Seurauutisia #5: Fiksut toimintatavat kootaan seurojen ekotyökalupakkiin

9.3.2018 Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Sitra ja Suomen Olympiakomitea kirittävät urheiluseuroja ottamaan askeleen edemmäs ympäristövastuullisuudessa.

EuroBasket 2017 Helsingin alkulohkossa nähdyt materiaalit hyödynnettiin yhteistyössä Globe Hopen kanssa.

Fiksut toimintatavat kootaan seurojen ekotyökalupakkiin 

Sitra ja Suomen Olympiakomitea kirittävät urheiluseuroja ottamaan askeleen edemmäs ympäristövastuullisuudessa ja kutsuvat seuroja yhteiseen kehitystyöhön. Vastuu fiksuista toimintatavoista ja ilmastonsuojelusta kuuluu koko yhteiskunnalle – ruohonjuuritason toimintaa myöten. Seuroille rakennetaan nyt yhteistyössä työkalupakkia, jotta seuraavan askeleen ottaminen olisi mahdollisimman helppoa ja palkitsevaa.

– Hyviä toimintamalleja löytyy jo monista seuroista. Opit on aika ottaa laajempaan käyttöön. Lisäksi haluamme ideoida ja testata seurojen kanssa uusia kestäviä ratkaisuja, kertoo Sitran kiertotalouden johtava asiantuntija Nani Pajunen.

Sitran ja Olympiakomitean helmikuun alussa käynnistynyt hanke järjestää 19.3. ensimmäisen työpajan, johon kutsutaan avoimesti mukaan seuraihmisiä. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman laajasti ideoita sekä jo hyväksi havaittuja käytäntöjä työkalupakin sisältöön.

Loppukevään ja syksyn aikana järjestetään pilotteja ja toimintatapojen kokeiluja, ja seuroille jaettava työkalupakki julkaistaan loppuvuodesta 2018. Hankkeen jälkeen työkalupakki on Olympiakomitean keskeinen vastuullisuusmateriaali urheiluseuroille ja osa urheiluseurojen Laatuohjelmaa.

– Työkalupakin tavoitteena on rohkaista liittoja ja urheiluseuroja kehittämään ja kokeilemaan erilaisia toimintatapoja positiivisen viestin kautta sekä saada valmentajat ja juniorit mukaan ympäristötekoihin. Haluamme innostaa tekijät jakamaan omia fiksuja tekojaan, kertoo Sitran kestävän arjen asiantuntija Sari Laine.

Urheiluseurat voivat lähteä rakentamaan toiminnassaan kestävämpää arkea pienillä ja suurilla teoilla: liikkuminen ja kyydit, hankinnat, varusteet, tapahtumat, viestintä – kaikkiin sisältyy mahdollisuus ympäristövastuullisiin valintoihin.

– Parhaimmillaan nämä toimintatavat tuovat myös kustannus- ja aikasäästöjä, esimerkiksi kyytirumban ratkaiseminen. Tavoitteena onkin saada aikaan vaikuttavia toimintatapamuutoksia, eikä koristella toimintaa ekokuorrutteella, toteaa Olympiakomitean yhteiskuntasuhteiden asiantuntija Karoliina Ketola.

Sitran ja Olympiakomitean kumppanuus lähti liikkeelle Hiihdon MM-kilpailujen 2017 yhteydessä Lahdessa, jolloin etsittiin uusia tapoja toteuttaa yleisötapahtumia kestävästi. Kisa-alueella muun muassa käytettiin vain uusiutuvaa energiaa ja kaikki jätteet kierrätettiin.

Myös EuroBasket 2017 Helsingin alkulohkossa nähdyt materiaalit hyödynnettiin yhteistyössä Globe Hopen kanssa. Hartwall Arenan somistuksessa käytetyistä kankaista, lipuista ja muista EuroBasket 2017 –kuoseilla varustetuista materiaaleista valmistettiin muun muassa kasseja ja läppärilaukkuja.

Edistääkö sinun urheiluseurasi kestävää kehitystä tai haluatteko kehittyä tällä saralla?

Tule mukaan rakentamaan Ympäristövastuullisen seuran työkalupakkia! Hankkeen ensimmäinen työpaja järjestetään maanantaina 19.3. klo 10-13 Sitran tornissa Helsingissä. Tavoitteena on osallistava työstäminen – tule vaikuttamaan työkalupakin sisältöön ja kokeiluihin. Mitä haasteita lähdetään ratkomaan? Miten seura voi hyötyä tästä? Mikä innostaa ja miten saamme vaikuttavuutta? Tule mukaan suuntaamaan työtä!

Ota yhteyttä:

Sari Laine, asiantuntija, Sitra, puh. +358 40618 445, sari.laine(at)sitra.fi

Karoliina Ketola, yhteiskuntavastuun erityisasiantuntija, Suomen Olympiakomitea, puh. +358 40 5876650, karoliina.ketola(at)olympiakomitea.fi

 
18.6.2018 22:48 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2018-19 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2018-19. Korisliigaan myönnettiin 11 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä.

7.6.2018 09:46 Pääjuttu

HKVT-kurssilta valmistui 13 huippuvalmentajaa – Pena Ranta kurssin priimus

Suomen huippukoripallovalmentajien kaarti on kasvanut 13 uudella HKVT-kurssin läpäisseellä valmentajalla. Viime viikolla päättyneen kurssin priimukseksi valittiin Äänekosken Huiman Pena Ranta.

18.5.2018 12:16 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallossa jälleen uusi lisenssiennätys – 20 000 lisenssin raja rikki

Suomalaisessa koripallossa on rikottu historiallinen rajapyykki, kun 20 000 lisenssin raja ylittyi toukokuussa 2018. Kuluvalla kaudella uusia harrastajia on löytänyt lajin pariin ennätysmäärä.

4.5.2018 12:03 Seurauutinen

Seurauutisia #11: Seurakehitystyötä valtakunnallisesti ja alueittain

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja erimerkkejä hyviksi havaituista toimintamalleista.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

19.4.2018 12:00 Liittoa koskeva tiedote

Ari Tammivaara Koripalloliiton toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Ari Tammivaaran (LitM). Menestyksekkäiden EM-kotikisojen pääsihteeri Tammivaara palaa Koripalloliittoon Olympiakomitean joukkuepelien vastuuvalmentajan paikalta ja aloittaa uudessa työssään 2.5.2018.

19.4.2018 Ajankohtainen

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Korisliigan välierien otteluohjelma

Miesten Korisliiga on edennyt välierävaiheeseen. Salon Vilpas saa vastaansa Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen Karhu Basket kohtaa BC Nokian. Kotiedut itselleen runkosarjassa pelasivat sarjataulukon ykkönen Vilpas ja kakkonen Karhu Basket. Välierät alkavat Salohallissa torstaina 19.4.

Seurauutisia #9: Lauri Markkasen Koriskoulun kevätturnaus sai odotetun vieraan

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #8: Liikunnan riemua ja koriksen alkeita Pikkusudet-riehoissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

5.4.2018 14:09 Koripalloliitto tiedottaa

Korisliigan puolivälierien otteluohjelma on vahvistettu

Miesten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät sunnuntaina 8. huhtikuuta. Otteluparit puolivälierissä ovat Salon Vilpas–KTP, Karhu Basket–Tampereen Pyrintö, BC Nokia–Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls–Kouvot.

Seurauutisia #7: Kutsu Tähtiseura-laatuohjelmaan

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkkejä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #6: Kevään Pirkka Street Basket -kiertueella mukana 19 seuraa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

15.3.2018 Ajankohtainen

Yle Areena välittää March Madnessin tunnelmia – katso Pöllän ja Michelsenin ottelut suorina

Yhdysvaltain yliopistokoripallon kauden huipennus, March Madness, on jälleen käsillä. Yle Areena näyttää lopputurnauksen otteluita suorina lähetyksinä.

Miesten Divari-A:n pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona

Kuluvan kauden miesten I divisioona A:n pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona 7.3. kolmen ottelun voimin. Puolivälierissä Ura Basket kohtaa Jyväskylä Basketball Academyn, Lahti Basketball saa vastaansa Kristikan Turusta ja Torpan Pojat saa vastaansa Tampereen Pyrinnön. Torstaina 8.3. runkosarjan voittoa juhlinut HBA-Märsky pelaa avausottelunsa Kouvolan Korikouvoja vastaan.

Galaxin Pallon uusi kausi starttaa – koriksella kaksi omaa jaksoa

Lauantaina 3.3. alkavalla Galaxin Pallon tuotantokaudella jokainen laji isännöi kahta omaa jaksoa. Koriksen lisäksi mukana ovat lentopallo, jalkapallo ja salibandy.

27.2.2018 3x3

Satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingissä 2.–3.3.

GoExpo-messujen yhteydessä 2.–3.3. Helsingin Messukeskuksessa järjestetään satelliittitasoinen 3x3 -kutsuturnaus. Lisäksi sunnuntaina 4.3. pelataan amatöörisarjan turnaus, johon ilmoittautuminen on auki 2.3. asti.

21.2.2018 Ajankohtainen

Seurauutisia #4: Pikkusudet – onhan seuranne jo mukana?

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Näytä lisää vastaavia