Sten ja Kaunisto valmistuivat FIBA:n Time Out -koulutusohjelmasta

17.9.2018 14:49 Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out -koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä. Pitkäaikaiset maajoukkuepelaajat Tiina Sten ja Ville Kaunisto kuuluvat ensimmäiseltä Time Out -kurssilta valmistuneiden pelaajien joukkoon.

Tiina Sten ja Ville Kaunisto pääsivät FIBA:n Time Out -ohjelmassa opiskelemaan urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä. Kuva: FIBA

Onnittelut valmistumisesta! Miten kiteyttäisit omat tunnelmasi Time Outista valmistumisen jälkeen?

Tiina Sten: Heti valmistumisen jälkeen tunnelmat ovat mahtavat. Projekti oli todella onnistunut. Kurssissa oli jonkin verran hakemista, kuten pilottiprojekteissa asiaan kuuluukin, mutta pääasia eli sisältö ja se, mitä me osallistujat projektista saimme, oli kuitenkin todella hienoa.

Ville Kaunisto: Jättimäisen kokonaisuuden työmäärä varmasti yllätti niin järjestäjät kuin opiskelijat. Vaikka välillä oli varmasti kaikilla usko loppua kesken, sitä palkitsevampaa oli vetää homma kunnialla loppuun. Itse olen ylpeä kyvystäni toimia tehokkaasti ja määrätietoisesti kaiken kiireen keskellä.

Vuonna 2016 pelaajauransa päättänyt Tiina Sten, 33, jatkaa yhä opintojaan kauppatieteiden maisteriksi. Kuva: Ville Vuorinen

Minkä osa-alueen Time Out -koulutusohjelmassa koit itse kaikkein hyödyllisimmäksi ja miksi?

Tiina Sten: Osa meistä, kuten minä ja Ville, teimme Time Outin kautta kolmeakin koulutusta samaan aikaan. FIBA-koulutus ja TASS-koulutus ovat nyt ohi, mutta yliopisto-opiskelu jatkuu edelleen. Itselläni on vielä gradu tekemättä, mutta sen jälkeen saatavat kauppatieteiden maisterin paperit ovat varmasti itselleni ne hyödyllisimmät. Myös FIBA:n toimintaan ja ihmisiin tutustuminen oli antoisaa, puhumattakaan kaikista uusista kontakteista porukan sisältä. Urheilubisneksen tuntemus kasvoi valtavasti.

Ville Kaunisto: Minulle ehdottomasti tärkeintä oli opiskeleminen Northumbrian yliopistossa. Niistä sain vain välitodistuksen ja matka kohti valmistumista jatkuu. Uskon kansainvälisen korkeakoulututkinnon olevan oman tulevan työelämäni tärkeimpiä käyntikortteja.

Hankkeessa oli mukana monia entisiä huippupelaajia aina NBA-kenttiä myöten. Minkä verran teitte töitä ryhmissä? Keihin koit tutustuneesi itse kaikkein parhaiten?

Tiina Sten: Teimme lähes kaiken ryhmissä, ammensimme toisiltamme ideoita ja näkemystä. Meistä tuli koko ryhmän kanssa tosi läheisiä. Jos pitää mainita muutama itselle tärkeä kaveri matkalta, sanoisin Villen lisäksi Slovenian Bostjan Nachbarin ja Saksan Svenja Brunckhorstin. Senjan kanssa olemmekin vanhoja pelikavereita. Uskon, että teen tulevaisuudessa tästä porukasta usean kanssa yhteistyötä muodossa tai toisessa.

Ville Kaunisto: Seminaariviikkoja oli useampi, ja silloin työskentelimme paljon yhdessä. Usein käy niin, että parhaiten urheilussa menestyneet ovat nöyrimpiä oppimaan uutta. Itse viihdyn parhaiten tämän kaltaisessa seurassa.

Kouvot-ikoni Ville Kauniston, 36, koripalloura jatkuu yhä Kouvolan Kouvoissa. Kuva: Ville Vuorinen

Mikä oli koulutuksessa kaikkein ikimuistoisinta?

Tiina Sten:
 Varmastikin ryhmämme. Oli hienoa tehdä juttuja mahtavien urheilijoiden ja fiksujen ihmisten kanssa.

Ville Kaunisto: Uskomaton työmäärä, yölliset deadlinerutistukset ja lopulta kaikesta tästä entistä vahvempana suoriutuminen.

Mikä on seuraava askel, mihin suuntaan lähdet kehittämään osaamistasi ja miten Time Outin suorittaminen auttaa siinä?

Tiina Sten:
 Työskentelen tällä hetkellä viestintätoimistossa, jossa saan tehdä paljon urheilumarkkinointia. Lisäksi minulla on oma leirini ja paljon muita urheiluun liittyviä projekteja. Uskon, että kaikessa tässä Time Outista on valtavasti hyötyä ja voin käyttää oppimiani asioita hyödyksi. Saattaa olla, että jokin projekti FIBA:nkin kanssa on tulevaisuudessa edessä. Seuraava askel on saada kaiken ohessa gradu tehtyä ja ottaa siinä kohtaa seuraavat suunnat.

Ville Kaunisto: Yliopisto-opiskelut jatkuvat ja kontaktiverkosto on taas hurjasti laajempi. Voin jopa kärjistäen sanoa, että Time Out oli itselleni pelastus, koska en pystynyt Suomessa yhdistämään koripalloa ja korkeakouluopiskeluita juuri lainkaan.

Lue lisää FIBA:n Time Out -ohjelmasta >

Asiat

 
14.2.2024 12:30 Pelaajat

Sotungin lukion urheilulinjalla mahdollisuus koripallon aamuharjoitteluun

Lukio sijaitsee Hakunilan urheilupuiston vieressä, upeiden liikuntamahdollisuuksien keskellä. Sotungin lukio on luonut koripallolle ja urheiluvalmennukselle erinomaiset olosuhteet ja laajan opintotarjonnan.

13.2.2024 09:58 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä vähävaraisille

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi helmikuussa 83 stipendiä vähävaraisten perheiden korisharrastusta. Kaikkiaan rahasto on jakanut historiansa aikana jo yli 1000 stipendiä.

22.1.2024 11:00 Tukijärjestelmät

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae tukea 31.1. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo 15. kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea keskiviikkoon 31. tammikuuta mennessä.

13.12.2023 10:08 Tukijärjestelmät

Kolmelletoista koripalloilijalle URA-säätiön opiskeluapurahaa

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) on jakanut opiskeluapurahan 209 urheilijalle lukuvuodelle 2023–2024. Tuettujen urheilijoiden joukossa oli kolmetoista koripalloilijaa.

30.10.2023 12:47 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä – Susijengi ja Sasu Salin lahjoittivat varusteita vähävaraisille

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi lokakuussa 70 stipendiä tukemaan vähävaraisten perheiden korisharrastusta.

25.9.2023 13:40 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae 8.10. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo 14. kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea sunnuntaihin 8.10. mennessä.

14.8.2023 13:56 Koripalloliitto tiedottaa

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön opiskeluapurahojen haku auki

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) myöntää vuosittain opiskeluapurahoja kansainvälistä menestystä tavoittelevien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun.

1.7.2023 08:00 Lisenssit

Koriskauden 2023–24 lisenssit myynnissä

Koripallokausi 2023–24 käynnistyy virallisesti 1.7.2023 ja samalla on käynnistynyt uuden kauden lisenssien myynti. Myös edustusoikeuksien siirtojen palvelu on jälleen avattu. Lisenssikauppa, rinnakkaisedustusoikeuden ostopalvelu sekä edustusoikeuden siirron palvelu ovat tarjolla sekä suomeksi että englanniksi. 

26.6.2023 08:00 Pelaajat

Valtakunnallinen haku koripallon yläkoululeiritykseen lukuvuodelle 23–24 on käynnissä

Haku päättyy tämän viikon perjantaina, 30. kesäkuuta. Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaan kuuluvaa valtakunnallista yläkoululeiritystä järjestetään koripallon osalta Kisakallion, Varalan sekä uutuutena Kuortaneen urheiluopistoissa.

20.6.2023 09:33 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä ylimääräisellä hakukierroksella

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi kesäkuussa 59 stipendiä.

Näytä lisää vastaavia