Sasu Salinilla heti isoja pelejä kauden alkajaisiksi – ”Vähän hassu syksy tulossa”

11.9.2020 13:45 Espanjan kilpailukausi käynnistyy viikonloppuna, kun edessä on kauden perinteisesti starttaava Supercup. Sasu Salinin Teneriffalla on kova lähtö kauteen, sillä Supercupin lisäksi edessä on tärkeä Mestarien liigan neljännesvälieräottelu seuraavalla viikolla, jonka jälkeen alkaa Espanjan liigan sarjakausi.

Sasu Salin jahtaa kauden ensimmäistä pokaalia viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin ei ehtinyt viettää pitkää huilia kesällä, sillä Espanjan liigan kausi venyi kesäkuun loppuun ja Salin palasi takaisin työpaikalleen elokuun alussa.

- Kesä oli nopea ja lyhyempi kuin aikaisemmin nykyisen poikkeustilanteen takia. Pienen sulattelun jälkeen se oli kuitenkin ihan ok. Ei sitä tiedä kuinka pitkään pystymme pelaamaan, niin on parempi aloittaa aikaisin, Salin kertoo.

Salinilla alkaa toinen kausi Teneriffan joukkueessa ja muutenkin joukkueen muutokset olivat suhteellisen maltillisia. Salin uskoo joukkueen tämän kauden iskukykyyn.

- Mielestäni jengi on todella hyvä. Pystymme olemaan monella osa-alueella parempia kuin viime vuonna ja meillä on entistä enemmän vastuunkantajia, jotka pystyvät ratkaisemaan myös ulkopuolelta. Sitä kautta pystymme myös levittämään peliämme hieman enemmän ja antamaan Giorgi Shermadinille enemmän tilaa korin alle, Salin analysoi joukkueen rakennetta.

Yksi Teneriffan uusista tulokkaista on Kaarinan Ura-Basketin kasvatti Emir Sulejmanovic. Salin ja Sulejmanovic olivat kahden kauden ajan joukkuekavereita Olimpija Ljubljanassa molempien ammattilaisurien alkuvaiheessa. Nyt heidän tiensä palaavat jälleen yhteen.

- Onhan se hauskaa, että Emir on taas samassa joukkueessa. Voi taas pukukopissa puhua suomea.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Teneriffan kilpailukausi käynnistyy viikonloppuna Espanjan Supercupilla, johon osallistuvat hallitseva ACB-liigan mestari, Copa del Rey'n mestari, parhaiten eurokentillä pärjännyt joukkue sekä turnauksen isäntä. Teneriffa toimii tänä vuonna turnauksen järjestäjänä ja muut mukana olevat joukkueet ovat Real Madrid, Baskonia sekä Barcelona.

Supercupin jälkeen Teneriffa pelaa tulevalla viikolla viime keväältä siirtyneen Mestarien liigan neljännesvälieräottelun belgialaista Oostendea vastaan. Ottelun panoksena on paikka syys-lokakuun vaihteessa pelattavaan Mestarien liigan Final Eight -turnaukseen. Espanjan sarjakausi käynnistyy sitten seuraavana viikonloppuna, joten Salinilla ja Teneriffalla on isoja pelejä tiedossa heti kauden alkuun.

- Vähän hassu syksy tulossa, kun tavallaan aloitetaan ja lopetetaan kausia. On pelattu vähän vähemmän treenimatseja, kun pelejä tulee muutenkin heti paljon. Supercupin avausottelu Real Madridia vastaan näyttää varmasti aika hyvin sen missä menemme tällä hetkellä, ja sitten edessä on tärkeä peli Oostendea vastaan, josta pyrimme pääsemään Final Eight -turnaukseen. Isoja pelejä edessä siis jo syyskuussa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Vaikka kausi alkaa heti tiiviillä ohjelmalla, on joukkue Salinin mukaan hyvässä tilanteessa.

- Jokainen jätkä tuntuu olevan aika pelivalmis, vaikka kaikki varmasti ottivat aika iisisti kesän. Heti ensimmäisistä harjoituksista huomasi, että tatsi näyttäisi olevan tallella. Nyt vain pitää saada joukkuekuviot kuntoon.

Salinin osalta harjoituskausi on ollut onnistunut ja hän on valmiina alkavaan kauteen.

- Treenit ovat menneet hyvin ja pelitkin ihan ok. Dejan Todorovic loukkaantui harmittavasti, mutta se varmaan tietää minulle sitten enemmän vastuuta.

Teneriffan pelin viime kauden kapellimestari Marcelinho Huertas jatkaa edelleen pelin pyörittämistä ja joukkue on vahvistunut uruguaylaisella takamiehellä Bruno Fitipaldolla. Salin pelasi viime kaudella uransa parhaan kauden ja tietää, että tarjoilu tulee pelaamaan myös tällä kaudella.

- On helppo aloittaa kausi samassa paikassa ja pelikirjassakin on samoja settejä viime kaudelta, joilla minulle pelattiin heittopaikkoja. Marcelinhon ja Brunon kanssa on kiva pelata ja yritän tietenkin parantaa viime kaudesta. Se on sitten itsestä kiinni miten siinä onnistun, mutta palaset ympärillä ovat ainakin kohdillaan.

Teneriffa aloittaa Supercupin lauantaina Real Madridia vastaan. Mestarien liigan ottelu Oostendea vastaan on edessä keskiviikkona 16.9. ja ACB-liigan kausi pyörähtää käyntiin Teneriffan osalta sunnuntaina 20.9.

Henkilöt

 
5.2.2021 22:18 Suomalaiset ulkomailla

Maxhuni ja Seppälä koville pisteille

Ilari Seppälä ja Edon Maxhuni olivat alkuviikon suomalaisonnistujia, mutta heidän tehopelinsä eivät riittäneet voittoon.

28.1.2021 08:14 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajille voittoja eurokentillä – Petteri Koposen sihti kunnossa

Alexander Madsen pääsi syntymäpäivänsä lisäksi juhlimaan jatkopaikkaa Mestarien liigassa, kun VEF Riika puristi jatkoon. Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittivat lohkovaiheen pelit FIBA Europe Cupissa.

14.1.2021 14:10 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni tykitti 31 pistettä Virossa - Tuovin Strasbourg jatkoon Mestarien liigassa

Edon Maxhuni aloitti vuotensa räväkästi, kun hän upotti peräti 31 pistettä Viron ja Latvian yhteisliigassa. Ilari Seppälä oli pirteänä Ranskassa ja Mestarien liigassa nähtiin suomalaistrilleri, kun Lassi Tuovin luotsaama SIG Strasbourg varmisti lohkovoiton kaadettuaan Alexander Madsenin VEF Riian.

23.12.2020 23:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen lähenteli tupla-tuplaa – Elias Valtonen hyvässä iskussa

Mestarien liigassa Alexander Madsenin edustama VEF Riika ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg ottivat tiukan otteen jatkopaikasta. Muutenkin useat suomalaispelaajat ja –valmentajat pääsivät voittotunnelmissa viettämään joulua.

16.12.2020 12:29 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tykitti hurjat 34 pistettä Mestarien liigassa

Sasu Salinin hurja vire sai jatkoa, kun hän heitti uskomattomat 34 pistettä Teneriffan voittaessa Mestarien liigassa Galatasarayn.

10.12.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Tuovi ja Madsen voittojen makuun Mestarien liigassa

Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg ja Alexander Madsenin joukkue VEF Riika ottivat tärkeät voitot Mestarien liigassa.

21.11.2020 21:35 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Murphyt koville pisteille – Madsenille tupla-tupla

Susijengin pelaajat olivat loistovireessä, kun Sasu Salin sekä Alex ja Erik Murphy heittivät kaikki yli 20 pistettä. Alexander Madsen murjoi sitä vastoin tupla-tuplan.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

13.11.2020 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille voittoja Euroopan korisparketeilla

Alexander Madsenin VEF Riika nappasi ensimmäisen voittonsa Mestarien liigassa. Suomalaispelaajista myös Sasu Salin, Edon Maxhuni ja Daniel Dolenc pääsivät alkuviikon peleissä voiton makuun.

9.11.2020 09:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ilmiliekeissä Virossa – Carl Lindbom debytoi voittoisasti

Edon Maxhuni väläytteli Viron ja Latvian yhteisliigassa iskemällä tauluun kovia lukemia. Carl Lindbom aloitti pelinsä Puolassa Stal Ostrow Wielkopolskin joukkueessa ja Erik Murphyn vahvat otteet Japanissa saivat jatkoa.

2.11.2020 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy, Daniel Dolenc ja Topias Palmi tarkkakätisinä

Italiassa Topias Palmin hyvä pelivire ei riittänyt Cremonalle ja sama kohtalo oli Alex Murphyllä Espanjassa. Itävallassa Daniel Dolencin sekä Swans Gmundenin vahva alkukausi sai jatkoa ja Elias Valtonen pääsi aloittamaan ammattilaisuransa hienolla voitolla Saksassa.

21.10.2020 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy loisti Japanissa - Teneriffa aloitti Mestarien liigan voitolla

Erik Murphyn vahva alkukausi Japanissa sai jatkoa kahdella voitolla. Mestarien liigassa saatiin tiistaina lohkovaihe käyntiin.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

30.9.2020 15:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tavoittelee Mestarien liigan voittoa Final Eight –lopputurnauksessa

Kauden 2019-20 Mestarien liiga huipentuu loppuviikolla Ateenassa pelattavaan Final Eight –lopputurnaukseen. Mukana voittotaistelussa on myös Sasu Salin ja Teneriffa.

17.9.2020 09:06 Suomalaiset ulkomailla

Salin siivitti Teneriffan Mestarien liigan Final Eight –lopputurnaukseen

Keväältä kesken jääneet Mestarien liigan neljännesvälierät saatiin päätökseen keskiviikkona ja Sasu Salinin Teneriffa eteni hienosti kauden huipentavaan Final Eight –lopputurnaukseen voittamalla belgialaisen Oostenden.

5.3.2020 09:19 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vireessä Mestarien liigan pudotuspeleissä – ”Peli kulki ihan kivasti”

Mestarien liigan pudotuspelit alkoivat viikolla ja Sasu Salin oli auttamassa Teneriffaa neljännesvälierän avausvoittoon. Alexander Madsen pääsi juhlimaan kärkiottelun voittoa Viron ja Latvian yhteisliigassa.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

6.2.2020 08:27 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy juhli cup-voittoa - Mestarien liigan lohkovaihe päätökseen

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin, Copa Princesan, voittoa. Mestarien liigan lohkovaiheessa saatiin myös pelit päätökseen.

31.1.2020 07:56 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tulikuumana Mestarien liigan suomalaiskohtaamisessa

Sasu Salin oli käsi kuumana Mestarien liigassa, kun hän upotti kovalla prosentilla 20 pistettä Alexander Madsenia ja VEF Riikaa vastaan.

23.1.2020 23:45 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin kolmikko kovassa vireessä

Susijengin pelaajat osoittivat vahvaa virettä, kun Sasu Salin, Carl Lindbom ja Alexander Madsen pistivät taululle kovia tehoja alkuviikon otteluissaan. Petteri Koponen sen sijaan pääsi pitkästä aikaa voiton makuun Euroliigassa.

Näytä lisää vastaavia