Shawn Hopkins nauttinut vahvistuksena olemisen paineista – ”Tuntuu todella hienolta”

4.11.2021 11:56 Shawn Hopkins, 26, siirtyi kesällä ensimmäistä kertaa ulkomaille ammattilaispelaajana, kun hän teki sopimuksen Islannin liigassa pelaavan Stjarnanin kanssa. Ulkomaalaispelaajana Hopkinsiin kohdistuvat erilaiset odotukset ja paineet, mutta nokialaislähtöinen peluri on nauttinut uudesta asemasta.

Shawn Hopkins on nauttinut alustaan Islannissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Hopkins pelasi USA:n yliopistossa vuosina 2015-19, joka jälkeen hän palasi Korisliigaan pelaten ensin kauden BC Nokiassa ja sen jälkeen viime kauden Pyrinnössä. Kun tänä kesänä tuli mahdollisuus lähteä Islantiin ja Stjarnaniin, päätti hän tarttua tilaisuuteen.

- Kesällä oli ikkuna lähteä ja oli tavoitteena löytää paikka, missä pääsisi liruttamaan varpaitaan veteen ulkomailla pelaamisen suhteen ja kokea se, millaista on pelata ulkomailla ja vahvistuksena. Minulle tuli sopimustarjous ja valmentaja oli valmis tekemään töitä kehitykseni ja vahvuuksieni eteen, joten tartuin sopimukseen. Pääsyy oli kuitenkin se, että nyt pääsee pelaamaan vahvistuksena ihan erilaisilla paineilla kuin kotimaisena pelaajana ja niitä on saatu, Hopkins valottaa.

Hopkins on nauttinut vastuullisesta roolista.

- Tuntuu todella hienolta olla vahvistus. Tuli sellainen ihana ja nostalginen fiilis, kun Ville Tuominen nosti minut BC Nokian edustuksen mukaan vuonna 2011 ja vahvistukset neuvoivat meitä junnuja. Nyt olen itse vahvistuksena ja yritän auttaa meidän junnuja.

Islannissa ei kauden aikana juuri verrytelty, vaan tosipelit alkoivat välittömästi. Ennen sarjakautta pelattiin viime kauden Islannin cup loppuun, jonka jälkeen liiga pyörähti käyntiin heti perään.

- Kaikki on alkanut tosi positiivisesti. Meillä ei ollut ennen kauden alkua lainkaan harjoitusotteluita, vaan jatkoimme viime kaudella kesken jäänyttä Islannin cupia. Siinä pääsi heti paineen alle.

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Stjarnan selvitti tiensä aina cupin finaaliin saakka, mutta hävisi niukasti Njardvikille 93-97.

- Se oli karmiva tappio ja jäi siitä jäi hampaiden väliin narskuteltavaa. Nyt aloitimme viime viikonloppuna tämän vuoden cupin ja etenimme kahdeksan parhaan joukkoon.

Sarjassa Stjarnanin peli hakee vielä itseään. Yhtenä ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt joukkue on aloittanut kauden kahdella voitolla ja kahdella tappiolla.

- Alkukausi on ollut aika vaihteleva. Mielestäni meillä on todella hyvä joukkue ja yksilöitä. Tulivoimaa löytyy ja yksi vastaan yksi -puolustukseen meillä on hyviä pelaajia. Olemme kuitenkin olleet lähes joka pelissä 15-20 pistettä häviöllä ja nousseet sen jälkeen peliin mukaan. Jonkun niistä olemme hävinneet, mutta jonkun voittaneet. Emme ole vielä esittäneet parastamme. Meillä on todella hyvä potentiaali tässä joukkueessa, ja kunhan saamme systeemit kuntoon, niin voimme olla tosi hyviä, arvioi Hopkins joukkueen alkukauden edesottamuksia.

- Tässä on vähän samaa kuin viime kaudella Pyrinnössä. Silloin meitä ei noteerattu kovinkaan korkealle ennen kauden alkua, mutta kun palaset loksahtivat kohdilleen, olimme runkosarjassa toisia. Tässä on vähän samanlainen tilanne nyt menossa. Kunhan kääntelemme palaset niin, että ne loksahtavat yhteen, niin hyvä tästä vielä tulee, Hopkins jatkaa.

Shawn Hopkins on saanut hyvin vastuuta alkukaudesta. 

Hopkinsin kausi on alkanut niin ikään hieman vaihtelevasti. Neljän sarjaottelun jälkeen Hopkinsin keskiarvot osoittavat 14,0 pistettä, 5,0 levypalloa, 2,5 syöttöä, 1,8 riistoa ja 1,0 torjuntaa yli 31 minuutin peliajalla.

- Pelit alkoivat osaltani vauhdikkaasti ja tein paljon pisteitä ja pelasin hyvällä itseluottamuksella. Sitten teimme pieniä muutoksia enkä ole pariin peliin oikein osunut. Se on kuitenkin se koriksen suola. Kun heitot alkavat pudota, niin se tuntuu sitten aina vain paremmalta. Muuten on tuntunut tosi hyvältä ja kaikki on lähtenyt hyvin käyntiin.

- Olen päässyt tosi hyvin joukkueeseen mukaan. Tulen muiden pelaajien ja valmentajien kanssa hyvin toimeen. Meillä on hyvä kemia joukkueessa ja meillä on paljon upsidea. Uskon meidän olevan yksi sarjan parhaista joukkueista kunhan pystymme toteuttamaan peliä.

Joukkueen osalta Hopkinsilla on yksi tavoite.

- Tavoitteemme on voittaa mestaruus. Kauden ennakkoarvioissa meitä veikattiin kärkikolmikkoon ja Stjarnan on ollut kärkikolmikossa viime vuodet. Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa mestaruus. Kun olemme joukkueena valmiita, niin tulemme olemaan mestaruustaistelussa mukana.

Henkilöt

 
18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

17.11.2021 13:43 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alasella iso vastuu Itävallassa – ”Olen johtavassa roolissa”

Aapeli Alanen kävi haistelemassa viime kauden lopuksi keskieurooppalaista koripalloa pelatessaan loppukauden tshekkiläisessä Brnossa. Täksi kaudeksi Alanen teki sopimuksen itävaltalaisen SKN St. Pöltenin kanssa.

2.11.2021 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc hakee taas uusia kokemuksia epämukavuusalueeltaan – ”Jatkettiin samalla teemalla”

Viime kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta Swans Gmundenissa juhlinut Daniel Dolenc, 28, vaihtoi täksi kaudeksi joukkuetta, kun hän siirtyi Ranskan Nationale Masculine 1 pelaavan Les Sablesin joukkueeseen. Dolenc jatkaa jo viime kaudelta tuttua teemaa hakiessaan uudenlaisia haasteita.

22.10.2021 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi lähti hakemaan uusia haasteita Belgiasta – ”Uskomattoman paljon lisää motivaatiota”

Viime kauden päätteeksi Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, koki kauden jälkeen, että on aika kokeilla jotain uutta. Järvi teki jo alkukesästä sopimuksen belgialaisen Phoenix Brysselin kanssa ja siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaan kentille.

15.10.2021 13:14 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

8.10.2021 13:08 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen saanut jo oppia ammattilaisuransa alkutaipaleella – ”Tein urani kannalta oikean ratkaisun”

Mikael Jantunen, 21, jätti USA:n yliopistokentät taakseen kahden vuoden jälkeen ja otti ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan tehtyään sopimuksen Belgian hallitsevan mestari Filou Oostenden kanssa. Jantunen on ollut tyytyväinen kauden alkuun.

1.10.2021 12:28 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla uusi pelipaikka täksi kaudeksi – ”Peli muuttuu ja täytyy muuttua sen mukana”

Alexander Madsen aloittaa Latvian mestari VEF Riiassa kolmannen kautensa. Vielä viime kaudella nelos- ja vitospaikan välillä sukkuloinut Madsen lähtee kauteen nyt selkeänä sentterinä.

25.9.2021 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki ei pelkää vahvistuksen paineita – ”Sitä on tultu hakemaankin”

Aatu Kivimäki, 24, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille tänä kesänä, kun hän siirtyi Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin riveihin. Kivimäkeä odottaa iso rooli Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamassa joukkueessa.

17.9.2021 17:26 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen lähtee ennakkoluulottomasti Espanjan valloitukseen

Elias Valtonen otti ison hyppäyksen urallaan, kun hän teki kesällä kolmivuotisen sopimuksen kivikovassa Espanjan liigassa pelaavan Manresan kanssa. Valtonen on osoittanut harjoitusotteluissa olevansa valmis tulevaan haasteeseen.

11.9.2021 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin haluaa palkintokaappiinsa täytettä – ”Olisi hieno päästä voittamaan jotain”

Sasu Salin pelasi viime kaudella yhden uransa parhaimmista kausista ja pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan Espanjan liigan välierien tunnelmaa. Tällä kaudella Salin haluaa voittaa jotain ja ensimmäisen kerran siihen on mahdollisuus jo viikonloppuna.

27.7.2021 16:15 Susijengi

Roope Ahonen: ”Koen kehittyneeni kolmessa vuodessa tosi paljon”

Susijengi on saanut vahvuuteensa tervetulleen paluumuuttajan, kun Salon Vilppaan kasvatti ja tuore Espanjan kakkosliigan mestari Roope Ahonen, 31, on vetänyt susipaidan ylleen kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuin varkain eurokenttien konkariksi varttunut Ahonen kertoo palavansa halusta tuoda taitonsa ja kokemuksensa maajoukkueen käyttöön.

11.7.2021 11:48 Suomalaiset ulkomailla

Nousu kruunasi Roope Ahosen kauden – ”Oli tosi hieno kausi”

Roope Ahonen selätti vaikean alaraajavamman ja palasi talvella vuoden tauon jälkeen pelikentille. Ahonen oli tärkeässä roolissa, kun Breogan juhli kauden päätteeksi nousua Espanjan ACB-liigaan.

9.7.2021 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin katse tulevassa – ”Pidämme isot tavoitteet mielessä ja teemme töitä pitkäjänteisesti”

Lassi Tuovin ensimmäinen täysi kausi SIG Strasbourgin päävalmentajana oli menestyksekäs. Tuovi valmensi joukkueen Ranskan liigassa runkosarjan kolmanneksi ja pudotuspeleissä välieriin sekä myös Mestarien liigassa neljän parhaan joukkoon. Myös kaksi seuraavaa kautta joukkueen päävalmentajana jatkavalle Tuoville kausi oli hyvä lähtölaukaus alkaneelle kehitysprojektille.

5.7.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajilla haastavat kaudet Ranskassa

Ranskan pelikentillä nähtiin menneellä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa. ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen pelasivat Aix-Mauriennen riveissä ja Carl Lindbom pelasi samassa sarjassa Antibes Sharksin joukkueessa. NM1:ssä Marius van Andringa vietti kauden Lorientin paidassa.

26.6.2021 12:17 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla hieno kausi – ”Kokonaisuudessaan kausi oli tosi onnistunut”

Sasu Salinin kausi Espanjan liigassa Teneriffan kanssa päättyi välierään. Vaikka joukkue ei päässyt taistelemaan mestaruudesta, niin kausi oli kokonaisuudessaan sekä Salinille että Teneriffalle positiivinen.

21.6.2021 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

11.6.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alaselle jäi hampaankoloon loppukaudesta Tshekissä

Aapeli Alanen lähti keväällä kotimaisen Korisliigan jälkeen loppukaudeksi Tshekin liigassa pelaavan Brnon joukkueeseen. Alasen ensimmäinen kokemus ulkomailla ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, mutta jätti nälkää jatkoa varten.

3.6.2021 17:14 Suomalaiset ulkomailla

Itävallan mestaruus maistui suomalaisille – ”Kyllä se näkyi kuinka tärkeä se oli”

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta. Mirolyboville ja Dolencille mestaruus merkitsi paljon ja tuntui hyvältä.

31.5.2021 21:15 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

Näytä lisää vastaavia