Sasu Salin pisti ennätyskirjat uusiksi Mestarien liigassa – ”Jossain vaiheessa lämmittävät mieltä”

12.4.2022 23:51 Sasu Salin teki Mestarien liigan historiaa, kun hänestä tuli kaikkien aikojen eniten onnistuneita kolmen pisteen heittoja kilpailussa heittänyt pelaaja. Samalla hän johdatti Teneriffan Final Four -lopputurnaukseen. Final Fouriin hän saa seuraa myös Elias Valtosesta.

Sasu Salin teki kaksin kappalein Mestarien liigan historiaa. (Kuva: FIBA)

Salin tarvitsi ennen ottelua kaksi onnistunutta heittoa bonusviivan takaa ohittaakseen Vojtech Hrubanin ennätyksen 136. Salin ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä ja heitti yhteensä neljä kolkkia sukkaan Teneriffan voittaessa jännittävien vaiheiden jälkeen Bursan 74-73 (43-30).

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Teneriffa näytti jo pyyhältävän selvään voittoon ja helppoon Final Four -paikkaan, mutta Bursa nousi päätösneljänneksellä taistelemaan tosissaan voitosta. Se johtikin ottelua vielä sekunti ennen peliä, mutta ensimmäisen ottelun tapaan Marcelinho Huertas nousi viime hetkillä ratkaisijaksi.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Salin tilastoi ottelussa 12 pistettä, levypallon, kolme syöttöä ja riiston. Hänen hinasi onnistuneiden kolmen pisteen heittojen määrän nyt lukemaan 139. Samalla hän rikkoi yhden kauden kolmen pisteen heittojen ennätyksen. Hän on upottanut tällä kaudella peräti 59 kolkkia. Entistä vaikuttavamman Salinin numeroista tekee se, että hän on heittänyt kolmen pisteen heittonsa tällä kaudella todella kovalla 46,5 prosentin tarkkuudella.

- Tavoitteena oli päästä Final Fourin finaalikarkeloihin ja sinne nyt pääsimme. Totta kai tuollaiset kolmen pisteen ennätykset ovat hienoja. Kyllähän ne jossain vaiheessa sitten lämmittävät mieltä, että on saanut olla tuollaisilla listoilla edes vähän aikaa. Katsotaan sitten kuka minut ohittaa sitten joku päivä. Iloinen siitä ja iloinen joukkueen menestyksestä. Tämä on se polku jolla haluamme olla, ja nyt menemme Bilbaota kohti. Toivottavasti pääsemme nostamaan siellä sitten pyttyä kolmen viikon päästä, Salin mietti ennätysiltansa jälkeen.
Ottelutilastot

Final Fourissa nähdään myös Elias Valtosen Manresa, joka voitti niin ikään viimeisen sekunnin korilla Malagan 91-89 (50-42). Valtoselle kirjattiin kolme pistettä, neljä levypalloa ja riisto.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lassi Tuovin Strasbourgin kausi Mestarien liigassa tuli sen sijaan kirvelevään päätökseen. Strasbourg oli jäänyt Hapoel Holonin jalkoihin ensimmäisessä osaottelussa, mutta taisteli toisessa voitosta viimeiselle sekunnille saakka. Voittoyritys meni kuitenkin ohi ja Hapoel Halon eteni Final Fouriin Teneriffan vastustajaksi 81-80 (35-49).
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Islannin liigassa Shawn Hopkinsin ja Carl Lindbomin kaudet tulivat päätökseen.

Hopkinsin Stjarnan hävisi Valurille kolmannen kerran, kun kotijoukkue oli vahvempi 95-85 (45-38). Hopkins heitti 15 pistettä ja otti kuusi levypalloa. Stjarnanin kausi päättyi suoraan 0-3.
Ottelutilastot

Suorilta putosi myös Lindbomin KR, joka ei löytänyt lääkkeitä runkosarjan voittaja Njardvikin kukistamiseksi. Kolmas ja ratkaisevaksi jäänyt ottelu päättyi KR:n 63-91 (36-45)-tappioon. Lindbom oli joukkueensa parhaimmistoa 13 pisteen, kahdeksan levypallon ja syötön tilastoilla.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolenc koki myös kirvelevän tappion Les Sablesin hävitessä kotonaan Andrezieuxille 78-79 (41-41). Dolencille merkittiin kolme pistettä, kuusi levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Romanian liigassa Ilari Seppälä pääsi nautiskelemaan Pitestin 80-57 (37-28)-voittoa Ploiestista. Seppälä kantoi kortensa kekoon seitsemällä pisteellä, neljällä levypallolla, neljällä syötöllä sekä kahdella riistolla. Pitesti on kolmantena.
Ottelutilastot

Susijengi kaatoi hallitsevan EM-kultamitalisti Slovenian kahdesti helmikuussa ja palaa huiman kotiyleisön eteen 30.6., kun se kohtaa tärkeässä MM-karsintaottelussa Ruotsin Espoo Metro Areenalla. Lippukauppa käy kuumana. Hanki liput nyt >>

 
1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

14.12.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Valtonen juhli Barcelonan kaatoa, Jantunen iskussa EuroCupissa ja Blomgren pisterohmuna Sloveniassa

Elias Valtonen pääsi maistelemaan harvinaista herkkua, kun Manresa kaatoi Espanjan liigassa Barcelonan. Mikael Jantunen oli jälleen mies paikallaan EuroCupissa ja Perttu Blomgren sai kätensä kuumaksi Sloveniassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

20.4.2023 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa ja Iisalon Bonn Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salinin edustama Teneriffa ja Tuomas Iisalon valmentama Bonn etenivät Mestarien liigan Final Four -lopputurnaukseen. Romaniassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi tuli päätökseen.

13.4.2023 09:45 Suomalaiset ulkomailla

Tilanteet tasoittuivat Mestarien liigassa – puolivälieräparit venyivät ratkaisevaan otteluun

Mestarien liigan puolivälierät venyivät suomalaisten osalta kolmanteen peliin. Sasu Salinin Teneriffa ei saanut otteluparia katkaistua ja Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tärkeät voitot.

Näytä lisää vastaavia