Sasu Salinilla ennätyksellinen kausi – ”Ihan hyvin meni”

19.6.2022 21:59 Sasu Salinista tuli tällä kaudella Mestarien liigan kaksinkertainen ennätysmies, kun hän teki kaikkien aikojen ennätyksen onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa sekä yhden kauden onnistumisissa. Salin pisteli myös henkilökohtaisia ennätyksiään uusiksi kauden aikana.

Sasu Salin pelasi loistokauden. (Kuva: Ville Vuorinen)

Mestarien liigan voitto oli Teneriffan kauden kruunu. Espanjan liigassa joukkueen matka tyssäsi pudotuspelien ensimmäiselle kierroksella ja arvostetussa Copa del Rey’ssä Teneriffa eteni välieriin.

- Ihan hyvin kausi meni, kun voitettiin Mestarien liiga. Se oli yksi meidän isoista tavoitteista tällä kaudella eikä se ollut helppoa. Muuten olisi voinut mennä ehkä hieman paremmin. ACB:ssa olisimme voineet mennä pidemmälle, mutta siellä on aika vaikea mennä välieriä pidemmälle ja Copassa pääsimme välieriin. Kaudessa oli kyllä paljon hyvää ja mielestäni seuralta pitkästä aikaa paras kausi ja niin myös itselleni, Salin arvioi kautta.

Salinin kauden tilastot tukevat myös arviota hyvästä kaudesta. ACB-liigassa Salin ylsi uusiin ennätyksiinsä niin peliajan (30), pistekeskiarvon (10,1), onnistuneiden kolmen pisteen heittojen määrässä ottelua kohden (2,7), kolmen pisteen heittoprosenteissa (40,5) kuin levypalloissa (2,3). Lisäksi 1,5 syöttöä ottelua kohden oli hänen uransa kolmanneksi paras noteeraus Espanjan liigassa. Mestarien liigassa jälki oli vieläkin vakuuttavampaa 12,6 pisteen keskiarvolla ja kolmen pisteen heittoprosentin ollessa 45,4.

- Henkilökohtaisesti kausi meni hyvin. Yhdessä kohtaa oli sellainen vaihe, että vähän oli väsymystä päälle, mutta ihan hyvin meni muuten ja se näkyy myös numeroissa. Tuntui, että kolkit upposivat ja rooli oli mieleinen.

Salin nappasi kauden aikana Mestarien liigassa kaksi uutta ennätystä. Hän pussitti kauden aikana 64 kolmen pisteen heittoa, joka on srjan uusi ennätys yhden kauden aikana ja yhteensä hän on heittänyt Mestarien liigassa 144 kolmosta sukkaan, joka on kaikkien aikojen ennätys. Vaikka Salin tunnetaan nöyränä miehenä, niin hän myöntää pääsemisen ennätysten kirjoihin lämmittävän.

- Tuntuuhan se hyvältä, että sellainen tuli tehtyä. Mestarien liigan sivuilla taisi olla joku isompi artikkeli asiasta ja onhan se kiva, että se noteerataan. Ennätys saattaa pysyä vähän aikaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Salinilla on vielä vuosi jäljellä sopimusta Teneriffan kanssa.

- Ajatus on mennä syksyllä takaisin. Jos jostain Euroliiga-joukkueesta tulee tarjousta, niin en kuitenkaan välttämättä sanoisi ei. Mutta sellaisesta ei ole tällä hetkellä mitään tietoa.

Kiireinen kesä edessä

Seurajoukkuekauden jälkeen Salin hyppää taas sinivalkoiseen asuun, kun edessä on tärkeä maajoukkuekesä. Ohjelmaan mahtuvat niin MM-karsinnat kuin kesän päättävät EM-kilpailut.

- Aika kiireinen kesä on tulossa ja se saa hienon päätöksen EM-kisojen muodossa. Odottavaisin mielin lähdetään nuorien ja vähän vanhempien pelaajien kanssa. Onhan se kiva nähdä miten Koponen ja Shawn näiden nuorten kavereiden kanssa pärjäävät. Hienoa päästä heidän kanssaan pelaamaan vielä maajoukkueessa, hekumoi Salin.

Kiirettä riittää myös kentän ulkopuolella, sillä Salinin perheeseen on tulossa lisäystä kesän aikana.

- Aina on siisti pelata, mutta meille syntyy toinen lapsi elokuussa, niin perhearjesta joutuu tinkimään. Se on vähän myös tuolla korvien välissä. Nuorempana ei ollut mitään väliä, kun voi vain mennä, mutta nyt vähän muutakin elämässä, Salin heittää.

Sasu Salinin tilastot Espanjan liigassa
Sasu Salinin tilastot Mestarien liigassa

Henkilöt

 
7.6.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitasella opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Periaatteessa sain mitä hain”

Korisliigan MVP:ksi kaudella 2021-22 valittu Remu Raitanen, 25, jätti viime kauden jälkeen kotimaan kentät taakseen ja siirtyi Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, LEB Oroon, Albaceten joukkueeseen. Raitanen löysi olevansa kauden aikana uudenlaisessa tilanteessa.

1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

23.12.2022 16:46 Susijengi

Yhdysvalloissa korkoa kasvava Miro Little: ”Nyt ollaan päästy vauhtiin”

Miro Little kohosi helmikuussa Susijengiin ensimmäisenä alle 18-vuotiaana debytanttina sitten Teemu Rannikon (1997). Päättyvä vuosi on vienyt Tampereen Pyrinnön kasvatin Susijengin EM-kisamittelön kautta Yhdysvaltoihin ja Sunrise Christian Academyyn, jossa Little on alkuyskähtelyjen jälkeen lunastanut paikkansa joukkueensa eliitissä matkalla kohti NCAA:ta.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

Näytä lisää vastaavia