Siiri Nuutinen: Cup tuo pudotuspelitunnelmaa syksyyn

7.12.2007 Espoo Teamin Siiri Nuutinen metsästää uransa ensimmäistä Suomen cupin mestaruutta. Espanjan kentiltä alkaneelle kaudelle Suomeen palannut sentteri odottaa naisten cup–finaalista jännittävää taistelua. Nuutisen mielestä cupin ottelut tuovat mukavan lisän syksyyn ja antavat joukkueille palasen varhaista pudotuspelitunnelmaa.

Naisten SM-sarjassa kolmantena majailevan Espoo Teamin kausi on Nuutisen mukaan sujunut yhdeksästä voitosta huolimatta ailahtelevasti.

 

- Alkukausi on mennyt vähän turhan monien loukkaantumisten sävyttämänä. Olemme pelanneet melko ailahtelevasti, mutta pystytty silti ottamaan paljon tärkeitä voittoja, Nuutinen kuvailee.

 

Espoo on ailahteluista huolimatta edelleen kiinni kauden tavoitteissaan, sillä Nuutinen kertoi jo kauden avausinfossa cupin finaalin olevan joukkueen alkukauden päätavoite. Viime vuonna joukkue joutui nöyrtymään cup-finaalissa Äänekosken Huimalle selvästi, mutta menneet ovat pääosin jo unohdettu.

 

- Hauskoja keskusteluja viime vuoden finaalista on käyty paljon ja sen käsityksen olen siitä matsista saanut, että pelillisesti siitä ei voi kun parantaa, naurahtaa Nuutinen.

 

Tuleva cupin vastustaja Catz saa ansaitun kunnian espoolaisilta, mutta SM-sarjan tämän hetkinen ykkönen ei suinkaan ole ensi lauantaina liian iso pala Teamille.

 

- En lähde nostamaan mitään yksittäistä asiaa sen enempää esille. Meidän pitää ainakin pitää huolta pallosta ja omasta tekemisestämme, koska se on ainakin tämän kauden kohtaamisissamme opittu, että Catz rankaisee jokaisesta virheestä.

 

- Catz on joukkue, josta löytyy aloitusviisikollinen kovia yksilöitä, joista kuka vain voi nousta ratkaisijaksi. Mutta erityisesti (Yelena) Solovyeva on aina tasaisen vahva ja tehokas, analysoi Nuutinen.

 

”Vain mestarit muistetaan”

 

Vantaan Energia Areena tarjoaa loistavan tapahtumaviikonvaihteen koko suomalaiselle palloilulle. Cup–taistelujen ”kerrasta poikki” -jännitys luo yllätyksellisiä hetkiä varmasti jokaiselle joukkueelle. Cupin mestaruus nousee tästä johtuen Nuutisenkin arvoasteikossa korkealle.

 

- Itselläni ei ole cup-mestaruutta, hopea sen sijaan löytyy. Cup-pelit ovat kiva lisä syyskauteen, koska ne tuovat pudotuspelitunnelmaa jo syksyllä. Teamin yksi tavoite oli päästä cup-finaaliin, mutta koska vain voittajat muistetaan, ei vielä voi olla tyytyväinen. Cup-viikonloppu on yksi niistä harvoista kerroista, jolloin naiskoriskin saa näkyvyyttä, joten on todella siistiä päästä pelaamaan lauantaina voitosta, Nuutinen hehkuttaa.

 

Kuten muidenkin koripalloilijoiden tapaan, Nuutinen arvostaa Vantaan Areenaa pelipaikkana ja luo cup–henkeä asenteella: Lappeenranta vastaan muut.

 

- En usko, että pelipaikasta varsinaisesti on hyötyä kummallekaan joukkueelle. On tietysti kiva, että meidän ei tarvitse matkustaa Vantaata pidemmälle. Se on sinänsä harmi, koska meidän bussimatkat ovat aina yhtä humoristisen riemukkaita. Huomattavasti paljon kivempi on pelata Energia Areenalla kuin jossain jäähallissa. Jäähalleissa, kun on aina niin kovin kylmä ja Vantaalla tulee helpommin tiivis tunnelma.

 

- Olen ehtinyt seurata aika vähän Korisliigaa, enkä osaa sanoa suosikkiani, mutta Kouvojen kanssa voidaan tietysti kannustaa toisiamme, jotta lauantaista ei tulisi täydellistä lappeenrantalaisjuhlaa, Nuutinen toteaa.

 

Miesten cup-finaalissa kohtaavat naisten finaalin jälkeen Kouvot Kouvolasta sekä Lappeenrannan NMKY.

 

Nuutinen uskoo lauantain olevan elämys niin pelaajille kuin katsojille. Sentteri on tehnyt myös oman osansa tätä varten hankkimalla paikan päälle niin sanotusti lisää ääntä.

 

- Toivottavasti ainakin paljon junnuja tulee paikanpäälle kannustamaan. Odotan paljon kannustajia ympäri pääkaupunkiseutua. Itse olen ainakin pyytänyt kaikki kovaäänisimmät kaverit katsomaan ja niitä on paljon. Ääntä tarvitaankin, jotta ”kreisit” lappeenrantalaiset saadaan hiljaisiksi, heittää Nuutinen haastetta kannatusjoukoille.

 

Mikäli Nuutisen ennustukseen naisten cupin finaalin viimeisestä hyökkäyksestä on uskomista, niin vastinetta cupin pääsylipuille on tulossa.

 

- Team hyökkää. Mirka Jarchovska tuo tapansa mukaan vauhdilla pallon ylös. Ensin Siiri Nuutinen heittää oikealla kädellään korin alta ohi. Sen jälkeen Yolanda Jones ottaa muutaman hyökkäyslevyrin ja lopuksi ikivikkelä Kaisa Höök iskee viime sekunneilla pallon suoraan syötöstä alaspäin, Nuutinen kertoo naama peruslukemilla.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_suomen_cup/
 
28.11.2022 11:45 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus maanantaina suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuun alkupuolella.

24.11.2022 13:30 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat ratkenneet

Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä. Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

16.1.2022 20:33 Suomen Cup

Suomen Cup jälleen Kotkaan

Kotkan Peli-Karhut uusi Suomen Cupin voittonsa, kun se kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen ToPo:n 77-64.

15.1.2022 19:35 Korisliiga

Suomen Cup -finaali äityi jännäriksi, mutta Seagulls otti jälleen voiton

Helsinki Seagulls saalisti kolmannen perättäisen Suomen Cup -mestaruutensa, vaikka Salon Vilpas antoi loistavan vastuksen.

15.1.2022 16:36 Suomen Cup

ToPo ja Peli-Karhut Suomen Cupin finaaliin, ToPon Bronson hurjasteli tripla-tuplan

Sunnuntaisessa naisten Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Torpan Pojat ja hallitseva cup-mestari Peli-Karhut. Välierät tarjosivat kaksi jännää ottelua, jotka ratkesivat vasta päätösneljänneksellä.

14.1.2022 11:15 Suomen Cup

Suomen Cup -ennakko: Lahti ja Seagulls mittelevät finaalipaikasta

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan tänään Helsingin uudessa Urhea-hallissa, vaikka valitettavasti asetelma onkin tiivistynyt vain final threeksi.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

11.12.2021 18:07 Pääjuttu

Lahti ja Vilpas venyivät yllätyksiin Suomen Cup -puolivälierissä – Jeremiah Wood tilastoi voitossa triplatuplan

Miesten Suomen Cupin puolivälierät saatiin päätökseen. Jatkoon etenivät Lahti Basketball, Salon Vilpas ja Kauhajoki.

11.12.2021 16:47 Suomen Cup

HBA leimasi viimeisenä joukkueena lippunsa välieriin

Viimeisessä puolivälierässä HBA sai vieraakseen Vimpelin vedon. Helsinkiläisjoukkue otti jo toisen voiton Vimpelistä tämän viikon aikana ja varmisti samalla paikkansa Suomen Cupin välierissä. Ottelu päättyi 86-75.

10.12.2021 20:19 Pääjuttu

Suomen Cupin puolivälierä muuttui Petteri Koponen Show'ksi – Seagulls matkaa välieriin

Helsinki Seagulls eteni miesten Suomen Cupin välierään reippaalla voitolla. Loput otteluparit ratkaistaan huomenna.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

14.2.2021 19:12 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin mestaruus jälleen Kotkaan

Peli-Karhut voitti toisen perättäisen Suomen Cupin mestaruuden, kun se voitti vieraskentällä EBT:n. PeKa karkasi jo avausjaksolla emänniltään, eikä luopunut johdostaan missään vaiheessa. Finaali päättyi 98-81.

13.2.2021 19:32 Suomen Cup

Seagulls uusi cup-mestaruutensa Kisahallin heittorallissa

Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö kiskoivat vuoden 2021 Suomen cupin finaalissa kolmen pisteen heittoja kahteen pekkaan paitsi enemmän kuin yhdessäkään ottelussa aiemmin, myös erinomaisin tarkkuuksin. Lopussa Seagullsin kylmähermoisuus ratkaisi periksiantamattoman Pyrinnön rynnistyksessä ja cup-pokaali pysyi Helsingissä pistein 97–95 (51–46).

12.2.2021 12:44 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin finaaliennakko: EBT haastaa tappioitta kauden pelanneen Peli-Karhut

Naisten Suomen Cupin finaali pelataan ystävänpäivänä 14.2. Pallo nousee ilmaan klo 17:30, mutta lähetys ottelusta alkaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 17:20.

Näytä lisää vastaavia