Sudenpennuille kaksi kultaa ja yksi hopea PM-kisoista

2.7.2018 18:33 Suomen nuorisomaajoukkueet pokkasivat kaksi Pohjoismaiden mestaruutta ja yhden hopeamitalin Kisakallion Susi Training Centerissä pidetyistä PM-kisoista.

PM-kisojen MVP Awak Kuier oli hurjalla päällä päätöspäivänä. Kuva: Vesa Koivunen

Susi Training Centerin kakkoskentällä kotiyleisö sai jälleen rahoilleen vastinetta, kun Suomen 16-vuotiaat tytöt juhlivat Pohjoismaiden mestaruutta Janette Aarnion 61-59 (27-29) -voiton ratkaisseella korilla Ruotsia vastaan.

– Ensimmäisellä puoliajalla emme olleet hereillä. Olimme huolimattomia ja heitimme kolme neljännestä valtavan määrän sellaisia heittoja ohi, joita eilen vielä pistimme sisään, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi.

Erinomainen Ruotsi johti peliä parhaimmillaan yhdeksän pistettä, mutta viimeisellä neljänneksellä suomalaiset kairasivat ohitse. Ruotsi kuitenkin onnistui tasoittamaan pelin, kun kellossa oli enää kymmenisen sekuntia.

– Viesti oli se, että huonona heittopäivänä joutuu tekemään valtavasti töitä puolustuspäässä, jotta pääsee vielä taistelemaan voitosta.

Aikalisältä apuvalmentaja Jussi Laakso poimi taikurinhatustaan pelin, jolla Aarnio pääsi ajamaan ruotsalaisten puolustuslinjan keskeltä ja viimeistelemään taitavasti Suomen kahden pisteen voittoon ja PM-kultaan.

– Janetesta näki jo aikalisällä, että hän ei mene vain katsomaan, vaan pistämään pelin nippuun ja tytöille kultamitalit kaulaan, Räikkä hymyili.

Aarnio (17/7/5 syöttöä/3 riistoa) otti yhdessä Maiju Sarajärven (4/0) kanssa Suomen reppuselkäänsä löytäen tarvittavat korit, riistot, levypallot tai syötöt, jotta Sudenpentujen peli lähti rullaamaan päätösneljänneksellä.

Aarnio valittiin yhdessä Kati Ollilaisen (7/2) kanssa turnauksen All Star -viisikkoon.

Janette Aarnio ratkaisi PM-kullan Suomelle. Kuva: Vesa Koivunen

– Lähdimme maajoukkuekesään sillä ajatuksella, että panostamme puolustuksen perusasioihin: levypallopelaamiseen, 1-1-puolustamiseen, pallonpaineeseen ja koko kentän pelaamiseen. Siihen, että saadessamme pallon lähdemme toiseen päähän kuin hauki rannasta.

– Kyllä tämä vahvisti, että näin myös kannattaa. Totta kai hyökkäystä pitää vielä monipuolistaa, mutta tämä pelitapa näyttää sopivan tälle joukkueelle, Räikkä sanoi.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Myös Suomen 18-vuotiaille tytöille kultamitalit

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pääsi huuhtomaan PM-kultaa päätöspäivän toisessa jännitysnäytelmässä, joka ratkesi Suomelle 88-80 (39-42) vasta viimeisten minuuttien aikana.

Kumpikin joukkue repi pientä eroa ottelun kuluessa, mutta Suomen momentum osui ratkaisuhetkille. Sarah Chime koulutti puolustajaansa mainiolla tukijalan käytöllä korin läheisyydessä tasoittaen pelin 75-75, hetkeä myöhemmin Awak Kuier viimeisteli virheestä huolimatta lay-upin sisään ja nopeasta hyökkäyksestä Lotta Vehka-aho linkosi kolmosen, jonka myötä Suomi johti 80-75 ja Ruotsi oli pakotettu aikalisään.

Sarah Chime ja Suomen 18-vuotiaat tytöt veivät PM-kullan ruotsalaisten nenän edestä. Kuva: Vesa Koivunen

Ruotsi onnistui vielä kaventamaan kahdesti neljään pisteeseen, mutta Elina Arike ja Kuier pitivät huolen, että sen lähemmäksi länsinaapuri ei enää yltänyt.

– Tulimme hyvällä energialla peliin, mutta vastustajan dynaamiset palloskriinit aiheuttivat ongelmia ensimmäisen puoliajan. Toisella saimme parannettua niiden puolustamista ja löysimme oikeat matchupit vastustajan parhaille pelaajille. Sitä kautta saimme stoppeja ja pääsimme juoksemaan kenttää paremmin, päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi.

Parketin ehdoton kuningatar oli Kuier, joka taiteili hämmästyttävät 32 pistettä, 15 levypalloa, neljä syöttöä ja kolme torjuntaa. Kuier muun muassa aloitti pelin tekemällä joukkueensa ensimmäiset 13 pistettä ja syöttämällä vielä sen lisäksi Suomen kaksi seuraavaa koria. Kuier valittiin koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

All Star -viisikkoon Kuierin lisäksi valittu Sara Bejedi (18/5/6 syöttöä), tarkkaranteinen Vehka-aho (13/5) ja työmyyrä Arike (6/7) olivat Suomen muut onnistujat.

Suomi pääsi juhlimaan PM-kultaa voittaen jokaisen viidestä ottelustaan.

– Pystyimme parantamaan turnauksessa harjoiteltuja asioita ja siirtämään niitä peleihin aika hyvin. Pystyimme myös poimimaan turnauksen aikana muutamia kehityskohteita omaan peliin ja ottamaan niissä jo nyt askeleita eteenpäin, Oja kertoi.

– Erityiskiitos ammattimaisella staffille Niko Hellmanille, J-P Männistölle ja Niklas Hamnströmille, jotka tekevät päivittäin laadukasta työtä pelaajien kehittämisen parissa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Suomen 18-vuotiaille pojille hopeamitalit

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kaappasi hopeamitalin, kun eilisen Viro-tappion jälkeen Sudenpennut pesi turkkinsa Ruotsia vastaan.

Suomi piteli tahtipuikkoa käsisään valtaosan ottelusta, mutta ruotsalaiset pysyivät kintereillä. Reilu kolme minuuttia ennen loppusummeria Ruotsi kuroi eron kuuteen pisteeseen 60-54, mutta Suomelta löytyi kylmäpäisiä onnistujia ratkaisuhetkillä.

Ville Tahvanainen upotti kolmosen ja pari näyttävää ajoa raudan läheisyydestä, Markus Rautasalo vähän välitti torjuntayrityksistä ennakkoluulottomalla ajollaan ja lopullisen naulan ruotsalaisten arkkuun löi Jesper Granlund. Ruotsi jätti huomaamattaan Granlundille vapaan ajolinjan, jonka ”Jeppe” käytti hyväkseen lyöden pallon kahdella kädellä korirenkaan lävitse.

Ruotsi vielä pyristeli, kun kellossa oli aikaa minuutti ja taululla eroa kymmenen pistettä, mutta lopulta Suomella ei ollut vaikeuksia voittaa loppulukemin 71-62 (35-26).

– Eilisen Viro-pelin tulos ja oppi pisti meidät ylitöihin. Pojat vastasivat hienosti huutoon, kun muutimme alkuverryttelyä, johon lisättiin harjoitus, päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoi.

– Puolustus parani ihan merkittävästi. Kolmannen neljänneksen lopussa Ruotsilla oli 42 pistettä, niin siinä oli voiton avain. Saimme eilen sortumassa olleita puolustuksen kivijalkoja tilkittyä.

Suomen ydinkolmikon muodosti Ville Tahvanainen (21/9), Mustapha Amzil (12/8) ja Jesper Granlund (13/1). Tahvanainen ja Amzil kunnostautuivat erityisesti tekemällä pisteensä juuri oikeisiin aikoihin, jotta Ruotsin kiriyritykset tyrehtyivät.

Ville Tahvanainen pussitti korea vaikka silmät kiinni. Kuva: Vesa Koivunen

– Valmennusjohtoa eniten ilahduttaa Jesperin onnistumiset. Hän on meidän ahkerin harjoittelija, jolla on ollut vähän vaikeuksia turnauksen aikana. Nyt hän sai todella hienoja hyökkäyspään onnistumisia vielä pelin ratkaisun kannalta tärkeisiin paikkoihin.

17,8 pistettä, 4,6 levypalloa ja 3,4 syöttöä ottelua kohden tehnyt Tahvanainen valittiin turnauksen All Star -viisikkoon.

– Koko turnauksen mittakaavassa meillä oli paljon ensikertalaisia, jotka saivat kokemusta kansainvälisistä peleistä. Varsinkin eilisen pelin perusteella saimme selkeää informaatiota, että mihin meidän täytyy jatkossa kiinnittää harjoittelussa huomiota. Ja totta kai yhteiset tapahtumat nostattavat joukkuehenkeä, Lohikoski kiteytti turnauksen.

Videohaastattelussa Thomas Exaucia summaa PM-kisat pähkinänkuoreen.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Suomen 16-vuotiaat pojat taipuivat Ruotsille

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue joutui tyytymään PM-kisojen viidenteen sijaan, kun päätöspelissä Ruotsi oli selkeästi parempi loppulukemin 53-90 (34-40).

Suomi pysyi iskuetäisyydellä puoliaikaan asti, mutta länsinaapuri oli etevämpi toisen puoliajan vieden kolmannen neljänneksen 11-25 ja neljännen 8-25.

– Puoliaikaan asti peli oli tasaista ja kumpikaan joukkue ei pelannut kauhean hyvin. Kolmannella jaksolla Ruotsi taas paransi ja meiltä loppui veto, päävalmentaja Antti Koskelainen kertoi.

– Kun tuli väsy, niin ne asiat, joiden kanssa olemme kamppailleet turnauksen aikana alkoivat näkymään vielä pahemmin.

Joel Mäntynen heitti viimeisessä pelissä 10 pistettä. Kuva: Vesa Koivunen

Päätösottelussa Suomen parhaimmat pistemiehet olivat Joel Mäntynen (10/4/3 syöttöä) ja Lauri Hänninen (10/4/3 syöttöä). Aarni Korkiatupa (8/4) valittiin turnauksen All Star -viisikkoon.

– Meille tämän turnauksen ottelut olivat haastetasoltaan sopivia ja jouduimme taistelemaan tämän joukkueen tämän hetkisen tason äärirajoilla. Olemme valinneet sen tien, että tässä vaiheessa tehdään sisäänajoja ja rakennustyötä, joten uskomme, että kohti elokuuta koheesio kentällä löytyy.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 
30.8.2018 14:53 Sudenpennut

Sudenpennuilla takana vilkas viisien EM-kisojen maajoukkuekesä: ”Nousu on todella iso juttu”

Suomen nuorisomaajoukkueiden maajoukkuekesä päättyi viime viikonloppuna, kun 16-vuotiaat tytöt nousivat A-divisioonaan pronssimitalin myötä. Suomen nuorisomaajoukkueiden kesän otteita kommentoivat Susiladiesin ja Susijengin päävalmentajat Pekka Salminen ja Henrik Dettmann.

4.8.2018 23:34 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa EM-kisoissa

Sekä Suomen 18-vuotiaat pojat että tytöt olivat voitokkaita EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat taas joutuivat tyytymään tappioihin valmistavissa maaotteluissa.

1.7.2018 23:51 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

30.6.2018 23:20 Sudenpennut

Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

30.6.2018 00:27 Sudenpennut

Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

28.6.2018 22:15 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme Islannin päänahkaa PM-kisojen avauspäivänä

Suomen 18- ja 16-vuotiaat tytöt sekä pojat käynnistivät Pohjoismaiden mestaruuden tavoittelun Kisakallion Susi Training Centerissä tänään torstaina. PM-kisojen avauspäivän saldo Islantia vastaan oli Sudenpennuille kolme voittoa neljästä.

27.6.2018 10:25 Pääjuttu

Suomen nuorisomaajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden mestaruudesta Kisakalliossa

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta 28.6.-2.7. Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisoihin ottaa osaa Suomen lisäksi Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti.

11.8.2018 19:54 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme tappiota lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet kärsivät kolme tappiota lauantaina, kun 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat pojat hävisivät B-divisioonan EM-kisoissa ja 16-vuotiaat tytöt hävisivät valmistavassa maaottelussa Kisakalliossa.

5.8.2018 23:31 Sudenpennut

18-vuotiaat pojat säilyivät A-divisioonassa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Georgiaa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue säilytti paikkansa A-divisioonassa voittamalla Kreikan jatkoajan jälkeen EM-kisoissa. 18-vuotiaat tytöt taas pieksivät ylivoimaisesti Georgian.

3.8.2018 23:52 Sudenpennut

18-vuotiaille tytöille avausvoitto EM-kisoissa, 18-vuotiaille pojille tappio Turkista

Suomen 18-vuotiaat tytöt avasivat B-divisioonan EM-kisat voitolla Kyproksesta. 18-vuotiaat pojat taas hävisivät EM-kisoissa Turkille ja 16-vuotiaat pojat Belgialle Delfin Basketin avajaispelissä.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

Jantunen, Vähäsalo ja Ukkonen hakivat uusia eväitä BWB-leiriltä

NBA:n Basketball Without Bordersin (BWB) Israelin Tel Avivissa pidetylle leirille 13.-16. elokuuta oli kutsuttu kolme suomalaispelaajaa. Poikien puolelta Suomea leirillä edusti Mikael Jantunen ('00) ja tyttöjen puolella Saga Ukkonen ('01) sekä Sonja Vähäsalo ('00).

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

Näytä lisää vastaavia