Sudenpennuille kolme Islannin päänahkaa PM-kisojen avauspäivänä

28.6.2018 22:15 Suomen 18- ja 16-vuotiaat tytöt sekä pojat käynnistivät Pohjoismaiden mestaruuden tavoittelun Kisakallion Susi Training Centerissä tänään torstaina. PM-kisojen avauspäivän saldo Islantia vastaan oli Sudenpennuille kolme voittoa neljästä.

Sudenpennut selätti Islannin kolmesti PM-kisojen avauspäivänä. Kuva: Vesa Koivunen.

Suomen 18-vuotiailla pojilla riitti työnsarkaa sitkeitä islantilaisia vastaan, kun kerta toisensa jälkeen Suomen karatessa jonkinmoiseen johtoon Islanti kipusi takaisin rinnalle.

– Islantia vastaan on aina kiva pelata. He ovat yritteliäitä, taitavia ja pelaavat viimeiseen minuuttiin saakka, Suomen 18-vuotiaiden poikien päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoi.

Kaksi minuuttia ennen loppusummeria Suomi sai pallon sisälle Thomas Exaucialle, joka imi itseensä kiinni parikin vastustajan puolustajaa. Exaucia löysi vapaan syöttölinjan kaaren taakse Erik Sajantilalle, joka taas jakoi pelivälineen Jesper Granlundille kulmaan. Kolmonen sisään tilanteeseen 72-75.

Jesper Granlund nousi esille ratkaisuhetkillä. Kuva: Vesa Koivunen.

Islanti ei vähästä hätkähtänyt, vaan tasoitti ottelun vielä kertaalleen. Ratkaisevat Suomen pisteet syntyivät 17 sekuntia ennen loppusummeria, kun Exaucia kaapi hyökkäyslevypallon ja toimitti pallon Granlundille, jota rikottiin. Granlund nakutti kylmänviileästi vapaaheittoviivalta loppulukemat 75-77 (39-41), kun viimeisillä sekunneilla Suomen 1-1-puolustus kesti islantilaisen pyrkimyksen.

– Peli meni vähän siihen kategoriaan, että nihkeä voitto. Paljon positiivista, mutta myös paljon parannettavaa. Positiivisin oli ensikertalaisten sisääntulo. He pelasivat ennakkoluulottomasti, Lohikoski kertoi.

Päävalmentaja viittasi ensimmäistä kertaa Suomi-nutun ylleen pukeneiden Emil Uotilan (2/4), Touko Tainamon (9/2) ja Tiitus Kuukkasen (3/1) otteisiin. Kehut ansaitsivat myös ensimmäiset maajoukkueottelunsa tässä ikäluokassa pelanneet Markus Rautasalo (3/4/3 syöttöä/4 riistoa) sekä Joonas Timonen (4/4).

Markus Rautasalo väänsi monipuoliset tilastot. Kuva: Vesa Koivunen.

Pistenikkareina kunnostautuivat Granlund (18/2) ja Erik Sajantila (10/4/4 syöttöä), kun taas Exaucia  (7/12/4 syöttöä) käytti urheilullisuuttaan hyväksi irtopalloissa repien peräti kahdeksan hyökkäyslevypalloa.

Voitosta huolimatta Suomi heitti läpi ottelun kehnosti. Kolmen pisteen heitot osuivat vain 5/34 (14%) ja vapaaheitot 14/24 (58%).

– Tuskin elokuussa ihan hirveän isoja bileitä saadaan pystyyn, jos heitämme tuolla tavalla, Lohikoski kiteytti.

Islannin parhaat pistemiehet olivat Hilmar Petursson (18/10/5 syöttöä), Dui Jonsson (12/4) ja Sigvaldi Eggertsson (10/7).

Lisätietoja: Ottelutilastot

18-vuotiaat tytöt pistivät hulinaksi toisella puoliajalla

18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue taas piti koko ottelun mittaisesti Islannin aisoissa, kun suomalaiset eivät luovuttaneet johtoasemaa kertaakaan vastustajalleen. Missään nimessä Islanti ei tälläkään kertaa luovuttanut voittoa vaivatta, kun vielä puoliajalla islantilaiset huohottivat niskassa 40-31.

Toiselle puoliajalle Suomi onnistui loihtimaan kori-ilottelun, joka poiki 57 pistettä kahteenkymmeneen minuuttiin, eikä Islanti kyennyt vastaamaan huutoon. Suomi vei voiton lopulta selvänumeroisesti 72-97 (40-31).

Sara Bejedi johdatti Suomen selkeään voittoon. Kuva: Vesa Koivunen.

– Kesän ensimmäinen peli ja lähdettiin lyömään alkutahteja sille, että minkälaisen haluamme peli-ilmeen olevan kesän lopussa, 18-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Tuomas Oja aloitti.

– Vielä oli tässä vaiheessa normaalia tason heittelyä pelin sisällä, mutta oli ilo nähdä, että tytöt pystyivät tuomaan peliin harjoiteltuja asioita.

Onnistumisia Suomelle kertyi viljalti. Lotta Vehka-aho (18/2/6 riistoa), Sara Bejedi (15/6/4 syöttöä) ja tupla-tuplan ahkeroinut Awak Kuier (17/10/3 torjuntaa) heittivät kolme kolmosta naiseen. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Sanni Tuomisto (10/6) ja Saga Ukkonen (10/3/3 syöttöä), kun taas Ebba Pekonen (7/1) tarjoili kuusi namupassia.

Sanni Tuomisto nakutti 10 pistettä Sudenpennuille. Kuva: Vesa Koivunen.

Levypallotaistelun Sudenpennut veivät peräti 54-39 ja kokonaisuudessaan suomalaiset antoivat 27 koriin johtanutta syöttöä.

Islannin etevimmät olivat Birna V. Benónýsdóttir (15/5), Hrund Skúladóttir (10/1), Anna Ingunn Svansdóttir (10/4) ja Kamilla Sól Viktorsdóttir (10/4).

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaat tytöt rökittivät Islannin 40 pisteellä

16-vuotiaissa tytöissä ei jäänyt kahta sanottavaa paremmasta, kun Sudenpennut raateli Islannin rökälenumeroin 48-88 (26-38). Valtaosan erosta suomalaiset laativat toisella puoliajalla, kun toinen neljännes oli karhea – Islanti vei kymmenminuuttisen 18-15.

– 75% ottelusta oli onnistunutta. Muut neljännekset olivat sellaista, mitä haluttiinkin, mutta toinen oli vähän huonompaa. Kaveri pääsi juoksemaan turhan paljon meidän selkään ja emme olleet riittävän kovia kamppailutilanteissa. Muuten hyvä peli, 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi.

Suomi aloitti räväkästi 11-0 ja sen jälkeen, notkahduksesta huolimatta, Islanti katsoi tuloksellisesti pölypilveä. Vaikka puoliajalla vastustaja oli vielä tusinallisen pisteitä takana, niin lopputulos puhuu karua kieltä.

Videohaastattelussa joukkueen kapteeni Alexandra Ailus (9/7/5 syöttöä) avaa ottelun jälkitunnelmia ja ratkaisutekijöitä.

Suomelta erottuivat muun muassa aggressiivisesti molemmissa päissä kenttää esiintynyt Henna Sandvik (15/8), tilastoissa näkymätöntä työtä tehnyt Maiju Sarajärvi (2/4) ja vaihtopenkiltä tullut ”supersub” Kati Ollilainen (19/5).

– Onnistujia oli paljon. Jokaiselle tuli hienoja suorituksia ja kukaan ei epäonnistunut, Räikkä kertoi.

Islannilta ainoana yli kymmenen pistettä heitti Natalía Jenný Lucic Jónsdóttir (14/5).

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaille pojille tappio tuplajatkoajan jälkeen

Vaikka poikien vanhemman ikäluokan ottelussa kotiyleisö joutui pureskelemaan kyntensä vereslihalle, niin avauspäivän todellisesti jännitysnäytelmästä vastasi Suomen 16-vuotiaat pojat ja Islanti.

Suomella oli valtaosan varsinaisesta peliajasta homma hallussa, mutta islantilaiset ominaiseen tapaansa kieltäytyivät häviämästä ilman nujakkaa. Kun 40 minuuttiin ei löytynyt kyvykkäämpää, niin jouduttiin turvautumaan jatkoaikaan, joka venyi vielä toiselle samanmoiselle.

Toisella jatkoajalla, 40 sekuntia ennen loppua, Islannin Sveinn Búi Birgisson (16/5) nousi hyppyheittoon, joka naulasi loppulukemiksi 97-95 (33-44, 77-77, 87-87). Suomi sai vielä muutamankin yrityksen joko tasoitukseen tai voittoon, mutta tällä kertaa heitot eivät osuneet.

Eemi Luukkonen ja Suomen 16-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon. Kuva: Vesa Koivunen.

– Tappio totta kai kirvoittaa, mutta jos katsoo isommassa mittakaavassa, niin meidän puolustuksen rakenne oli paremmin esillä kuin Baltic Sea Cupissa, päävalmentaja Antti Koskelainen kertoi.

– Nuorten maajoukkuekoripallo on taistelua helpoista koreista. Puolustuspelissä ”melkein” ei valitettavasti riitä. Tänään emme saaneet pidettyä vastustajaa yhdessä heitossa yhtä pallonhallintaa kohden riittävän usein. Tätä lähdemme huomenna parantamaan.

Maratonottelussa Suomen pistehai oli Lauri Hänninen, joka saalisti 24 pistettä, 7 levypalloa, 3 syöttöä ja 5 riistoa. Plus-miinus-tilastoissa Ura Basketin kasvatti oli +13.

– Lauri oli poissa Balticista ja hänen kehittymistään on ollut hienoa seurata kevään ja kesän ajan. Hän on ansainnut harjoittelulla aloitusviisikon paikan ja tämä esitys osoitti, että oli myös sen arvoinen, Koskelainen kehaisi.

Muuta pisteidentekijät Suomelta olivat Mashrur Jahan (18/3), Sebastian Lindberg (11/5/3 syöttöä) sekä pari kertaa pallon levyyn näyttävästi torjunut Aarni Korkiatupa (10/8/2 torjuntaa).

Mashrur Jahan pussitti 18 pistettä. Kuva: Vesa Koivunen.

Birgissonin lisäksi Islannin kärkinimiin kuuluivat Gabríel Douane Bama (18/8) ja ÁstÞór Atli Svalason (16/5).

Lisätietoja: Ottelutilastot

PostNord ja Pirkka tukemassa nuorten maajoukkuetoimintaa

Kisakallion hulppeilla tiluksilla Susi Training Centerin kolmella kentällä nähdään myös Sudenpentujen tukena PostNord ja Pirkka.

Lohjalainen K-Market Puistokatu on pystyttänyt Susi Training Centerin aulaan Pirkka pop-up -kaupan, joka tarjoaa eväitä huokeaan hintaan sekä kisailijoille että kisaturisteille. Kaupan valikoimassa on 56 tuotetta ja myyjinä toimivat Koripalloliiton vapaaehtoiset.

Pirkka pop-up -kauppa palvelee nälkäisiä Susi Training Centerissä. Kuva: Vesa Koivunen.

Sudenpennut kohtaavat huomisen otteluissa Norjan.

 
1.7.2018 23:51 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa ja kaksi tappiota Viroa vastaan

Suomen nuorisomaajoukkueista 18- ja 16-vuotiaat tytöt jatkavat tappiottomina Pohjoismaiden mestaruuskisojen toiseksi viimeisenä päivänä. Sudenpentujen kokonaissaldo Viroa vastaan oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

30.6.2018 23:20 Sudenpennut

Kolme joukkueellista Sudenpentuja jatkaa puhtaalla pelillä PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmantena päivänä nähtiin Suomelta kolme voittoa neljästä Tanskasta. Voittojen myötä kolme Suomen nuorisomaajoukkuetta jatkaa PM-kisoissa ilman tappioita.

30.6.2018 00:27 Sudenpennut

Sudenpennut löylytti Norjaa neljästi PM-kisoissa

Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä todistettiin Sudenpentujen puhdasta päivää, kun jokainen neljästä ikäluokasta pieksi Norjan Kisakallion Susi Training Centerissä.

27.6.2018 10:25 Pääjuttu

Suomen nuorisomaajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden mestaruudesta Kisakalliossa

Suomen 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta 28.6.-2.7. Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisoihin ottaa osaa Suomen lisäksi Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti.

30.8.2018 14:53 Sudenpennut

Sudenpennuilla takana vilkas viisien EM-kisojen maajoukkuekesä: ”Nousu on todella iso juttu”

Suomen nuorisomaajoukkueiden maajoukkuekesä päättyi viime viikonloppuna, kun 16-vuotiaat tytöt nousivat A-divisioonaan pronssimitalin myötä. Suomen nuorisomaajoukkueiden kesän otteita kommentoivat Susiladiesin ja Susijengin päävalmentajat Pekka Salminen ja Henrik Dettmann.

4.8.2018 23:34 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi voittoa EM-kisoissa

Sekä Suomen 18-vuotiaat pojat että tytöt olivat voitokkaita EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat taas joutuivat tyytymään tappioihin valmistavissa maaotteluissa.

2.7.2018 18:33 Sudenpennut

Sudenpennuille kaksi kultaa ja yksi hopea PM-kisoista

Suomen nuorisomaajoukkueet pokkasivat kaksi Pohjoismaiden mestaruutta ja yhden hopeamitalin Kisakallion Susi Training Centerissä pidetyistä PM-kisoista.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

Jantunen, Vähäsalo ja Ukkonen hakivat uusia eväitä BWB-leiriltä

NBA:n Basketball Without Bordersin (BWB) Israelin Tel Avivissa pidetylle leirille 13.-16. elokuuta oli kutsuttu kolme suomalaispelaajaa. Poikien puolelta Suomea leirillä edusti Mikael Jantunen ('00) ja tyttöjen puolella Saga Ukkonen ('01) sekä Sonja Vähäsalo ('00).

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

Näytä lisää vastaavia