Sasu Salin liekeissä Teneriffan voitossa

12.2.2021 08:00 Sasu Salin aloitti Espanjan Copa del Reyn tulikuumana upottaen 18 pistettä johdattaessaan Teneriffan välieriin. Petteri Koposen Reggianan tie sen sijaan nousi pystyyn Italian cupissa.

Sasu Salin johdatti Teneriffan välieriin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin sai kätensä heti lämpimäksi, kun hän pussitti viisi kolmen pisteen heittoa sisään ensimmäisellä puoliajalla ja oli johdattamassa Teneriffaa karkuteille San Pablo Burgoksesta. Teneriffa eteni välieriin voittamalla 87-76 (51-42). Salin oli joukkueen paras pistemies 18 pinnan saldolla ja tilastoi myös kolme levypalloa ja kaksi syöttöä. Emir Sulejmanovic pelasi myös pirteästi 10 pisteen, kahdeksan levypallon ja yhden riiston tilastoilla. Teneriffa kohtaa lauantaina välierässä Real Madridin.

- Kova voitto ja on aina hienoa, kun Copassa pääsee välierään. Pelasimme hyvän ja kypsän pelin, vaikka Burgos sai muutamaan kertaan itsensä lähelle, niin saimme repäistyä johdon reiluun kymmeneen ja pidettyä siinä. Täytyy olla siihen tyytyväinen ja iloinen, että itsekin osuin ensimmäisellä puoliskolla. Olisi ollut kiva, että olisi saanut muutaman siinä toisellakin sisään, mutta onneksi tuli muita jätkiä. Tyytyväinen omaan peliin ja tyytyväinen joukkueen esitykseen. Sitten ajatukset vain kohti välieriä, Salin mietti ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Italian cupissa Petteri Koposen Reggiana ei pystynyt haastamaan Milanoa. Loukkaantumisista kärsinyt Reggiana taipui numeroin 52-80 (22-41). Koponen oli joukkueensa toiseksi paras pistemies yhdeksällä pisteellä ja tilastoihin kertyi myös neljä levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim koki kauden kolmannen tappionsa hävitessään Euroliiga-joukkue ALBA Berliinille 77-101 (44-52). Tappiosta huolimatta Merlins on sarjassa jaetulla kolmannella sijalla.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen hävisi Heidelbergille 100-115 (52-59). Elias Valtonen oli edelleen sivussa loukkaantumisen takia. Tigers on sarjassa sijalla 12.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Daniel Dolenc oli tehokkaana Swans Gmundenin voittaessa St. Pöltenin 82-72 (45-43). Dolenc merkkautti 13 pistettä, viisi levypalloa ja syötön. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans jatkaa kärkipaikalla.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsenin VEF Riika otti selvän 84-64 (40-30)-voiton Latvijas Universitatesta. Madsen säkitti 10 pistettä, otti neljä levypalloa, antoi kolme syöttöä ja torjui kertaalleen. VEF Riika johtaa Latvian lohkoa.
Ottelutilastot

Viron lohkossa Pärnu hävisi Rakvere Tarvakselle selvästi 56-96 (41-49). Edon Maxhunin tilastoihin merkittiin viisi pistettä, levypallo, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. Pärnu on Viron lohkossa toisena.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Platan Benicarlossa alkukauden pelannut Fiifi Aidoo on purkanut seuran kanssa sopimuksen. Aidoo pelasi Benicarlon riveissä 14 ottelua merkkauttaen keskiarvoikseen 5,4 pistettä, 1,9 levypalloa, 1,5 syöttöä ja 1,2 riistoa. Peliaikaa Aidoolle kertyi keskimäärin 18 minuuttia ottelua kohden.

 
14.2.2021 23:18 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc jälleen tehokkaana – suomalaisvalmentajien joukkueille voittoja

Miesten korisparketeilla pelattiin viikonloppuna vielä ennen maajoukkuetauon alkua. Daniel Dolenc osoitti oivaa virettä Itävallassa ja hyviä suomalaissuorituksia nähtiin myös Espanjassa ja Ranskassa.

7.2.2021 23:40 Suomalaiset ulkomailla

Roope Ahonen palasi pelikentille – Erik Murphylle kaksi tupla-tuplaa

Roope Ahonen pelasi ensimmäiset minuuttinsa yli vuoteen, kun hän palasi viikonloppuna pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen. Erik Murphy mätti Japanissa taas hurjia tehoja.

5.2.2021 22:18 Suomalaiset ulkomailla

Maxhuni ja Seppälä koville pisteille

Ilari Seppälä ja Edon Maxhuni olivat alkuviikon suomalaisonnistujia, mutta heidän tehopelinsä eivät riittäneet voittoon.

1.2.2021 23:49 Suomalaiset ulkomailla

Salinille hieno merkkipaalu Espanjassa – suomalaisvalmentajille komea päänahka Saksassa

Sasu Salin sai viikonloppuna 200 ottelua täyteen Espanjan liigassa ja juhlisti sitä komealla voitolla. Saksassa Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheim sen sijaan järjesti sensaation kaatamalla Bayern Münchenin tähtisikermän.

30.1.2021 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Lindbomin joukkueet jatkoon FIBA Europe Cupissa

Petteri Koposen Pallacanestra Reggiana sekä Carl Lindbomin Stal Ostrow Wielkopolski etenivät jatkoon FIBA Europe Cupin alkulohkoista. Ranskan ProB:ssä Henri Kantonen ja Ilari Seppälä olivat Aix-Mauriennen parhaimmistoa.

28.1.2021 08:14 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajille voittoja eurokentillä – Petteri Koposen sihti kunnossa

Alexander Madsen pääsi syntymäpäivänsä lisäksi juhlimaan jatkopaikkaa Mestarien liigassa, kun VEF Riika puristi jatkoon. Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittivat lohkovaiheen pelit FIBA Europe Cupissa.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

24.1.2021 22:05 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy ja Daniel Dolenc oivalla pelipäällä

Erik Murphy jatkoi vakuuttavia esityksiään Japanin B2-liigassa ja Daniel Dolenc oli tehokkaana Itävallassa sunnuntain kamppailuissa.

23.1.2021 22:44 Suomalaiset ulkomailla

Koponen palasi pelikentille – Valtoselle 30 pistettä Saksassa

Petteri Koponen debytoi lauantai-iltana uuden seuransa Pallacanestro Reggianan riveissä. Muitakin ilonaiheita nähtiin, sillä Elias Valtonen tykitti peräti 30 pistettä Saksan ProA:ssa ja Roope Ahonen on hiljalleen tekemässä paluuta tositoimiin.

17.1.2021 23:19 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hyvässä vireessä Euroopan kentillä

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä osoittivat tasoaan Ranskassa ja Alexander Madsen sekä Edon Maxhuni jatkoivat vahvoja esityksiään Virossa ja Latviassa. Myös Sasu Salin ylsi kaksinumeroisille pisteille viikonlopun otteluissa.

15.1.2021 15:35 Susijengi

Petteri Koponen palaa Italiaan – uutena osoitteena Pallacanestro Reggiana

Pitkän ja vaiherikkaan kansainvälisen uransa syksyllä 2008 Italian Serie A:sta aloittanut Susijengi-ikoni Petteri Koponen, 194 cm ja 32 v., palaa Italiaan. Viimeisen runsaan puolivuotisen seurajoukkuekentiltä sivussa ollut MaSu-Basketin kasvatti on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Serie A:ta pelaavan Pallacanestro Reggianan kanssa.

14.1.2021 14:10 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni tykitti 31 pistettä Virossa - Tuovin Strasbourg jatkoon Mestarien liigassa

Edon Maxhuni aloitti vuotensa räväkästi, kun hän upotti peräti 31 pistettä Viron ja Latvian yhteisliigassa. Ilari Seppälä oli pirteänä Ranskassa ja Mestarien liigassa nähtiin suomalaistrilleri, kun Lassi Tuovin luotsaama SIG Strasbourg varmisti lohkovoiton kaadettuaan Alexander Madsenin VEF Riian.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

13.1.2021 13:55 Susijengi

Lauri Markkasen putki vuoden koripalloilijana jatkuu

Jyväskyläläisestä HoNsU:sta HBA-Märskyn kautta maailmalle lähtenyt Susijengin ja Chicago Bullsin Lauri Markkanen, 213 cm ja 23 vuotta, on nimetty neljännen perättäisen kerran vuoden koripalloilijaksi Suomen urheilutoimittajien liiton vuotuisessa äänestyksessä.

7.1.2021 09:25 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Dolenc ja Valtonen loistivat loppiaisena

Sasu Salin, Daniel Dolenc ja Elias Valtonen olivat loistovireessä loppiaisena pelatuissa otteluissa.

4.1.2021 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen säväytti Saksassa – Erik Murphy vauhdissa Japanissa

Elias Valtonen väläytteli osaamistaan, kun hän lähenteli tupla-tuplaa Saksan ProA:n ottelussa. Erik Murphy juhlisti uutta vuotta kahdella tupla-tuplalla Japanissa.

30.12.2020 21:43 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa päätti vuoden voittoon – Tuomas Iisalon luotsaama Merlins liitää Saksassa

Suomalaisia oli vielä Euroopan korisparketeilla tulessa ennen vuodenvaihdetta. Sasu Salinin Teneriffa pääsee hyvistä asemista ensi vuoteen, Carl Lindbom teki alkukauden piste-ennätyksensä ja Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheimin hurja alkukausi sai jatkoa Saksassa.

28.12.2020 09:02 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi juhli maukasta voittoa

Topias Palmin Cremona selätti hieman vaikeamman ajanjakson palaamalla voittojen tielle Italian liigassa. Saksan Bundesliigassa Tuomas Iisalon johtaman Merlins Crailsheimin upea alkukausi sai jatkoa ja Daniel Dolenc väläytti Itävallassa.

27.12.2020 12:30 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosella opettavainen alku ulkomaan uralle – ”Aika paljon on tapahtunut”

Viime kauden jälkeen Korisliigan palkintopöydän putsannut Henri Kantonen, 23, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Koronapandemia on aiheuttanut omat haasteensa myös Kantosen kauteen, mutta tehnyt siitä samalla ikimuistoisen.

23.12.2020 23:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen lähenteli tupla-tuplaa – Elias Valtonen hyvässä iskussa

Mestarien liigassa Alexander Madsenin edustama VEF Riika ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg ottivat tiukan otteen jatkopaikasta. Muutenkin useat suomalaispelaajat ja –valmentajat pääsivät voittotunnelmissa viettämään joulua.

Näytä lisää vastaavia