Seppälä ja Kantonen avasivat kauden vahvasti – Erik Murphy hurjana Japanissa

26.10.2020 09:08 Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen saivat kautensa käyntiin ja Murphyn veljekset Erik ja Alex auttoivat joukkueensa voittoihin. Suomalaispelaajat pääsivät muutenkin hienosti voiton makuun viikonlopun peleissä.

Ilari Seppälä avasi kauden vahvasti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liigassa Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä voitettuaan Malagan 82-79 (40-44). Salin kuritti entistä seuraansa yhdeksän pisteen, yhden levypallon ja yhden syötön edestä. Sulejmanovicin ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi levypallo.
Ottelutilastot

LEB Orossa Alex Murphy oli jälleen vahvalla pelipäällä johdattaessaan Granadan 89-64 (41-31)-voittoon CB Almansasta. Murphy heitti 15 pistettä, otti neljä levypalloa ja antoi kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

LEB Platassa Fiifi Aidoon Benicarlo nappasi avausvoittonsa haettuaan vieraspisteet Lleidan vieraana 72-56 (39-32)-voitolla. Aidoo tilastoihin merkittiin neljä pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan liigassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg hävisi kotikentällään Le Portelille 83-94 (52-41). Strasbourgilla on nyt kolme voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Seppälän ja Kantosen kausi Ranskan ProB:ssä käynnistyi vihdoin kahden siirretyn pelin jälkeen. Seppälä oli ilmileikeissä, kun Aix-Maurienne voitti Gries-Oberhoffenin 93-83 (41-36). Molemmat suomalaiset olivat isossa roolissa Seppälän heittäessä 24 pistettä, napaten kaksi levypalloa ja antaen kaksi syöttöä. Kantonen taasen oli lähellä tupla-tuplaa 12 pisteen, yhdeksän levypallon, seitsemän syötön ja riiston tilastoilla.

- Pelasimme kokonaisuudessaan aika ehjän ottelun ja peli oli hallussamme alusta loppuun. Yleensä pienet vaikeudet ennen peliä auttavat keskittymään paremmin. Hyvä alku kaudelle, Seppälä totesi viitaten joukkueen koronatartuntoihin, jotka vaikeuttivat valmistautumista kauden alla.
Ottelutilastot

Ranskan LM1:ssä Marius van Andringan Lorient jatkoi vahvasti voittamalla Challansin 92-85 (57-42). Van Andringa heitti kuusi pistettä ja antoi yhden syötön. Lorient on kärkitaistelussa neljällä voitolla ja kahdella tappiolla.
Ottelutilastot

Italian liigassa Topias Palmin Vanoli Cremona näytti olevan matkalla selvään voittoon, mutta Trentino nousi lopulta jatkoajan jälkeen 85-83 (76-76, 32-49)-voittoon. Palmi kirjautti kolme pistettä.
Ottelutilastot

Viron ja Latvian yhteisliigassa sekä Alexander Madsenin VEF Riika että Edon Maxhunin Pärnu jatkavat puhtaalla pelillä.

VEF Riika otti viidennen peräkkäisen voittonsa Latvijas Universitaten jäädessä jalkoihin 95-54 (40-21). Madsen auttoi laajaa rotaatiota pyörittäneen VEF:n voittotaivalta kuudella pisteellä, viidellä levypallolla, kahdella riistolla sekä kahdella torjunnalla. VEF Riika on voittanut kaikki viisi otteluaan.
Ottelutilastot

Edon Maxhuni oli jälleen tehokkaana auttaessaan Pärnun 81-69 (30-35)-voittoon Rakvere Tarvasista. Maxhuni sai tilastoihinsa 13 pistettä ja yhden syötön. Pärnu on pelannut neljä peliä ja voittanut ne kaikki.
Ottelutilastot

Erik Murphy mellasti jälleen Japanin B2-liigassa, kun Fukushima Firebonds pelasi viikonloppuna tuplakohtaamisen Nishinomiya Storksin kanssa. Ensimmäisessä pelissä Firebonds koki kirvelevän 84-85 (36-33)-tappion. Murphy saalisti 23 pistettä, kuusi levypalloa ja syötön.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Firebonds sai revanssinsa heti seuraavana päivänä voittamalla 95-90 (45-42). Murphy siivitti joukkuettaan 24 pisteen, seitsemän levypallon, kahden syötön ja kahden riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Itävallan "suomalaisjoukkue" Swans Gmunden teki tuhojaan voittamalla Wien DC Timberwolvesin murskaavasti 94-55 (47-31). Daniel Dolenc heitti viisi pistettä, otti kuusi levypalloa, antoi yhden syötön ja riisti kertaalleen. Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskisen valmentama Swans on voittanut neljästä ensimmäisestä pelistään kolme.
Ottelutilastot

 
14.6.2021 22:17 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffan matka tyssäsi välierään - Murphyn Granada aloitti nousufinaalit voitolla

Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin Teneriffan kausi Espanjan liigassa päättyi toiseen välierätappioon. LEB Orossa alkoi taas Alex Murphyn ja Roope Ahosen taistelu noususta.

10.6.2021 11:01 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa piti finaalitoiveensa elossa - LEB Orossa suomalaisfinaali

Espanjan liigassa välierät alkoivat tällä viikolla ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin Teneriffa vei välierän kolmanteen peliin. LEB Orossa sen sijaan nähdään suomalaisfinaali ja Ranskassa Lassi Tuovi on ehdolla vuoden valmentajaksi.

4.6.2021 07:49 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni historiallisesti välieriin

Sasu Salinin Teneriffa ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan kuittasi itselleen välieräpaikan suoraan kahdella voitolla. Roope Ahonen oli sen sijaan isossa roolissa Breoganin avatessa LEB Oron välieräsarjan voitolla.

3.6.2021 17:14 Suomalaiset ulkomailla

Itävallan mestaruus maistui suomalaisille – ”Kyllä se näkyi kuinka tärkeä se oli”

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta. Mirolyboville ja Dolencille mestaruus merkitsi paljon ja tuntui hyvältä.

31.5.2021 21:15 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

29.5.2021 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kasvoi johtajana kauden aikana – ”Sain olla isossa roolissa joukkueessa”

Edon Maxhuni pelasi erinomaisen kauden virolaisen Pärnu Sadamin riveissä. Maxhuni johdatti Pärnun aina Viron liigan finaaliin saakka ja palkintona kaudesta oli hopeinen mitali sekä valinta Viron liigan tähdistöviisikkoon.

28.5.2021 13:09 Susijengi

Elias Valtonen kolmivuotisella sopimuksella Espanjan liigaan

Susijengin ratkaisupelaajien kastiin kohinalla noussut Euran Veivan kasvatti Elias Valtonen, 200 cm ja 21 vuotta, on solminut kolmevuotisen sopimuksen Espanjan ACB-liigaa pelaavan Basquet Manresan kanssa. Ammattilaisuransa Saksan Pro A:n Tigers Tübingenissa aloittanut Valtonen odottaa Manresasta uutta kehitysloikkaa urallaan.

24.5.2021 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan sarjoissa ratkaisuhetket käsillä – Alasen kausi päätökseen

Espanjan sarjoissa loppuratkaisut ovat alkamassa, kun ACB:ssa päättyi runkosarja ja LEB Orossa käynnistyivät pudotuspelit. Aapeli Alasen kausi Tshekin liigassa sen sijaan päättyi ja Saksan Bundesliigassa Merlins Crailsheim taistelee vielä välieräpaikasta.

20.5.2021 09:07 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen voitti Latvian mestaruuden – ”Hieno päättää kausi näin”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi suoraan neljässä ottelussa. Edon Maxhunin kaulaan sen sijaan pujotettiin hopeiset mitalit Viron liigassa ja hänet valittiin myös sarjan tähdistöviisikkoon.

17.5.2021 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Dolenc, Mirolybov ja Koskinen juhlivat Itävallan mestaruutta – ”Nyt on aika nauttia”

Daniel Dolencin edustama ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden voitti Itävallan mestaruuden. Latviassa Alexander Madsen on voiton päässä mestaruudesta.

14.5.2021 15:58 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koposella erilainen kausi – ”Oli kiva palata Italiaan”

Petteri Koposen kausi oli hänen aiempaan uraansa verrattuna erilainen, sillä hän oli koko alkukauden pelaamatta ja siirtyi vuodenvaihteen jälkeen Italiaan Pallacanestro Reggianan joukkueeseen. Pätkäkausi Italiassa jätti Koposelle hyvän maun.

14.5.2021 07:56 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaisten joukkueet hyvissä asemissa finaalisarjoissa – Maxhuni tykitti 34 pistettä

Alexander Madsen pääsi juhlimaan toista finaalivoittoa Latviassa ja Itävallassa vahvan suomalaisedustuksen omaava Swans Gmunden on voiton päässä mestaruudesta. Swansin päävalmentaja Anton Mirolybov valittiin myös Itävallan liigan vuoden valmentajaksi. Edon Maxhunin 34 pistettä eivät sitä vastoin auttaneet Pärnua voittoon Viron finaaleissa.

10.5.2021 08:46 Suomalaiset ulkomailla

Tuovin Strasbourg neljänneksi Mestarien liigassa – finaaleissa voittoja suomalaisille

Lassi Tuovi luotsasi Strasbourgin komeasti neljänneksi Mestarien liigassa. Latviassa, Virossa ja Itävallassa nähdään suomalaisedustusta finaaleissa ja kaikki pääsivät viikonloppuna voiton makuun.

7.5.2021 21:40 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen nälkäisenä Latvian liigan kultajahtiin

Latvian liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja Alexander Madsenin edustama VEF Riika kohtaa finaalissa BK Ventspilsin. Hävityn Viron ja Latvian yhteisliigan finaalin jälkeen, Madsenin katseet ovat Latvian mestaruudessa.

7.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni mestaruus mielessä Viron liigan finaaleihin

Edon Maxhunin edustama Pärnu eteni hienosti Viron liigan finaaliin, jotka alkavat lauantaina. Pärnu saa finaalissa vastaansa BC Kalev/Cramon.

6.5.2021 22:20 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Mestarien liigan välieriin

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Mestarien liigan välieriin voittamalla Sasu Salinin ja Emir Sulejamonovicin edustaman Teneriffan jatkoajan jälkeen 88-86.

6.5.2021 12:19 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon Swans Gmunden aloittaa Itävallan finaalit – ”Nälkä on iso”

Itävallan liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja mukana nähdään Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden. Finaalissa vastaan asettuu Kapfenberg Bulls.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

Näytä lisää vastaavia