Sudenpennuille kolme Pohjoismaiden mestaruutta

30.6.2017 17:00 Suomen nuorisomaajoukkueet löylyttivät Ruotsia neljästi Pohjoismaiden mestaruuskisojen päätöspäivänä Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat sekä Suomen 18-vuotiaat tytöt pääsivät juhlimaan Pohjoismaiden mestaruutta, kun taas Suomen 18-vuotiaat pojat nappasivat kauloihinsa hopeamitalit.

Suomen nuorisomaajoukkueet pääsivät tuulettamaan kolmea Pohjoismaiden mestaruutta Kisakallion Susi Training Centerissä.

Sara Bejedi (WU18) valittiin koko turnauksen MVP:ksi.

Elina Arike (WU18) nosti tasoaan Ruotsia vastaan merkittävästi.

Awak Kuier (WU16) voitti ansaitusti 16-vuotiaiden tyttöjen PM-kisojen arvokkaimman pelaajan palkinnon.

All Star -viisikkoon valittiin myös Noora Markkanen...

... ja Janette Aarnio.

MU16-joukkue pieksi alkuyskähtelyn jälkeen Ruotsin selkeästi. Kuvassa Teemu Suokas.

Thomas Exaucia (kuvassa) ja Erik Sajantila valittiin 16-vuotiaiden poikien All Star -viisikkoon.

Ricky Waxlax ja 18-vuotiaat pojat pokkasivat PM-kisoista hopeat. Kuvat: Ville Vuorinen.


18-vuotiaissa tytöissä Suomi oli vielä päätösneljänneksellä takaa-ajoasemassa, kun Ruotsin tehokolmikko Patricia Elias (16/6), Klara Lundkvist (15/6) ja Moa Filén-Hammarström (10/9) pitivät länsinaapurin kymmentä pistettä hipovassa johtoasemassa. Antautuvamman levypallopelin myötä Suomi kairasi eroa kiinni hiljalleen, kunnes vajaat neljä minuuttia ennen loppua Elina Arike, Lotta-Maj Lahtinen,Sara Bejedi ja Rosa Lehti ottivat pelin hyppysiinsä.
 

Arike toi Suomen iskuetäisyydelle kolmosellaan, Bejedi ajelehti vikkelästi lay-upiin parketin läpi, Lehti nosti korin alta Ariken syötöstä ja lopulta Bejedin vapaaheitot tasoittivat ottelun lukemiin 53-53, kun kellossa oli aikaa enää kaksi minuuttia. Suomi sai stoppeja toisensa perään ja lopulta Lahtisen viimeistely vasemmalla kädellä ruuhkassa nosti suomalaiset 55-53-johtoon. Ruotsin aikalisän jälkeen Lehti torjui ruotsalaisten kavennusyrityksen apuasemasta, kunnes Bejedi ja Arike viimeistelivät loppulukemat 58-53 (24-30) vapaaheittoviivalta.
 

– Hieno nousi tytöiltä viimeisessä erässä tappioasemasta voittoon. Saimme pidettyä energiatason riittävän hyvänä, toteutettua omaa konseptia ja lisäksi aikaisemmissa erissä nähty heikko levypallopelaaminen parani riittävästi neljännelle jaksolle, jonka myötä pääsimme juoksemaan kenttää paremmin, Suomen päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi.
 

Suomen onnistujat olivat suuret minuutit pelanneet Bejedi (18/4/3 riistoa), Lahtinen (13/7/6 syöttöä) ja tasoaan viimeisessä pelissä nostanut Arike (15/13). Lehti heitti 6 pistettä, repi 11 levypalloa ja torjui kahdesti.
 

– Turnaus näytti, että on vielä asioita missä on parannettavaa kesän aikana. Puolustuslevypallopelaamiseen pitää osallistua paremmin viidellä pelaajalla, jotta päästään siirtymähyökkäyksiin. Myös 5-5-hyökkäyspelaamista pitää hioa vielä.
 

PM-kisojen All Star -viisikkoon Suomelta valittiin Bejedi, Arike ja Lahtinen. Bejedi valittiin myös koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP).

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaat tytöt voittivat PM-kisat näytöstyyliin

Suomen 16-vuotiaat tytöt aloittivat heikosti, mutta vaihtopenkin kautta löytyi tarvittavaa virtaa ja peli lähti soljumaan. Lopulta koko joukkue sai oivasti pelirytmistä kiinni ja lopputuloksena oli selkeä 79-37 (40-17) -voitto.
 

- Piti vain käydä vaihtopenkin kautta lataamassa akut täyteen. Seuraavan kerran kuin aloitusviisikko tuli kentällä, niin hiljalleen heillekin tuli onnistumisia. Yhtäkkiä oltiin tilanteessa, että meillä oli 12 pelaajaa, jotka kykenivät pelaamaan solidia koripalloa, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi.
 

– Heikon alun jälkeen tämä peli oli turnauksen kaikkein tasaisinta ja varminta suoritusta. Homma oli hanskassa koko ajan.
 

Suomelta ei erottunut yksittäisiä pelaajia, vaan koko esitys oli mainio esimerkki joukkuekoripallosta, jossa jokainen pelaaja ylsi pisteille ja kantoi oman kortensa kekoon joukkueensa eteen.
 

– Lähdimme turnaukseen melko kokemattomina, joten se, että pystyimme olemaan ylivoimaisia on joukkueelle valtava itseluottamusboosti. Meille valmentajille tuli viesti siitä, että meillä on vähintään 12 pelaajaa, todennäköisesti vielä enemmän, jotka pystyvät olemaan ratkaisevassa roolissa maajoukkueessa.
 

PM-kisojen All Star -viisikkoon Suomelta valittiin Janette Aarnio (11/3/6 syöttöä), Awak Kuier (8/7) ja Noora Markkanen (7/5/4 riistoa). Kuier valittiin myös koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP).

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaat pojat täydensivät PM-triplan

16-vuotiaissa pojissa Ruotsi veti pelin alussa kahdeksan pisteen pisteputken, kunnes aikalisän jälkeen suomalaiset palasivat ruotuun ja omalle tasolleen. Siitä eteenpäin Ruotsi jäi katselemaan takavaloja, kun Sudenpennut tassuttivat 70-57 (37-19) -voittoon.
 

– Voittoon on aina parempi päättää turnaus kuin tappioon. Pojat pelasivat tänään voiton arvoisesti, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi.
 

Suomen pistenikkarit päätöspelissä olivat Thomas Exaucia (19/9), Erik Sajantila (11/5/3 syöttöä/6 riistoa) ja Jasper Koskinen (10/3).
 

– Lähdimme turnaukseen hakemaan rytmiä meidän kivijalkoihin eli levypallopelaamiseen, puolustukseen ja siirtymähyökkäyksiin. Nämä viisi peliä antoivat hyvän harjoittelualustan loppukesää ajatellen.
 

Suomelta PM-kisojen All Star -viisikkoon valittiin Exaucia ja Sajantila.

Lisätietoja: Ottelutilastot

18-vuotiaiden poikien puolustus rautaa Ruotsia vastaan

18-vuotiaissa pojissa Suomen puolustus teki läpi ottelun ruotsalaisten hyökkäyspelin tukalaksi, mutta Ruotsi pysyi vielä ensimmäisen puoliajan kyydissä lähinnä yksilösuoritusten kautta. Suomi repäisi eron kaksinumeroiseksi kolmannella neljänneksellä ja viimeisteli 82-57 (39-33) -voiton pitämällä ruotsalaiset vain yhdeksässä pisteessä päätösneljänneksellä.
 

– Ehjät 40 minuuttia ensimmäisen kerran tähän turnaukseen ja erinomaiseen paikkaan perinteistä kilpakumppania Ruotsia vastaan. Meidän puolustus oli suorastaan aseista riisuvaa Ruotsin hyökkäyspelin näkökulmasta, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi.
 

– Toinen mielettömän hieno juttu tämän kesän kehitysprosessin kannalta on, että pystyimme kehittämään hyökkäyspeliämme käytännössä pelkkien videopalavereiden ja henkilökohtaisten avustuksia kautta. Se antaa lupauksia loppukesää varten, kun näitä asioita päästään vielä harjoittelemaan.
 

Suomelta Ruotsia vastaan erottuivat joukkueen eteen pyyteettömästi raatava Mikael Jantunen (9/11), hyvät minuutit sentterinä parketille tuonut Aapeli Syrjämäki (8/4/3 torjuntaa) ja Miika Heinonen (23/5/4 syöttöä). Kaksinumeroisille pistelukemille ylsi myös Ville Tahvainen (12/7).
 

– Koko turnauksen teema oli saada rakennettua puolustuspeli kivijalaksi. Se onnistui. Viisi matsia takana, joissa kaikissa saimme vastustajan pakotettua pois heidän normaalista hyökkäyspelaamisesta.
 

PM-kisojen All Star -viisikkoon Suomelta valittiin Jantunen.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

29.6.2017 Maaottelu

Norja kaatui Sudenpentujen toimesta neljästi PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat jälleen puhtaan päivän Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa kaatamalla Norjan neljästi. Suomi pelaa huomenna perjantaina PM-kisojen päätöspäivänä Ruotsia vastaan.

28.6.2017 Maaottelu

Sudenpennut raateli Tanskan PM-kisoissa

Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomi nappasi kolme voittoa Tanskasta. Voittojen myötä Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat jatkavat PM-kisoissa voittamattomina, kun taas 18-vuotiaat pojat palasivat takaisin voittokantaan. Suomen 18-vuotiailla tytöillä oli lepopäivä.

27.6.2017 Maaottelu

Sudenpennut selätti Viron kolmesti PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet voittivat Viron kolmesti neljästä ottelusta Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat sekä 18-vuotiaat tytöt jatkavat PM-kisoissa tappiottomana. Suomi kohtaa huomenna turnauksen kolmantena päivänä Tanskan.

26.6.2017 Maaottelu

Sudenpennuille puhdas avauspäivä Kisakallion PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet aloittivat viisipäiväiset Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä päihittämällä Islannin neljästi. Sudenpennut kohtaa huomenna PM-kisojen toisena päivänä Viron neljässä peräkkäisessä pelissä Susi Training Centerin ykköskentällä.

5.1.2017 Maaottelu

Suomelle kolme voittoa Ruotsista BSBC-turnauksen päätöspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet voittivat kolme kertaa neljästä länsinaapuri Ruotsin vuotuisen Baltic Sea Basketball Cupin päätöspäivänä Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa. Suomen 18- ja 16-vuotiaat pojat nappasivat voitot, kuten myös 16-vuotiaat tytöt, mutta 18-vuotiaat tytöt taas joutuivat tyytymään jatkoaikatappioon.

5.1.2017 Maaottelu

Suomen 16- ja 18-vuotiaat tytöt ylivoimaisiin voittoihin Virosta

Vuotuisen Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen tyttömaajoukkueet olivat Viroa vahvempia Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt voittivat ylivoimaisesti 93-34 (42-20), kun taas 18-vuotiaat tytöt nappasivat vakuuttavan 71-45 (38-24) -voiton etelänaapurista.

3.1.2017 Maaottelu

Suomen 18- ja 16-vuotiaat pojat päihittivät Latvian BSBC-avauksessa

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat neljän joukkueen voimin vuotuisen Baltic Sea Basketball Cup -turnauksen Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa, kohtaamalla Latvian. Suomen 16-vuotiaat pojat selättivät trillerissä vastustajansa, kun taas 18-vuotiaat pojat voittivat näytöstyyliin.

30.7.2016 Maaottelu

16-vuotiaat pojat toistamiseen Belgiaa parempia, 18-vuotiaat tytöt kirivät Englannin kumoon

Suomen 16-vuotiaat pojat petrasivat eilisestä vuotuisen Delfin Basket -koripalloturnauksen ohessa pelatussa valmistavassa maaottelussa, kun eilen niukasti Belgian voittanut Suomi oli tällä kertaa selkeästi parempi Hakametsän Jäähallissa 63-44 (30-24). 18-vuotiaat tytöt taas voittivat B-divisioonan EM-kisoissa Englannin 59-50 (21-23).

29.7.2016 Maaottelu

16-vuotiaat pojat selättivät Belgian Delfin-avajaisissa, 18-vuotiaat tytöt voittoon Tanskasta

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti jännittävässä ottelussa Belgian vuotuisen Delfin Basket -koripalloturnauksen avajaistapahtumassa Hakametsän Jäähallissa 64-61 (40-31). Suomen 18-vuotiaat tytöt taas voittivat selvin luvuin B-divisioonan EM-kisoissa Sarajevossa Tanskan 79-41 (37-21).

Näytä lisää vastaavia