Seurajohto kokoontui Vierumäellä

10.12.2004 Vierumäellä järjestetyssä seurajohdon seminaarissa oli ennätykselliset 68 osallistujaa 30 eri seurasta. Seminaari järjestettiin Canon Cupin yhteydessä, joten Vierumäellä kohtasi parhaimmillaan lähes 500 koripalloihmistä.

Seurajohdon seminaarissa käsiteltiin koulutus- ja nuorisoyksikön johdolla mm. Koripalloliiton nuorisotoiminnan linjauksia. Nuoren Suomen kuukautta aikaisemmin julkaisemat kilpailutoiminnan suositukset johdattelivat aihetta eteenpäin. Jyri Lohikosken ohjeistamalla ryhmätyöskentelyllä saatiin aikaan hyvää keskustelua nuorisotoiminnan arvoista sekä pohja alkuvuonna julkaistaville Koripalloliiton omille nuorisotoiminnan linjauksille.

Koripalloliiton valmennuksen ja koulutuksen johtaja Petri Selkee esitteli nuoren koripalloilijan kehityskaaren eli Suden polun. Aluevalmennuksen sekä nuorten maajoukkuetoiminnan ratkaisevimpana asiana Selkee painotti yhteistyötä seurojen kanssa.

Valmennuspäälliköiden palkkauksesta ja tukimuodoista seminaarilaiset saivat tuhdin paketin Keski-Suomen liikunnan työsuunnittelija Laura Viitasen avustuksella. Viitanen painotti, että vaikka kuntien väliset erot ovat välillä suuria ja selvitettävät pykälät vaikeita, niin kaikilla alueilla on tahoja, josta seura voi saada apua työntekijän palkkaamiseen.

EBT:n junioripäällikkö Anssi Iivonen esitteli seuransa mallin aiheesta Yhdessä tekemisen kautta eläväksi ja energiseksi seuraksi. Iivosen viesti oli selkeä: kannustamalla ja kehumalla saamme enemmän tekijöitä sekä ajattelumallin muuttumaan minäkeskeisyydestä me-keskeiseksi. Jo pelkkä esityksen kuunteleminen sai kuulijan innostumaan.

Vierumäen kansainvälisen johtoinstituutin johtaja Pertti Pohjola herätti kuulijoiden ajatuksia seuratoiminnan uudesta noususta. Pohjola esitteli seurajohtajan tehtäviä ja malleja sekä totesi seurajohtajat tärkeimmiksi olemassa oleviksi urheilujohtajiksi.

Seminaarin lopuksi koripalloihmisille tarjottiin vielä malli jääkiekon puolelta, kun TPS:n valmennuspäällikkö Kari Ekman esitteli seuransa toimintaa. Ekman esitteli TPS:n toimintaperiaatteita, taloushallintoa sekä vastaili kiinnostuneiden haastaviin kysymyksiin.

Seminaarin ohjelma oli tiivis ja asiapitoinen. Osallistujien sisäistämiskykyä saatiin kuitenkin parannettua curlingin merkeissä. Ja kuten kaikissa muissakin kilpailuissa, niin tässäkin voittajat saatiin ratkaistua.

Seminaarin suosio oli suunnaton. Toivottavasti seuraaville päiville saadaan loputkin suomalaiset seurajohtajat mukaan. Vuoden 2005 tapahtumat ovat valmennuspäällikköpäivät 20.-22.5.2005 ja seurajohdon seminaari 3.-4.12.2005.

Vierumäellä käydyn seminaarin materiaalit on vapaasti jaettavissa kiinnostuneille. Materiaalit voi ”tilata” sähköpostitse osoitteesta: marika.vilanen@koripalloliitto.fi

Materiaalit:

  • Seurajohdon seminaari avaus ja yhteenveto seurakäynneistä - Vilanen
  • Nuorisotoimintalinjan tilanne – Salmikivi
  • Nuorisotoiminnan arvot – Lohikoski
  • Kilpailutoiminnan suositukset – Nuori Suomi ja Mäntylä
  • Valmennuspäälliköiden palkkauksen tukimuodot – Viitanen
  • Yhdessä tekemisen kautta eläväksi ja energiseksi seuraksi – Iivonen
  • Suden polku ja suden kirje – Selkee
  • Seuratoiminnan uusi nousu – Pohjola
  • TPS esityksen luentorunko – Ekman
 
27.2.2019 18:45 Koripalloliitto tiedottaa

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa - ilmoittautuminen päättyy 4.3.

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Ilmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 4.3.

7.12.2018 13:06 Koulutus

NVS 2019: Seminaarin ohjelma on valmis

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 11. – 12.1.2019. Seminaarin ohjelma on nyt valmis, kun alle 16-vuotiaiden tyttöjen valmennusjohtoa esiintyy lauantain päätteeksi.

30.11.2018 12:48 Koulutus

NVS 2019: Joonas Iisalo ja Daniel Jansson mukaan Nuorisovalmennusseminaariin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 11. – 12.1.2019. Seminaarin uusimmat esiintyjä ovat Joonas Iisalo ja Daniel Jansson.

25.11.2018 11:05 Valmentajat

NVS 2019: Martina Roos-Salmen aihe vahvistunut

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 11. – 12.1.2019. Lauantaina esiintyvän Martina Roos-Salmen esityksen otsikko on vahvistunut.

20.11.2018 11:53 Valmentajat

NVS 2019: Mikko Tupamäen aihe vahvistunut

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 11. – 12.1.2019. Perjantai-iltana esiintyvän Mikko Tupamäen esityksen otsikko on vahvistunut.

16.10.2018 18:51 Valmentajat

HKVT 2019 -kurssille haku käynnistyy tammikuussa

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat.

11.10.2018 14:44 Valmentajat

Lasten valmennuksen erityispiirteet koripallossa-koulutus marraskuussa Kisakalliossa

Koulutus on suunnattu lasten valmennuksessa mukana oleville, jo koulutus- ja valmennustaustaa omaaville valmentajille, jotka haluavat syventää osaamistaan nimenomaan lasten valmentamisessa. Koulutus järjestetään Kisakalliossa 10. - 11.11.2018. Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 5.11.

5.9.2018 13:54 Pääjuttu

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy lokakuussa - ilmoittautuminen päättyy 8.10.

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Ilmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 8.10. ja kurssille on vielä varmasti 8 paikkaa jäljellä.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

24.7.2018 17:10 Pääjuttu

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay.

Näytä lisää vastaavia