Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

22.7.2017 Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

Robert Bärlund ja 20-vuotiaat miehet olivat voitokkaita B-divisioonan EM-kisoissa.

Lotta-Maj Lahtinen johdatti 18-vuotiaat tytöt voittoon Latviasta...

... kuten myös Mikael Jantunen ja 18-vuotiaat pojat.

Awak Kuier viimeisteli vahvan tuplatuplan 16-vuotiaille tytöille. Kuvat: Ville Vuorinen.


20-vuotiaissa miehissä Unkari pysyi hollilla puoliaikaan asti, kunnes Suomi vei kolmannen neljänneksen 24-7 ja rynni selkeään voittoon.
 

– Peli oli meidän kontrollissa. Tiukalla tuomarilinjalla me olimme yliaggressiivisia ja Unkari pysyi vapaaheitoilla mukana. Meillä oli toisenlainen lähestymistapa toiseen peliin kolmeen päivään kuin aiemmin. Nyt oli energiaa enemmän, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi.
 

Suomelta erottuivat Robert Bärlund (12/5/3 torjuntaa) ja erinomaista puolustuspeliä esitellyt Valtteri Leppänen (8/2). Kaksinumeroisille pistelukemille Bärlundin lisäksi ylsivät Edon Maxhuni (16/1/4 syöttöä), Matias Suvanto (10/6), Lasse Gummerus (10/7) ja Henri Kantonen (10/2/3 riistoa).

Lisätietoja: Ottelutilastot

Baltic Cupissa Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nipisti tiukan voiton Latviasta loppunumeroin 61-68 (26-27). Suomi eteni päätösneljännekselle niukassa johdossa, mutta sinnikkään latvialaiset huohottivat niskaan viimeisille minuuteille asti.
 

Vajaat kaksi minuuttia ennen loppusummeria Latvia nousi kahden pisteen päähän 59-61, mutta hetkeä myöhemmin Lotta-Maj Lahtisen kolmonen 59-64 vei Suomen vastustajan ulottumattomiin. Latvia pyristeli, mutta Elina Arike ja Lahtinen viimeistelivät pelin vapaaheittoviivalta.
 

– Tiukka matsi. Meillä oli alussa ongelmia puolustuksen ja levypallopelaamisen kanssa. Sitä kautta vastustaja sai pisteitä ja ylimääräisiä heittoja. Kun niitä parannettiin pelin edetessä, ja oman tekemisen taso nousi tarpeeksi korkealla, niin kykenimme hoitamaan homman kotiin, Suomen päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi.
 

Lahtinen oli 22 pisteellä ja 6 levypallolla parketin pistekuningatar. Oivaa taustatukea pistenikkaroinnissa antoi neljä kolmosta upottanut Lotta Vehka-aho (12/2), kun taas irtopallopelaamisesta vastasi Rosa Lehti (6/13).

Lisätietoja: Ottelutilastot

18-vuotiaiden poikien Baltic Cup -pelissä Latvia pysyi vielä avausneljänneksen kyydissä, mutta Sudenpentujen puoliajan läpi kantanut 22-0-juoksu toi tarvittavan johdon, jonka myötä Suomi marssi vakuuttavaan 64-90 (30-45) -voittoon.
 

– Saimme siinä pätkässä stoppeja, pääsimme juoksemaan nopeita ja pallo liikkui erinomaisesti. Toisella puoliajalla pystyimme pitämään intensiteetin yllä ja hoitamaan pelin tyylikkäästi kotiin, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoi.
 

– Kokonaisuudessaan erittäin vahva joukkue-esitys. Tämä kesän aikana on ilmentynyt huono ja hyvä tapa. Huono tapa on se, että peliruuhkien ensimmäiset pelit eivät suju hyvin. Hyvä tapa on taas se, että huonon päivät jälkeen pystymme merkittävästi parantamaan tasoamme.
 

Suomen ykkönen oli sasusalinmainen roskisdyykkari Mikael Jantunen, joka säkitti 12 pistettä, repi 12 levypalloa, jakoi 3 syöttöä ja riisti kolmesti.
 

– ”Mikke” on valtavan hieno nuori urheilijanalku. Hän tuo pisteitä, tuo levypalloja, mutta on ennen kaikkea loistava joukkuepelaaja ja hengennostattaja.
 

Monipuolinen Andre Gustavson (17/4/5 syöttöä/3 riistoa) pelasi kesän parhaan maaottelunsa, kun taas vaihtopenkiltä voimaa toivat Tomas Pihlajamäki (13/1/3) ja Eetu Villa (5/3).

Lisätietoja: Ottelutilastot

16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue voitti Liettuassa Ukrainan 67-53 (34-25). Sudenpennut karkasivat viemällä kolmannen neljänneksen 25-9, mutta Ukraina pääsi vielä kaunistelemaan lukemia päätösneljänneksellä.
 

– Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli käynnistymisongelmia, vaikka saimmekin johdon. Kolmannella jaksolla kaikki toimi ja ratkaisimme pelin, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi.
 

Kentän ehdoton kuningatar oli Awak Kuier, joka pussitti 18 pistettä, kahmi 16 levypalloa, jakoi 4 syöttöä ja riisti neljästi. Sanni Tuomisto (9/1) ja Kaisa Katajavuori (3/0) toivat arvokkaita minuutteja, kuten myös Lotta-Kaisa Paltemaa (6/7/4 syöttöä) ja Emma Törnblom (0/2).

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

30.7.2016 Maaottelu

16-vuotiaat pojat toistamiseen Belgiaa parempia, 18-vuotiaat tytöt kirivät Englannin kumoon

Suomen 16-vuotiaat pojat petrasivat eilisestä vuotuisen Delfin Basket -koripalloturnauksen ohessa pelatussa valmistavassa maaottelussa, kun eilen niukasti Belgian voittanut Suomi oli tällä kertaa selkeästi parempi Hakametsän Jäähallissa 63-44 (30-24). 18-vuotiaat tytöt taas voittivat B-divisioonan EM-kisoissa Englannin 59-50 (21-23).

Näytä lisää vastaavia