Sudenpennuille kaksi BSBC:n turnausvoittoa – 16-vuotiaat pojat ja 18-vuotiaat tytöt Baltic-voittoihin

5.1.2022 14:35 Vuotuinen Baltic Sea Basketball Cup tuli päätökseen keskiviikkona. Suomen joukkueet pelasivat toisiaan vastaan tyttöjen sarjoissa. Alle 16-vuotiaat pojat päättivät Tallinnan matkan voittoisaan harjoitusotteluun Audentesin urheilukoulua vastaan.

16-vuotiaiden poikien Elmeri Abbey valittiin koko Baltic Sea Basketball Cupin arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kuva: Ville Vuorinen

16-vuotiailla pojilla voittoisa matka: kolmesta pelistä yhtä monta voittoa

Baltic Sea Basketball Cupin 16-vuotiaiden poikien sarjan voittanut Suomi kohtasi harjoitusottelussa Audentesin lukiolaisjoukkueen, joka koostui 2003–05-syntyneistä pelaajista.

Tiistaina Latvian maajoukkueen kaatanut Audentes antoi tänään kovan vastuksen 16-vuotiaiden poikien maajoukkueelle. Suomi oli terävimmillään ottelun alussa sekä loppuhetkillä, kun peliä ratkaistiin. Voittolukemiksi Suomelle kirjattiin lopulta 66–55 (30–27). Suomen 16-vuotiaat voittivat kaikki kolme Tallinnassa pelattua otteluaan.

- Hienoa, että turnausjärjestäjät olivat saaneet Audentesin mukaan. Tasoltaan vastustaja oli turnauksen kovatasoisin joukkue, jota vastaan pelasimme. Pystyimme myös pelaamaan turnauksen parhaimman pelin, joten oli hienoa päättää nousujohteinen turnaus voittoon. Toki edellisestä otteluista tutut haasteet riivasivat tänäänkin, kun menetimme palloa turhan heppoisasti. Meidän voiton avain oli tänään sekä koko tässä turnauksessa hyvä puolustuspään tekeminen, päävalmentaja Jyri Lohikoski summasi keskiviikon ottelua.

Suomen pistekärki oli jälleen tuttu kaksikko: Olavi Suutela (22/6) ja Elmeri Abbey (21/6/5) vastasivat kaksi kolmasosaa joukkueensa pisteistä.

Kaksikko rohmusi myös henkilökohtaisia palkintoja: Abbey valittiin koko BSBC-turnauksen MVP:ksi ja Suutela puolestaan Suomen MU16-joukkueen MVP:ksi.

Suomi-Audentes tilastot >

Päävalmentaja Jyri Lohikoski oli tyytyväinen viikon antiin:

- Nämä ovat todella arvokkaita kokemuksia meidän pelaajille, joilta kansainväliset kokemukset ovat puuttuneet. Vaikka meillä valmentajilla on hyvä käsitys, missä junnukoris maailmalla menee, niin kaksi vuotta enemmän tai vähemmän on oltu radiohiljaisuudessa muiden maiden suhteen. Olemme pyrkineet kehittämään omaa ohjelmaamme – ennen kaikkea harjoittelua mutta myös pelitapaamme. On todella arvokasta, että pääsimme pelaamaan nämä kolme ottelua ja hyvät tulokset vahvistivat käsitystä, että tekemämme toimenpiteet ovat olleet oikeasuuntaisia.

- Tämä oli vuoden ensimmäinen maajoukkuetapahtuma ja on tärkeää saada palautetta tehdystä työstä. Vaikka voitimme kolme peliä, meillä on töitä vielä paljon edessäpäin tämän ohjelman aikana.


18-vuotiailla tytöillä onnistunut viikko

Toinen 18-vuotiaiden tyttöjen joukkueista voitti kaikki pelaamansa ottelunsa, sen sijaan toinen puolestaan joutui poistumaan parketeilta tappiot niskoissaan. Tänään voiton keskinäisestä ottelussa otti turnauksen voitosta voittoon seilannut Sudenpentujen joukkue lukemin 88–56. 

18-vuotiaiden tyttöjen MVP:ksi valittiin Meri Kanerva.

Keskinäisen kohtaamisen tilastot >

Päävalmentaja Janne Hänninen niputti BSBC:n annin:

- Joudun toistamaan itseäni: kun toteutamme yhdessä sovittuja asioita, pystymme pelaamaan molemmissa kenttäpäädyissä hyvällä tasolla. Turnaus osoitti, että perustamme on suhteellisen vankka. Oli hienoa nähdä, että leirillä ennen turnausta keskityimme paljon puolenkentän pelaamiseen ja olimme omaksuneet sen hyvin.

- On selvää, että kansainvälisten otteluiden arvoa ei voi mitata millään. Nämä pelit olivat näille pelaajille äärimmäisen tärkeitä – ja uskon, että näistä kokemuksista saadaan jalostettua taas paljon uutta voimavaraa seuraaviin yhteisiin tapahtumiimme. Nyt toivomme, että maailma palaa ennalleen ja tämä ikäluokka pääsee kilpailemaan ja mittaamaan tasoaan kansainvälisissä otteluissa tulevaisuudessa yhä enemmän.


16-vuotiailla tytöillä opettavainen kolmipäivänen

16-vuotiaiden tyttöjen joukkueet voittivat neljästä ottelustaan yhden, kun toinen joukkueista kaatoi Viron BSBC:n avauspäivänä. Tänään joukkueet kohtasivat toisensa – voiton vei aiemmat kohtaamiset hävinnyt joukkue lukemin 82–57.

Suurinumeroinen voitto nosti lopulta voiton ottaneen suomalaisjoukkueen turnauksessa korieron turvin toiseksi.

Keskinäisen kohtaamisen tilastot >

Päävalmentaja Ilkka Palviainen summasi turnauksen antia:

- Oli äärimmäisen tärkeää, että tämä ikäluokka sai kansainvälisiä otteluita tässä uravaiheessaan. Näiden otteluiden puute näkyi molempien joukkueiden suorittamisessa. Valitsevan maailmantilanteen takia pelaajat eivät ole päässeet pelaamaan kansainvälisiä otteluita. Yleensä tässä vaiheessa joukkueella on jo edelliseltä kesältä yhteisiä kokemuksia kv-pelaamisen alaisuuksista – onneksi kokemus näille pelaajille saatiin tarjottua viimein.

- Vilpittömät kiitokset Koripalloliiton suuntaan, että saimme mukaan kaksi joukkuetta ja kaikkiaan 20 pelaajaa. Uskon, että tämä kokemus sataa koko koripalloyhteisön laariin, kun pelaajat menevät takaisin seurajoukkueisiin ja sitä kautta tämä kokemus jalostuu myös kotimaan kentillä.

- Turnaus kertoi tuttuja asioita meille. Kun siirrytään kansainvälisiin peleihin, tilannekovuutta pitää nostaa ja pelaamista rakentaa enemmän sen kautta. Tätä työtä jatketaan nyt ennen ensi kesän EM-kisoja. Henkilökohtaisella tasolla meidän pitää hiota taitoa pelata kovemman temmon koripalloa etenkin hyökkäyspäässä.

 
6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

4.1.2024 23:10 Sudenpennut

Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

3.1.2024 20:07 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

1.1.2024 16:05 Sudenpennut

Suomen nuorisomaajoukkueet valittu Tallinnassa pelattavaan Baltic Sea Basketball Cupiin 2024

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet on valittu Baltic Sea Basketball Cupiin. Perinteikäs maajoukkuevuoden käynnistävä turnaus pelataan Audentesin urheilukoulussa, Tallinnassa, 3.-5.1.2024.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

5.1.2023 17:17 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pysyi voittamattomana Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueiden vuoden ensimmäinen tapahtuma, Baltic Sea Basketball Cup, saatiin päätökseen Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt jatkoivat voittamattomana, mutta Sudenpennut joutui toteamaan kolmesti Ruotsin paremmakseen.

4.1.2023 23:18 Sudenpennut

Sudenpennuilla kolmen Viro-voiton ilta Baltic Sea Cupin toisena päivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet jatkoivat pelejään Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa, jossa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kolmen voiton päivää Viroa vastaan.

3.1.2023 21:04 Sudenpennut

Sudenpennut aloitti maajoukkuevuotensa Tallinnassa – Baltic Sea Cupin avauspäivänä Latvia kaatui kahdesti

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat taipaleensa maajoukkuevuoden 2023 parissa Tallinnan perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa. Turnauksen avauspäivänä Sudenpennut kellisti Latvian kahdesti neljästä ottelusta.

Näytä lisää vastaavia