Sasu Salin tulikuumana derby-voitossa

16.11.2020 08:59 Sasu Salinin heittokäsi oli kuumana, kun hän paukutti kolmen pisteen viivan takaa viisi heittoa sisään Teneriffan jatkaessa vahvaa alkukauttaan. Erik Murphy oli jälleen tehokkaana ja Virossa sekä Latviassa Edon Maxhuni ja Alexander Madsen esiintyivät taas edukseen.

Sasu Salinin sihti oli kohdillaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin rokotti entistä seuraansa Gran Canariaa 17 pisteen edestä, kun Teneriffa voitti Kanarian saarten derbyn 99-80 (43-30). Salin oli joukkueensa toiseksi paras pistemies ja tilastoi myös kolme levypalloa ja yhden riiston. Salinin kuudesta kolmen pisteen heitosta viisi upposi sukkaan. Emir Sulejmanovic heitti neljä pistettä, otti yhden levypallon ja riisti kertaalleen. Teneriffa on aloittanut kautensa komeasti yhdeksällä voitolla ja yhdellä tappiolla.

- Olemme erittäin tyytyväisiä. Pelasimme todella kovaa ja yhdessä, Salin totesi lehdistötilaisuudessa.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

LEB Orossa Alex Murphy heitti yhdeksän pistettä ja otti kolme levypalloa Granadan jatkaessa vahvaa kauttaan voitettuaan Real Canoen 94-68 (50-32). Granada on voittanut viidestä pelistään neljä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Erik Murphy oli jälleen vireessä Japanin B2-liigassa johdattaessaan Fukushima Firebondsin viikonloppuna kahteen voittoon Koshigaya Alphasista.

Ensimmäisessä ottelussa Firebonds otti niukan 91-90 (47-41)-voiton. Murphy merkkautti 16 pistettä, kuusi levypalloa, yhden syötön, yhden riiston ja yhden syötön.
Ottelutilastot

Toinen kohtaaminen oli niin ikään tiukka, mutta se kääntyi jälleen Firebondsille. Tällä kertaa voittolukemat olivat 67-62 (34-27). Murphy tilastoi tällä kertaa 17 pistettä, seitsemän levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. Firebondsilla on yhdeksän voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsenin VEF Riian voittoputki jatkui 93-64 (53-35)-voitolla Valmierasta. Madsen oli joukkueensa parhaimmistoa 14 pisteen, kuuden levypallon ja yhden torjunnan tilastoilla. VEF on voittanut kaikki seitsemän otteluaan.
Ottelutilastot

Edon Maxhuni heitti 14 pistettä, antoi kolme syöttöä ja riisti kolmasti Pärnun voittaessa kotonaan TalTechin 77-69 (34-33). Pärnu on voittanut nyt yhdeksästä pelistään seitsemän.
Ottelutilastot

Joonas Iisalo oli Merlins Crailsheimin penkin päässä Tuomas Iisalon ollessa koronakaranteenissa, ja Joonas johdatti Merlinsin Bundesliigan kauden avauksessa 84-66 (44-33)-voittoon Mitteldeutscheristä.

- Olimme erittäin hyviä puolustuksessa. Emme antaneet tilaa heittäjille ja otimme paljon vaihtoehtoja pois MBC:ltä. Hyökkäyksessä meillä oli parempi kontrolli ja olimme organisoidumpia kuin aiemmin tällä kaudella. Emme menettäneet palloa niin usein kuin aiemmissa peleissä. Sen takia emme antaneet vastustajalla montaa nopeaa hyökkäystä, Joonas Iisalo kertasi ottelun antia Bundesliigan sivujen mukaan.
Ottelutilastot

Itävallan cupissa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden eteni välieriin voittamalla Traiskirchen Lionsin selvästi 96-58 (52-37). Dolenc heitti kahdeksan pistettä, otti viisi levypalloa ja riisti sekä torjui kahdesti.
Ottelutilastot

 
1.3.2021 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen, Alex Murphy ja Elias Valtonen kaksinumeroisille pisteille

Petteri Koponen alkaa päästä vauhtiin Italiassa, Espanjassa Alex Murphy pääsi juhlimaan viime viikolla kahta voittoa ja Elias Valtonen jatkoi Saksassa siitä mihin Susijengin paidassa jäi.

14.2.2021 23:18 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc jälleen tehokkaana – suomalaisvalmentajien joukkueille voittoja

Miesten korisparketeilla pelattiin viikonloppuna vielä ennen maajoukkuetauon alkua. Daniel Dolenc osoitti oivaa virettä Itävallassa ja hyviä suomalaissuorituksia nähtiin myös Espanjassa ja Ranskassa.

12.2.2021 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekeissä Teneriffan voitossa

Sasu Salin aloitti Espanjan Copa del Reyn tulikuumana upottaen 18 pistettä johdattaessaan Teneriffan välieriin. Petteri Koposen Reggianan tie sen sijaan nousi pystyyn Italian cupissa.

7.2.2021 23:40 Suomalaiset ulkomailla

Roope Ahonen palasi pelikentille – Erik Murphylle kaksi tupla-tuplaa

Roope Ahonen pelasi ensimmäiset minuuttinsa yli vuoteen, kun hän palasi viikonloppuna pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen. Erik Murphy mätti Japanissa taas hurjia tehoja.

5.2.2021 22:18 Suomalaiset ulkomailla

Maxhuni ja Seppälä koville pisteille

Ilari Seppälä ja Edon Maxhuni olivat alkuviikon suomalaisonnistujia, mutta heidän tehopelinsä eivät riittäneet voittoon.

1.2.2021 23:49 Suomalaiset ulkomailla

Salinille hieno merkkipaalu Espanjassa – suomalaisvalmentajille komea päänahka Saksassa

Sasu Salin sai viikonloppuna 200 ottelua täyteen Espanjan liigassa ja juhlisti sitä komealla voitolla. Saksassa Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheim sen sijaan järjesti sensaation kaatamalla Bayern Münchenin tähtisikermän.

30.1.2021 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Lindbomin joukkueet jatkoon FIBA Europe Cupissa

Petteri Koposen Pallacanestra Reggiana sekä Carl Lindbomin Stal Ostrow Wielkopolski etenivät jatkoon FIBA Europe Cupin alkulohkoista. Ranskan ProB:ssä Henri Kantonen ja Ilari Seppälä olivat Aix-Mauriennen parhaimmistoa.

28.1.2021 08:14 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajille voittoja eurokentillä – Petteri Koposen sihti kunnossa

Alexander Madsen pääsi syntymäpäivänsä lisäksi juhlimaan jatkopaikkaa Mestarien liigassa, kun VEF Riika puristi jatkoon. Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittivat lohkovaiheen pelit FIBA Europe Cupissa.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

24.1.2021 22:05 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy ja Daniel Dolenc oivalla pelipäällä

Erik Murphy jatkoi vakuuttavia esityksiään Japanin B2-liigassa ja Daniel Dolenc oli tehokkaana Itävallassa sunnuntain kamppailuissa.

23.1.2021 22:44 Suomalaiset ulkomailla

Koponen palasi pelikentille – Valtoselle 30 pistettä Saksassa

Petteri Koponen debytoi lauantai-iltana uuden seuransa Pallacanestro Reggianan riveissä. Muitakin ilonaiheita nähtiin, sillä Elias Valtonen tykitti peräti 30 pistettä Saksan ProA:ssa ja Roope Ahonen on hiljalleen tekemässä paluuta tositoimiin.

17.1.2021 23:19 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hyvässä vireessä Euroopan kentillä

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä osoittivat tasoaan Ranskassa ja Alexander Madsen sekä Edon Maxhuni jatkoivat vahvoja esityksiään Virossa ja Latviassa. Myös Sasu Salin ylsi kaksinumeroisille pisteille viikonlopun otteluissa.

15.1.2021 15:35 Susijengi

Petteri Koponen palaa Italiaan – uutena osoitteena Pallacanestro Reggiana

Pitkän ja vaiherikkaan kansainvälisen uransa syksyllä 2008 Italian Serie A:sta aloittanut Susijengi-ikoni Petteri Koponen, 194 cm ja 32 v., palaa Italiaan. Viimeisen runsaan puolivuotisen seurajoukkuekentiltä sivussa ollut MaSu-Basketin kasvatti on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Serie A:ta pelaavan Pallacanestro Reggianan kanssa.

14.1.2021 14:10 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni tykitti 31 pistettä Virossa - Tuovin Strasbourg jatkoon Mestarien liigassa

Edon Maxhuni aloitti vuotensa räväkästi, kun hän upotti peräti 31 pistettä Viron ja Latvian yhteisliigassa. Ilari Seppälä oli pirteänä Ranskassa ja Mestarien liigassa nähtiin suomalaistrilleri, kun Lassi Tuovin luotsaama SIG Strasbourg varmisti lohkovoiton kaadettuaan Alexander Madsenin VEF Riian.

14.1.2021 09:40 Susijengi

Samuel Haanpään ansiokas pelaajaura päätökseen

Ikäpolvensa ansiokkaimpiin suomalaisiin koripalloilijoihin lukeutuva Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 34, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. Haanpää ehti pitkän uransa aikana edustaa Suomea EM-kisoissa, rikkoa yliopistonsa kolmen pisteen heittoennätyksen ja pelata ammattilaisena mm. Espanjassa, Kyproksella ja Argentiinassa.

13.1.2021 13:55 Susijengi

Lauri Markkasen putki vuoden koripalloilijana jatkuu

Jyväskyläläisestä HoNsU:sta HBA-Märskyn kautta maailmalle lähtenyt Susijengin ja Chicago Bullsin Lauri Markkanen, 213 cm ja 23 vuotta, on nimetty neljännen perättäisen kerran vuoden koripalloilijaksi Suomen urheilutoimittajien liiton vuotuisessa äänestyksessä.

7.1.2021 09:25 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Dolenc ja Valtonen loistivat loppiaisena

Sasu Salin, Daniel Dolenc ja Elias Valtonen olivat loistovireessä loppiaisena pelatuissa otteluissa.

4.1.2021 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen säväytti Saksassa – Erik Murphy vauhdissa Japanissa

Elias Valtonen väläytteli osaamistaan, kun hän lähenteli tupla-tuplaa Saksan ProA:n ottelussa. Erik Murphy juhlisti uutta vuotta kahdella tupla-tuplalla Japanissa.

30.12.2020 21:43 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa päätti vuoden voittoon – Tuomas Iisalon luotsaama Merlins liitää Saksassa

Suomalaisia oli vielä Euroopan korisparketeilla tulessa ennen vuodenvaihdetta. Sasu Salinin Teneriffa pääsee hyvistä asemista ensi vuoteen, Carl Lindbom teki alkukauden piste-ennätyksensä ja Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheimin hurja alkukausi sai jatkoa Saksassa.

28.12.2020 09:02 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi juhli maukasta voittoa

Topias Palmin Cremona selätti hieman vaikeamman ajanjakson palaamalla voittojen tielle Italian liigassa. Saksan Bundesliigassa Tuomas Iisalon johtaman Merlins Crailsheimin upea alkukausi sai jatkoa ja Daniel Dolenc väläytti Itävallassa.

Näytä lisää vastaavia