Sudenpennuille kaksi BSBC:n turnausvoittoa – 16-vuotiaat pojat ja 18-vuotiaat tytöt Baltic-voittoihin

5.1.2022 14:35 Vuotuinen Baltic Sea Basketball Cup tuli päätökseen keskiviikkona. Suomen joukkueet pelasivat toisiaan vastaan tyttöjen sarjoissa. Alle 16-vuotiaat pojat päättivät Tallinnan matkan voittoisaan harjoitusotteluun Audentesin urheilukoulua vastaan.

16-vuotiaiden poikien Elmeri Abbey valittiin koko Baltic Sea Basketball Cupin arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kuva: Ville Vuorinen

16-vuotiailla pojilla voittoisa matka: kolmesta pelistä yhtä monta voittoa

Baltic Sea Basketball Cupin 16-vuotiaiden poikien sarjan voittanut Suomi kohtasi harjoitusottelussa Audentesin lukiolaisjoukkueen, joka koostui 2003–05-syntyneistä pelaajista.

Tiistaina Latvian maajoukkueen kaatanut Audentes antoi tänään kovan vastuksen 16-vuotiaiden poikien maajoukkueelle. Suomi oli terävimmillään ottelun alussa sekä loppuhetkillä, kun peliä ratkaistiin. Voittolukemiksi Suomelle kirjattiin lopulta 66–55 (30–27). Suomen 16-vuotiaat voittivat kaikki kolme Tallinnassa pelattua otteluaan.

- Hienoa, että turnausjärjestäjät olivat saaneet Audentesin mukaan. Tasoltaan vastustaja oli turnauksen kovatasoisin joukkue, jota vastaan pelasimme. Pystyimme myös pelaamaan turnauksen parhaimman pelin, joten oli hienoa päättää nousujohteinen turnaus voittoon. Toki edellisestä otteluista tutut haasteet riivasivat tänäänkin, kun menetimme palloa turhan heppoisasti. Meidän voiton avain oli tänään sekä koko tässä turnauksessa hyvä puolustuspään tekeminen, päävalmentaja Jyri Lohikoski summasi keskiviikon ottelua.

Suomen pistekärki oli jälleen tuttu kaksikko: Olavi Suutela (22/6) ja Elmeri Abbey (21/6/5) vastasivat kaksi kolmasosaa joukkueensa pisteistä.

Kaksikko rohmusi myös henkilökohtaisia palkintoja: Abbey valittiin koko BSBC-turnauksen MVP:ksi ja Suutela puolestaan Suomen MU16-joukkueen MVP:ksi.

Suomi-Audentes tilastot >

Päävalmentaja Jyri Lohikoski oli tyytyväinen viikon antiin:

- Nämä ovat todella arvokkaita kokemuksia meidän pelaajille, joilta kansainväliset kokemukset ovat puuttuneet. Vaikka meillä valmentajilla on hyvä käsitys, missä junnukoris maailmalla menee, niin kaksi vuotta enemmän tai vähemmän on oltu radiohiljaisuudessa muiden maiden suhteen. Olemme pyrkineet kehittämään omaa ohjelmaamme – ennen kaikkea harjoittelua mutta myös pelitapaamme. On todella arvokasta, että pääsimme pelaamaan nämä kolme ottelua ja hyvät tulokset vahvistivat käsitystä, että tekemämme toimenpiteet ovat olleet oikeasuuntaisia.

- Tämä oli vuoden ensimmäinen maajoukkuetapahtuma ja on tärkeää saada palautetta tehdystä työstä. Vaikka voitimme kolme peliä, meillä on töitä vielä paljon edessäpäin tämän ohjelman aikana.


18-vuotiailla tytöillä onnistunut viikko

Toinen 18-vuotiaiden tyttöjen joukkueista voitti kaikki pelaamansa ottelunsa, sen sijaan toinen puolestaan joutui poistumaan parketeilta tappiot niskoissaan. Tänään voiton keskinäisestä ottelussa otti turnauksen voitosta voittoon seilannut Sudenpentujen joukkue lukemin 88–56. 

18-vuotiaiden tyttöjen MVP:ksi valittiin Meri Kanerva.

Keskinäisen kohtaamisen tilastot >

Päävalmentaja Janne Hänninen niputti BSBC:n annin:

- Joudun toistamaan itseäni: kun toteutamme yhdessä sovittuja asioita, pystymme pelaamaan molemmissa kenttäpäädyissä hyvällä tasolla. Turnaus osoitti, että perustamme on suhteellisen vankka. Oli hienoa nähdä, että leirillä ennen turnausta keskityimme paljon puolenkentän pelaamiseen ja olimme omaksuneet sen hyvin.

- On selvää, että kansainvälisten otteluiden arvoa ei voi mitata millään. Nämä pelit olivat näille pelaajille äärimmäisen tärkeitä – ja uskon, että näistä kokemuksista saadaan jalostettua taas paljon uutta voimavaraa seuraaviin yhteisiin tapahtumiimme. Nyt toivomme, että maailma palaa ennalleen ja tämä ikäluokka pääsee kilpailemaan ja mittaamaan tasoaan kansainvälisissä otteluissa tulevaisuudessa yhä enemmän.


16-vuotiailla tytöillä opettavainen kolmipäivänen

16-vuotiaiden tyttöjen joukkueet voittivat neljästä ottelustaan yhden, kun toinen joukkueista kaatoi Viron BSBC:n avauspäivänä. Tänään joukkueet kohtasivat toisensa – voiton vei aiemmat kohtaamiset hävinnyt joukkue lukemin 82–57.

Suurinumeroinen voitto nosti lopulta voiton ottaneen suomalaisjoukkueen turnauksessa korieron turvin toiseksi.

Keskinäisen kohtaamisen tilastot >

Päävalmentaja Ilkka Palviainen summasi turnauksen antia:

- Oli äärimmäisen tärkeää, että tämä ikäluokka sai kansainvälisiä otteluita tässä uravaiheessaan. Näiden otteluiden puute näkyi molempien joukkueiden suorittamisessa. Valitsevan maailmantilanteen takia pelaajat eivät ole päässeet pelaamaan kansainvälisiä otteluita. Yleensä tässä vaiheessa joukkueella on jo edelliseltä kesältä yhteisiä kokemuksia kv-pelaamisen alaisuuksista – onneksi kokemus näille pelaajille saatiin tarjottua viimein.

- Vilpittömät kiitokset Koripalloliiton suuntaan, että saimme mukaan kaksi joukkuetta ja kaikkiaan 20 pelaajaa. Uskon, että tämä kokemus sataa koko koripalloyhteisön laariin, kun pelaajat menevät takaisin seurajoukkueisiin ja sitä kautta tämä kokemus jalostuu myös kotimaan kentillä.

- Turnaus kertoi tuttuja asioita meille. Kun siirrytään kansainvälisiin peleihin, tilannekovuutta pitää nostaa ja pelaamista rakentaa enemmän sen kautta. Tätä työtä jatketaan nyt ennen ensi kesän EM-kisoja. Henkilökohtaisella tasolla meidän pitää hiota taitoa pelata kovemman temmon koripalloa etenkin hyökkäyspäässä.

 
14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

5.1.2023 17:17 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pysyi voittamattomana Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueiden vuoden ensimmäinen tapahtuma, Baltic Sea Basketball Cup, saatiin päätökseen Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt jatkoivat voittamattomana, mutta Sudenpennut joutui toteamaan kolmesti Ruotsin paremmakseen.

4.1.2023 23:18 Sudenpennut

Sudenpennuilla kolmen Viro-voiton ilta Baltic Sea Cupin toisena päivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet jatkoivat pelejään Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa, jossa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kolmen voiton päivää Viroa vastaan.

3.1.2023 21:04 Sudenpennut

Sudenpennut aloitti maajoukkuevuotensa Tallinnassa – Baltic Sea Cupin avauspäivänä Latvia kaatui kahdesti

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat taipaleensa maajoukkuevuoden 2023 parissa Tallinnan perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa. Turnauksen avauspäivänä Sudenpennut kellisti Latvian kahdesti neljästä ottelusta.

31.12.2022 11:19 Sudenpennut

Suomen nuorisomaajoukkueet valittu vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden maajoukkueet on valittu vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin, joka pelataan Tallinnassa, Audentesin urheilukoulussa, 3.-5.1.2023.

29.12.2022 09:05 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2023

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2023. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Henri Clement, joka ottaa komentoonsa 15-vuotiaiden poikien maajoukkueen.

28.6.2022 09:45 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina huomenna alkaviin PM-kisoihin vuosimallia 2022

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan Pohjoismaiden mestaruudesta 2022 keskiviikosta 29.6. sunnuntaihin 3.7. Joukkueet on nyt valittu neljässä eri ikäluokassa ja Sudenpentujen päävalmentajat ovat antaneet ennakkokommenttinsa.

27.6.2022 14:20 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpentujen PM-kisojen tärpit: Ruotsi-ottelut torstaina, lauantaina neljän ottelun putki STC:n ykköskentällä

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan alle 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruudesta 29.6.-3.7.2022. Viiteen päivään mahtuu suomalaisnäkökulmasta kaksi kohokohtaa kotiyleisölle: torstain Ruotsi-ottelut ja lauantainen neljän ottelun putki Susi Training Centerin ykköskentällä.

16.2.2022 08:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2022 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tiistaina 15.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2022. Suomen kaikki tyttömaajoukkueet pelaavat A-divisioonan EM-kisoissa, pojat taas B-divisioonassa.

4.1.2022 22:26 Sudenpennut

Sudenpennuilla kaksijakoinen päivä BSBC:ssä – 16-vuotiaat pojat ja 18-vuotiaat tytöt jatkoivat voittokulkuaan

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet jatkoivat tiistaina pelejänsä Tallinnan vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Sudenpennut onnistuivat saalistamaan kaksi voittoa, kun 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat pojat poistuivat parketilta voitot mukanansa.

3.1.2022 21:32 Sudenpennut

Sudenpennut palasivat kansainvälisille kentille – Baltic Sea Cupissa nähtiin onnistumisia laajana rintamana

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennut kaatoivat Latvian kahdesti. Viro puolestaan oli hankala vastustaja tytöille molemmissa sarjoissa.

2.1.2022 09:29 Sudenpennut

Sudenpennut valittu Baltic Sea Basketball Cupiin

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen sekä 16-vuotiaiden poikien maajoukkueet aloittavat maajoukkuevuotensa 2022 3.-5.1.2022 Tallinnan Audentesin urheilukoulussa, jossa pelataan Baltic Sea Basketball Cup. 18-vuotiaiden poikien maajoukkue ei osallistu turnaukseen koronavirustapauksen vuoksi.

23.12.2021 09:31 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2022

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2022. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Petri Virtanen, joka ottaa komentoonsa 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen.

7.12.2020 15:37 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2021

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2021 on valittu. Sudenpentujen valmennuksesta löytyy hieno jatkumo, jossa monet valmentajat ovat tuttuja nimiä jo aiemmilta maajoukkuevuosilta.

30.6.2020 09:43 Nuorten PM-kilpailut

Nuorten PM-kisat pelataan elokuussa Kisakalliossa neljän maan voimin

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan Kisakalliossa, Lohjalla 4.-7.8.2020. Nelipäiväisten PM-kisojen osallistujina nähdään Suomen lisäksi Tanska, Islanti ja Viro.

2.1.2020 09:28 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevuosi 2020 käyntiin Baltic Sea Cupilla

Suomen nuorisomaajoukkueet matkustavat neljän joukkueen voimin vuotuiseen Baltic Sea Basketball Cupiin, joka pidetään Tallinnan Audentesin urheilukoululla 3.-5.1.2020. Suomen joukkueet kohtaavat perjantaina Latvian, lauantaina Viron ja sunnuntaina Ruotsin.

18.11.2019 12:24 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2020

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2020 on valittu. Sudenpennut on tulevana kesänä jälleen huippuvalmentajien opissa.

25.6.2019 11:14 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina PM-kotikisoihin Kisakalliossa

Torstaina pyörähtää käyntiin maajoukkuekesä jokaisen Suomen nuorisomaajoukkueen osalta, kun Sudenpennut isännöi Pohjoismaiden mestaruuskisoja Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisat pelataan 27.6.-1.7. kolmella kentällä. Suomi kohtaa torstaina Tanskan, perjantaina Norjan, lauantaina Viron, sunnuntaina Ruotsin ja maanantaina Islannin.

31.5.2019 14:04 Susijengi

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesällä huimat 44 kotimaaottelua

Maajoukkueiden kotimaaotteluiden rypäs käynnistyy ensi viikolla, kun 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtaa Kisakallion Susi Training Centerissä Turkin keskiviikkona ja torstaina. Sen jälkeen kotimaassa pelataan maaotteluita lähes joka viikko. Maajoukkueiden kotimaan kesän pelit huipentuvat Susijengin juhlaturnaukseen.

30.4.2019 11:09 Sudenpennut

Nuorten PM-kisat pelataan kesällä jälleen Kisakalliossa

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan jälleen Kisakalliossa Lohjalla, 27.6.-1.7.2019. Tutustu otteluohjelmaan ja hae mukaan vapaaehtoiseksi.

Näytä lisää vastaavia