Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

4.7.2020 11:05 Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

Sasu Salin pelasi jälleen hienon kauden. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liigan lopputurnaus pelattiin 12 joukkueen voimin, jotka oli jaettu kahteen kuuden joukkueen lohkoon. Alkulohkojen joukkueet kohtasivat toisensa kertaalleen, jonka jälkeen lohkojen kaksi parasta joukkuetta eteni pudotuspeleihin.

Teneriffan kannalta alkulohko alkoi murheellisesti sen hävittyä kolme ensimmäistä peliään, mutta voitti kuitenkin kaksi viimeistä. Kaksi voittoa ei kuitenkaan riittänyt välieräpaikkaan.

- Lopputurnaus ei mennyt osaltamme nappiin. Kaksi ensimmäistä peliä olivat siinä ratkaisevia, ja kun hävisimme ne, niin olimme vähän maamme myyneitä. Sen jälkeen meillä ei ollut enää mahdollisuuksia jatkoon. Oli kuitenkin kiva lopettaa kahteen voittoon, Salin kertaa lopputurnauksen antia.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lopputurnaus kokonaisuudessaan ei saanut Salinilta pelkkää kiitosta.

- Eihän se mikään maailman paras juttu ollut ja kaikilla oli vähän vaikeat lähtökohdat. Olihan se sellainen pieni vankila, mutta oli kuitenkin positiivista, että päästiin jatkamaan pelejä. Harmi vain, ettemme päässeet kahden joukkoon. Vähän kaksijakoiset tunnelmat.

Ennen lopputurnausta Teneriffan kausi oli ollut menestyksekäs. Se oli runkosarjan päättymishetkellä sarjassa neljäntenä sekä taisteli puolivälieräpaikasta Mestarien liigassa. Salinille itselleen kausi oli myös erinomainen. ACB-liigassa hän merkkautti keskiarvoikseen 9,2 pistettä, 1,7 levypalloa ja 1,7 syöttöä. Pistekeskiarvo oli uran korkein Espanjan liigassa ja myös peliaikaa tuli keskimäärin enemmän kuin koskaan aiemmin (23,5 minuuttia).

- Ennen koronaa kaikki meni joukkueella tosi hyvin, vaikka meillä oli aika lailla uusi joukkue. Pelasimme hyvää korista ja tykkäsin pelitavastamme. Sain paljon vastuuta ja siitä olen tietenkin iloinen. Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni. Positiivinen kausi kaiken kaikkiaan ja toivottavasti pääsemme aloittamaan seuraavan kauden ajoissa. Mestarien liigan pelit jatkuvat sitten syyskuun puolivälissä ja toivottavasti pääsisimme siihen top8-turnaukseen.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Salinin sopimus Teneriffan kanssa kattaa myös tulevan kauden, joten hän voi rauhassa keskittyä kesän viettoon Suomessa ennen kuin kutsu seurajoukkueen pariin taas käy.

- Tässä tilanteessa täytyy olla tyytyväinen, että on sopimus jo taskussa. Markkinat ovat tällä hetkellä varmasti aika hankalat isoimpia seuroja lukuun ottamatta. On mukava jatkaa pelaamista tutussa paikassa.

Pitkäksi venyneen kauden jälkeen Salinin kesäsuunnitelmiin kuuluu lähinnä lepoa sekä muutaman kuukauden ikäisen tyttövauvan kanssa peuhaamista.

- Yritetään ottaa rauhallisesti, kun treenit Teneriffalla alkavat taas jo elokuun alussa, niin ei tässä kuukauden aikana varmaan ihmeempiä tule tehtyä. Muksun kanssa tulee vietettyä aikaa ja toivottavasti ehtisi vähän kavereitakin näkemään, Salin kertoo suunnitelmistaan.

Sasu Salinin tilastot Espanjan liigassa
Sasu Salinin tilastot Mestarien liigassa

Henkilöt

 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

Näytä lisää vastaavia