlimaan Mestarien liigan voittoa. (Kuva: FIBA)

Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen Teneriffa ratkaisi ottelun kolmannella neljänneksellä voittamalla sen 33-17. Salin oli finaalissa tulikuumana paukuttaen ottelussa yhteensä 18 pistettä ja ollen joukkueensa paras pistemies. Mestarien liigan kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä antoi esimakua siitä mitä tuleman pitää, kun hän latasi jo avausneljänneksellä 10 pistettä. Salin sai tilastoihinsa myös kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Salinin lisäksi Teneriffan ratkaisupelaajiin kuului Final Fourin MVP:ksi valittu Marcelinho Huertas, joka taiteili 13 pistettä ja 14 syöttöä. Sulejmanovic sai tililleen viisi pistettä ja levypallon. Manresan avausviisikossa ollut Valtonen kasasi kaksi pistettä ja kaksi levypalloa.

- Tuntuu todella hyvältä! Ihan mahtava fiilis ja oli mahtava peli. Vedimme koko 40 minuuttia loistavasti. Olen myös tosi ylpeä Eliaksesta. Hänen aikansa tulee kyllä vielä, Salin hehkutti ottelun jälkeen.

Salin liittyi Hanno Möttölän ja Petteri Koposen seuraan suomalaispelaajina, jotka ovat juhlineet euroturnauksen voittoa. Mestaruutta juhli Teneriffan kanssa myös toinen suomalaisen koripallokoulun kasvatti, nykyisin Bosnia-Hertsegovinaa edustava Emir Sulejmanovic.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Latvian liigan finaalien avauksessa Alexander Madsen hurjasteli 16 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan VEF Riian aloittaessa finaalit 94-80 (49-47)-voitolla. Madsen kaunisteli tilastojaan myös kolmella riistolla.
Ottelutilastot

Erik ja Alex Murphy aloittivat pudotuspelit Japanissa, kun Fukushima Firebonds kohtasi Sendai 89ersin. Firebonds hävisi ensimmäisen ottelun 74-80 (29-29). Alex oli joukkueensa ykkösnimi 16 pisteen, yhdeksän levypallon, syötön ja kolmen riiston tilastoilla. Erik auttoi joukkuettaan yhdeksällä pisteellä, levypallolla, kahdella syötöllä ja torjunnalla.
Ottelutilastot

Toisessa pelissä oli Erikin vuoro loistaa 17 pisteen, 15 levypallon, neljän syötön ja torjunnan tilastoilla Firebondsin voittaessa 72-65 (37-32). Alex kantoi kortensa kekoon 10 pisteellä, kolmella levypallolla ja syötöllä. Ottelupari on tilanteessa 1-1.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamana Tigers Tübingen otti toisen kiinnityksen finaalipaikkaan voitettuaan Giants Leverkusenin 87-67 (41-35). Aatu Kivimäki ei ollut Tigersin kokoonpanossa. Tigers johtaa välieräsarjaa otteluvoitoin 2-0.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden voitti Itävallan liigan ensimmäisessä välierässä Gunners Oberwartin 83-81 (43-47).
Ottelutilastot

 
1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

14.12.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Valtonen juhli Barcelonan kaatoa, Jantunen iskussa EuroCupissa ja Blomgren pisterohmuna Sloveniassa

Elias Valtonen pääsi maistelemaan harvinaista herkkua, kun Manresa kaatoi Espanjan liigassa Barcelonan. Mikael Jantunen oli jälleen mies paikallaan EuroCupissa ja Perttu Blomgren sai kätensä kuumaksi Sloveniassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

20.4.2023 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa ja Iisalon Bonn Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salinin edustama Teneriffa ja Tuomas Iisalon valmentama Bonn etenivät Mestarien liigan Final Four -lopputurnaukseen. Romaniassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi tuli päätökseen.

13.4.2023 09:45 Suomalaiset ulkomailla

Tilanteet tasoittuivat Mestarien liigassa – puolivälieräparit venyivät ratkaisevaan otteluun

Mestarien liigan puolivälierät venyivät suomalaisten osalta kolmanteen peliin. Sasu Salinin Teneriffa ei saanut otteluparia katkaistua ja Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tärkeät voitot.

Näytä lisää vastaavia