Seuratoimintapäivillä pe 28.8. Helsingissä yli 50 osallistujaa

31.8.2015 Suomen Koripalloliitto järjesti pe 28.8. Helsingissä seuratoimintapäivän, johon otti osaa yli 50 seuratoimihenkilöä. Päivän aikana käytiin läpi liiton tekemä seurakysely koskien seuran toimintaympäristöä.

Tenho Ulmanen (seurapalveluyksikön pj) oli tehnyt tiivistelmän kyselystä, josta kävi mm. ilmi, mitä harjoitteluryhmiä seuroilla on, jotka eivät  ole kilpailutoiminnassa mukana (mm. erilaiset pallokerhot alle kouluikäisille).
Seurapalveluyksikössä  kysely käydään tarkemmin läpi ja tehdään tarvittavia toimenpiteitä, jotta voidaan entistä paremmin tarjota erilaisia palveluja ja tuotteita seurojen käyttöön.

Vesa Hämäläisen (HeNMKY tj) kävi läpi varsin mielenkiintoisen luennon seuran käyttämästä sosiaalisen median käytöstä seuran toimintojen tiedottamisessa, markkinomisessa ja kokonaisuudessaan näkymisestä sosiaalisessa mediassa. Kyseinen luento herätti myös paljon keskustelua seurojen kesken. Lisäksi Kouvolan Kouvojen Jyri Haikonen kertoi esimerkin seuran Facebookissa käyttämästä mainonnasta Pikkusudet koripallokoulujen markkinoinnissa.

Iltapäivästä kuultiin Salon Vilppaan Mikko Viitasen esitys; miten varmistetaan korisharrastuksen jatkuvuus koripallokoulusta mini- ja mikrojoukkueisiin. Salossa on tehty selkeä suunnitelma, miten junioreiden toimintaa ja urheiluharrastusta viedään "portaittain" eteenpäin kehittämällä koripallotaitojen lisäksi yleisiä liikunnan perustaitoja, valmentajan kasvatusvastuuta ja vanhempien roolia.

Luentojen lopuksi Susanna Vartiainen kertoi seurojen edustajille Pikkusudet-konseptista, jota seurat voivat hyödyntää omissa toiminnoissaan. Pikkusudet-projekti on Koripalloliiton ja Keskon päivittäistavarakaupan yhteistyötä, joka tähtää lasten liikkumisen edistämiseen yhteistyössä  seurojen ja paikallisten K-kauppiaiden kanssa. 
Seuroille on tarjolla; Pikkusudet-koripallokoulu, Pikkusudet Koripallorieha ja Pirkka Street Basket toiminta.

Virallisten luentojen lopuksi liitto tarjosi päivien osallistujille liput miesten Suomi-Ukraina koripallo-otteluun. Hieno päätös päivälle Helsingin jäähallissa yhdessä yli 7000 fanin kanssa.

 
26.10.2023 12:20 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton kauden 2023-24 aluesarjojen ilmoittautumiset avattu

Kevätkauden sarjailmoittautumiset alueen sarjoihin on avattu eLSA-sarjanhallintajärjestelmässä. Ilmoittautuminen kevätsarjaan on mahdollista 3.12.2023 asti. Vain kokonaan uudet joukkueet ilmoittautuvat järjestelmän kautta, sarjaa vaihtavat joukkueet ilmoittavat sarjavaihdoksesta sarjan järjestäjälle.

5.6.2023 12:18 Koripalloliitto tiedottaa

Sarjailmoittautumiset koriskaudelle 2023-24 avattu

Kaudella 2023-24 Koripalloliiton sarjanhallinnan käyttöliittymiä on edelleen olemassa kaksi; tilastointia vaativat sarjat hallinnoidaan vanhemmassa FIBA Organizer -sarjanhallintaympäristössä. Kaikki muut sarjat hallinnoidaan jo tutuksi tulleessa eLSA-sarjanhallintajärjestelmässä.

20.10.2022 11:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton kevään aluesarjojen ilmoittautumiset avattu

Kevätkauden sarjailmoittautumiset on avattu eLSA-sarjanhallintajärjestelmässä, joka on käyttöliittymältään sama kuin eSCO-pöytäkirjasovellus. Järjestelmät helpottavat joukkueen yhteyshenkilön kauden aikaista otteluiden hallintaa. Ilmoittautuminen kevätsarjaan on mahdollista 4.12.2022 asti.

1.7.2022 07:44 Koripalloliitto

Koriskauden 2022-23 lisenssit myynnissä

Koripallokausi 2022-23 käynnistyy virallisesti 1.7.2022 ja samalla käynnistyy uuden kauden lisenssien myynti. Seurasiirrot ovat uusien kilpailusääntöjen mukaan edustusoikeuden siirtoja ja myös edustusoikeuksien siirtojen palvelu on jälleen avattu. Lisenssikauppa, rinnakkaisedustusoikeuden ostopalvelu sekä edustusoikeuden siirron palvelu ovat tarjolla sekä suomeksi että englanniksi.

13.6.2022 07:56 Koripalloliitto tiedottaa

Joukkueiden ilmoittautumiset sarjakaudelle 2022–23 avattu – uusi sarjanhallintajärjestelmä eLSA

Kaudella 2022–23 Koripalloliiton sarjanhallinnan käyttöliittymiä on olemassa kaksi. Tilastointia vaativat sarjat hallinnoidaan edelleen tutussa FIBA Organizer -sarjanhallintaympäristössä. Kaikki muut sarjat siirtyvät uuteen sarjanhallintajärjestelmään, jonka käyttöliittymä seura-, joukkue- ja erotuomarikäyttäjille näkyy eLSA-nimisenä palveluna.

19.5.2022 22:54 Eteläinen alue

Suomen Koripalloliiton alueiden hallitukset valittu

Aluehallitukset aloittavat toimintakautensa 1.7.2022 ja toimivat seuraavat kolme vuotta. Hallitukset valittiin kevään aluekokouksissa.

30.12.2021 13:22 Koripalloliitto tiedottaa

Kilpailujaoksen päätös 30.12.2021 pelaamisesta rajoitusten aikana

Alueelliset viranomiset ovat tehneet tai ovat tekemässä rajoituspäätöksiä, jotka vaikuttavat Suomen Koripalloliiton alaisten sarjojen otteluiden järjestämiseen. Näitä päätöksiä ovat tartuntatautilain 58 g mukaisesti joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävien sisätilojen sekä kuntosalien ja muiden vastaavien sisäliikuntatilojen sulkeminen viranomaisen määräämäksi ajaksi. Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä ammattiurheiluun.

17.12.2021 13:15 Eteläinen alue

Kevään sarjoissa ennätysmäärä uusia joukkueita

Koripalloliiton alueiden sarjoihin on ilmoittautunut yhteensä 154 uutta joukkuetta kaikkiaan kuudella alueella.

4.11.2021 15:04 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautumiset alueiden kevätsarjoihin avattu – läntisellä alueella tarjolla pilottina sekasarja

Koripalloliiton alueiden kevään sarjoihin ilmoittautumiset on nyt avattu FIBA Organizer -sarjanhallinnassa. Kevään sarjailmoittautuminen on mahdollista 1.12.2021 asti. Läntisellä alueella pilotoidaan mikro- ja mini-ikäisten sekasarjoilla sekä nuorten aikuisten U22-harrastesarjoilla.

28.10.2021 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Digitaalinen ottelupöytäkirja eSCO on vallannut korissarjat

Digitaalinen ottelupöytäkirja eSCO tuli täksi kaudeksi korvaamaan paperiset pöytäkirjat kaikissa korissarjoissa. Huolimatta täysin vapaaehtoisesta käytöstä siirtymävaiheen aikana, peräti 97 prosentissa kauden otteluista on ollut jo käytössä uusi ottelupöytäkirja.

Näytä lisää vastaavia