Sudenpennuille kahden voiton lauantaipäivä

21.7.2018 22:55 Suomen 20-vuotiaat miehet voittivat B-divisioonan EM-kisoissa Belgian ja pelaavat huomenna viidennestä sijasta. 18-vuotiaat pojat taas nappasivat historiallisen päänahan Kroatiasta.

Edon Maxhuni johdatti Suomen 20-vuotiaat miehet voittoon B-divisioonan EM-kisoissa. Kuva: Ville Vuorinen

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue eteni kamppailemaan B-divisioonan EM-kisojen viidennestä sijasta, kun suomalaiset päihittivät Belgian 58-69 (41-39).

Ensimmäinen puoliaika muodostui tasaiseksi, kun Sudenpentujen oma pää vuosi ja Belgia pääsi tekemään liialti helppoja koreja. Suomalaisten onneksi Edon Maxhunin heittoranne piti Sudenpennut pelissä mukana.

– Ensimmäinen puoliaika oli tunnustelua ja kaikki tekeminen jäi puolustuksessa puolitiehen. Pysyimme mukana Edonin henkilökohtaisilla ratkaisuilla, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi.

– Sitten puoliajalta tuli kentälle sisuuntunut joukkue, Lehtonen lisäsi.

Severi Kaukiainen ja Suomi sisuuntui puoliajalla. Kuva: Ville Vuorinen

Suomen pelaajien silmissä kiilui voitonhimo, joka kumpusi huomattavasti kohentuneeseen puolustuspeliin. Sudenpentujen susipuolustus toimi pitäen Belgian vain kolmessa pisteessä kolmanteen neljännekseen ja peli oli taputeltu.

– Emme ottaneet turhia virheitä tai rikkoneet pallottomia pelaajia niin, että joukkuevirheet tulisi täyteen. Siihen yhdistettynä pidettiin pallo laidassa, ei päästetty heitä keskelle, vastustajalle tuli menetyksiä, joista pääsimme juoksemaan, Lehtonen virkkoi.

Maxhunin päiväsaldo ottelussa oli 16 pistettä ja kaksi levypalloa. Yli kymmenen pistettä pussittivat myös Severi Kaukiainen (11/3) ja Elias Valtonen (11/1/3 syöttöä/3 riistoa).

Suomi kohtaa huomenna kello 16:00 EM-kisojen päätösottelussaan Tshekin. Kyseessä on tuttu joukkue, kun juuri EM-kenraaleissa Suomi kohtasi Tshekin kahdesti Kisakallion Susi Training Centerissä.

– Pääsemme katsomaan, että kumpi joukkue on viimeisen kahden viikon aikana kehittynyt enemmän, Lehtonen sanoi.

Lisätietoja: Ottelutilastot

18-vuotiaille pojille historiallinen kotivoitto Kroatiasta

Suomen 18-vuotiaat pojat nappasivat ikäluokkansa historian ensimmäisen voiton Kroatiasta, kun vierasjoukkue kaatui Kisakallion Susi Training Centerissä loppunumeroin 52-48 (25-19).

Thomas Exaucian komennossa Suomen puolustus pesi Kroatian. Kuva: Vesa Koivunen

– Iloksemme ottelu oli odotetun kaltainen: Kroatia pelasi kahdella sisäpelaajalla säännönmukaisesti palloa korin alle ja pääsimme harjoittelemaan sitä, mihin olimme myös valmistautuneet. Susipuolustuksen kivijalkaelementtejä kuten päätyrajatuplausta ja siihen liittyviä rotaatioita, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski iloitsi.

Suomen puolustuksesta kertoo paljon, että FC Barcelonan reservijoukkueessa viime kaudella pelannut Kroatian tähtipelaaja Luka Šamanić (5/7) heitti pelitilanneheittonsa 2/12. Kokonaisuudessaan Kroatia oli pakotettu 30 menetykseen.

Jollei ottelun alkumetrejä oteta huomioon, niin Suomella oli nihkeä ilta hyökkäyspäässä. Vankka puolustus kuitenkin mahdollisti, että voitosta taisteltiin loppuun asti.

Reilu kolme minuuttia ennen loppusummeria Kroatia johti pisteellä, mutta Suomen vapaaheitot, Joonas Timosen kolmonen ja Mikael Jantusen kakkonen varmistivat voiton kotijoukkueelle.

– Puolustuksella pysyimme pelin päällä. Lopussa saimme pari tärkeätä onnistumista hyökkäyksessä, Lohikoski sanoi.

Valtaosasta Sudenpentujen pisteistä vastasi viiden miehen orkesteri Timonen (12/1/3 riistoa), Jantunen (11/9/3 syöttöä), Erik Sajantila (10/2), Jesper Granlund (9/2) ja Mustapha Amzil (8/7). Tästä huolimatta jokainen Suomen tusinasta toi panoksensa voiton eteen.

Erik Sajantila kuului Suomen onnistujiin. Kuva: Vesa Koivunen

– Varsinkin tällä kokoonpanolla tämä on joukkue, jossa ei ole tähtiä, jonka täytyy pelata yhdessä. Välittömästi, kun ryhdymme pompottamaan ja pelaamaan staattista koripalloa, niin laatu laskee, Lohikoski kiteytti.

Suomi kohtaa Kroatian uudestaan Kisakallion Susi Training Centerissä maanantaina 23.7. kello 14:00.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Saksa pöllytti 16-vuotiaita poikia toistamiseen

Jo eilen selkein lukemin Saksalle Berliinissä hävinnyt Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi toistamiseen isännille 96-35 (59-16).

Lauri Hänninen oli Suomen pistehai Saksaa vastaan. Kuva: Vesa Koivunen

– Tämän päivän peli ei tarjonnut kovin montaa ilonaihetta. Ehkä kokemusta sitäkin enemmän, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen aloitti.

– Saksa laittoi tänään ison vaihteen silmään heti pelin alusta lähtien ja vei meiltä pelitilan ja -ajan pois.

– Kesän kokonaisuutta ajattelen saimme hyvää harjoitusta prässin murtamisesta ja pelien käynnistämisestä aggressiivista puolustusta vastaan.

Suomelta korkeimman pistemäärän heitti Lauri Hänninen, joka sai kokoon 17 pistettä ja neljä levypalloa.

Sudenpennut hävisi molemmat Berliinissä pelatut ottelut selvin numeroin, mutta mahdollisuus turkinpesuun on ensi maanantaina ja tiistaina Dubrovnikissa pelattavissa Kroatia-otteluissa.

- Joskus elämässä kohtaa asioita, jotka eivät ole suoraan omassa vaikutuspiirissäsi. Kaikkiin tapahtumiin ei voi vaikuttaa, vaikka kuinka haluaisi. Omasta suhtautumisestaan ja ajatuksista tapahtumiin kuitenkin on aina vastuussa sekä niiden synnyttämistä teoista. Uskon ja toivon, että näiden kahden Saksa-maaottelun synnyttämät tunteet ja ajatukset konkretisoituvat meidän poikien harjoittelussa tulevina vuosina, Koskelainen virkkoi.

- Tämän kesän osalta elämme rakennusvaihetta, jossa valmistaudumme B-divisioonan EM-kisoihin elokuussa. Rakentaminen on joskus hankalaa ja vaikeuksien sävyttämää. Jos tämä olisi helppoa, sitä tekisivät kaikki.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 
14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

16.2.2022 08:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2022 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tiistaina 15.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2022. Suomen kaikki tyttömaajoukkueet pelaavat A-divisioonan EM-kisoissa, pojat taas B-divisioonassa.

29.12.2022 09:05 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2023

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2023. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Henri Clement, joka ottaa komentoonsa 15-vuotiaiden poikien maajoukkueen.

23.12.2021 09:31 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2022

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2022. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Petri Virtanen, joka ottaa komentoonsa 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen.

5.10.2021 11:49 Nuorten EM-kilpailut

Sudenpentujen EM-kisojen järjestäjämaat pysyvät samoina

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA päätti lokakuun alussa pidetyssä kokouksessa, että nuorten EM-kisojen järjestäjät pysyvät tulevana kesänä 2022 samoina kuin 2021, jolloin ei järjestetty nuoren EM-kilpailuja.

7.12.2020 15:37 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2021

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2021 on valittu. Sudenpentujen valmennuksesta löytyy hieno jatkumo, jossa monet valmentajat ovat tuttuja nimiä jo aiemmilta maajoukkuevuosilta.

18.11.2019 12:24 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2020

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2020 on valittu. Sudenpennut on tulevana kesänä jälleen huippuvalmentajien opissa.

28.7.2019 22:00 Sudenpennut

Espanjan intensiteetti ja aktiivisuus liikaa Suomen 18-vuotiaille pojille EM-kisoissa

18-vuotiaiden poikien A-divisioonan EM-kisoissa Suomi koki toisen peräkkäisen tappion, kun vauhdikas Espanja pudotti Sudenpennut kyydistään voittaen 81-45 (32-26). Suomen 16-vuotiaat pojat taas voittivat Latvian vieraissa.

14.7.2019 23:48 Sudenpennut

Suomen 20-vuotiaille miehille tappio Bulgariaa vastaan EM-kisoissa, 16-vuotiaat pojat maksoivat Kisakalliossa kalavelkoja

20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisoissa Suomi hävisi toisessa ottelussaan Bulgarialle 58-84 (31-40). Muissa Suomen poikapuolen maaotteluissa Suomen 16-vuotiaat pojat olivat voitokkaita kotiottelussa Hollantia vastaan ja 18-vuotiaat pojat hävisivät Italiassa Venäjälle.

22.1.2019 08:52 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu kesälle 2019

Suomen nuorisomaajoukkueiden valmentajat maajoukkuekesälle 2019 on valittu. Sudenpennut on myös tulevana kesänä huippuvalmentajien opissa.

13.12.2018 14:42 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2019 EM-lohkot ratkesivat

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA suoritti torstaina 13.12. kesän 2019 koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat Belgradissa.

30.8.2018 14:53 Sudenpennut

Sudenpennuilla takana vilkas viisien EM-kisojen maajoukkuekesä: ”Nousu on todella iso juttu”

Suomen nuorisomaajoukkueiden maajoukkuekesä päättyi viime viikonloppuna, kun 16-vuotiaat tytöt nousivat A-divisioonaan pronssimitalin myötä. Suomen nuorisomaajoukkueiden kesän otteita kommentoivat Susiladiesin ja Susijengin päävalmentajat Pekka Salminen ja Henrik Dettmann.

4.8.2018 23:34 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa EM-kisoissa

Sekä Suomen 18-vuotiaat pojat että tytöt olivat voitokkaita EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat taas joutuivat tyytymään tappioihin valmistavissa maaotteluissa.

3.8.2018 23:52 Sudenpennut

18-vuotiaille tytöille avausvoitto EM-kisoissa, 18-vuotiaille pojille tappio Turkista

Suomen 18-vuotiaat tytöt avasivat B-divisioonan EM-kisat voitolla Kyproksesta. 18-vuotiaat pojat taas hävisivät EM-kisoissa Turkille ja 16-vuotiaat pojat Belgialle Delfin Basketin avajaispelissä.

20.7.2018 21:56 Sudenpennut

Suomen 20-vuotiaat miehet kärsivät tappion puolivälierissä

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue hävisi B-divisioonan EM-kisojen puolivälieräottelussa Venäjälle 78-71 (33-40). Myös Suomen 16-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon harjoitusmaaottelussa.

17.7.2018 22:11 Sudenpennut

Suomen 20-vuotiaat miehet pudotuspeleihin B-divisioonan EM-kisoissa

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue varmisti paikkansa B-divisioonan EM-kisojen kahdeksan parhaan joukossa pieksemällä Georgian 56-71 (32-35). 18-vuotiaiden poikien maajoukkue taas hävisi Campobassossa Iso-Britannialle.

14.7.2018 23:43 Sudenpennut

Suomen 20-vuotiaille miehille avaustappio EM-kisoissa

Suomen 20-vuotiaat miehet kärsivät kehnosta heittopäivästä häviten ensimmäisen ottelunsa B-divisioonan EM-kisoissa Puolalle. Harjoitusmaaottelussa Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue taipui niukasti Italialle Campobassossa.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

21.1.2016 EM-kilpailut

Sudenpentujen superkesän valmennus jälleen huippuammattilaisten käsiin

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” superkesän valmennusjohto on valittu vuodelle 2016. Suomen vilkkaan maajoukkuekesän keskiössä ovat Anton Mirolybovin johtaman 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen EM-kotikisat, Antti Koskelaisen ja 17-vuotiaiden poikien MM-kisat sekä 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä.

Näytä lisää vastaavia