Sebastian Lindberg ja Korihait sopimukseen

7.5.2021 14:13 Uudenkaupungin Korihait on solminut 1+1-mallisen sopimuksen viime kaudella HBA-Märskyssä pelanneen Sebastian Lindbergin kanssa.

16-vuotiaiden SM-kultaa kaudella 2017-18 voittanut Lindberg on esiintynyt nuorten maajoukkueissa yhteensä 23 ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen

Lindberg, 18, on Tapiolan Hongan kasvatti, joka on aikuisten tasolla pelannut kasvattajaseuransa lisäksi HBA-Märskyssä I divisioona A:ta. 

Viime kaudella Lindberg tilastoi runkosarjassa vajaan 17 minuutin peliajalla keskimäärin 6,4 pistettä. Pudotuspeleissä pistekeskiarvo nousi lukemiin 13,1. Lindberg oli koko I divisioona A:n viidenneksi tarkin kolmen pisteen heittäjä koko kauden ajalta (39,6%).

– Mahtava fiilis päästä pelaamaan Korisliigaa ensimmäistä kertaa, ja uskon että pystyn vaikuttamaan kentällä heti alusta lähtien! Valitsin Korihait, koska sieltä oli selkeästi halua saada mut mukaan. Seuralla on selkeät kehitystavoitteet ja he saivat minut uskomaan niihin, kertoo Lindberg Korihaiden tiedotteessa.

– Tavoite on heti ensi kaudella todistaa pystyväni pelaamaan hyvin Korisliiga-tasolla. Tulevaisuudessa unelmana on tietenkin pelata ammattilaisena ulkomailla.

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula odottaa nuorukaiselta paljon heittovoimaa ensi kauden joukkueeseen.

– Kaikin puolin mielenkiintoinen pelaaja on kyseessä. Hän pelasi tosi hyvät divarin pudotuspelit keväällä. Katto ei ole tullut vielä vastaan, joten näen kaverissa paljon potentiaalia. Uskon, että tämä on hänelle hyvä ratkaisu tulla Ukiin, ja tietenkin hieno asia meille, kun saadaan Lindberg Korihaihin.

Korihailla on Lindbergin ohella pelaajasopimukset Bojan Sarcévicin, Atte Pertun, Manuel Barnesin, Aamos Nikulan, Tommi Lehtosen ja Jaakko Lahden kanssa. Valmennuksesta vastaa Nikulan kanssa Teemu Turunen.

Henkilöt

Asiat

 
23.2.2024 11:03 Korisliiga

Bisons vahvistaa rivejään viidennellä ulkomaalaisella: Patrick McGlynn Loimaalle

Heittäjäekspertti Patrick McGlynn siirtyy Qatarista Loimaalle.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

13.2.2024 09:00 Korisliiga

Michael Pounds KTP-Basketin päävalmentajaksi

Pounds nousee tehtävään joukkueen valmennusjohdosta ja korvaa tehtävässä sunnuntaina eronneen Roope Mäkelän. Joukkue esiintyy ensimmäistä kertaa Poundsin alaisuudessa keskiviikkona paikallisottelussa Kouvoja vastaan vieraskentällä.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

Näytä lisää vastaavia