SM-Koriksen nimi muuttuu Sparliigaksi

6.10.2004 Suomen Koripalloliitto ja Suomen Spar ovat solmineet kolmivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka seurauksena miesten SM-Koris pelataan tulevina kausina nimellä Sparliiga. Yhteistyön avulla Suomen Koripalloliitto pystyy panostamaan enemmän avainseurojen juniorityöhön ja lajin markkinointiin.

Suomen Koripalloliitto toteuttaa yhteistyön merkeissä Sparliiga-arpajaiset, jossa suurella yleisöllä ja suomalaisella koripalloväellä on mahdollisuus merkittäviin voittoihin.  Arpoja myyvät kaikki Spar-ryhmän myymälät sekä suomalaistenkoripalloseurojen juniorit, joille arpajaisista muodostuu merkittävä tulonlähde toimintansa rahoittamiseen. Pääpalkintona Sparliiga-arpajaisissa on henkilöauto sekä useita kymmeniä muita arvopalkintoja. Kaikkiaan miljoonan arvan joukossa voittoarpoja on yli 150 000. Voitot ovat pääosin noudettavissa kaikkialla maassa suoraan Eurospar- ja Spar-kaupoista. Pääpalkinnot luovutetaan kevään Sparliigan finaaleissa. 

Sparliigaa joka maanantai Urheilukanavalta 

Spar-liigan otteluita televisioidaan Urheilukanavalla tulevan kauden aikana joka maanantai. Ottelut näytetään suorina lähetyksinä klo 18.30 alkaen. Sparilla on lähetyksissä merkittävä näkyvyys, jonka lisäksi Spar näkyy Sparliiga-joukkueiden peliasuissa ja -halleissa sekä sarjan ja seurojen muussa markkinointimateriaaleissa.  

- Sparliiga antaa uuden nousuaallon suomalaista huippukoripalloa kehitettäessä sekä tukee vahvasti seuratoimintaa ja erityisesti sen nuorisotyötä, kertoo Koripalloliiton toiminnanjohtaja Pekka Litmanen.  

- Tämä on meille hieno mahdollisuus. Miesten SM-sarjaseurat ovat sitoutuneet puhaltamaan yhteen hiileen ja suomalaiset huippukoripalloseurat saavat voimaa myös junioritoiminnan voimistamiseen, kommentoi miesten SM-yksikön puheenjohtaja Jorma Sinkkilä.  

- On ilo tukea hyvää asiaa. Lisäksi on mielenkiintoista ja mukavaa tehdä uudenlaista yhteistyötä, joka antaa seuroille erinomaiset mahdollisuudet nostaa lajin tasoa juniorityön avulla. Suomen Koripalloliiton ja Suomen Sparin yhteistyön tavoitteena onkin lisätä lajin suosiota ja varmistaa hyvä ja tasokas juniorityö Sparliiga-arpajaisten avulla. Tässä pelissä kaikki voivat voittaa: Suomen Spar saa lajin kautta näkyvyyttä ja Koripalloliitto saa meistä uuden hyvän yhteistyökumppanin. Lisäksi liiga-arpajaiset mahdollistavat seurojen varainkeruun ja tuovat toivottavasti myös uusia asiakkaita myymälöihimme, sanoo Suomen Sparin markkinointijohtaja Timo Ahvenainen. 

Huippukoripalloa kehitettäessä maajoukkuetoiminta on lajin markkinoinnissa keskeinen tekijä. Koripalloliiton ja Suomen Sparin yhteistyö näkyi jo miesten sekä naisten syksyn EM-karsinnoissa.   

Sparliigan pelit käynnistyvät lokakuun toisena viikonloppuna (9.–10.10.) kuuden ottelun voimalla.

Urheilukanavan TV-ottelut

ma

8.11.

 

Kataja

-

Tarmo

18:30

Joensuu Areena

ma

15.11.

 

Namika Lahti

-

Vilpas

18:30

Lahden Urheilutalo

ma

22.11.

 

Vilpas

-

Korihait

18:30

Salohalli

ma

29.11.

 

Honka

-

Aura Basket

18:30

Tapiolan Urheiluhalli

ma

10.1.

 

Kouvot

-

LrNMKY

18:30

Mansikka-ahon Urheiluhalli

ma

17.1.

Honka

-

Pyrbasket

18:30

Tapiolan Urheiluhalli

ma

24.1.

KTP

-

Honka

18:30

Karhuvuoren Urheilutalo

ma

31.1.

Honka

-

Kouvot

18:30

Tapiolan Urheiluhalli

ma

7.2.

 

Tarmo

-

LrNMKY

18:30

Porvoon Urheiluhalli

ma

14.2.

Aura Basket

-

Tarmo

18:30

Caribia 994 -halli

ma

21.2.

 

Pyrbasket

-

Namika Lahti

18:30

Pyynikin Palloiluhalli

ma

28.2.

 

Korihait

-

KTP

18:30

Pohitullin Palloiluhalli

ma

7.3.

LrNMKY

-

KTP

18:30

Lappeenrannan Urheilutalo

ma

14.3.

Honka

-

Kataja

18:30

Tapiolan UrheiluhalliLisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/

Henkilöt

 

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

21.7.2015 15:00 Yhteistyökumppanit

Korisliigan sarjaohjelma kaudelle 2015/2016 julkaistu

Korisliigan kauden 2015/2016 jahti Pantteri-patsaasta pyörähtää käyntiin lauantaina 3. lokakuuta kahdella ottelulla, kun Lapuan Korikobrat mittelee Pohjanmaan herruudesta Kauhajoen Karhua vastaan ja Salon Vilpas saa isännöitäväkseen Tampereen Pyrinnön. Sunnuntaina 4. lokakuuta taas Helsinki Seagulls saa vieraakseen Bisons Loimaan Helsingin Jäähallissa pelattavassa ottelussa. Samana päivänä sarjanousija BC Nokia saa ensikasteensa Korisliigaan kotipelissään KTP-Basketia vastaan.

17.4.2015 Pohjoinen alue

Huhtikuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 16.4. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehden teemana on lauantaina 18.4. käynnistyvät Korisliigan pudotuspelit ja katsaukset Pantteri-jahtiin osallistuviin joukkueisiin.

13.2.2014 18:01 Yhteistyökumppanit

Korisliiga.fi julkaistu

Viime vuonna valmistuneen historiaprojektinsa jatkoksi Suomen Koripalloliitto julkaisi torstaina Korisliiga.fi-nettipalvelun. Uusi sivusto toimii jatkossa koripallon pääsarjojen eli miesten ja naisten Korisliigojen käyntikorttina verkossa.

28.11.2013 12:45 Yhteistyökumppanit

Susijengi Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, korisperhe laajasti hyvällä asialla

Suomalainen koripalloperhe tekee tänä jouluna hyvää monellakin rintamalla. Miesten maajoukkue eli Susijengi on lupautunut valtakunnallisen Joulupuu-keräyksen suojelijaksi, kun taas liigatasolla Catz Lappeenrantaa ja KTP-Basketia edustavat sisarukset Dionne ja Michael Poundsin ovat haastaneet miesten ja naisten pääsarjaseurat lahjakeräykseen vähävaraisille perheille.

Korisliiga-kauden 2012-13 infopaketti

Koripallon pääsarjan 73. pelikausi käynnistyy keskiviikkona 3. lokakuuta viiden ottelun voimin. Liigakausi pelataan 12 joukkueen nelinkertaisena sarjana, joka huipentuu toukokuussa 2013 pelattaviin SM-finaaleihin. Pudotuspeleihin selviää kahdeksan joukkuetta. Basket.fi-palvelun kokoaman infopaketin avulla voit päivittää helposti tietosi ennen sarjakauden käynnistymistä.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

Korisliigassa uusi katsojaennätys – keskiarvo kohosi 950 katsojaan

Keskiviikkona loimaalaisen Nilan Bisonsin riemukkaisiin mestaruusjuhliin päättyneellä Korisliiga-kaudella kirjattiin sarjan uusi katsojaennätys. Jo runkosarjassa uusiksi pistetyt ennätyslukemat (keskiarvo 911) kohosivat pudotuspelien myötä 949 katsojaan ottelua kohden.

13.4.2012 15:17 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga-historian kaikki pelikaudet tietoineen, pelaajien uratilastot julkaistu

Basket.fi-nettipalvelu jatkaa historian kirjoittamista – kirjaimellisesti. Korisliiga-kauden huipentuessa Suomen Koripalloliitto on julkaissut miesten pääsarjahistorian kaikkien pelikausien tiedot tuloksineen ja tilastoineen. Samalla on julkaistu pääsarjassa kautta aikain esiintyneiden pelaajien uratilastot.

30.1.2012 04:20 Liittoa koskeva tiedote

Koripallon medianäkyvyydessä huima nousu vuonna 2011

Suomen koripallomaajoukkueen eteneminen EM-lopputurnaukseen 16 vuoden tauon jälkeen ja sensaatiomainen menestys – yhdeksäs sija – Liettuassa pelatuissa EM-kisoissa poikivat lajille huimia kasvukäyriä medianäkyvyyden saralla, kertoo Suomen Koripalloliiton tilaama Sponsor Insight –tutkimus.

Korisliiga-katsomoiden täyttöaste lähes 70 prosenttia

Korisliigan katsomoissa riittää tungosta ja tunnelmaa. Kun runkosarja kääntyy päätösneljännekselleen, on sarjan katsojakeskiarvo käytännössä sama kuin viime kauden runkosarjassa. Merkittävä seikka on se, että koko sarjan katsomokohtainen täyttöaste on lähes 70 prosenttia.

BasketVoice-manageripeli rantautui Suomeen ja Korisliigaan

Suomen Koripalloliitto on julkaissut kansainvälisen BasketVoice-manageripelin Suomessa. BasketVoice-pelissä fanit pääsevät manageroimaan omia, Korisliigan pelaajista koottavia virtuaalijoukkueitaan. Internetissä toimivassa, suomenkielisellä käyttöliittymällä varustetussa ja käyttäjille ilmaisessa pelissä pyritään kasvattamaan oman joukkueen arvoa sekä kisaillaan tehokkaimman joukkueen tittelistä.

11.11.2009 Yhteistyökumppanit

URHOtv:n ensimmäiset Korisliiga-lähetykset julkaistu

URHOtv:n historian ensimmäinen Korisliiga-lähetys nähdään melko tarkalleen kolmen viikon kuluttua. Ensimmäisenä eetteriin juoksevat Namika Lahti ja KTP-Basket, jotka ottavat mittaa toisistaan 2.12. URHOtv ja Koripalloliitto solmivat aiemmin syksyllä viisivuotisen mediaoikeussopimuksen.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

LrNMKY ja ToPo eurokentille

Suomen Koripalloliiton hallitus on lauantaina Vantaalla pitämässään kokouksessa hyväksynyt Korisliiga-joukkueiden Lappeenrannan NMKY:n ja helsinkiläisen ToPon hakemukset osallistua kansainvälisen koripalloliiton järjestämään FIBA EuroCupiin.

Jo seitsemällä Korisliigan joukkueella yli tuhannen katsojan keskiarvo

Korisliigan katsojakeskiarvon nousu jatkuu. Kun runkosarja on kääntymässä loppusuoralle, lähentelee liigaotteluiden keskiarvo jo 900 katsojaa. Verrattaessa viime kauden runkosarjan lukemiin on kasvua tapahtunut kahdeksan prosenttia. Jo seitsemän Korisliiga-joukkueen katsojakeskiarvo ylittää tuhannen silmäparin rajapyykin.

Korisliigan katsojaluvut kuuden prosentin nousussa

Miesten Korisliigan runkosarjassa on ohitettu kauden puoliväli. Tasainen ja kosolti yllätyksiäkin tarjonnut sarja on kiinnostanut. Kolmella viime kaudella katsojaennätystään parantaneen Korisliigan otteluihin on kerääntynyt kuusi prosenttia enemmän yleisöä kuin viime kaudella.

10.11.2006 Yhteistyökumppanit

Korisliigan katsojaluvut jatkavat nosteessa

Miesten Korisliigasta on reilu neljännes takana. Sarja voi lähteä hyvillä mielin Suomen cupin välieräviikonlopun viettoon, sillä katsojatilastot jatkavat kasvuaan. Kolmella viime kaudella katsojaennätystään parantaneen Korisliigan otteluissa on käynyt pari prosenttia enemmän yleisöä kuin viime kaudella.

Koripalloliiton julkilausuma ulkomaalaiskiintiöistä käytävään keskusteluun

Suomen Koripalloliiton tekemä päätös ulkomaalaiskiintiöiden poistamisesta on viime viikkojen aikana synnyttänyt laajasti julkista keskustelua. Osin keskustelua on käyty omien ennakkoluulojen vankeina kokonaisuutta näkemättä. Koripalloliitto haluaa omalta osaltaan vielä taustoittaa päätöksen syntyä ja näkemyksiään vaikutuksista antamalla seuraavan julkilausuman.

2.11.2006 Pohjoinen alue

Koripallon TV-näkyvyys taattu vuoteen 2009 saakka

Suomen Koripalloliitto on mukana kattavassa yhteistyösopimuksessa, joka julkistettiin torstaina Helsingissä. Kuuden palloilulajin, YLEn, Urheilukanavan ja Veikkauksen muodostama yhteistyörintama takaa mukana oleville lajeille kattavan TV-näkyvyyden maksuttomilla kanavilla vuoteen 2009 saakka.

Näytä lisää vastaavia