Seurauutisia #11: Seurakehitystyötä valtakunnallisesti ja alueittain

4.5.2018 12:03 Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja erimerkkejä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Isojen seurojen kehitysohjelmaan on valittu ja kutsuttu mukaan kuusi Koripalloliiton suurinta jäsenseuraa. Tavoitteena on yhteishengessä jakaa kokemuksia seuratyöstä ja seuratyön arjesta, vertailla ja työstää parhaita käytäntöjä, ja löytää mahdollisia uusia innovatiivisia tapoja toimia. Toivottuna lopputuloksena on entistäkin elinvoimaisemmat isot seurat, jotka esimerkillään ja johtotähtinä edistävät suomalaista koripalloa.

Ohjelman suunnittelee ja tuottaa KesLi:n kokenut, seurapäivillämmekin esiintynyt, seurakehittäjä Laura Härkönen yhteistyössä Seurapalveluyksikön kanssa.

Valtakunnalliseen seurakehitysohjelmaan lähtevät mukaan kuusi lisenssimäärältään suurinta koripalloseuraa:

  • Helsingin NMKY
  • Tapiolan Honka
  • Tampereen Pyrintö
  • PuHu Juniorit
  • Leppävaaran Pyrintö
  • Salon Vilpas

Kehitysohjelman ensimmäinen yhteistapaaminen, eli ylösheitto, tapahtuu keskiviikkona 16.5.2018.

Paikallisesti seuroja palvelevat kehittämishankkeet koordinoidaan ja tuetaan keskitetysti

Alueellisten seurakehitysohjelmien taustalla on halu tarjota kehittymismahdollisuuksia ihan jokaiselle kehittymishaluiselle seuralle. Nämä ohjelmat tehdään lähellä seuroja ja kartoituksissa esiin tulleiden kehittämistarpeiden mukaan. Kartoitusta ja tarjontaa koordinoi alueen kenttäpäällikkö, yhteistyössä aluehallituksen kanssa. Kysy lisää kehitysmahdollisuuksista oman alueesi kenttäpäälliköltä!

Seura on aina kehitystyön keskiössä

Seuratoiminnan kehittäminen, niin valtakunnallinen kuin alueellinen, tulee olla jatkuva prosessi, ei kertaluonteinen. Tavoitteena on kerätä niin valtakunnallisesta kuin alueellisista ohjelmista antia, oppia ja käytäntöjä, jotka jaetaan seurojen hyödynnettäväksi – seuran koosta riippumatta. Luodaan yhdessä seurapolku.

Lisätietoja valtakunnallisesta kehityshankkeesta:

Susanna Strömberg, Seura- ja kilpailutoiminnan johtaja, puh. 040-4154232, susanna@basket.fi
Laura Härkönen, Seurakehittäjä, KesLi, laura.harkonen@kesli.fi

Lisätietoja alueellisista kehitysohjelmista:

Tiina Karvonen, Kenttäpäällikkö (Etelä), puh. 044-9066068, tiina.karvonen@basket.fi
Harri Jussila, Kenttäpäällikkö (Länsi, Keskinen), puh.040-7415818, harri.jussila@basket.fi
Jukka Pyrrö, Kenttäpäällikkö (Kaakko, Itä, Pohjoinen) puh. 044-0344312, jukka.pyrro@basket.fi

 
28.9.2020 19:40 Seurauutinen

Seurauutisia #46: Koripalloliiton palkitsemismuodot seurojen käytettävissä

Seurojen on hyvä säännöllisin väliajoin seuloa kaikki vapaaehtoistyötä tekevät ja myös palkalliset toimijat ja hakea heille sopivaa Koripalloliiton ansiomerkkiä tai muuta huomioimista.

4.12.2019 12:27 Seurauutinen

Seurauutisia #30: Ilmianna ”Kuukauden korissydän” tai laita ”Hyvä kiertämään”

Basket.fi:ssä käynnistyy kaksi uutta juttusarjaa. Voit nyt ilmiantaa tuntemasi Kuukauden korissydämen tai kertoa seurassasi keksitty oivallus Hyvä kiertämään -palstalla!

18.2.2019 09:21 Seurauutinen

Seurauutisia #5: LIITU-tutkimus – lapset ja nuoret liikkuvat liian vähän

Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytymistä selvittävän tuoreen LIITU-tutkimuksen mukaan 62 % 9–15-vuotiaista nuorista on mukana urheiluseuratoiminnassa, mutta vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu suositusten mukaisesti.

25.1.2019 12:58 Seurauutinen

Seurauutisia #2: Koripalloliitto hakee pilottiseuroja Et ole yksin -hankkeeseen

Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 1.2. mennessä.

8.1.2019 09:36 Seurauutinen

Seurauutisia #1: Olympiakomitea julkaisi urheiluseuroille suunnatun kestävän kehityksen oppaan

KEKE-koutsi on urheiluseuroille suunnattu Kestävän Kehityksen valmentaja, joka opastaa fiksuihin ja ympäristöystävällisiin toimintamalleihin Olympiakomitean nettisivuilla. KEKE-koutsin yli 100 vinkkiä on helppo toteuttaa. Tutustu KEKE-koutsiin ja löydä seuranne arkeen sopivat vinkit.

12.11.2018 09:18 Seurauutinen

Seurauutisia #23: Seuratoiminnan kehittämistuen haku on käynnissä

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2019 haku on käynnissä 12.11.-14.12.2018. Seuratukea haetaan Suomisportin kautta, jonne seuran yhteyshenkilön pitää tehdä tunnukset hyvissä ajoin.

11.10.2018 11:34 Seurauutinen

Seurauutisia #21: Seuratoiminnan kehittämistuen hakuaika lähestyy

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2019 hakuohjeet on nyt julkaistu ja haku on käynnissä 12.11.-14.12.2018.

17.9.2018 14:58 Koripalloliitto tiedottaa

Seurauutisia #19: Pikkusudet-tapahtumissa liikutettu yli 55000 lasta – kiitos seurat

Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan välisen Pikkusudet-yhteistyön merkeissä on tarjottu liikunnan riemua jo yli 55 000 lapselle. Tapahtumien järjestämisessä paikallisilla seuroilla on ollut erittäin suuri rooli – kiitos kaikille!

30.8.2018 13:07 Seurauutinen

Seurauutisia #18: Seuratyytyväisyyskyselystä onnistumisia ja kehityskohtia

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkkejä hyviksi havaituista toimintamalleista.

17.8.2018 09:09 Seurauutinen

Seurauutisia #17: Fiksu seura -palkinnot haussa

Olympiakomitea ja Sitra kutsuvat seuroja jakamaa arkisia ympäristöä huomioivia fiksuja käytänteitä. Fiksuin idea palkitaan ja kaikki ideoita jakaneet osallistuvat rahapalkinnon arvontaan.

Näytä lisää vastaavia