Sasu Salin liekeissä Teneriffan voitossa

12.2.2021 08:00 Sasu Salin aloitti Espanjan Copa del Reyn tulikuumana upottaen 18 pistettä johdattaessaan Teneriffan välieriin. Petteri Koposen Reggianan tie sen sijaan nousi pystyyn Italian cupissa.

Sasu Salin johdatti Teneriffan välieriin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin sai kätensä heti lämpimäksi, kun hän pussitti viisi kolmen pisteen heittoa sisään ensimmäisellä puoliajalla ja oli johdattamassa Teneriffaa karkuteille San Pablo Burgoksesta. Teneriffa eteni välieriin voittamalla 87-76 (51-42). Salin oli joukkueen paras pistemies 18 pinnan saldolla ja tilastoi myös kolme levypalloa ja kaksi syöttöä. Emir Sulejmanovic pelasi myös pirteästi 10 pisteen, kahdeksan levypallon ja yhden riiston tilastoilla. Teneriffa kohtaa lauantaina välierässä Real Madridin.

- Kova voitto ja on aina hienoa, kun Copassa pääsee välierään. Pelasimme hyvän ja kypsän pelin, vaikka Burgos sai muutamaan kertaan itsensä lähelle, niin saimme repäistyä johdon reiluun kymmeneen ja pidettyä siinä. Täytyy olla siihen tyytyväinen ja iloinen, että itsekin osuin ensimmäisellä puoliskolla. Olisi ollut kiva, että olisi saanut muutaman siinä toisellakin sisään, mutta onneksi tuli muita jätkiä. Tyytyväinen omaan peliin ja tyytyväinen joukkueen esitykseen. Sitten ajatukset vain kohti välieriä, Salin mietti ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Italian cupissa Petteri Koposen Reggiana ei pystynyt haastamaan Milanoa. Loukkaantumisista kärsinyt Reggiana taipui numeroin 52-80 (22-41). Koponen oli joukkueensa toiseksi paras pistemies yhdeksällä pisteellä ja tilastoihin kertyi myös neljä levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim koki kauden kolmannen tappionsa hävitessään Euroliiga-joukkue ALBA Berliinille 77-101 (44-52). Tappiosta huolimatta Merlins on sarjassa jaetulla kolmannella sijalla.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen hävisi Heidelbergille 100-115 (52-59). Elias Valtonen oli edelleen sivussa loukkaantumisen takia. Tigers on sarjassa sijalla 12.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Daniel Dolenc oli tehokkaana Swans Gmundenin voittaessa St. Pöltenin 82-72 (45-43). Dolenc merkkautti 13 pistettä, viisi levypalloa ja syötön. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans jatkaa kärkipaikalla.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsenin VEF Riika otti selvän 84-64 (40-30)-voiton Latvijas Universitatesta. Madsen säkitti 10 pistettä, otti neljä levypalloa, antoi kolme syöttöä ja torjui kertaalleen. VEF Riika johtaa Latvian lohkoa.
Ottelutilastot

Viron lohkossa Pärnu hävisi Rakvere Tarvakselle selvästi 56-96 (41-49). Edon Maxhunin tilastoihin merkittiin viisi pistettä, levypallo, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. Pärnu on Viron lohkossa toisena.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Platan Benicarlossa alkukauden pelannut Fiifi Aidoo on purkanut seuran kanssa sopimuksen. Aidoo pelasi Benicarlon riveissä 14 ottelua merkkauttaen keskiarvoikseen 5,4 pistettä, 1,9 levypalloa, 1,5 syöttöä ja 1,2 riistoa. Peliaikaa Aidoolle kertyi keskimäärin 18 minuuttia ottelua kohden.

 
19.4.2021 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen isossa roolissa tärkeässä voitossa

Petteri Koposen vahvat otteet Italian liigassa saivat jatkoa, kun hän auttoi Reggianan tärkeään voittoon 13 pisteellään. Virossa Edon Maxhuni oli jälleen tehokkaana upottaessaan 18 pistettä. Kaksinumeroisille pääsivät myös Murphyn veljekset Alex ja Erik sekä Daniel Dolenc.

12.4.2021 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen tykitti 26 pistettä

Petteri Koponen oli pitelemätön, kun hän heitti hienosti 26 pistettä Reggianan voitossa. Alexander Madsenin urakka Viron ja Latvian liigassa päättyi finaalitappioon.

10.4.2021 07:50 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Ilari Seppälä jälleen hyville pisteille

Edon Maxhuni ja Ilari Seppälä olivat joukkueensa parhaat pistemiehet, mutta harmittavasti heidän vahvat esityksensä eivät kantaneet voittoon saakka.

8.4.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

7.4.2021 22:24 Suomalaiset ulkomailla

Tuovi valmensi Strasbourgin Mestarien liigassa jatkoon

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg nousi sillasta voittamalla kolme viimeistä otteluaan Mestarien liigan jatkolohkossa ja eteni Final Eight -lopputurnaukseen voittamalla keskiviikkona Türk Telekomin.

5.4.2021 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hurjina loppuviikon peleissä

Viime viikon lopulla nähtiin taas hienoja edesottamuksia Susijengin pelaajilta. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Edon Maxhuni rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja Ilari Seppälä, Petteri Koponen sekä Murphyn veljekset Alex ja Erik pääsivät kaksinumeroisille. Lisäksi Aapeli Alanen debytoi Tshekin liigassa.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

1.4.2021 08:40 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa – Swans Gmunden avasi Itävallan pudotuspelit voitolla

Mestarien liigassa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen, kun Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin Teneriffa haki Latviasta voiton kaadettuaan Alexander Madsenin VEF Riian. Alex Murphy oli liekeissä Espanjassa ja Itävallan liigassa suomalaiskolmikon Swans Gmunden otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

30.3.2021 18:47 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue luottavaisena Itävallan pudotuspeleihin

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskinen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

29.3.2021 09:15 Suomalaiset ulkomailla

Salin juhli kovaa voittoa – Tuovin Strasbourg venytti voittoputkeaan

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa nappasi ison voiton kaataessaan tiukan taistelun jälkeen Valencian. Petteri Koposen Reggiana ei sen sijaan selvittänyt tietään FIBA Europe Cupin Final Four –lopputurnaukseen. Ranskassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg on kovassa liidossa.

25.3.2021 09:06 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Reggiana raivasi tiensä jatkoon FIBA Europe Cupissa – Valtoselle 30 pistettä Saksassa

FIBA Europe Cupissa pelataan tällä viikolla 16 parhaan joukkueen kesken pelattavat pudotuspelilohkot. Petteri Koposen Reggiana selvitti tieltään ensimmäisen esteen ennen kauden päättävää Final Four –turnausta voittamalla romanialaisen Sibiun. Elias Valtonen oli taas hurjana Saksassa ja Erik Murphy merkkautti tupla-tuplan Japanissa.

21.3.2021 22:04 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ylsi kauden piste-ennätykseensä

Daniel Dolenc heitti 24 pistettä Itävallan liigassa ja Elias Valtosen vahvat esitykset jatkuivat Saksassa hänen rikottua myös 20 pisteen rajapyykin.

18.3.2021 08:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin hurja vire Mestarien liigassa jatkuu

Sasu Salinin upeat otteet Mestarien liigassa saivat jälleen jatkoa, kun hän heitti 17 pistettä Teneriffan voitossa. Ilari Seppälä oli jälleen tehokkaana Ranskassa ja Elias Valtonen osoitti jälleen potentiaaliaan Saksassa.

15.3.2021 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loisti Virossa, Ranskassa nähtiin suomalaisten yhteenotto

Edon Maxhuni osoitti jälleen korintekotaitojaan, kun hän heitti 26 pistettä Viron liigan ottelussa. Ranskassa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen ja suomalaisvalmentajat pääsivät juhlimaan makeita voittoja.

11.3.2021 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti jälleen Mestarien liigassa

Sasu Salin oli Teneriffan ykkösnimi Mestarien liigassa, mutta voittoon saakka Salinin tehoilta ei riittänyt. Elias Valtonen ja Edon Maxhuni jatkoivat niin ikään hyviä otteitaan.

8.3.2021 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon Swans Gmunden taipui Itävallan cupin finaalissa

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden joutui pettymään Itävallan cupin finaalissa. Elias Valtosen hienot esitykset saivat jatkoa Saksassa.

6.3.2021 11:34 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

5.3.2021 23:59 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä tykitti 38 pistettä Ranskassa

Ilari Seppälän käsi kävi tulikuumana, kun hän heitti uskomattomat 38 pistettä Ranskassa. Alex Murphy, Elias Valtonen ja Edon Maxhuni merkkauttivat myös kovia pisteitä ja Carl Lindbom debytoi uuden joukkueensa riveissä.

4.3.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hurjana Mestarien liigassa – ”Pelasimme ihan kelpo pelin”

Mestarien liigan jatkolohkot käynnistyivät ja Sasu Salin näytti jälleen heittotaitonsa johdattaessaan Teneriffan voittoon. Daniel Dolenc oli niin ikään vahvalla pelipäällä Itävallan liigassa.

1.3.2021 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen, Alex Murphy ja Elias Valtonen kaksinumeroisille pisteille

Petteri Koponen alkaa päästä vauhtiin Italiassa, Espanjassa Alex Murphy pääsi juhlimaan viime viikolla kahta voittoa ja Elias Valtonen jatkoi Saksassa siitä mihin Susijengin paidassa jäi.

Näytä lisää vastaavia