Seurauutisia #25: Valtakunnallinen Seurapäivä 2018 kokosi seurat Espooseen

5.12.2018 12:48 Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tuottaa palveluita ja tukee jäsenseurojensa toimintaa monin eri tavoin. Yksi näistä on seurapäivien järjestäminen ja monipuolisten koulutustilaisuuksien tarjoaminen.

Valtakunnallinen Seurapäivä järjestettiin 30.11.2018 Espoossa, Honkahallilla, Susijengin MM-karsintapelin ennakkona. Kaikkiaan 34 seurojen edustajaa saapui paikalle verkostoitumaan ja kuulemaan päivän esityksiä. Päivän päätteeksi osallistujille tarjottiin pääsy peliin Koripalloliiton tarjoamaan aitioon.

Päivän avasi Seurapalveluyksikön puheenjohtaja Tenho Ulmanen, joka kertasi Seurapalveluyksikön toiminnot ja tarkoituksen läsnäolijoille. Tilaisuudessa jaettiin myös Koripalloliiton pronssinen ansiomerkki ansioituneelle seuratekijälle ja luottamushenkilölle, PuHu Junioreiden Jorma Kupariselle.

Toisen puheenvuoron piti seura- ja kilpailutoiminnan johtaja Susanna Strömberg, aiheenaan kevään 2019 seurapalvelun hankkeet ja konseptit, joita seurojen on jälleen mahdollisuus hyödyntää toiminnassaan.

Vilkkainta keskustelua tuotti toimitusjohtaja Ari Tammivaaran energinen esitys Koripalloliiton uudesta hyväksytystä strategiasta, sekä vuoden 2019 alussa alkavasta Assist Centeristä ja Juniorivalmennusverkostosta.

Iltapäivän päätteeksi Opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntija Sari Virta kertoi Seuratoiminnan kehittämistuen hakemisesta ja prosessin menettelystä, ja kuulijat saivat esittää kiperiäkin kysymyksiä sekä onnistuneista että ei-niin-onnistuneista hakutapauksista.

- Seurapalveluyksikön Valtakunnallinen Seurapäivä on vakiinnuttanut paikkansa foorumina jakaa ja saada ajankohtaista koripallotietoa sekä keskustella osallistujien kanssa seuroille tärkeistä asioista. Päivien yksi tavoite on osaamisen lisääminen, summaa Seurapalveluyksikön puheenjohtaja Tenho Ulmanen.

- Olen tyytyväinen päivään, jossa paikalla oli runsaslukuisesti osallistujia kaikilta liiton kuudelta alueelta. Palkitsevaa oli myös seurojen edustajien positiivinen palaute päivän annista, Ulmanen toteaa.

Seuratukihaku vielä käynnissä

OKM:n Seuratoiminnan kehittämistukea on yhä mahdollista hakea. Hakuaika päättyy 14.12.2018 klo 16:15. Avustusten suuruus vaihtelee 2500 eurosta 15 000 euroon. Avustuksiin voidaan käyttää kokonaisuudessaan enintään 4 miljoonaa euroa ja päätökset avustuksista tehdään 30.4.2019 mennessä. Seuratukea haetaan Suomisportin kautta. 

 

Esitysten materiaalit ovat kaikkien luettavissa linkkien kautta:

Seurapalveluyksikkö sekä seurapalvelun hankkeet ja konseptit - Tenho Ulmanen ja Susanna Strömbrg

Strategia ja Assist Center - Ari Tammivaara

Seuratoiminnan kehittämistuki - Sari Virta 

 

Lisätietoja Seurapäivästä ja Seurapalveluyksiköstä:

Susanna Strömberg
Seura- ja kilpailutoiminnan johtaja
susanna@basket.fi
puh: 040-415 4232

 
28.9.2020 19:40 Seurauutinen

Seurauutisia #46: Koripalloliiton palkitsemismuodot seurojen käytettävissä

Seurojen on hyvä säännöllisin väliajoin seuloa kaikki vapaaehtoistyötä tekevät ja myös palkalliset toimijat ja hakea heille sopivaa Koripalloliiton ansiomerkkiä tai muuta huomioimista.

14.5.2020 14:01 Koripalloliitto tiedottaa

Tukea haettavissa koronapandemian haittojen lieventämiseksi, hakuaikaa pidennetty

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) avasi torstaina 30.4. haun, jolla liikunta- ja urheiluseurat voivat hakea tukea koronapandemian aiheuttamien haittojen lieventämiseksi. Avustushakuaikaa on pidennetty ja se päättyy 19.5. klo 16.15.

4.12.2019 12:27 Seurauutinen

Seurauutisia #30: Ilmianna ”Kuukauden korissydän” tai laita ”Hyvä kiertämään”

Basket.fi:ssä käynnistyy kaksi uutta juttusarjaa. Voit nyt ilmiantaa tuntemasi Kuukauden korissydämen tai kertoa seurassasi keksitty oivallus Hyvä kiertämään -palstalla!

18.2.2019 09:21 Seurauutinen

Seurauutisia #5: LIITU-tutkimus – lapset ja nuoret liikkuvat liian vähän

Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytymistä selvittävän tuoreen LIITU-tutkimuksen mukaan 62 % 9–15-vuotiaista nuorista on mukana urheiluseuratoiminnassa, mutta vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu suositusten mukaisesti.

7.2.2019 14:14 Seurauutinen

Seurauutisia #3: Koripalloliiton lahjoittamat pallot keräsivät suuren suosion

Koripalloliiton varastoinventaariossa ylimääräiseksi todettuja palloja jaetaan seuroille yhteisvastuulliseen käyttöön. Seurajakelulistan kautta jaettu viesti sai välittömästi suuren suosion.

25.1.2019 12:58 Seurauutinen

Seurauutisia #2: Koripalloliitto hakee pilottiseuroja Et ole yksin -hankkeeseen

Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 1.2. mennessä.

8.1.2019 09:36 Seurauutinen

Seurauutisia #1: Olympiakomitea julkaisi urheiluseuroille suunnatun kestävän kehityksen oppaan

KEKE-koutsi on urheiluseuroille suunnattu Kestävän Kehityksen valmentaja, joka opastaa fiksuihin ja ympäristöystävällisiin toimintamalleihin Olympiakomitean nettisivuilla. KEKE-koutsin yli 100 vinkkiä on helppo toteuttaa. Tutustu KEKE-koutsiin ja löydä seuranne arkeen sopivat vinkit.

18.12.2018 10:02 Seurauutinen

Seurauutisia #27: Tutustu Koripalloliiton antidopingohjelmaan ja urheiluyhteisöjen yhteisiin reilun pelin periaatteisiin

Suomen Koripalloliiton tavoitteena on vaalia puhdasta urheilua sekä taata kaikille jäsenille oikeus reiluun ja tasavertaiseen urheiluun. Koripalloliitto on velvollinen noudattamaan voimassa olevaa antidopingsäännöstöä sekä urheiluyhteisöjen yhteisiä reilun pelin ihanteita ja tavoitteita. Näiden periaatteiden pohjalta luotu Koripalloliiton antidopingohjelma on nyt kaikkien luettavissa.

10.12.2018 10:35 Seurauutinen

Seurauutisia #26: Hae ulkomaalaistaustaisten Urheilijasta valmentajaksi -koulutukseen

Suomen Valmentajat järjestää ulkomaalaistaustaisille suunnatun urheilijasta valmentajaksi (URVA) -koulutuksen. Koulutus käynnistyy huhtikuussa 2019 ja hakuaikaa on helmikuun loppuun asti.

20.11.2018 13:12 Seurauutinen

Seurauutisia #24: Tutustu oman kuntasi terveyden edistämisen tilanteeseen TEAviisarilla

TEAviisari, tervedenedistämisaktiivisuus -viisari, kuvaa kunnan toimintaa kuntalaisten terveyden edistämisessä, jossa liikunta on yhdessä keskeisessä osassa. Seurat voivat tutustua mittarin avulla oman kuntansa tuloksiin ja vertailla niitä muihin kuntiin.

Näytä lisää vastaavia