Siauliai lähetti Pyrinnön Baltian liigan pronssipeliin

26.3.2014 Ensimmäistä kauttaan Baltian liigassa pelaava Tampereen Pyrintö kisaa kauden huipentumassa Baltian pronssimitaleista. Pyrinnön matka pronssipeliin varmistui keskiviikkona, kun liettualainen BC Siauliai nujersi tamperelaiset Pyynikillä toisessa välieräottelussa 75–85 (35–38).

BJ Raymondin Pyrintö pelaa Baltian liigassa pronssimitaleista. Kuva: Timo Kiviranta/Vastavaloon.com.

 Välierien avausottelun yhdellä pisteellä nimiinsä vienyt Siauliai joutui heti pelin alussa puolustuskannalle, kun Pyrintö rymisteli 12-4-johtoon.

 

Tamperelaiset hallitsivatkin pelin avauspuoliskoa hienokseltaan johtaen parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä, kunnes Siauliai terästäytyi toisen jakson puolivälin jälkeen ja siirtyi pukukoppiin kolmen pisteen johtoasemassa.

 

Kolmannen jakson lopulla liettualaiset alkoivat pedata itseään finaaliin pääsyä edellyttäviin asemiin. Travis Leslie ja Chris Cooper hiljensivät Pyynikin yleisön kerta toisensa jälkeen, ja heti päätösneljänneksen alussa Siauliai johti parhaimmillaan 14 pisteellä.

 

Kymmenen pisteen vierasvoiton myötä Siauliai passitti Pyrinnön Baltian liigan pronssipeliin kahden välieräottelun yhteistuloksella 167–156.

 

– Jos ei nyt harmittaisi, olisi väärässä paikassa, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola manaili pelin jälkeen.

 

– Emme pystyneet vastaamaan Siauliain intensiteettiin. He pelasivat tänään paremmin kuin maanantaina. Tavoitteenamme oli saada nopeat hyökkäykset pois, mutta he juoksivat tänään nimenomaan nopeista 30 pistettä, harmitteli Poikola.

 

BJ Raymond (21/6/3 riistoa) ja Antero Lehto (16/2/3 syöttöä) nousivat tamperelaisten parhaimmiksi.

 

– Saimme tänään oppitunnin siitä, miten koripalloa pelataan intensiivisesti ja kovaa. Levypallotilastoista sen näkee. Kaveri tuli niin kovaa, ettemme pystyneet vastaamaan siihen, Pyrintö-kapteeni Lehto tiivisti.

 

Tampereen Pyrintö kohtaa Baltian liigan pronssiottelussa välieräparin TU/Rock-Tonybet Prienai häviäjän.

 

Tampereen Pyrintö – BC Siauliai 75–85 (18–16, 35–38, 50–59), Baltian liigan toinen välieräottelu, Tampere 26.3.2014

 

Pyrintö: BJ Raymond 21/6/3 riistoa, Antero Lehto 16/2/3 syöttöä, Damon Williams 9/4/6 syöttöä, Kelvin Lewis 9/4, Alex Vaenerberg 6/0, Yannick Anzuluni 5/5, Ville Pekkola 5/1, Topias Palmi 2/2, Petri Heinonen 2/1, Antti Nikkilä 0/1.

Siauliai:
Travis Leslie 18/9/3 syöttöä, Rokas Giedraitis 18/5, Vytautas Sulskis 13/6/5 syöttöä, Christopher Cooper 9/8.

 

Asiat

 
6.4.2024 23:00 Pääjuttu

BC Nokialle kolmas perättäinen Suomen mestaruus pyörätuolikoripallossa

Tehokas ensimmäinen neljännes petasi keltapaidoille hyvän etumatkan, joka piti loppuun saakka ja varmisti mestaruuspystin pysymisen Nokialla.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

5.4.2024 17:17 Pääjuttu

KUTSU: Tervetuloa korisperheen superlauantaihin 25.5.

Superlauantai tuo yhteen pelaajat ja fanit, erotuomarit ja seuratoimijat, huippusarjat ja junnut sekä alumnit – kaikki, joiden sydän sykkii korikselle. Varmista paikkasi heti - tätä yhteistä päivää et halua missata!

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

Näytä lisää vastaavia