Sasu Salinilla heti isoja pelejä kauden alkajaisiksi – ”Vähän hassu syksy tulossa”

11.9.2020 13:45 Espanjan kilpailukausi käynnistyy viikonloppuna, kun edessä on kauden perinteisesti starttaava Supercup. Sasu Salinin Teneriffalla on kova lähtö kauteen, sillä Supercupin lisäksi edessä on tärkeä Mestarien liigan neljännesvälieräottelu seuraavalla viikolla, jonka jälkeen alkaa Espanjan liigan sarjakausi.

Sasu Salin jahtaa kauden ensimmäistä pokaalia viikonloppuna. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin ei ehtinyt viettää pitkää huilia kesällä, sillä Espanjan liigan kausi venyi kesäkuun loppuun ja Salin palasi takaisin työpaikalleen elokuun alussa.

- Kesä oli nopea ja lyhyempi kuin aikaisemmin nykyisen poikkeustilanteen takia. Pienen sulattelun jälkeen se oli kuitenkin ihan ok. Ei sitä tiedä kuinka pitkään pystymme pelaamaan, niin on parempi aloittaa aikaisin, Salin kertoo.

Salinilla alkaa toinen kausi Teneriffan joukkueessa ja muutenkin joukkueen muutokset olivat suhteellisen maltillisia. Salin uskoo joukkueen tämän kauden iskukykyyn.

- Mielestäni jengi on todella hyvä. Pystymme olemaan monella osa-alueella parempia kuin viime vuonna ja meillä on entistä enemmän vastuunkantajia, jotka pystyvät ratkaisemaan myös ulkopuolelta. Sitä kautta pystymme myös levittämään peliämme hieman enemmän ja antamaan Giorgi Shermadinille enemmän tilaa korin alle, Salin analysoi joukkueen rakennetta.

Yksi Teneriffan uusista tulokkaista on Kaarinan Ura-Basketin kasvatti Emir Sulejmanovic. Salin ja Sulejmanovic olivat kahden kauden ajan joukkuekavereita Olimpija Ljubljanassa molempien ammattilaisurien alkuvaiheessa. Nyt heidän tiensä palaavat jälleen yhteen.

- Onhan se hauskaa, että Emir on taas samassa joukkueessa. Voi taas pukukopissa puhua suomea.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Teneriffan kilpailukausi käynnistyy viikonloppuna Espanjan Supercupilla, johon osallistuvat hallitseva ACB-liigan mestari, Copa del Rey'n mestari, parhaiten eurokentillä pärjännyt joukkue sekä turnauksen isäntä. Teneriffa toimii tänä vuonna turnauksen järjestäjänä ja muut mukana olevat joukkueet ovat Real Madrid, Baskonia sekä Barcelona.

Supercupin jälkeen Teneriffa pelaa tulevalla viikolla viime keväältä siirtyneen Mestarien liigan neljännesvälieräottelun belgialaista Oostendea vastaan. Ottelun panoksena on paikka syys-lokakuun vaihteessa pelattavaan Mestarien liigan Final Eight -turnaukseen. Espanjan sarjakausi käynnistyy sitten seuraavana viikonloppuna, joten Salinilla ja Teneriffalla on isoja pelejä tiedossa heti kauden alkuun.

- Vähän hassu syksy tulossa, kun tavallaan aloitetaan ja lopetetaan kausia. On pelattu vähän vähemmän treenimatseja, kun pelejä tulee muutenkin heti paljon. Supercupin avausottelu Real Madridia vastaan näyttää varmasti aika hyvin sen missä menemme tällä hetkellä, ja sitten edessä on tärkeä peli Oostendea vastaan, josta pyrimme pääsemään Final Eight -turnaukseen. Isoja pelejä edessä siis jo syyskuussa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Vaikka kausi alkaa heti tiiviillä ohjelmalla, on joukkue Salinin mukaan hyvässä tilanteessa.

- Jokainen jätkä tuntuu olevan aika pelivalmis, vaikka kaikki varmasti ottivat aika iisisti kesän. Heti ensimmäisistä harjoituksista huomasi, että tatsi näyttäisi olevan tallella. Nyt vain pitää saada joukkuekuviot kuntoon.

Salinin osalta harjoituskausi on ollut onnistunut ja hän on valmiina alkavaan kauteen.

- Treenit ovat menneet hyvin ja pelitkin ihan ok. Dejan Todorovic loukkaantui harmittavasti, mutta se varmaan tietää minulle sitten enemmän vastuuta.

Teneriffan pelin viime kauden kapellimestari Marcelinho Huertas jatkaa edelleen pelin pyörittämistä ja joukkue on vahvistunut uruguaylaisella takamiehellä Bruno Fitipaldolla. Salin pelasi viime kaudella uransa parhaan kauden ja tietää, että tarjoilu tulee pelaamaan myös tällä kaudella.

- On helppo aloittaa kausi samassa paikassa ja pelikirjassakin on samoja settejä viime kaudelta, joilla minulle pelattiin heittopaikkoja. Marcelinhon ja Brunon kanssa on kiva pelata ja yritän tietenkin parantaa viime kaudesta. Se on sitten itsestä kiinni miten siinä onnistun, mutta palaset ympärillä ovat ainakin kohdillaan.

Teneriffa aloittaa Supercupin lauantaina Real Madridia vastaan. Mestarien liigan ottelu Oostendea vastaan on edessä keskiviikkona 16.9. ja ACB-liigan kausi pyörähtää käyntiin Teneriffan osalta sunnuntaina 20.9.

Henkilöt

 
30.9.2020 15:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tavoittelee Mestarien liigan voittoa Final Eight –lopputurnauksessa

Kauden 2019-20 Mestarien liiga huipentuu loppuviikolla Ateenassa pelattavaan Final Eight –lopputurnaukseen. Mukana voittotaistelussa on myös Sasu Salin ja Teneriffa.

17.9.2020 09:06 Suomalaiset ulkomailla

Salin siivitti Teneriffan Mestarien liigan Final Eight –lopputurnaukseen

Keväältä kesken jääneet Mestarien liigan neljännesvälierät saatiin päätökseen keskiviikkona ja Sasu Salinin Teneriffa eteni hienosti kauden huipentavaan Final Eight –lopputurnaukseen voittamalla belgialaisen Oostenden.

5.3.2020 09:19 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vireessä Mestarien liigan pudotuspeleissä – ”Peli kulki ihan kivasti”

Mestarien liigan pudotuspelit alkoivat viikolla ja Sasu Salin oli auttamassa Teneriffaa neljännesvälierän avausvoittoon. Alexander Madsen pääsi juhlimaan kärkiottelun voittoa Viron ja Latvian yhteisliigassa.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

6.2.2020 08:27 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy juhli cup-voittoa - Mestarien liigan lohkovaihe päätökseen

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin, Copa Princesan, voittoa. Mestarien liigan lohkovaiheessa saatiin myös pelit päätökseen.

31.1.2020 07:56 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tulikuumana Mestarien liigan suomalaiskohtaamisessa

Sasu Salin oli käsi kuumana Mestarien liigassa, kun hän upotti kovalla prosentilla 20 pistettä Alexander Madsenia ja VEF Riikaa vastaan.

23.1.2020 23:45 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin kolmikko kovassa vireessä

Susijengin pelaajat osoittivat vahvaa virettä, kun Sasu Salin, Carl Lindbom ja Alexander Madsen pistivät taululle kovia tehoja alkuviikon otteluissaan. Petteri Koponen sen sijaan pääsi pitkästä aikaa voiton makuun Euroliigassa.

16.1.2020 07:57 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa varmisti jatkopaikan Mestarien liigassa

Sasu Salin oli selättänyt viime aikoina vaivanneen sairastelun ja palasi tehokkaana pelikentille heittäen Teneriffalle 14 pistettä Mestarien liigan ottelussa Nymburkia vastaan. Tappiosta huolimatta Teneriffa varmisti paikkansa pudotuspeleissä.

11.1.2020 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa - Koponen, Seppälä ja Nuutinen vireessä

Sasu Salinin Teneriffa käytännössä varmisti jatkopaikkansa Mestarien liigassa jatkamalla hyvää kauttaan kreikkalaista Peristeriä vastaan. Petteri Koponen oli jälleen Bayern Münchenin parhaimmistoa Euroliigassa, Matti Nuutinen punnersi tupla-tuplan Espanjassa ja Ilari Seppälä auttoi joukkueensa voittoon Ranskassa.

6.12.2019 08:14 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Matti Nuutinen hirmuiskussa

Sasu Salin ja Matti Nuutinen olivat alkuviikon suomalaisnimet. Salin säkitti 15 pistettä Mestarien liigassa ja Nuutinen nosteli 20 pinnaa Espanjan LEB Orossa. Petteri Koponen oli Bayern Münchenin paras pistemies Euroliigan ottelussa Maccabi Tel Avivia vastaan.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

21.11.2019 07:42 Suomalaiset ulkomailla

Madsenin tupla-tupla ei riittänyt - Salin juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Alexander Madsenin VEF Riika isännöi Sasu Salinin Teneriffaa. Madsen oli joukkueensa ykköstähti tupla-tuplalla, mutta Teneriffa palasi kotimatkalle täyden pistepotin kera.

14.11.2019 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin naulasi voittoheiton sisään ja Teneriffan putkelle jatkoa

Sasu Salin oli Teneriffan sankari, kun hän heitti voittoheiton sisään muutama sekunti ennen loppua Mestarien liigan ottelussa Gaziantepiä vastaan.

31.10.2019 08:02 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen tehokkaana Bayern Münchenin voittaessa Real Madridin

Petteri Koponen ja Bayern München pääsivät juhlimaan äärimmäisen maukasta voittoa kaadettuaan Euroliigan ottelussa Real Madridin. Koponen oli jälleen Bayernin kantavia voimia ottelussa heittäen 15 pistettä. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä ja Ranskan cupissa nähtiin suomalaiskohtaaminen.

16.10.2019 08:22 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaisille komeita voittoja Mestarien liigassa

Mestarien liiga alkoi suomalaisten osalta räväkästi, kun Alexander Madsen, Sasu Salin ja Lassi Tuovi pääsivät juhlimaan voittoja. Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden jatkaa puhtaalla pelillä.

15.10.2019 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Tuovi ja Madsen aloittavat Mestarien liigan lohkovaiheen tiistaina

Vaikka hallitsevan Korisliigan mestari Karhu Basketin haaveet Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutuivat dramaattisesti viimeisellä sekunnilla, niin Mestarien liigassa nähdään tällä kaudella suomalaisväriä. Sasu Salin on Teneriffan kanssa samassa lohkossa Alexander Madsenin VEF Riian kanssa ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg on niin ikään mukana.

5.2.2019 13:24 Susijengi

Korista VeikkausTVssä viikolla 6: Salin ja Murphy vastakkain Espanjassa, saako Katajan eurotaival jatkoa?

Tällä viikolla VeikkausTV:llä nähdään muun muassa Espanjan liigan suomalaiskohtaaminen, kolme Chicago Bullsin NBA-ottelua sekä Kataja Basketin kohtalonottelu FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

1.2.2019 11:51 Susijengi

Petteri Koponen juhli kovaa voittoa Euroliigassa

Petteri Koposen Bayern München tarrasi tiukasti kiinni Euroliigan pudotuspelipaikkaan saksalaisjoukkueen voittaessa kotonaan turkkilaisen suurseura Fenerbahcen.

28.1.2019 14:23 Susijengi

VeikkausTV:n korisviikko tarjoaa 12 suomalaispelaajien ottelua

Koriksen ystävät voivat viettää pakkaspäiviä viihtyisästi vastaanottimien äärellä, kun VeikkausTV välittää suomalaisten otteita kansainvälisiltä kentiltä peräti 12 ottelun verran tällä viikolla.

24.1.2019 09:44 Susijengi

Sasu Salinin Malaga tarrasi kiinni jatkopaikkaan

Sasu Salinin Malaga nappasi arvokkaan voiton EuroCupissa ja otti tiukan otteen jatkopaikkaan. Petteri Koposen Bayern Münchenin voittoputki Bundesliigassa jatkuu.

Näytä lisää vastaavia