Seurauutisia #4: Pikkusudet – onhan seuranne jo mukana?

21.2.2018 Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Pikkusudet-projekti on Koripalloliiton ja Keskon Pirkka-tuotemerkin yhteistyötä, joka tähtää lasten liikkumisen edistämiseen yhteistyössä seurojen ja paikallisten K-kauppiaiden kanssa.

Rovaniemellä, jossa tämän vuoden puolella on ehditty järjestää jo Pikkusudet-turnaus sekä Pikkusudet-rieha.

Pikkusudet-rieha keräsi 170 koululaista kokeilemaan koripalloa.

Pikkusudet-projekti tarjoaa sopivan ponnahduslaudan koriksen pariin Rovaniemen lisäksi jo yli 50 muulla paikkakunnalla. Kuvat: Koripalloliitto ja Lauri Herva

Pikkusudet – onhan seuranne jo mukana?

Pikkusudet-projekti on Koripalloliiton ja Keskon Pirkka-tuotemerkin yhteistyötä, joka tähtää lasten liikkumisen edistämiseen yhteistyössä seurojen ja paikallisten K-kauppiaiden kanssa.

Keväällä ja syksyllä järjestettävät Pirkka Street Basket -katukoriskiertueet, seurojen järjestämät Pikkusudet-koriskoulut ympäri Suomen sekä Pikkusudet-korisriehat, niin koululaistapahtumat kuin koriskoululaisten turnausriehat, ovat osa Pirkka Pikkusudet-toimintaa.

Keskon ja Koripalloliiton yhteistyön keskipisteenä ovat lasten ja nuorten liikuttaminen sekä antaa paikallisille seuroille uusia mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen. Lähtökohtaisesti yhteistyö tarjoaa seuroille Pikkusudet-koriskoulun, oikeuden nimen käyttöön sekä pallon ja kausituotteen kaikille osallistujille, kun seurat lunastavat heille Koripallokoululisenssin.

Pikkusudet-koriskoulun järjestävien seurojen on myös jatkossa mahdollista halutessaan järjestää muitakin Pikkusudet-tapahtumia, kuten esimerkiksi Pikkusudet-korisriehan. Pikkusudet-riehaan tarjoamme kaikille osallistujille Pikkusudet-mitalit, eli muistattehan ilmoittaa, kun järjestätte tapahtuman, niin toimitamme mitalit hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

Jos seuranne ei vielä ole Pikkusudet-toiminnassa mukana ja teillä on pienten koriskoululaisten toimintaa, niin otathan yhteyttä susanna@basket.fi – varmistetaan pallot, kausituotteet ja mitalit kaikille Pikkususille!

Rovaniemellä energistä Pikkusudet-meininkiä

Pikkusudet-toiminta on ollut monipuolisesti käynnissä mm. Rovaniemellä, jossa tämän vuoden puolella on ehditty järjestää jo Pikkusudet-turnaus (27.1.) sekä Pikkusudet-rieha (14.2.) unohtamatta käynnissä olevia Pikkusudet-koriskouluja. Suhteellisen pienelle seuralle, RoNMKY:lle, Koripalloliiton ja Keskon Pirkka-tuotemerkin Pikkusudet-yhteistyöprojekti on toiminut oivana kokonaisuutena.

– Pikkusudet on meille loistava konsepti. Koripalloliitosta tulevat valmiit materiaalit helpottavat suuresti seuran työtä – saamme tarttua valmiiseen pakettiin ja keskittää oman energiamme muuhun eli varsinaiseen toteutukseen, kertoo useampia Pikkusudet-tapahtumia järjestämässä ollut Lauri Herva RoNMKY:stä.
 

– Tämä yhteistyömalli on toimiva konsepti kaikille seuroille. Pikkusudet-projekti tarjoaa mahdollisuuksia myös pienille paikkakunnille, joissa tehdään hienoja asioita koriksen parissa vapaaehtoisvoimin. Tämän vuoden Pikkusudet-turnaukseen saimme pelaajia mm. Sallasta kahden joukkueen verran, iloitsee Herva.

Yhteensä Rovaniemellä Pikkusudet-tapahtumissa tämän vuoden alussa on liikkunut jo noin 250 lasta. Pikkusudet-turnauksessa vilisi 80 Pikkusudet-lisenssipelaajaa ja Pikkusudet-rieha keräsi 170 koululaista kokeilemaan koripalloa. 

Tietoisuus koripallosta kasvaa jatkuvasti ympäri Suomea pienten harrastajien keskuudessa ja Pikkusudet-projekti tarjoaa sopivan ponnahduslaudan koriksen pariin Rovaniemen lisäksi jo yli 50 muulla paikkakunnalla.

Pikkusudet-toimintaa voit seurata myös Instagramissa: @Pikkusudet!

Henkilöt

 
12.12.2017 Ajankohtainen

Korishuuma näkyy seuroissa ­– Helsingin NMKY ensimmäisenä koripalloseurana yli 1000 lisenssipelaajan

Kuluvana syksynä Helsingin NMKY:ssa koripallon on aloittanut ennätysmäärä uusia junioreita. Seuran valmennuspäällikkö Juuso Milénin mukaan lajin arvostus lasten ja nuorten harrastuksena on noussut selvästi.

3.3.2017 Ajankohtainen

3x3 Finnish Tour jatkuu Helsingissä 17.-19.3.2017

GoExpo-messujen yhteydessä lauantaina 18.3. järjestetään satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingin Messukeskuksessa.

11.1.2017 Ajankohtainen

Ilmoittautuminen EM-kisojen yhteydessä järjestettävään Susikouluun on käynnissä

Ilmoittautuminen Suomen Koripalloliiton yhteistyökumppanin Kisakallion Urheiluopiston koordinoimaan Susikouluun on avattu. Susikoulu laajenee ensi kesän EM-kotikisojen yhteydessä kansainväliseksi ja koulun lisäksi tarjolla on myös monipuolinen treeniviikko Kisakallion Susi Training Centerissä.

HKVT 2015 puolessa välissä

Samalla, kun Susijengi aloitti kisaurakkansa Montpellierissä, jatkoi HKVT 2015 opintojaan Helsingissä. Kyseessä oli kurssin neljäs jakso, jonka myötä saavutettiin vuoden pituisen kokonaisuuden puolivälin krouvi.

19.5.2008 Pohjoinen alue

Koripallosääntöihin tarkennuksia 2008, suurremontti 2012

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on hyväksynyt historiallisia muutoksia pelisääntöihin. Syksyllä 2008 sääntöihin tulee lähinnä tulkintatarkennuksia, mutta vuonna 2012 voimaan astuu muutoksia, jotka muuttavat pelikenttää oleellisesti. FIBA on päättänyt mm. siirtää kolmen pisteen viivaa puolella metrillä taaksepäin.

14.6.2006 Pohjoinen alue

Nuorten SM-sarjojen tietopaketti ja ilmoittautuminen

Nuorten SM-sarjat pelataan kaudella 2006-07 edellisiltä kausilta tutulla pelitavalla. Nuorten SM-sarjoihin ja valtakunnallisiin I divisiooniin ilmoittautuminen on alkanut ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 6.8.2006.

1.9.2004 Pohjoinen alue

Pelisääntöihin pieniä muutoksia – uudet sääntökirjat myynnissä

Koripallon pelisääntöihin tehtiin kansainvälisen koripalloliiton toimesta pieniä muutoksia ja tarkennuksia kaudelle 2004-05. Uusi Koripallon viralliset pelisäännöt –kirja on käännetty suomeksi ja myynnissä entistä yksinkertaisemmassa muodossa. Saatavana on myös Suomen Koripalloliiton Säännöt ja määräykset 2004-05 –kirjanen.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

31.7.2003 Pohjoinen alue

Nuorten SM-ilmoittautuminen päättyy 1.8.

Nuorten SM-sarjoihin ilmoittautuminen on loppusuoralla. Vielä ehtii kuitenkin mukaan. 22-vuotiaiden miesten sekä A- ja B-nuorten valtakunnallisiin sarjoihin ilmoittautuminen päättyy nimittäin 1.8.2003. Seuraavassa katsaus tähän mennessä ilmoittautuneisiin joukkueisiin.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

5.6.2003 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen 2003-04 tietopaketti ja ilmoittautuminen

Nuorten SM-sarjojen pelitavat ja –aikataulut kaudelle 2003-04 on hyväksytty. Suurimmat muutokset kokivat A- ja B-nuorten SM-sarjat, joissa pelaa tulevalla kaudella entistä enemmän joukkueita kokonaan uudistetulla formaatilla. Nuorten SM-sarjoihin ja valtakunnallisiin I divisiooniin tulee ilmoittautua 1.8.2003 mennessä.

13.5.2003 Pohjoinen alue

Kesä tulee – niin myös katukoris

Suomen Koripalloliiton järjestämä Fazer Street Basket -katukoriskiertue valloittaa jälleen Suomen kuumimmat kaupungit. Ensimmäinen turnaus pelataan Vantaalla 17.5 klo 10.00 alkaen. Ilmoittautumisaika Vantaan turnaukseen umpeutuu 15.5. Kesän aikana Fazer Street Basket vierailee kaikkiaan 12 eri kaupungissa ympäri Suomen.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

Seurauutisia #8: Liikunnan riemua ja koriksen alkeita Pikkusudet-riehoissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #6: Kevään Pirkka Street Basket -kiertueella mukana 19 seuraa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

27.2.2018 3x3

Satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingissä 2.–3.3.

GoExpo-messujen yhteydessä 2.–3.3. Helsingin Messukeskuksessa järjestetään satelliittitasoinen 3x3 -kutsuturnaus. Lisäksi sunnuntaina 4.3. pelataan amatöörisarjan turnaus, johon ilmoittautuminen on auki 2.3. asti.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #1: Koulutustukea haettavissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

7.11.2017 Minit

Pirkka Street Basket –kiertue jatkuu – järjestäjien haku auki 15.12. asti

Koripalloliiton ja Ruokakeskon yhteistyö jatkuu vahvana, ja Pirkka Street Basket -tapahtuma liikuttaa koululaisia jälleen ensi keväänä. Kiertue matkaa ympäri Suomen tavoitteenaan järjestää vuoden hauskin koulupäivä ja tarjota liikunnan riemua alakoululaisille yhdessä paikallisten seurojen kanssa.

Näytä lisää vastaavia