Serbia nujersi Georgian, Susijengi jälleen EM-kisoihin!

19.2.2021 19:50 Aiemmin päivällä Sveitsin nujertanut Susijengi päätti EM-karsintaperjantain riehakkaissa tunnelmissa, kun Serbia peittosi aiemmin tappiottoman lohkojohtaja Georgian lukemin 66–92 (31–47). Oman EM-kisapaikkansa varmistamisen lisäksi Serbia siivitti voitollaan kisoihin myös Susijengin, joka esiintyy syksyllä 2022 EM-näyttämöillä viidennen perättäisen kerran.

Susijengi varmisti paikkansa syyskuun 2022 EM-kisoissa! Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

- Pitää olla valtavan ylpeä koko joukkueesta. Nyt vuoden verran vallinneissa olosuhteissa on kenen tahansa äärimmäisen vaikea pelata ja lohkossamme oli pelkästään erinomaisia koripallojoukkueita, joten jokaisen tämän joukkueen jäsenen on syytä taputtaa itseään olalle, päävalmentaja Henrik Dettmann kommentoi.

- Suuri hatunnosto pelaajille, jotka tässä maailmantilanteessa laittoivat Susijengin muun edelle, jatkoi Dettmann viitaten mm. Yhdysvalloista Tbilisiin saapuneelle Mikael Jantuselle ja Japanista lentäneelle Erik Murphylle.

Susijengi selviytyi viidentoista kuivan vuoden jälkeen EM-kisanäyttämöille 2011 (Liettua) ja on sittemmin esiintynyt kisoissa 2013 (Slovenia), 2015 (Ranska) ja Helsingin kotikisoissa 2017, kesän 2014 MM-kisoja unohtamatta. Syyskuun 2022 EM-kisojen alkulohkot pelataan Tbilisissä (Georgia), Prahassa (Tshekki), Milanossa (Italia) ja Kölnissä (Saksa) ja pudotuspelit Berliinissä (Saksa).

- EM-kisapaikka on jälleen iso mahdollisuus ja kasvun paikka pelaajille, valmennusjohdolle ja tietenkin koko taustaorganisaatiolle. Odotamme innolla tilaisuutta jatkaa täysin ainutlaatuista yhteistä matkaa faniemme kanssa, lähettää Dettmann kiitokset susifanien suuntaan.

- Tänä iltana voi olla hetken tyytyväinen, mutta meillä on näissä karsinnoissa vielä yksi peli pelaamatta ja nyt katseemme siirtyvät sunnuntain vastustajaan.

Susijengi huipentaa EM-karsintansa sunnuntaina 21.2. klo 17.00 Suomen aikaa alkavassa ottelussa Georgiaa vastaan. YLE TV2 televisioi ottelun klo 16.55 alkaen.

Kapteeni Huff: ”Helpotuksen ja ilon sekainen olo”

Susijengin kapteeninnauhaa Montpellierin ja Lillen EM-kisakesästä 2015 kantanut 203 A-maaottelun veteraani, jo viidet arvokisat joukkueen kanssa pelannut Shawn Huff oli yhtä hymyä EM-kisapaikan varmistuttua.

- Ihan älyttömän hyvä fiilis, semmoinen helpotuksen ja ilon sekainen olo. Koko pandemia-aika karsintaikkunoineen on ollut älyttömän rankkaa, valmistautumisajat ovat olleet lyhyitä ja joukkue on vaihtunut tosi paljon näissä kolmessa ikkunassa. Olosuhteisiin nähden pystyttiin tosi mallikkaasti hoitamaan ne ottelut, mitkä pitikin, Huff maalaili Serbian voiton jälkeen.

Jengin kapteenina Huffilla on valtava rooli joukkueen hengen ylläpitämisessä ja koheesiossa. Vaikka viimeksi kulunut vuosi on ollut Susijengin osalta haastava, kapteenin mukaan hyvät tunnusmerkit olivat ilmassa jo viikon alussa.

- Nämä ikkunat ja muut olosuhteet ovat tuoneet omat haasteensa, mutta jengin keräännyttyä yhteen tuntui erilaiselta. Koko jengin fokus on ollut älyttömän hyvä koko viikon, kaikki ovat olleet läsnä ja kun Sveitsiä vastaan alkoi peli kulkea, tunsin, että pitkään odotettu lataus purkautui.

Huff ja Susijengi päättävät EM-karsintansa sunnuntaina Georgiaa vastaan. Jo ennen syyskuun 2022 EM-kisoja käynnistyvätkin jo karsinnat paikoista kesän 2023 MM-kisoihin – ensimmäinen MM-karsintaikkuna pelataan tämän vuoden marraskuussa.

- Iso toive meillä kaikilla on se, että päästään mahdollisimman pian takaisin kuudennen pelaajan eteen, lähettää kapteeni terveisensä susifanien suuntaan.

Toijala luotsasi Viron EM-kisojen porteille

Samaan aikaan Venäjän Permissä Jukka Toijalan valmentama Viro nousi aivan syksyn 2022 EM-kisojen porteille.

Viro nujersi tappiottomana lohkoaan johtaneen Italian perjantain päiväottelussa jatkoajalla lukemin 105–101 (90–90, 54–44). Kisapaikalle löi viittä vaille viimeisen sinetin Venäjä, joka löylytti Pohjois-Makedoniaa 94–77 (51–33).

Viron todelliseksi tehomieheksi Italiaa vastaan kohosi 211-senttinen Maik-Kalev Kotsar, joka upotteli 32 pistettä (kahden pisteen heitot 15/22). Loppuhetkien sankarina hurjasteli jatkoajan viimeisellä minuutilla viisi pistettä niitannut Henri Drell.

Jos Pohjois-Makedonia häviää sunnuntaina Italialle, leimaa Viro kisapassinsa ensimmäistä kertaa sitten syksyn 2015.

 

Tilanne, EM-karsintalohko E

Sija

Joukkue

Ottelut

Voitot

Tappiot

Koriero

Voitto%

1.

Georgia*

5

4

1

-1

80 %

2.

Serbia*

5

3

2

+51

60 %

3.

Susijengi*

5

2

3

-24

40 %

----

 

 

 

 

 

 

4.

Sveitsi

5

1

4

-26

20 %

 

* = varmistanut EM-kisapaikkansa

 
22.2.2024 10:55 Susijengi

MM-hopeamitalisti Serbia suursuosikkina perjantai-illan otteluun

Susijengillä on perjantai-iltana Belgradissa edessään maailmanluokan koitos, kun se haastaa EM-karsintojen avausottelussa hallitsevan MM-hopeamitalistin Serbian. Hanno Möttölän mukaan Serbia ei tee sirkustemppuja, vaan luottaa kurinalaisuuteen, kärsivällisyyteen ja kykyynsä taivuttaa vastustajat tahtoonsa pitkällä tähtäimellä.

8.8.2023 13:17 Susijengi

Susijengi EM-karsintoihin Serbian, Georgian ja Tanskan seuraksi

Vuosien 2024–25 EM-karsintalohkot arvottiin tiistaina iltapäivällä Münchenissa ja arpaonni toi Susijengin tanssikumppaneiksi koripallojätti Serbian, aina vaarallisen Georgian sekä lohkon haastajajoukkueen Tanskan kanssa karsintojen G-lohkossa.

15.2.2022 11:25 Susijengi

Susijengillä helmikuussa kaksinkertainen tanssivuoro Euroopan mestarin kanssa

Helmikuun MM-karsintaikkuna tarjoaa Susijengille maailmanluokan mittapuun, kun viime kesän olympialaisissa pronssiotteluun yltänyt hallitseva Euroopan mestari Slovenia asettuu Suomea vastaan ensiksi kotikentällä Espoossa ja sitten vieraskentällä Koperissa.

22.2.2021 11:43 Susijengi

Pähkinänkuoressa: EM-karsinnat 2020–21

Uusi kilpailujärjestelmä, pandemia, kuplajärjestelyt ja miehistönvaihdokset – vuosien 2020–21 EM-karsinnat olivat Susijengille vaiherikas ja haastava kokonaisuus, joka jännittävien kaarteiden jälkeen päättyi onnellisesti viidenteen perättäiseen EM-kisapaikkaan kolmella voitolla kuudesta ottelusta.

21.2.2021 19:55 Susijengi

Susijengi säpisi Georgian kumoon päätösneljänneksellä

Fantastinen avauspuolisko, raskas kolmas jakso ja puolustuspään onnistumisten myötä kuitattu päätösneljänneksen kasvojen pesu – siinä reseptit Susijengin EM-karsinnat päättäneeseen 70–78 (30–49)-voittoon Georgiasta. Susijengi selvisi helmikuun karsintaikkunasta tappioitta ja eteni EM-kisoihin kolmella voitolla kuudesta ottelusta.

21.2.2021 09:29 Susijengi

Daniel Dolenc: ”Upeaa päästä kilpailemaan tämän tason pelaajien kanssa”

Susijengin korin läheisyyteen on kuluvan vuoden aikana ilmestynyt uusi möyrijä. Espoo Basket Teamin kasvatti ja Itävallan liigan Swans Gmundenia edustava Daniel Dolenc, 205 cm ja 27 vuotta, kohosi susirinkiin kypsemmällä iällä ja ottaa nyt kaiken irti saamastaan mahdollisuudesta harjoitella ja pelata maan parhaiden pelaajien kanssa.

20.2.2021 19:17 Susijengi

Susijengi ja Georgia nimesivät kokoonpanonsa sunnuntaille

Susijengi ja Georgia ovat nimenneet pelaajatusinansa sunnuntai-iltapäivän EM-karsintahuipennukseen. Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimittänyt susitusinaan Mikko Koiviston ja Daniel Dolencin, kun taas Georgian kokoonpanoon kohosivat Luka Zakradze ja Kakha Jintcharadze.

20.2.2021 10:25 Susijengi

Horjumaton Georgia luottaa vahvuuksiinsa

EM-karsintalohko E:tä tappioitta johtanut Georgia sai perjantaina isän kädestä, kun Serbia nuiji joukkueen kumoon Tbilisin illassa. Susijengi odottaakin EM-karsintojen sunnuntaiseen päätösotteluun vastaansa sisuuntunutta kotijoukkuetta, joka hakee lohkovoittoa pelaamalla rutiinilla ja vahvuuksiensa kautta.

19.2.2021 17:02 Pääjuttu

Kenraali Koponen katkaisi Sveitsin kirin vapaaheittoviivalta

Periksiantamaton Sveitsi kiri EM-karsintaottelussa Susijengiä vastaan täsmäaseillaan 27 pisteen takaa kahden heiton päähän. Loppuhetkillä joukkuepuolustus ja Petteri Koposen seitsemän vapaaheittoa nousivat arvoon arvaamattomaan, kun Susijengi otti 92–84 (49–31) voitolla jättiaskeleen kohti syksyn 2022 EM-kisoja.

19.2.2021 09:37 Susijengi

Petteri Koponen: ”Iso peli, lähdetään voittamaan”

Tänään perjantaina pelataan isoin panoksin, sillä voitto alkuiltapäivän EM-karsintaottelusta Sveitsiä vastaan veisi Susijengin millin päähän syyskuun 2022 EM-kisojen ovilta. Vaikka joukkueen pitkäaikainen keulakuva Petteri Koponen, 32, on kokenut urallaan lähes kaiken, on iltapäivän peli kutkuttava hetki myös hänelle.

Näytä lisää vastaavia