Special Olympics -korisviikko käyntiin lauantaina

26.11.2022 09:46 Special Olympics -koripallossa vietetään Euroopan Basketball Weekiä 26.11.–4.12. Koripalloliitto rohkaisee kaikkia toiminnasta kiinnostuneita olemaan yhteydessä Unified-toimintaa järjestäviin seuroihin.

Nyt saa tuulettaa: Unified-koripallo on täynnä iloa ja riemua! Kuva: Ville Vuorinen

UNIFIED-KORIPALLO PÄHKINÄNKUORESSA

Suomessa Special Olympics-koripalloa toteutetaan Unified-koripallon muodossa, jossa kaikenikäiset kehitysvammaiset tai muuta erityistä tukea tarvitsevat urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samoissa joukkueissa. Kentällä yhdessä joukkueessa pelaa samaan aikaan kolme urheilijaa ja kaksi partneria. Lähde rohkeasti kokeilemaan Unified-koripalloa urheilijana tai partnerina!

UNIFIED-KORIPALLON KILPAILUTOIMINTAAN OSALLISTUVAT SEURAT

Kaikkiaan kaudella 2022–23 kilpailutoimintaan osallistuu 11 seuraa ja kaikkiaan 18 joukkuetta, jotka ovat jaettu neljään eri sarjaan. Joukkueiden kausi huipentuu keväällä Kisakalliossa pelattavaan lopputurnaukseen.

Löydät tulevat ottelut tästä linkistä >

BC Nokia
https://www.bcnokia.com/
https://www.bcnokia.com/Unified+Bulls
https://www.bcnokia.com/Unified+Lakers

Feeniks Basket
https://feeniksbasket.fi/unified/

Loimaan Korikonkarit (LoKoKolla ja Feeniksillä yhteinen joukkue sarjassa)
https://www.lokoko.fi/joukkueet/unified-koripallo/

Helsingin NMKY
https://www.hnmky.fi/koripallo/koristoiminta/unified

KTP Koripallo
https://ktpkoripallo.fi/joukkueet/

Leppävaaran Pyrintö
https://www.leppavaaranpyrinto.fi/joukkueet/unified/

PuHu Juniorit
https://puhujuniorit.fi/unified

Sykki
https://sykki.fi/team_post/unified/

Tampereen Pyrintö
https://tampereenpyrinto.fi/koripallo/unified/

Tapiolan Honka      
https://www.tapiolanhonka.fi/joukkueet/varsinaiset-jasenet/unified/

Ura Basket
https://urabasket.fi/aikuiset/unified-koris/

Mikäli kiinnostuit, ole suoraan yhteydessä lähiseuraasi yllä olevien linkkien kautta. Lisäksi on seuroja, joissa Unified-toiminta on alussa ja he eivät vielä ole mukana kilpailutoiminnassa.

UNIFIED-KORIS VAHVASTI NÄKYVILLÄ RUUDUSSA

Koripalloliitto esittää korisviikon aikana Korisliiga-otteluiden alussa tai jaksojen välisellä tauolla Unified-koriksesta tehdyn minidokumentin. Voit katsoa dokumentin pitkän version ao. linkistä.

https://www.youtube.com/watch?v=S9Zf_ccP-Uw

Lisätietoa Unified-koripallosta:

Koripalloliitto, Ulla Karlsson, ulla.karlsson@basket.fi, 044-556 7776.

 
27.6.2023 09:46 Unified-koripallo

Mestaruuden voittaneessa naisten Unified-joukkueessa tunnelma tapissa: ”Kokonaisuudessaan saavutuksemme ovat olleet todella merkityksellisiä ja tärkeitä”

Sisusudet kaatoi finaalissa Egyptin 26–16 voittaen 2. divisioonan mestaruuden Berliinissä käydyissä Special Olympics -kesämaailmankisoissa. Kisamatkasta muodostui joukkueelle ikimuistoinen.

16.6.2023 12:15 Unified-koripallo

Sisusudet Special Olympics -maailmankisoissa Berliinissä: ”Nämä ovat unohtumattomia elämyksiä meille kaikille”

Suomella on Saksassa maailmankisoissa mukana naisten Unified-koripallojoukkue. Suomesta matkassa on kaikkiaan 65 urheilijan joukkue, Sisujengi. Special Olympics -maailmankisat ovat kehitysvammaisten urheilun suurin tapahtuma.

2.12.2021 12:09 Unified-koripallo

Katso upea minidokumentti Unified-koripallosta

Parhaillaan vietetään kansainvälistä Special Olympics -viikkoa. Special Olympics –koripallo on nostanut suosiotaan jatkuvasti Suomessa ja parhaillaan syyskaudella viiden eri seuran joukkueet pelasivat tosiaan vastaan.

26.8.2021 09:15 Unified-koripallo

Koripalloliitto järjestää Unified-koripalloleirin Kisakalliossa marraskuussa

Olympics-unified-koripalloleiri järjestetään 20.-21.11.2021 Kisakallion Urheiluopistolla Lohjalla yhteistyössä Paralympiakomitean kanssa.

27.5.2021 09:18 Unified-koripallo

Unified-koripallo Planet Companyn yhteiskunnallisten vaikuttavien tekojen listalle

Unified-koripallon lisäksi vähävaraisten perheiden koripalloharrastusta tukeva We deliver -rahasto on aiemmin valittu Planet Companyn asiantuntijoiden toimesta vaikuttavaksi teoksi.

26.3.2021 14:49 Koripalloliitto tiedottaa

Aikuisten harrastesarjat, seniorisarjat ja Special Olympics -sarjat pysäytetään

Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt vallitsevasta Suomen koronavirusepidemiasta johtuen pysäyttää Koripalloliiton sarjatoiminnan aikuisten alueellisten harrastesarjojen, seniorisarjojen ja Special Olympics -sarjojen osalta kokonaan. 

23.2.2021 17:35 Eteläinen alue

Nuorten valtakunnallisten ja kaikkien alueellisten sarjojen ottelut eteläisellä alueella tauolla maaliskuun loppuun asti, aluefinaalit perutaan

Kilpailujaos on tehnyt 23.2.2021 päätöksen, jonka mukaan niiden sairaanhoitopiirien alueilla, joilla harjoittelun ja pelaamisen estävät rajoitukset ovat voimassa, nuorten valtakunnallisten sarjojen joukkueet eivät pelaa koti- tai vierasotteluita 31.3.2021 asti.

4.12.2020 13:03 Unified-koripallo

Katso minidokumentti Unified-koripallosta: ”Täällä oppii kaikkea uutta ja saa uusia kavereita!”

Parhaillaan vietetään jokavuotista kansainvälistä Special Olympics -viikkoa. Laurea-ammattikoulun fysioterapeuttiopiskelijat tekivät hienon videon Puhu Junioreiden Unified-joukkueesta.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

2.5.2020 08:49 Unified-koripallo

Tietovisoja ja treenimotivaatiota etänä – Unified-joukkue pitää yhtä myös poikkeusaikana

Vaikka koris on tauolla, ei joukkueesta tarvitse luopua. PuHu Punaisten Unified-joukkue pitää yhteishenkeä yllä tapaamalla toisiaan viikoittain videon välityksellä. Joukkueen valmentaja Pirjo Pellikka pitää säännöllistä yhteydenpitoa erittäin tärkeänä Unified-toiminnan osalta.

Näytä lisää vastaavia