Seurauutisia #2: Koripalloliitto hakee pilottiseuroja Et ole yksin -hankkeeseen

25.1.2019 12:58 Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 1.2. mennessä.

Mikä on Et ole yksin -hanke?

Et ole yksin -hanke tarjoaa kohdennettua tukipalvelua, johon seksuaalista hyväksikäyttöä tai häirintää, epäasiallista käytöstä tai kiusaamista kohdannut urheilija tai näitä havainnut muu toimija voi olla yhteydessä ja saada apua. Hankkeen tarkoituksena on myös lisätä tietoisuutta nuorten kokemasta väkivallasta ja häirinnästä sekä ennaltaehkäistä sitä.

Et ole yksin -hanke käynnistyi vuonna 2018. Väestöliitto toimii palvelun tuottajana ja vastaa Et ole yksin -verkkosivustosta. Hankkeessa mukana olevat seitsemän lajiliittoa (Koripalloliitto, Jääkiekkoliitto, Palloliitto, Salibandyliitto, Uimaliitto, Voimisteluliitto ja Lentopalloliitto) vastaavat hankkeen tiedottamisesta ja markkinoimisesta.

 

Mikä on Et ole yksin -pilottiseura?

Et ole yksin -hankkeen tavoitteena on tavoittaa urheilun parissa toimivat henkilöt ja nuoret, joista suurin osa on mukana jonkun seuran toiminnassa. Sen vuoksi Et ole yksin -hankkeeseen haetaan nyt pilottiseuroja kaikista mukana olevista lajiliitoista. Pilottiseuroissa kehitetään ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, joita levitetään myöhemmin urheiluyhteisössä laajemmalle.

Pilottiseurat pääsevät toimimaan suunnannäyttäjinä häirinnän ja väkivallan ehkäisyssä. Et ole yksin -pilottiseuraksi sitoutuneet seurat antavat selkeän viestin vanhemmille ja urheilijoille, että seurassa todella välitetään nuorten hyvinvoinnista. Pilottiseurat saavat tukea, materiaaleja ja koulutusta Väestöliitosta ja Koripalloliitosta.

Pilottiseuratoiminta käynnistyy kevään 2019 aikana alkukartoituskyselyllä ja Et ole yksin -palvelusta tiedottamisella seurassa. Kevään ja syksyn 2019 aikana pilottiseuratoiminta etenee päättyen kevään 2020 loppuarviointeihin.

Lisätietoja Pilottiseuratoiminnan sisällöstä löydät täältä.

 

Ilmoittaudu mukaan Et ole yksin -pilottiseuraksi 1.2. mennessä

Jos seuranne on kiinnostunut olemaan suunnannäyttäjä, ilmoittautukaa mukaan pilottiseuraksi laittamalla sähköpostia susanna@basket.fi . Ilmoittautuminen on käynnissä 1.2.2019 asti. Mukaan voidaan ottaa enintään neljä koripalloseuraa. 

Ilmoittaudu laittamalla viestiä: 

Susanna Strömberg
susanna@basket.fi
 

Palvelu löytyy osoitteesta www.etoleyksin.fi Puhelin päivystää numerossa 0800 144644 ma-ti 14-17.30 ja chat ke-to 14-17.30 (etoleyksin.fi).

 
17.8.2018 09:09 Seurauutinen

Seurauutisia #17: Fiksu seura -palkinnot haussa

Olympiakomitea ja Sitra kutsuvat seuroja jakamaa arkisia ympäristöä huomioivia fiksuja käytänteitä. Fiksuin idea palkitaan ja kaikki ideoita jakaneet osallistuvat rahapalkinnon arvontaan.

22.11.2023 09:45 Seurauutinen

Seurauutisia #83: Et ole yksin -palvelu järjestää infotilaisuuden katusovittelusta nuorten konfliktien ratkaisumallina

Et ole yksin ja Aseman Lasten järjestämä tilaisuus on tarkoitettu lajiliittojen, urheiluseurojen ja muiden urheiluorganisaatioiden toimijoille sovittelusta keinona nuorten konfliktien ratkaisussa. Tilaisuus järjestetään Teamsissa 13.12. klo 10:30-12:00.

3.11.2023 08:15 Seurauutinen

Seurauutisia #82: Seuratoiminnan kehittämistuen haku on avattu

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2024 haku on käynnissä 1.-30.11.2023. Seuratukea haetaan Suomisport-palvelun kautta.

2.5.2023 11:53 Seurauutinen

Seurauutisia #80: Unelmien liikuntapäivää vietetään 10.5.

Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen keskiviikkona 10.5. Unelmien liikuntapäivä on seuroille loistava tilaisuus avata ovensa, esitellä toimintaansa ja kutsua mukaan kaiken ikäisiä liikkujia.

13.2.2023 09:00 Koripalloliitto tiedottaa

Korisbuumi jatkaa kasvuaan: koripallo toista vuotta peräkkäin uuteen lisenssiennätykseen

Suomalaisessa koripallossa on jälleen tehty uusi lisenssiennätys. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun lisenssimäärässä ylitettiin aiempi, viime vuonna tehty lisenssiennätys.

14.9.2022 09:49 Lisenssit

Koripalloliitto järjestää seuroille webinaarin lisenssitilastoista – tule kuuntelemaan, miten seurat voivat hyötyä datasta

Webinaarissa käydään läpi kauden 2021–2022 loppuun saakka kerättyä lisenssidataa ja siitä johdettua analyysia. Uutena ominaisuutena lisenssityökaluun on saatu päivitetty kunta- ja postinumero selvitys, joka auttaa seuroja tunnistamaan omaan alueensa potentiaalin tarkemmin.

8.4.2022 09:30 Seurauutinen

Seurauutisia #67: Liikunnan aluejärjestöt jakavat kesätyöllistämistukea urheiluseuroille

Nuorten kesätoiminnan ja kesätyömahdollisuuksien lisäämiseksi liikunnan aluejärjestöt tukevat nuorten toimintaa järjestävien kesätyöntekijöiden lyhytaikaista palkkaamista. Nuoreksi määritellään tukihaussa 15–29-vuotiaat.

30.3.2022 12:53 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloseura ja iltapäiväkerhot -opas nyt seurojen käytettävissä

Koripalloliitto on yhdessä seurojen kanssa koonnut iltapäiväkerhotoiminnan käynnistämisen oppaan, jonka avulla seura voi halutessaan osallistua Harrastamisen Suomen malliin ja tarjota kerhoja alueensa lapsille ja nuorille.

25.2.2022 13:00 Seurat

Koripallo teki uuden lisenssiennätyksen – harrastajia enemmän kuin koskaan aiemmin

Suomalaisessa koripallossa on tehty uusi lisenssiennätys. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun uusi ennätyslukema kirjataan nyt 20 813.

29.11.2021 12:43 Seurat

Eero Nevalle Alfred Kordelinin säätiön palkinto

Tapiolan Hongan koripallovalmentaja Eero Neva vastaanotti lauantaina 27.11.2021 Alfred Kordelinin säätiön lasten ja nuorten valmentajapalkinnon. Palkinto myönnettiin hänelle säätiön Urheilun Tuki -rahastosta ja se on suuruudeltaan 2 000 euroa. Tunnustuspalkinto julkaistiin ja stipendi ojennettiin Espoon Tapiolassa Naisten Korisliigan Tapiolan Honka - EBT -ottelussa.

Näytä lisää vastaavia