Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa – Janne Hänninen aloittaa Uppsalan päävalmentajana

29.9.2018 10:16 Sofia Pelander ja Janne Hänninen ovat tällä kaudella suomalaisedustajat Ruotsin liigassa, kun Pelanderilla käynnistyy neljäs kausi Norrköping Dolphinsin joukkueessa ja Hänninen aloittaa ensimmäisen kautensa Uppsala Basketin päävalmentajana.

Sofia Pelanderilla alkaa neljäs kausi Norrköpingissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sofia Pelander ja Janne Hänninen ovat tällä kaudella suomalaisedustajat Ruotsin liigassa, kun Pelanderilla käynnistyy neljäs kausi Norrköping Dolphinsin joukkueessa ja Hänninen aloittaa ensimmäisen kautensa Uppsala Basketin päävalmentajana.

Pelander aloittaa Norrköpingissä neljännen kautensa. Viime kauden päätteeksi hän puntaroi vaihtoehtojaan ja päätti jatkaa vielä yhden kauden tutuissa maisemissa.

- Viihdyn täällä tosi hyvin, seura on tosi ammattimainen ja olosuhteet ovat huippuluokkaa. Minulla on vuosi vielä koulua jäljellä, niin on mukavampi saada koulu samalla pakettiin ja ensi vuonna voi sitten katsella muita vaihtoehtoja, Pelander toteaa sopimuksensa taustoista.

Viime kaudella Pelander kuntoutti alkuvuoteen saakka pahaa polvivammaa, mutta palasi loppukaudesta pelikentille. Nyt hän on saanut alleen ehjän harjoituskesän ja uhkuu intoa uuden kauden alla.

- Kroppa tuntuu tosi hyvältä ja olen innoissani. Olin maajoukkueen kanssa muutaman viikon ja sain hyvän kesän alle. Sarja alkaa lauantaina ja mielestäni joukkue on valmis.

Sofia Pelander on toipunut polvivammastaan hyvin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Viime kevään jälkeen Norrköping on kokenut paljon muutoksia. Tietynlainen kolmen vuoden projekti tuli päätökseen, jonka jälkeen joukkueessa vaihtuivat sekä valmentaja että pelaajarunko.

- Uusi päävalmentaja teki kolmen vuoden sopimuksen ja kerroin haluavani olla mukana ensimmäisen vuoden tässä uudessa projektissa. Uusi valmentaja on tuonut uusia juttuja ja joukkueessa on myös uusia pelaajia. Ne tuovat sellaista mukavaa lisämaustetta eikä tunnu siltä, että on jämähtänyt paikoilleen. Opin varmasti paljon uutta tämän kauden aikana.

Viime kaudella Norrköping sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi ja putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Uumajalle suoraan kahdessa ottelussa. Tällä kaudella Pelander haluaa päästä vähintään askeleen ylöspäin.

- En ole koskaan Ruotsissa päässyt välieriin ja vähintään sinne haluaisin päästä. Tulossa on mielenkiintoinen kausi. Toivottavasti pystymme yllättämään joitakin meitä paperilla kovempia joukkueita meidän aggressiivisella ja hieman jopa kaaosmaisella koriksella, Pelander naurahtaa.

Norrköping aloittaa kautensa lauantaina IK Eos:n vieraana ja Norrköpingin pelaa peräti kolme ensimmäistä peliään vieraskentällä.

- Sille ei voi mitään, mutta sitten kun pääsemme kotikentällemme, niin olemme varmasti valmiina, Pelander heittää.

Hänninen johdattamassa Uppsalaa uuteen nousuun

Hänninen nimettiin kesällä Uppsalan päävalmentajaksi. Viime kaudella joukkue sijoittui sarjassa viimeiseksi, mutta säilytti sarjapaikkansa, kun sarja laajentui 11 joukkueen sarjaksi. Hännisen rooli ei rajoitu pelkästään päävalmentamiseen, vaan hän on antamassa panostaan koko seuran kehitykselle.

- Tosi avoimin mielin olen tullut tänne ja tutustunut ihmisiin sekä tietenkin pelaajiin. Meillä on aika lailla uusi joukkue, sillä viime vuoden joukkueesta jatkaa kaksi sellaista pelaajaa, jotka olivat isommassa roolissa. Se luo tietenkin valmennukselle haasteita. Tämä seura on hieman käymistilassa ja yritämme muuttaa vähän rakenteita ja yhtenäistää juniorijoukkueet lähemmäs edustusjoukkuetta. Odottavin mielin kauden alkuun. Meillä on heti neljä ensimmäistä peliä sellaisia joukkueita vastaan, jotka ennakoin olevan tämän kauden top neljässä, Hänninen kertoo.

JAnne Hänninen kantaa kortensa kekoon koko seuran kehitykseen. (Kuva: Helmi Basket)

Uppsalassa on vankat perinteet koripallon puolella sekä miehissä että naisissa, mutta viimevuosina molempien joukkueiden tilanne on taantunut. Hänninen on kuitenkin huomannut kaupungin kiinnostuksen koripalloa kohtaan.

- Uppsala on perinteinen koripallo- ja urheilukaupunki. Naiskoripalloa kohtaan on iso arvostus ja se kiinnostaa paikallisia.

Yksi Uppsalan ja Hännisen tavoitteista tällä kaudella on tarjota nuorille pelaajille kehitysalusta, josta ponnistaa ylöspäin.

- Meillä on aika pieni ja nuori joukkue. Joukkueessa on pari hyvää kokenutta pelaajia ja sitten nuoria ruotsalaispelaajia, jotka eivät ole aiemmin olleet isossa roolissa. Haluamme tarjota nuorilla ruotsalaispelaajille ja Uppsalan omille pelaajille askeleen uralle. Täällä on ennen pelattu hieman erilailla, kun ollut kaksi amerikkalaispelaajaa, jotka ovat pääasiassa huolehtineet pallosta. Nyt meillä on vain yksi amerikkalaispelaaja, joka ei ole pallollinen.

Pelillisellä puolella tavoitteet niin ikään ovat kehittymisessä.

- Onnistuessamme voimme yltää pudotuspeleissä, mutta silloin pitää kaiken onnistua nappiin. Ensisijainen tavoite on olla parempia kuin viime vuonna eli säilyttää sarjapaikka.

Uppsala kohtaa kauden avauksessaan lauantaina Alvikin kotikentällään.

 
6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

1.10.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin liigassa tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa - Karsten ja Salmi aloittavat ammattilaisuransa

Ruotsin sarjassa nähdään tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Ninni Salmi ja Sandra Karsten aloittavat ammattilaisuransa Wetterbydgen Sparksin riveissä. Isabella Kaukopaasi sen sijaan aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa.

22.9.2020 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen valmiina vastuuseen Islannissa – ”Tavoitteena on kehittyä johtajana kentällä”

Annika Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ja kesällä hän otti suunnakseen Islannin ja reykjavikilaisen KR:n joukkueen. Holopaisella on odotettavissa iso rooli joukkueessa ja hän on siihen valmis tarttumaan.

18.9.2020 15:41 Suomalaiset ulkomailla

Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

3.4.2020 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Kaisa Kuisma urakoi isossa roolissa Portugalissa – ”Voin olla ihan tyytyväinen”

Kaisa Kuisma, 25, otti ensikosketuksensa ulkomaan kentille tällä kaudella, kun hän pelasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Portugalin liigassa. Kuisma viihtyi hyvin pelikentällä sekä sen ulkopuolella, vaikka uuden sarjan pelityyli ja maan kulttuuri toivat alussa omat haasteensa.

1.4.2020 14:09 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen sai peliinsä uusia elementtejä Ranskassa – ”Peliini tuli monipuolisuutta”

Annika Holopainen, 26, vietti menneen kauden Ranskan Ligue 2:n Reimsin joukkueessa. Holopainen kokee erityisesti monipuolistuneensa pelaajana kauden aikana.

29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

25.3.2020 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

28.2.2020 13:03 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä nousujohteinen kausi Espanjassa – ”Olen kehittynyt kauden aikana paljon”

Espanjan Liga Femenina 2:n Ferrolissa pelaava Anniina Äijänen, 24, on parantanut joukkueen mukana peliään kauden edetessä. Tällä hetkellä nousijasuosikkeihin lukeutuva Ferrol liihottaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja Äijänen on raivannut tiensä avausviisikkoon.

25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

1.10.2019 14:45 Susiladies

Veera Pirttinen valmiina isoon rooliin Islannissa

Veera Pirttinen, 22, pelasi vahvan viime kauden Saksan Bundesliigassa ChemCats Chemnitzissä ja siirtyi täksi kaudeksi Islantiin Snæfell joukkueeseen. Pirttistä odottaa Islannissa iso rooli.

Näytä lisää vastaavia