Sudenpennuille äärimmäisen tärkeä voitto Saksasta 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa

11.8.2021 23:00 Helsingissä pelattavissa 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa Suomi siirtyi lohkossa toiselle sijalle, kun Sudenpennut kaatoi jännittävien vaiheiden jälkeen Saksan 60-62 (30-34).

Wilma Tuomi nousi Sudenpentujen sankarittareksi sekä puolustuksellaan että pelin lopullisesti ratkaisseella kolmosellaan. Kuva: FIBA

Kalkkiviivoilla, juuri ennen viimeistä minuuttia Saksa oli vaarallisesti vain kahden pisteen päässä 57-59 ja Suomella oli takanaan parin minuutin mittainen pisteetön jakso. Kuparisen rikkoi viimeisellä minuutilla Wilma Tuomi, jonka kolmonen käytännössä ratkaisi ottelun.

– Wilma ratkaisi ottelun. Paitsi tietenkin konkreettisesti tuolla heitollaan, niin myös omilla toimillaan matkan varrella. Hän teki valtavan työn Saksan tähtipelaaja Annika Soltaun puolustamisessa yhdessä Fiia Hellstenin kanssa. Heille se annettiin tehtäväksi, he myös hoitivat sen kotiin, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi.

Tuomi tehtaili monipuolisen tilastorivin seitsemän pistettä, yhdeksän levypalloa, viisi syöttöä ja kaksi riistoa. Hellstenin saldo taas oli 13 pistettä, seitsemän levypalloa ja neljä syöttöä. Kahdessa aiemmassa ottelussa 22 ja 28 pistettä säkittänyt Soltau jäi Tuomen ja Hellstenin käsittelyssä vain 14 pisteeseen.

Wilma Tuomi (vas.) ja Elina Aarnisalo (oik.) torjumassa keskellä olevaa Annika Soltauta. Kuva: FIBA

Suomi sai kehnon alun otteluun, jääden ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen 11 pisteen taakse. Henki löytyi tauolta, kun toisella neljänneksellä Saksa jäi vain kahdeksaan pisteeseen ja johtoasema siirtyi Sudenpennuille. Saksa ei enää päässyt ohitse, vaikka kävikin tasoissa päätösneljänneksellä.

– Oltaisiin voitu tehdä enemmänkin pisteitä, mutta meillä oli kauttaaltaan huono heittopäivä, vaikka vastustaja oli siihen osatekijä. Niinä päivinä, kun hyökkäyksessä korinteko ei onnistu, niin toisessa päässä pitää olla homma hallussa ja puolustaa se voitto kotiin.

Levypallot menivät ottelussa tasan 51-51. Suomelta isoimman määrän haki Emma Ristola (5/10).

– Tänään pärjättiin levypallopelissä, toisella puoliajalla jopa erinomaisesti. Siinä isossa roolissa oli Emma Ristola, joka otti kymmenen levypalloa. Jos tuollaisen määrän voi vaihtopelaaja tuoda joukkueelle, joka on aiemmissa peleissä ollut täysin karusellissa levypallojen kanssa, niin sillä on valtava merkitys lopputulokseen.

Suomen ykkönen pisteissä oli Elina Aarnisalo (20/5/5 syöttöä). Saksalta taas Soltaun (14/10) lisäksi sukkaa heiluttivat Joanna Shamiso Maria Scheu (15/5/5 syöttöä) ja Magdalena Winter (14/9).

Suomella on huomenna välipäivä, kunnes Sudenpennut kohtaa perjantaina Bulgarian. Kyseessä on MM-karsintojen toiseksi viimeinen ottelu Suomen osalta.

> Ottelutilastot

Henkilöt

14.8.2021 23:27 Sudenpennut

Sudenpennut jäi yhden voiton päähän MM-kisapaikasta, Kreikka parempi päätösottelussa

Helsingin URHEA-hallissa pidettävät 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnat päättyivät tänään, kun päätösottelussa Suomi hävisi Kreikalle 58-54 (26-22). Suomi olisi voitolla edennyt MM-kisoihin, mutta jäi keskinäisten otteluiden vertailussa lohkokolmoseksi.

13.8.2021 23:11 Sudenpennut

Bulgaria piirun verran Sudenpentuja parempi 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa

Helsingin URHEA-hallissa pidettävissä 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa Suomi hävisi toiseksi viimeisessä ottelussaan niukasti Bulgarialle 61-64 (33-37). Suomella on edelleen mahdollisuudet päästä 17-vuotiaiden MM-kisoihin, mutta kisapaikka ei ole enää pelkästään omissa käsissä.

10.8.2021 23:19 Sudenpennut

Ranskan urheilullisuus liikaa Sudenpennuille 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa

16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsintojen toisena päivänä Suomi kärsi ensimmäisen tappionsa, kun Ranska oli URHEA-hallissa pelatussa tiistai-illan myöhäisottelussa parempi loppulukemin 86-72 (51-32).

5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

4.1.2024 23:10 Sudenpennut

Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

3.1.2024 20:07 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

20.7.2023 15:09 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sai revanssin Belgiasta Kisakalliossa

Eilen Belgialle hävinnyt Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sai maksettua kalavelkoja Kisakallion Susi Training Centerissä, kun Sudenpennut voitti Belgian harjoitusmaaottelussa 75-63 (47-28).

19.7.2023 20:53 Sudenpennut

Belgia kaatoi Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen Kisakalliossa

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kärsi maajoukkuevuoden ensimmäisen tappionsa Kisakallion Susi Training Centerissä pelatussa harjoitusmaaottelussa. Belgia oli pääsi juhlistamaan vierasvoittoa Sudenpennuista loppunumeroin 57-69 (32-43).

4.1.2023 23:18 Sudenpennut

Sudenpennuilla kolmen Viro-voiton ilta Baltic Sea Cupin toisena päivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet jatkoivat pelejään Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa, jossa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kolmen voiton päivää Viroa vastaan.

3.1.2023 21:04 Sudenpennut

Sudenpennut aloitti maajoukkuevuotensa Tallinnassa – Baltic Sea Cupin avauspäivänä Latvia kaatui kahdesti

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat taipaleensa maajoukkuevuoden 2023 parissa Tallinnan perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa. Turnauksen avauspäivänä Sudenpennut kellisti Latvian kahdesti neljästä ottelusta.