Sasu Salin juhli seurajoukkueiden maailmanmestaruutta

10.2.2020 07:46 Sasu Salin pääsi ensimmäisenä suomalaispelaajana juhlimaan seurajoukkueiden maailmanmestaruusturnauksen, FIBA Intercontinental Cupin, voittoa.

Sasu Salin nappasi komean pystin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teneriffa voitti ensin välierässä NBA:n kehityssarjan G-liigan hallitsevan mestari Rio Grande Valley Vipersin 110-89 (51-48) Salinin kerätessä tilastoikseen kuusi pistettä, levypallon ja riiston.
Ottelutilastot

Finaalissa Teneriffa sai vastaansa Milos Teodosicin johtaman Virtus Bolognan. Teneriffa oli kotikentällään vahvempi voittaen 80-72 (42-32). Salinille kirjattiin ottelussa 12 pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa.

- Hyvä fiilis totta kai. On se aina kiva voittaa jotain. Tiukka peli. Pelasimme mielestäni hyvin koko ajan. Siinä oli pieni vaihe missä, kun Bologna pääsi viiden päähän, mutta hyvin kairasimme itsemme vähän turvallisempaan johtoasemaan ja vedettiin hienosti loppuun asti. Hyvää taistelua joukkueelta koko ajan ja hieno fiilis. Nämä ovat sellaisia juttuja joita voi sitten jossain vaiheessa muistella, Salin totesi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Euroliigassa Petteri Koposen Bayern München hävisi kotikentällään Valencialle 59-66 (30-24). Koponen heitti ottelussa kahdeksan pistettä, otti yhden levypallon, antoi syötön ja riisti kerran. Bayern München on sarjassa viimeisenä seitsemällä voitolla ja 17 tappiolla.
Ottelutilastot

Jos Bayernin peli tökkii Euroliigassa, niin Saksan Bundesliigassa se porskuttaa edelleen vahvasti, kun sunnuntaina kaatui Giessen 94-75 (47-32). Koponen oli tällä kertaa lepovuorossa. Bayern jatkaa Bundesliigan kärjessä.
Ottelutilastot

Bundesliigassa nähtiin myös suomalaisvalmentajien kohtaaminen, kun Tuomas ja Joonas Iisalon Crailsheim Merlins vieraili Daniel Herbertin apuvalmentaman Frankfurt Skylinersin kotihallissa. Merlinsin sensaatiomainen kausi sai jatkoa 83-81 (76-76, 37-43)-jatkoaikavoitolla.

- Millainen voitto tänään! Meillä oli vaikea valmistautuminen, kun harjoittelimme ilman Fordia, Jonesia, Spania ja Hawkinsia. Tänään näytti pitkään siltä, ettei meillä ole mitään mahdollisuuksia. Meillä ei ollut oikeaa fokusta kolme neljännestä. Neljännellä neljänneksellä näytimme hienoa tasoa. Meillä on joukkueessa luonteita, jotka tulevat esiin vaikeissa paikoissa. Se on jatkunut koko kauden. Tänään se oli DeWayne Russel. Olen iloinen myös Aaron Jonesista, jolla on valtava potentiaali ja oli tärkeä lenkki yhdeksällä hyökkäyslevypallolla. Olen uskomattoman ylpeä joukkueestani, Iisalo suitsutti Bundesliigan sivuilla.

Crailsheim on sarjassa hienosti neljäntenä voitettuaan 18 pelistään 12. Frankfurtin saldo näyttää viittä voittoa 13 tappiota.
Ottelutilastot

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin voittoon. (Kuva: Vesa Koivunen)

Lassi Tuovi pääsi juhlimaan Strasbourgin kanssa avausvoittoaan päävalmentajana, kun Strasbourg katkaisi kaikki kilpailut mukaan lukien 13 ottelun tappioputkensa kaatamalla kotonaan Limogesin jatkoajan jälkeen 105-100 (95-95, 47-42).

Tuovi oli voiton jälkeen helpottunut.

- Joukkue ei ole missään vaiheessa antanut periksi ja meidän on jatkettava tällä tiellä. Tämä voitto muuttaa paljon ympärillämme ja ihmiset hymyilivät joka puolella, Tuovi kertoi Strasbourgin kotisivuilla.

Strasbourgilla on nyt yhdeksän voittoa ja 13 tappiota.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän Aix-Maurienne taipui kotikentällään Nancylle 75-85 (39-39). Seppälä heitti yhdeksän pistettä ja antoi kolme syöttöä. Tappio oli Aix-Mauriennelle 11. ja voittoja on tilillä kahdeksan.
Ottelutilastot

Carl Lindbom oli käsi kuumana Puolassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Carl Lindbom oli liekeissä Puolan liigassa, kun hän takoi 23 pistettä Radomin voittaessa Legia Varsovan 79-76 (36-31). Lindbom täytteli tilastojaan myös viidellä levypallolla, neljällä syötöllä ja riistolla. Radom nousi pudotuspelipaikan tuntumaan ja sillä on nyt yhdeksän voittoa ja 11 tappiota.

- Tärkeä voitto ajatellen taistelua pudotuspelipaikoista. Annoimme turhaan vastustajan päästä mukaan peliin neljännellä jaksolla. Onneksi pistimme lopussa kovia heittoja sisään ja hoidimme voiton kotiin. Kiva, kun itsellenikin sattui olemaan sellainen "sasumainen" päivä kaaren takaa, Lindbom kommentoi.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Orossa Alex Murphyn ja Gipuzkoan vahva vire sai jatkoa 94-66 (46-38)-voitolla Galegosta. Murphy merkkautti 11 pistettä, kaksi levypalloa, syötön ja torjunnan. Gipuzkoa on sarjassa toisena 16 voitolla ja viidellä tappiolla.
Ottelutilastot

Matti Nuutisen Oviedo sen sijaan taipui kotonaan Lleidalle 65-72 (27-30). Nuutinen kasasi neljä pistettä, viisi levypalloa, syötön ja torjunnan. Oviedolla on seitsemän voittoa ja 14 tappiota.
Ottelutilastot

LEB Platassa Edon Maxhuni heitti 10 pistettä, otti yhden levypallon ja antoi kolme syöttöä, kun Gran Canaria kukisti vieraskentällä Barcan 83-80 (47-38). Gran Canarialla on 10 voittoa ja 11 tappiota.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden hävisi vieraskentällä kahden jatkoajan jälkeen Oberwart Gunnersille 97-103 (89-89, 80-80, 40-41). Swans on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

 
7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

7.10.2023 08:43 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan LEB Oro alkoi suomalaiskohtaamisella

Espanjassa saatiin LEB Oro käyntiin ja Remu Raitasen ja Alex Murphyn joukkueet pääsivät heti ottamaan mittaa toisistaan. Mikael Jantunen puolestaan loisti EuroCupin avauksessa.

6.2.2020 08:27 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy juhli cup-voittoa - Mestarien liigan lohkovaihe päätökseen

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin, Copa Princesan, voittoa. Mestarien liigan lohkovaiheessa saatiin myös pelit päätökseen.

31.1.2020 07:56 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tulikuumana Mestarien liigan suomalaiskohtaamisessa

Sasu Salin oli käsi kuumana Mestarien liigassa, kun hän upotti kovalla prosentilla 20 pistettä Alexander Madsenia ja VEF Riikaa vastaan.

23.1.2020 23:45 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin kolmikko kovassa vireessä

Susijengin pelaajat osoittivat vahvaa virettä, kun Sasu Salin, Carl Lindbom ja Alexander Madsen pistivät taululle kovia tehoja alkuviikon otteluissaan. Petteri Koponen sen sijaan pääsi pitkästä aikaa voiton makuun Euroliigassa.

19.1.2020 08:42 Suomalaiset ulkomailla

Maxhuni ja Ahonen vauhdissa Espanjassa

Edon Maxhuni ja Roope Ahonen olivat jälleen vahvalla pelipäällä molempien ollessa joukkueidensa parhaimmistoa voitto-otteluissa. Positiivisiin uutisiin kuului myös Alexander Madsenin paluu parketille pienen loukkaantumisen jälkeen.

16.1.2020 07:57 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa varmisti jatkopaikan Mestarien liigassa

Sasu Salin oli selättänyt viime aikoina vaivanneen sairastelun ja palasi tehokkaana pelikentille heittäen Teneriffalle 14 pistettä Mestarien liigan ottelussa Nymburkia vastaan. Tappiosta huolimatta Teneriffa varmisti paikkansa pudotuspeleissä.

11.1.2020 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa - Koponen, Seppälä ja Nuutinen vireessä

Sasu Salinin Teneriffa käytännössä varmisti jatkopaikkansa Mestarien liigassa jatkamalla hyvää kauttaan kreikkalaista Peristeriä vastaan. Petteri Koponen oli jälleen Bayern Münchenin parhaimmistoa Euroliigassa, Matti Nuutinen punnersi tupla-tuplan Espanjassa ja Ilari Seppälä auttoi joukkueensa voittoon Ranskassa.

4.1.2020 07:15 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Ahonen aloittivat vuoden vahvasti

Carl Lindbom ja Roope Ahonen aloittivat vuotensa vakuuttavasti. Lindbom lähenteli tupla-tuplaa Puolassa ja Ahosen vahva heittovire sai jatkoa Espanjassa.

29.12.2019 08:22 Suomalaiset ulkomailla

Ahonen ja Seppälä päättivät vuotensa tehokkaasti

Roope Ahonen ja Ilari Seppälä päättivät vuotensa vahvasti molempien ollessa tarkkakätisinä ja Jamar Wilson pääsi niin ikään voiton makuun.

22.12.2019 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset hyvässä vireessä joulun viettoon

Sasu Salin ja Roope Ahonen olivat jälleen tarkkakätisiä Espanjan sarjoissa. Carl Lindbomin hyvät otteet saivat niin ikään jatkoa Puolan liigassa ja Jamar Wilson sekä Ilari Seppälä esiintyivät vahvasti Ranskassa.

16.12.2019 08:04 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen hurjasteli tupla-tuplan

Alexander Madsen oli jälleen VEF Riian hahmoja merkkauttamalla tupla-tuplan latvialaisjoukkueen jatkaessa sarjassa puhtaalla pelillä. Carl Lindbom oli tarkassa heittovireessä Puolan liigassa ja Edon Maxhuni väläytti Espanjassa.

6.12.2019 08:14 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Matti Nuutinen hirmuiskussa

Sasu Salin ja Matti Nuutinen olivat alkuviikon suomalaisnimet. Salin säkitti 15 pistettä Mestarien liigassa ja Nuutinen nosteli 20 pinnaa Espanjan LEB Orossa. Petteri Koponen oli Bayern Münchenin paras pistemies Euroliigan ottelussa Maccabi Tel Avivia vastaan.

21.11.2019 07:42 Suomalaiset ulkomailla

Madsenin tupla-tupla ei riittänyt - Salin juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Alexander Madsenin VEF Riika isännöi Sasu Salinin Teneriffaa. Madsen oli joukkueensa ykköstähti tupla-tuplalla, mutta Teneriffa palasi kotimatkalle täyden pistepotin kera.

10.11.2019 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin kuumana Teneriffan voitossa

Sasu Salinin vahva peli siivitti Teneriffan jälleen voittoon Espanjan liigassa. Carl Lindbom ja Ilari Seppälä olivat myös niin ikään tehokkaina.

3.11.2019 08:57 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä hurjassa iskussa Ranskassa – ”Omaan peliini olen ihan tyytyväinen”

Ranskan ProA:ssa Jamar Wilson ja Lassi Tuovi pääsivät voiton makuun ja ProB:ssä Ilari Seppälä heitti peräti 26 pistettä Aix-Mauriennelle. Puolassa Carl Lindbom pääsi myös nauttimaan voitosta.

31.10.2019 08:02 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen tehokkaana Bayern Münchenin voittaessa Real Madridin

Petteri Koponen ja Bayern München pääsivät juhlimaan äärimmäisen maukasta voittoa kaadettuaan Euroliigan ottelussa Real Madridin. Koponen oli jälleen Bayernin kantavia voimia ottelussa heittäen 15 pistettä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä ja Ranskan cupissa nähtiin suomalaiskohtaaminen.

17.10.2019 23:48 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Bayern München järjesti murskajaiset Euroliigassa – ”Hyvä esitys koko jengiltä”

Petteri Koposen Bayern München järjesti melkoisen näytöksen kotiyleisölleen kaataessaan Euroliigan ottelussa ranskalaisen ASVEL Lyon-Villeurbannen yli 40 pisteen erolla.

11.10.2019 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Madsenin VEF Riika aloittanut tappioitta - Koposen Bayern München kaatui Euroliigassa

Euroliigan hallitseva mestari Moskovan TsSKA oli liian kova pala purtavaksi Petteri Koposen Bayern Münchenille. Alexander Madsenin VEF Riika on aloittanut kauden komeasti puhtaalla pelillä.

Näytä lisää vastaavia