Shawn Huff kiusasi korkealle rankattua Marquettea

29.11.2006 Valparaisoa edustavan suomalaislaiturin Shawn Huffin hurja vire jatkuu Yhdysvaltain yliopistokoreilla. Uudeksi uraennätyksekseen 22 pistettä heittänyt Huff joukkueineen oli lähellä yllättää valtakunnan kahdeksanneksi parhaaksi joukkueeksi rankatun Marquetten, joka selvisi Valparaisosta viime sekuntien korin turvin.

Marquette oli jo karata alkumetreillä lyötyään tulostaululle 21-6-lukemat, kunnes Valparaiso ja Shawn Huff löysivät jyvän kolmosviivan takaa. "Valpo" upotti toisella puoliajalla kolmosensa peräti 8/10 Huffin onnistuessa bonusrajan takaa tarkkuudella 4/7.

Marquetten Dominic James ratkaisi ottelun 3,4 sekuntia ennen loppua onnistuneella kolmosellaan, joka viimeisteli loppulukemiksi 65-62.

198-senttinen Huff pelasi kaikkiaan 37 minuuttia tehden takuuvarmaa työtä. Kolmostensa ohella suomalainen laittoi kakkosensa sisään tarkkuudella 3/6 ja vapaaheittonsa täydellisesti 4/4.

Valparaison toinen suomalainen Samuel Haanpää pelasi Marquettea vastaan 16 minuuttia kirjauttaen tehoikseen lukemat 5/4.

Edellisessä ottelussaan Valparaiso (voittosuhde 3-2) kärsi 64-78-tappion North Carolina Statelle. Molemmat suomalaiset olivat tehokkaita heitettyään 14 pistettä mieheen, Valparaison korkeimmat pisteet. Huff antoi lisäksi neljä koriin johtanutta syöttöä 32 peliminuutissaan. Huffin pistekeskiarvo on viiden pelatun ottelun jälkeen 15,8 ja kolmosten onnistumisprosentti vieläkin komeampi 55,0 (11/20).

Lyhyesti

Tulokas Mikko Koiviston North Carolina-Greensboro (2-4) on voittanut kaksi viimeistä otteluaan. Kauden avausvoitossa Koivisto säkitti hyvän heittopelin (5/8) siivittämänä ennätyksensä 16 pistettä. UNCG voitti kyseisessä pelissä Gardner-Webbin 79-67. Koivisto on ollut joukkueen kuudessa ottelussa neljästi aloituksessa ja pussittanut keskimäärin 8,7 pistettä ottelua kohden.

Niin ikään ensimmäistä kauttaan USA:ssa pelaava Gerald Lee Junior oli ensimmäistä kertaa Old Dominionin (5-1) avauksessa, kun joukkue kaatoi Richmondin 69-52. 206-senttinen Lee teki kaksi pistettä ja vei viisi levypalloa. Kauden neljässä ensimmäisessä ottelussa pisteittä jäänyt Lee avasi pistehanansa Old Dominionin kannalta riemukkaisiin tunnelmiin päättyneessä Georgetown-ottelussa. Lee teki kaksi pistettä ja ottelun ajankohtana kahdeksanneksi rankattu Georgetown kaatui – vieläpä vieraskentällä – loppulukemin 75-62.

Esa Mäki-Tulokas kirjautti tehot 8/7, kun hänen edustamansa Long Island (2-3) ryöpytti Old Westburya koripistein 105-50. Viimeistä vuottaan opiskeleva Mäki-Tulokas on pelannut keskimäärin 15,2 minuuttia saaden aikaiseksi 4,4 pistettä ja 2,4 levypalloa.

Kesällä tyräleikkauksessa käyneen Olli Ahvenniemen kausi ei ole lähtenyt liikkeelle odotetusti. Mainen (2-4) viime kauden luottomiehiin ja NCAA I divisioonan parhaimpien heitontorjujien joukkoon kuulunut Ahvenniemi ei ole ollut joukkueensa aloitusviisikossa kolmessa viime ottelussa. Voitokkaassa St. Joseph –ottelussa (97-69) Ahvenniemen tehot olivat 6/5, mutta kauden keskiarvot 2,7/3,0 tuskin tyydyttävät miestä itseään.

Sami Pekkolan St. Francis on ollut pulassa koko alkukauden häviten kaikki kuusi otteluaan. Kolmessa ottelussa kentälle päässeen Pekkolan keskiarvot ovat 3,0 pistettä ja 2,7 levyriä. Vaihtopenkkiin on käynyt myös tottuminen Joonas Suotamon ja Jari Vanttajan. Suotamon Penn State on avannut kautensa rekordilla 4-2, Vanttajan Baylor puolestaan 4-1. Sekä Suotamo että Vanttaja ovat käyneet kentällä kolmessa ottelussa. St. Joseph’sin (4-1) sentteri Artur Surov ei ole vielä esiintynyt tämän kauden peleissä.

Suomalaistulokkaiden katraaseen kuuluva Cedric Latimer on päässyt tositoimiin kaikissa Santa Claran (3-2) otteluissa pelaten keskimäärin 5,8 minuuttia. Suurimmat minuuttinsa (11) Latimer sai kauden voitokkaassa (83-51) avauksessa Holy Namesia vastaan. Latimer teki ottelussa neljä pistettä.

Youngstown Staten (2-5) Mikko Niemi on viettänyt joukkueen seitsemässä ottelussa kentällä keskimäärin 8,4 minuuttia. Kauden yhteissaldo on kuusi pistettä ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
23.9.2018 21:30 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphyn vahvat otteet eivät riittäneet Mestarien liigassa

Alex Murphyn kausi unkarilaisseura Szolnoki Olaj'ssa käynnistyi Mestarien liigan karsinnoissa, mutta joukkueen tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella italialaista Cantua vastaan.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

Näytä lisää vastaavia