Sasu Salin liekeissä Teneriffan voitossa

12.2.2021 08:00 Sasu Salin aloitti Espanjan Copa del Reyn tulikuumana upottaen 18 pistettä johdattaessaan Teneriffan välieriin. Petteri Koposen Reggianan tie sen sijaan nousi pystyyn Italian cupissa.

Sasu Salin johdatti Teneriffan välieriin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin sai kätensä heti lämpimäksi, kun hän pussitti viisi kolmen pisteen heittoa sisään ensimmäisellä puoliajalla ja oli johdattamassa Teneriffaa karkuteille San Pablo Burgoksesta. Teneriffa eteni välieriin voittamalla 87-76 (51-42). Salin oli joukkueen paras pistemies 18 pinnan saldolla ja tilastoi myös kolme levypalloa ja kaksi syöttöä. Emir Sulejmanovic pelasi myös pirteästi 10 pisteen, kahdeksan levypallon ja yhden riiston tilastoilla. Teneriffa kohtaa lauantaina välierässä Real Madridin.

- Kova voitto ja on aina hienoa, kun Copassa pääsee välierään. Pelasimme hyvän ja kypsän pelin, vaikka Burgos sai muutamaan kertaan itsensä lähelle, niin saimme repäistyä johdon reiluun kymmeneen ja pidettyä siinä. Täytyy olla siihen tyytyväinen ja iloinen, että itsekin osuin ensimmäisellä puoliskolla. Olisi ollut kiva, että olisi saanut muutaman siinä toisellakin sisään, mutta onneksi tuli muita jätkiä. Tyytyväinen omaan peliin ja tyytyväinen joukkueen esitykseen. Sitten ajatukset vain kohti välieriä, Salin mietti ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Italian cupissa Petteri Koposen Reggiana ei pystynyt haastamaan Milanoa. Loukkaantumisista kärsinyt Reggiana taipui numeroin 52-80 (22-41). Koponen oli joukkueensa toiseksi paras pistemies yhdeksällä pisteellä ja tilastoihin kertyi myös neljä levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim koki kauden kolmannen tappionsa hävitessään Euroliiga-joukkue ALBA Berliinille 77-101 (44-52). Tappiosta huolimatta Merlins on sarjassa jaetulla kolmannella sijalla.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen hävisi Heidelbergille 100-115 (52-59). Elias Valtonen oli edelleen sivussa loukkaantumisen takia. Tigers on sarjassa sijalla 12.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Daniel Dolenc oli tehokkaana Swans Gmundenin voittaessa St. Pöltenin 82-72 (45-43). Dolenc merkkautti 13 pistettä, viisi levypalloa ja syötön. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans jatkaa kärkipaikalla.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsenin VEF Riika otti selvän 84-64 (40-30)-voiton Latvijas Universitatesta. Madsen säkitti 10 pistettä, otti neljä levypalloa, antoi kolme syöttöä ja torjui kertaalleen. VEF Riika johtaa Latvian lohkoa.
Ottelutilastot

Viron lohkossa Pärnu hävisi Rakvere Tarvakselle selvästi 56-96 (41-49). Edon Maxhunin tilastoihin merkittiin viisi pistettä, levypallo, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. Pärnu on Viron lohkossa toisena.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Platan Benicarlossa alkukauden pelannut Fiifi Aidoo on purkanut seuran kanssa sopimuksen. Aidoo pelasi Benicarlon riveissä 14 ottelua merkkauttaen keskiarvoikseen 5,4 pistettä, 1,9 levypalloa, 1,5 syöttöä ja 1,2 riistoa. Peliaikaa Aidoolle kertyi keskimäärin 18 minuuttia ottelua kohden.

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Näytä lisää vastaavia