Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

31.5.2021 21:15 Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

Sasu Salinilla alkavat pudotuspelit tiistaina. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teneriffan runkosarja sujui erinomaisesti ja se sijoittui kolmanneksi heti Real Madridin ja Barcelonan jälkeen. Salin olikin tyytyväinen runkosarjan lopputulemaan.

- Olihan se aika mieletön saavutus. Ei kovin moni uskonut, että pystyisimme kiilaamaan Euroliiga-joukkueiden väliin. Pitää olla siitä ylpeä, Salin iloitsee.

- Olimme läpi runkosarjan aika tasaisia. Lopussa tuli muutama tappio, mutta pystyimme voittamaan Realia, Barcelonaa ja Baskoniaa lukuun ottamatta muut joukkueet ja Euroliigassa pelaavan Valencian sekä vieraissa että kotona, Salin jatkaa.

Teneriffa saa puolivälierissä vastaansa runkosarjassa kuudenneksi sijoittuneen San Pablo Burgosin. Salin lähtee pudotuspeleihin luottavaisena.

- Meillä on ensimmäisellä kierroksella kotietu emmekä joutuneet heti Barcelonaa tai Realia vastaan. Lähtökohdat puolivälieriin ovat siis hyvät.

Teneriffa ja San Pablo Burgos ovat toisilleen varsin tuttuja joukkueita tältä kaudelta, sillä ne ovat ottaneet yhteen peräti viidesti kauden aikana. Teneriffa on ollut kohtaamisissa niskan päällä, mutta ottelut ovat olleet pääpiirteittäin tasaisia.

- Vastustaja on tuttu ja olemme voittaneet heidät neljästi tällä kaudella, mutta siinä oli myös pari sellaista peliä jotka olisivat voineet kääntyä kumminpäin vain. Burgos on kova jengi ja siitä kertoo sekin, että he voittivat Mestarien liigan, varoittaa Salin.

- Meidän pitää olla valmiina, sillä he ovat kova vastustaja. Omar Cook on kova pelaaja ja he pyrkivät aggressiivisesti peittämään syöttölinjoja. Olemme vähän samantyyppisiä joukkueita, jatkaa Salin.

Mikäli Teneriffa etenee jatkoon, kohtaisi se todennäköisesti Euroliigan finaalissa hävinneen Barcelonan. Espanjan kaikki pudotuspelit pelataan paras kolmesta –järjestelmällä, eli kaksi voittoa riittää jatkopaikkaan. Se avaa mahdollisuuden yllätyksiin.

- Barcelona ei olisi tietenkään helppo vastustaja, mutta paras kolmesta -järjestelmän vuoksi voi olla kuitenkin pieni yllätysmomentti. Pitkissä ottelusarjoissa näkyy, jos on parempi joukkue, mutta lyhyemmissä on mahdollisuus yllättää, muistuttaa Salin.

 
20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

16.6.2023 13:28 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsilla uran paras kausi takana – ”Sai paljon irti”

Shawn Hopkins, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Kausi antoi Hopkinsin mukaan hyvät eväät jatkoa ajatellen.

Näytä lisää vastaavia