Sasu Salin teki upeaa seurahistoriaa

9.10.2023 07:24 Sasu Salinista tuli lauantaina Teneriffan onnistuneiden kolmen pisteen heittojen ennätysmies, kun hän auttoi joukkueensa kauden avausvoittoon. Ranskassa Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo juhlivat derby-pelin voittoa.

Sasu Salinista tuli Teneriffan ennätysmies. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin upotti Breogania vastaan yhden kolkin sukkaan ja hän on nyt heittänyt Teneriffan paidassa ennätykselliset 303 onnistunutta kolmen pisteen heittoa. Samalla Salin oli johdattamassa Teneriffaa kauden avausvoittoon, kun Burgos kaatui jatkoajan jälkeen 88-81 (74-74, 29-27). Salin sai tilastoihinsa kolme pistettä, neljä levypalloa ja riiston.  
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Paris Basketballin kiireinen viikko sai maukkaan päätöksen, kun se palasi voittojen tielle kaatamalla paikallisottelussa Metropolitansin 93-86 (52-47). Mikael Jantunen oli jälleen pirteänä yhdeksän pisteen, seitsemän levypallon, syötön, kahden riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksassa suomalaisvalmentajat eivät päässeet viikonlopun otteluissa voittojen makuun. Daniel Janssonin valmentama ja Aatu Kivimäen edustama Tigers Tübingen nöyrtyi Vechtan vieraana 72-103 (42-55). Kivimäki heitti ottelussa viisi pistettä ja antoi kolme syöttöä.
Ottelutilastot

Joonas Iisalon luotsaama Academics Heidelberg hävisi kotonaan Oldenburgille 83-92 (40-46).
Ottelutilastot

Crailsheim Merlinsissä apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert joutui niin ikään pettymään, kun Göttingen oli kotikentällään vahvempi kahden jatkoajan jälkeen 110-104 (99-99, 90-90, 39-44).
Ottelutilastot

Saksan ProB:ssä Valtteri Mervola lukeutui jälleen Ehingen Urspringin parhaimmistoon 77-65 (28-29)-voitossa Black Forest Panthersista. Mervola nakutti 11 pistettä ja täytteli tilastoriviään myös neljällä levypallolla, kahdella syötöllä ja kolmella riistolla.
Ottelutilastot

Slovakian liigassa Severi Kaukiainen pääsi juhlimaan Patrioti Levicen kanssa 97-63 (49-31)-voittoa Prievidzasta. Kaukiainen heitti ottelussa seitsemän pistettä ja saalisti lisäksi neljä levypalloa ja viisi syöttöä.
Ottelutilastot

Puolan kakkosliigassa Mikael Laihonen saalisti viisi pistettä, neljä levypalloa ja kolme riistoa, kun Radom kaatoi Krakovan 76-74 (39-35). Samalla Radom avasi kauden voittotilinsä.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin apuvalmentama Virtus Bologna jätti Varesen vaille mahdollisuuksia voitettuaan 115-84 (55-39). Bologna on voittanut molemmat ottelunsa.
Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden koki tappion Klosterneuburgin vieraana 56-49 (29-24). Swans Gmundenin saldona Itävallan liigassa on nyt voitto ja tappio. 
Ottelutilastot

 
12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

11.1.2024 21:57 Susijengi

Urheilugaalasta koripallon juhlaa: Lauri Markkanen vuoden urheilija, Gordon Herbert vuoden valmentaja!

Torstai-illan Urheilugaala muuttui koripallon juhlaksi, kun Susijengin johtotähti Lauri Markkanen nimettiin vuoden urheilijaksi ensimmäisenä koripalloilijana kautta aikain. Korisjuhlat jatkuivat vuoden valmentajan kategoriassa, kun Gordon Herbert palkittiin vuoden valmentajana ensimmäisenä koripallon edustajana vuosikymmeneen.

8.1.2024 11:55 Susijengi

Lauri Markkanen seitsemännen kerran vuoden koripalloilija

NBA:n hallitseva vuoden kehittynein pelaaja, Susijengin jyväskyläläislähtöinen johtotähti Lauri Markkanen, 26, on jo seitsemännen perättäisen kerran vuoden koripalloilija Suomen urheilutoimittajien vuosiäänestyksessä. Markkanen on nyt kautta aikain toiseksi eniten vuoden koripalloilijan nimityksiä saalistanut suomalainen.

8.1.2024 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenille debyytti Espanjassa – Max Besselink palasi kentille

Vastikään sopimuksen Espanjan pääsarjaseura Andorran kanssa tehnyt Alexander Madsen pääsi heti uuden seuransa riveissä irti. Koko alkukauden sivussa ollut Max Besselink puolestaan palasi tositoimiin Belgiassa.

30.12.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball varmisti pudotuspelipaikan EuroCupissa – Valtonen cup-huipennukseen

Euroopan korisparketeilla palattiin vauhdilla tositoimiin heti joulun jälkeen. Edon Maxhuni jatkoi loisto-otteitaan Ranskassa ja Espanjassa Elias Valtosen Manresa varmisti paikan Copa del Rey’ssä. EuroCupissa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball sinetöi paikan jo hyvissä ajoin pudotuspeleissä.

29.12.2023 18:21 Susijengi

Alexander Madsen kevätkaudeksi Espanjan liigaan

Syyskauden ajan Latvian mestari VEF Rigaa FIBA:n Mestareiden liigassa ja Viron-Latvian koripalloliigassa edustanut Susijengin ison pään luottomies Alexander Madsen, 208 cm ja 28 vuotta, on allekirjoittanut kevätkauden kattavan sopimuksen Espanjan ACB-liigaa pelaavan BC Andorran kanssa.

Näytä lisää vastaavia