Shawn Hopkins ja Aapeli Alanen tupla-tupliin

23.1.2022 09:32 Shawn Hopkins ja Aapeli Alanen tehoilivat tupla-tuplat omissa otteluissaan. Espanjassa Elias Valtosen edustaman Manresan voittokulku sai jatkoa ja kovilla pisteille ylsivät myös Murphyn veljekset sekä Edon Maxhuni.

Shawn Hopkins oli vahvassa vireessä tärkeässä voitossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Shawn Hopkins sinetöi komean voiton Stjarnanille iskemällä viimeiset naulat kärkijoukkue Keflavikin arkkuun 98-95 (88-88, 39-50) jatkoaikavoitossa. Hopkins oli muutenkin isossa roolissa 17 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplallaan. Lisäksi hän sai tilastoihinsa syötön.

Voitolla Stjarnan nousi kuudenneksi.

- Ei se kaunista ollut, mutta otetaan se ja vielä kärkijengistä. Tulimme peliin kirvelevän tappion jälkeen ja pelasimme hengettömästi viime pelin. Tähän otteluun tiesimme, että pitää tuoda kaikki panos ja kääntää kurssi 180 astetta siitä mitä pelasimme alkuviikosta, sillä se oli ihan luokaton esitys. Sen me teimme. Treenasimme todella kovaa ja pistimme paljon ylimääräistä työtä ja pidimme positiivisen mielen. Saimme käännettyä viime pelin laahustamisen sykkimiseen tähän peliin. Silloin, kun pelaamme aggressiivisesti ja otamme sen ensimmäisen kontaktin, niin silloin voitamme näitä pelejä. Porukkamme pystyy taistelemaan ihan mestaruudesta, ja tässä sen näimme. Me olemme ihan kärkipään joukkueita.

- En voi sanoa, että pelasimme hyvin tässä pelissä. Kuten sanoin, niin ihan puhtaasti taisteluvoitto. Vaikea matsi kummallakin puolella kenttää, mutta jos me jossain vaiheessa pelasimme hyvin ja fiksusti, niin jatkoajalla. Todella hyvää puolustusta, hyviä levypalloja ja olimme oikeassa paikassa.

- Sinetöin voiton, otin levypallon, he rikkoivat ja pistin pisteet päälle ja saimme voiton. Tupla-tupla oli siinä mielessä iso asia itselle, että se on ollut henkilökohtaisesti sellainen kompastuskivi, ettei ole aiemmin tullut sellaista aggressiivisuutta ja saanut itsestään irti sitä, että olisin lähtenyt levypalloille, vaikka jokainen koutsi on aina sitä toitottanut. Onneksi täällä Islannissa on löytynyt sellainen eri vaihde. Ehkä se paine luo sen, että pitää olla ulkomailla ammattilaisena ja hienoa, että on löytynyt se yksi vaihde lisää hakea niitä levypalloja ja tupla-tuplia. Kaikkeni teen, että joukkue voittaa, ja jos duunini on ottaa levypalloja, niin sitten niitä otan.

- Tosi hyvät fiilikset, sillä tarvitsimme tämän voiton. Nyt vain seuraavaa peliä kohti. Kaikki nämä ovat aika lailla samanlaisia pelejä ja samalla tavalla pitää jokaiseen peliin mennä, Hopkins mietiskeli ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Valtosen Manresan huippuvire sai jatkoa, kun joukkue nousi 16 pisteen takaa-ajoasemasta 82-79 (36-47)-voittoon Andorran vieraana. Valtonen oli jälleen joukkueensa tukipylväitä 10 pisteen, levypallon, syötön ja riiston tilastoilla. Manresa nousi sarjassa jo toiseksi.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Aapeli Alasen 24 pisteen ja 12 levypallon tupla-tupla eivät riittäneet siivittämään St. Pölteniä voittoon, kun joukkue koki kolmannen peräkkäisen tappionsa hävitessään Klosterneuburg Dukesille 73-80 (43-40). Alanen sai tilastoihinsa myös neljä syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Aleksi Koskisen johdatti Swans Gmundenin viidenteen peräkkäiseen voittoon Anton Mirolybovin ollessa vielä sairauslomalla, kun Swans voitti Kapfenberg Bullsin 76-66 (34-27). Swans on sarjassa toisena ja Alasen St. Pölten neljäntenä.
Ottelutilastot

Alexander Madsen oli edelleen sivussa VEF Riian kokoonpanosta, kun Latvian mestarin tie Mestarien liigassa tuli päätökseen 79-83 (37-44)-tappiolla ranskalaiselle Dijonille.
Ottelutilastot

Lassi Tuovi nousi Strasbourgin päävalmentajaksi korvatessaan Vincent Collet'n ja nyt hän kohtasi entisen "oppi-isänsä" ensimmäistä kertaa päävalmentajan roolissa, kun Strasbourg vieraili Boulogne-Levallois Metropolitansin kotisalissa. Collet'n valmentama sarjakärki oli niukasti Strasbourgia vahvempi voittaen 85-80 (44-39). Strasbourgin kokoonpanossa nähtiin myös Luukas Vaara, mutta hän ei saanut peliaikaa ottelussa. Strasbourg jatkaa sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolencin Les Sables hävisi kärkijoukkue Angersin vieraana 74-86. Dolenc kunnostautui levypalloissa kahmien niitä käsiinsä yhdeksän ja muuten tilastoiin kirjailtiin kolme pistettä, kaksi syöttöä ja levypallo. Les Sables on kahdeksantena.
Ottelutilastot

Murphyn veljekset olivat vauhdissa Japanin B2-liigassa, kun molemmat merkkauttivat 18 pistettä Fukushima Firebondsin voittaesa Koshigaya Alphasin 104-63 (51-25). Alex sai tililleen myös seitsemän levypalloa ja syötön, kun taas Erikille merkittiin viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riisto.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Edon Maxhuni lähenteli tupla-tuplaa 15 syötöllä ja seitsemällä syötöllä, mutta Feyenoord nappasi kotikentällään 82-72 (44-40)-voiton. Maxhuni sai tilastoihinsa myös kaksi riistoa. Tappiosta huolimatta Heroes johtaa Hollannin lohkoa.
Ottelutilastot

 
24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

27.10.2022 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset voittoisia FIBA Europe Cupissa

Viikolla pelattiin taas europelejä ja Elias Valtosen Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiovan tappiotili on koskematon FIBA Europe Cupissa ja Edon Maxhunin Merlins otti tärkeän avausvoiton.

20.10.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Hopkins juhlivat FIBA Europe Cupissa suomalaiskohtaamisen voittoa

FIBA Europe Cupissa nähtiin keskiviikkona susijengiläisten kohtaaminen, kun Edon Maxhunin Merlins Crailsheim isännöi Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiovaa. Palmi ja Hopkins pääsivät kotimatkalla makean voiton kera.

13.10.2022 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Elias Valtonen loistivat Mestarien liigassa

Mestarien liiga tarjosi voittoja niin suomalaispelaajille kuin valmentajille, kun Alexander Madsen ja Elias Valtonen pistivät parastaan. Myös FIBA Europe Cupin lohkovaihe saatiin vauhtiin.

6.10.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti Mestarien liigan avauksessa – Valtosen ja Tuovin joukkueet myös voittoihin

Mestarien liigan lohkovaiheet saatiin käyntiin suomalaisten osalta tiistaina ja keskiviikkona. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Lassi Tuovi pääsivät heti voiton makuun.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

9.5.2022 00:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan mestaruuteen – ”Ihan mahtava fiilis!”

Sasu Salin kirjoitutti suomalaista koripallohistoriaa, kun hänestä tuli ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on voittanut Mestarien liigan. Teneriffa kaatoi finaalissa Elias Valtosen edustaman Manresan 98-87 (49-50).

8.5.2022 07:30 Susijengi

Salin ja Valtonen kohtaavat Mestarien liigan finaalissa klo 21 – katso ottelu suorana YouTubesta

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa kohtaavat finaalissa.

7.5.2022 00:14 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa saadaan suomalaisvoittaja! Teneriffa ja Manresa etenivät finaaliin

Koripallon Mestarien liiga saa ensimmäisen suomalaisvoittajan sunnuntaina, kun Sasu Salinin Teneriffa sekä Elias Valtosen Manresa selvittivät tiensä finaaliin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.4.2022 23:51 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin pisti ennätyskirjat uusiksi Mestarien liigassa – ”Jossain vaiheessa lämmittävät mieltä”

Sasu Salin teki Mestarien liigan historiaa, kun hänestä tuli kaikkien aikojen eniten onnistuneita kolmen pisteen heittoja kilpailussa heittänyt pelaaja. Samalla hän johdatti Teneriffan Final Four -lopputurnaukseen. Final Fouriin hän saa seuraa myös Elias Valtosesta.

7.4.2022 08:28 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa puolivälierät käynnistyivät – Salin liekitti Teneriffan avausvoittoon

Mestarien liigan puolivälierät käynnistyivät suomalaispelaajien osalta voittoisasti Sasu Salinin ollessa Teneriffan ykkösnimi heittäessään 27 pistettä. Aapeli Alanen ja Carl Lindbom pistivät tauluun myös kovia pistemääriä.

28.3.2022 08:32 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – Jamar Wilsonille debyytti

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Ranskan cupin finaaliin viikonloppuna. Hiljattain sopimuksen ranskalaisen Boulazacin kanssa tehnyt Jamar Wilson sen sijaan teki ensiesiintymisensä uuden joukkueensa riveissä.

23.3.2022 23:38 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa jatkolohkot päätökseen – Valtosen Manresa puristi lohkovoittajaksi

Mestarien liigan jatkolohkot saatiin päätökseen alkuviikosta. Suomalaisten joukkueista jatkoon tiensä selvittivät Teneriffa, Manresa sekä Strasbourg. Mikael Jantusen Oostenden taival sen sijaan päättyi.

17.3.2022 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekitti Teneriffan jatkoon Mestarien liigassa - Strasbourg myös puolivälieriin

Sasu Salinin käsi kävi jälleen kuumana, kun hän siivitti Teneriffan jatkoon 23 pisteen saldolla. Mestarien liigan jatko-otteluissa nähdään lisäksi myös Lassi Tuovin ja Luukas Vaaran Strasbourg ja Mikael Jantunen piti Oostenden jatkotoiveet elossa. Shawn Hopkinsin Stjarnan sen sijaan eteni Islannin cupin finaaliin.

11.3.2022 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa

Teneriffa otti tiukan otteen Mestarien liigan puolivälieräpaikasta napaten jatkolohkovaiheen neljännen voittonsa. Elias Valtosen Manresa nousi myös oman lohkonsa kärkipaikalle.

8.3.2022 00:09 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen juhli Latvian cupin voittoa ja pokkasi finaalin MVP-palkinnon

Alexander Madsen pääsi juhlimaan maanantaina Latvian cupin voittoa. Madsen oli VEF Riian ykköshahmo ja hänet valittiin myös finaalin MVP:ksi.

10.2.2022 07:01 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset juhlivat voittoja Mestarien liigassa

Mestarien jatkolohkon alkuviikon pelit tarjosivat suomalaisille kolme voittoa. Sasu Salinin Teneriffa otti jo ison harppauksen jatkoon, Lassi Tuovin Strasbourg tukevoitti asemiaan ja Elias Valtosen Manresa avasi voittotilinsä.

3.2.2022 07:49 Suomalaiset ulkomailla

Salin juhli Mestarien liigan suomalaiskohtaamisen voittoa

Mestarien liigassa nähtiin suomalaisia tositoimissa ja Sasu Salin pääsi tuulettamaan voittoa Lassi Tuovin Strasbourgista.

Näytä lisää vastaavia