Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

4.1.2018 23:50 Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

Suomen 18-vuotiaat pojat rynnivät voittoon Virosta Thomas Exaucian johdolla Baltic Sea Cupissa.

Sudenpentujen etevimpiin kuului Exaucian lisäksi mm. Mustapha Amzil.

18-vuotiaat tytöt ja Roosa Kosonen puolustivat Viron kumoon omassa ottelussaan.

Suomelta korkeimman pistemäärän nikkaroi Sara Bejedi.

16-vuotiailta pojilta onnistui Joel Mäntynen...

... ja 16-vuotiailta tytöiltä Kati Ollilainen. Kuvat: Suomi-Turkki. 16-vuotiaiden EM-kisat. Kuva: Goranka Zloporubovic, Francois Perthuis, Vesa Koivunen, Ville Vuorinen, Oma Design.


18-vuotiaissa pojissa Viro pysyi iskuetäisyydellä vielä ensimmäisen puoliajan, mutta viimeistään kolmannella neljänneksellä Sudenpennut löi virolaisille jauhot suuhun puolustamalla vastustajan ahtaalle ja juoksemalla vauhdikkaita koreja toiseen päähän.
 

Menestysresepti oli tälle ikäluokalle tuttu, kun pallo liikkui ripeästi pelaajalta toiselle nopeissa hyökkäyksissä joko viimeistelyihin lähelle koria tai kolmen pisteen kaukoheittoihin. Viro jäi lopulta selkeästi kanveesiin loppulukemin 100-70 (56-45).
 

– Toisen jakson alku ja koko toinen puoliaika oli meiltä juuri sellaista puolustusta, jota olemme harjoitelleet. Pystyimme myös kääntämään stoppeja hyviksi nopeiksi hyökkäyksiksi toiseen päähän, päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi.
 

– Paransimme eiliseen verrattuna kolmea teemaa. Kurinalaisuutta, että teemme asioita kuten sovittu ja harjoiteltu. Onnistuimme myös minimoimaan puolustuksen konseptivirheet ja kolmantena pääsimme juoksemaan kenttää, mikä on tälle ikäluokalle ominaista.
 

Suomi teki töitä koko joukkueena, mistä osoituksena Sudenpennut antoi peräti 26 koriin johtanutta syöttöä. Yksilötasolla Thomas Exaucia (13/7/3 syöttöä) juoksi antaumuksella keskikaistaa ja toimi korin alustan pelotteena, josta sisäpelikollegat Mikael Jantunen (18/10/3) ja Mustapha Amzil (12/4/5) kiittivät ja kumarsivat. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Ville Tahvanainen (15/1/3) ja Jesper Granlund (13/2).

Lisätietoja: Ottelutilastot

18-vuotiailla tytöillä vahva ensimmäinen puoliaika

18-vuotiaissa tytöissä Suomi pisti pelin pakettiin jo ensimmäisen puoliajan aikana, kun aggressiivinen puolustus poiki viljalti nopeita hyökkäyksiä toiseen päähän. Viro sai aikaan ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin vain seitsemän pistettä ja kokonaisuudessaan ensimmäisellä puoliajalla 23, kun Sudenpennut raateli vastustajastaan 85-53 (55-23) -voiton.
 

– Ensimmäisellä puoliajalla tytöt olivat valmiita pelaamaan, olivat aktiivisia ja pelasivat yhdessä. Pääsimme pakottamaan Viron vaikeisiin heittoihin, juoksemaan kenttää ja saimme pisteitä sitä kautta, päävalmentaja Niko Hellman aloitti.
 

– Olemme keskittyneet siirtymisiin ja pyrkineet, että sitä kautta pääsemme pyörittämään peliä. Eilen emme päässeet siihen kiinni, mutta tänään ensimmäisen puoliajan näytimme, että mihin pystymme parhaimmillaan. Ikävä kyllä toinen puoliaika ei ollut samanlaista.
 

Suomen pisteistä vastasivat vikkelä Sara Bejedi (21/4/7), heittäjät Lotta Vehka-aho (14/2/4) sekä Saga Ukkonen (10/1) ja kolmesti vastustajan heiton torjunut Awak Kuier (10/13), jota levypallosavotassa auttoi Roosa Kosonen (3/11).
 

Sudenpennut vei levypallokamppailun peräti 61-41 ja pakotti virolaiset 33 menetykseen.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Viro karkasi puoliajan jälkeen 16-vuotiailta pojilta

16-vuotiaissa pojissa Suomi aloitti kehnosti, mutta sai rivinsä kasaan toiselle neljännekselle, jonka myötä Sudenpennut nousi johtoon puoliajalla. Tauon jälkeen Viro käytti hyväkseen suomalaisten runsaat menetykset ja rynni selkeään 88-114 (52-49) -voittoon.
 

– Jos vastustaja tekee 114 pistettä, niin silloin puolustuksemme ei ole antanut hirveästi mahdollisuutta voittaa. Se paranee yhteisillä kokemuksilla ja ennen kaikkea yhteisen harjoittelun kautta. 38 menetystä on myös valtaan paljon. Pyrimme pelaamaan nopeammin kuin pelaajat ovat tottuneet ja nopeusvaatimus aiheuttaa sen, että ajatus ei pysy mukana, päävalmentaja Antti Koskelainen kertoi.
 

– Ei tässä murehtiminen auta, vaan käyttää energia siihen, että ollaan askel askeleelta parempia. Tämä on taso, jossa olemme nyt ja teemme töitä, jotta tilanne kohenee. Kun yksilönä tekee asioita paremmin, niin viisikon pelaaminen paranee ja sitä kautta myös koko joukkueen tekeminen.
 

Suomen avainpelaajat olivat hyökkäyspäässä erottuneet Joel Mäntynen (19/3) ja Eemi Luukkonen (13/5/3 riistoa) sekä Aarni Korkiatupa (16/8/3 syöttöä), joka oli parhaimmillaan mies paikallaan, vaikka jokaisen suomalaisen tilastosaraketta varjostivatkin lukuisat menetykset.

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaat tytöt jatkoaikatappioon

16-vuotiaissa tytöissä Suomi johti vielä reilu kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Viroa seitsemällä pisteellä 68-61. Sudenpennut sortui viiteen menetykseen kahden minuutin aikana, joiden myötä virolaiset onnistuivat viemään ottelun jatkoajalle tasalukemissa 70-70. Jatkoajalle suomalaiset eivät onnistuneet keräämään itseään, vaan Viro nappasi 77-85 (36-37, 70-70) -voiton.
 

– Hyvän ja huonon päivän ero on aika iso tällä hetkellä. Emme olleet ollenkaan pelin päällä kuten eilen parhaimmillaan olimme. Viro pelasi hyvin. He aistivat meidän varovaisuuden ja epävarmuuden, päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi.
 

– Meillä oli vaikeuksia saada Viron paikkapuolustusta vastaan hyökkäyksiä käyntiin ja kaaduimme lopulta 31 menetykseen. Ne johtuivat siitä, että emme olleet täysin valmiita pelaamaan. Oppitunti siitä, että kaikki ei kelpaa. Hyvä, että tällaisia oppitunteja tulee ja seuraava kysymys on, että miten siihen reagoidaan ja mitä siitä opitaan.
 

Suomen etevimmät olivat Henna Sandvik (16/6) ja Kati Ollilainen (12/14/4 syöttöä), jotka miltei voittivat pelin parivaljakkona, mutta eivät saaneet tarpeeksi apuja joukkuekavereiltaan. Pisteistä vastasivat myös Janette Aarnio (22/2) ja Alexandra Ailus (12/5).

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

30.6.2017 17:00 Maaottelu

Sudenpennuille kolme Pohjoismaiden mestaruutta

Suomen nuorisomaajoukkueet löylyttivät Ruotsia neljästi Pohjoismaiden mestaruuskisojen päätöspäivänä Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat sekä Suomen 18-vuotiaat tytöt pääsivät juhlimaan Pohjoismaiden mestaruutta, kun taas Suomen 18-vuotiaat pojat nappasivat kauloihinsa hopeamitalit.

29.6.2017 Maaottelu

Norja kaatui Sudenpentujen toimesta neljästi PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat jälleen puhtaan päivän Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa kaatamalla Norjan neljästi. Suomi pelaa huomenna perjantaina PM-kisojen päätöspäivänä Ruotsia vastaan.

28.6.2017 Maaottelu

Sudenpennut raateli Tanskan PM-kisoissa

Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomi nappasi kolme voittoa Tanskasta. Voittojen myötä Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat jatkavat PM-kisoissa voittamattomina, kun taas 18-vuotiaat pojat palasivat takaisin voittokantaan. Suomen 18-vuotiailla tytöillä oli lepopäivä.

27.6.2017 Maaottelu

Sudenpennut selätti Viron kolmesti PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet voittivat Viron kolmesti neljästä ottelusta Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat sekä 18-vuotiaat tytöt jatkavat PM-kisoissa tappiottomana. Suomi kohtaa huomenna turnauksen kolmantena päivänä Tanskan.

26.6.2017 Maaottelu

Sudenpennuille puhdas avauspäivä Kisakallion PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet aloittivat viisipäiväiset Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä päihittämällä Islannin neljästi. Sudenpennut kohtaa huomenna PM-kisojen toisena päivänä Viron neljässä peräkkäisessä pelissä Susi Training Centerin ykköskentällä.

5.1.2017 Maaottelu

Suomelle kolme voittoa Ruotsista BSBC-turnauksen päätöspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet voittivat kolme kertaa neljästä länsinaapuri Ruotsin vuotuisen Baltic Sea Basketball Cupin päätöspäivänä Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa. Suomen 18- ja 16-vuotiaat pojat nappasivat voitot, kuten myös 16-vuotiaat tytöt, mutta 18-vuotiaat tytöt taas joutuivat tyytymään jatkoaikatappioon.

5.1.2017 Maaottelu

Suomen 16- ja 18-vuotiaat tytöt ylivoimaisiin voittoihin Virosta

Vuotuisen Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen tyttömaajoukkueet olivat Viroa vahvempia Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt voittivat ylivoimaisesti 93-34 (42-20), kun taas 18-vuotiaat tytöt nappasivat vakuuttavan 71-45 (38-24) -voiton etelänaapurista.

3.1.2017 Maaottelu

Suomen 18- ja 16-vuotiaat pojat päihittivät Latvian BSBC-avauksessa

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat neljän joukkueen voimin vuotuisen Baltic Sea Basketball Cup -turnauksen Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa, kohtaamalla Latvian. Suomen 16-vuotiaat pojat selättivät trillerissä vastustajansa, kun taas 18-vuotiaat pojat voittivat näytöstyyliin.

30.7.2016 Maaottelu

16-vuotiaat pojat toistamiseen Belgiaa parempia, 18-vuotiaat tytöt kirivät Englannin kumoon

Suomen 16-vuotiaat pojat petrasivat eilisestä vuotuisen Delfin Basket -koripalloturnauksen ohessa pelatussa valmistavassa maaottelussa, kun eilen niukasti Belgian voittanut Suomi oli tällä kertaa selkeästi parempi Hakametsän Jäähallissa 63-44 (30-24). 18-vuotiaat tytöt taas voittivat B-divisioonan EM-kisoissa Englannin 59-50 (21-23).

29.7.2016 Maaottelu

16-vuotiaat pojat selättivät Belgian Delfin-avajaisissa, 18-vuotiaat tytöt voittoon Tanskasta

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti jännittävässä ottelussa Belgian vuotuisen Delfin Basket -koripalloturnauksen avajaistapahtumassa Hakametsän Jäähallissa 64-61 (40-31). Suomen 18-vuotiaat tytöt taas voittivat selvin luvuin B-divisioonan EM-kisoissa Sarajevossa Tanskan 79-41 (37-21).

Näytä lisää vastaavia