Sudenpennut avasivat PM-kisat lyömällä Tanskan kolmesti

14.5.2015 Suomen nuorisomaajoukkueet avasivat Ruotsin Solnassa pidettävät Pohjoismaiden mestaruuskisat menestyksekkäästi, kun 16-vuotiaat pojat ja tytöt murskasivat Tanskan avausotteluissaan. Myös 18-vuotiaiden poikien maajoukkue oli voitokas, kun 1997-syntyneiden ikäluokka sai ensimmäisen voittonsa laadukkaasta Tanskan vastaavasta ikäluokasta.

Teemu Knihtinen loisti, kun 18-vuotiaat pojat avasivat PM-kisat voitolla Tanskasta.

Ricky Waxlax ja 16-vuotiaat pojat taas hakivat murskavoiton Tanskasta...

... kuten myös Kia Vaalavirta ja 16-vuotiaat tytöt.

Selina Dockery ja 18-vuotiaat tytöt taas joutuvat hakemaan avausvoittoaan huomenna, kun Suomi kohtaa Viron. Kuvat: Oma Design & Johan Paulin.


18-vuotiaiden poikien kamppailu Tanskaa vastaan oli alkuhetkistä lähtien fyysistä ja vauhdikasta. Tanskan viedessä avausneljänneksen, Suomi otti ottelun ohjakset käsiinsä Lasse Gummeruksen (14/9) kolmella peräkkäisellä kolmosella toisella neljänneksellä

Tanska kuroi puoliajan jälkeen ripeästi Suomen 5 pisteen etumatkan, mutta Suomi ryhdistäytyi ja kasvatti johtonsa kaksinumeroiseksi viimeistään päätösneljänneksellä. Tanskan loppukiri jäi tyngäksi ja Suomi korjasi 81-71 (39-34) -avausvoiton.

- Arvokas voitto kahdessa mielessä: turnaukset on aina hyvä aloittaa voittopelillä ja 1997-syntyneiden poikien historiassa olemme aikaisemmin aina hävinneet Tanskalle, päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi.

- Teemu Knihtisen panos oli tänään hieno. On upea huomata, että miten ahkera ja intohimoinen harjoittelu palkitaan. Voi olla iloinen, että harjoittelu on siirtynyt myös pelaamiseen.

Knihtisen saldoksi kirjattiin 16 pistettä. Gummeruksen ja Knihtisen lisäksi kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsivät Edon Maxhuni (16/2) ja Aatu Kivimäki (14/3).

Vastustajilta urheilullinen ja taitava takamies August Haas (25/7/5 syöttöä/5 riistoa) aiheutti eniten päänvaivaa suomalaispuolustukselle.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

16-vuotiaat pojat pääsivät nautiskelemaan
 


16-vuotiaiden poikien avausottelu PM-turnauksessa osoittautui murskaukseksi, kun ensimmäiset viisi minuuttia suomalaiset paukuttivat taululle 15-0. Suomen aggressiivinen puolustus pakotti tanskalaiset pääosin vaikeisiin ratkaisuihin ja summerin soidessa pöytäkirjassa komeilivat tylyt lukemat 81-47 (49-21).

- Lähtökohdat tässä vaiheessa kevättä on, että keskitymme enemmän omaan tekemiseen kuin vastustajan tekemiseen. Tänään emme onnistuneet pelaamaan ehjästi 40 minuuttia, mikä on tietysti tavoite, päävalmentaja Antti Koskelainen aloitti.

- Positiivista oli, että pojat pelasivat tänään vapautuneesti - sillä tavalla, että he selkeästi nauttivat pelaamisesta. Minuutit myös jakautuivat tasaisesti ja kaikki pääsivät pisteiden makuun.

Tasaisesti esiintyneestä Suomesta Koskelaisen kehut ansaitsivat tasapainoisen pelin pelannut Erik Waxlax (5/1/4 syöttöä/5 riistoa) ja johtajuutta kentälle tuonut Tuomo Antikainen (8/6). Korkeimman pistemäärän teki Benjamin Vanninen (10/2).

 

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

16-vuotiaat tytöt löivät vastustajan kanveesiin
 


16-vuotiaat tytöt aloittivat myös loistokkaasti, kun Suomi raastoi ja juoksi avausneljänneksen 27-9. Seuraavat kolme neljännestä Suomella loppui puhti verrattuna ensimmäiseen, mutta Jussi Räikän suojatit ottivat tästä huolimatta selkeän 61-44 (43-26) -voiton.

- Ensimmäisellä jaksolla kaiken kaikkiaan löimme kaveria kanveesiin ja käytännössä voitimme sillä matsin. Kun ottaa huomioon, että takana oli raskas pitkä päivä ja näin myöhäinen peli, niin voi olla tyytyväinen, että tytöt hoitivat tasapainoisesti pelin kotiin, Räikkä kommentoi.

- Onnistujakaarti löytyi tänään kokeneista pelaajistamme: Nea Kuisma, Lotta-Maj Lahtinen ja Kiia Vaalavirta pystyivät pitämään puolustuspäässä tasonsa.

Lahtinen (12/3/4 riistoa), Kuisma (9/4) ja Vaalavirta (8/4) tekivät puolustuspään ansioidensa lisäksi Suomen korkeimmat pistemäärät.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot18-vuotiaat tytöt haparoivat avauspäivänä
 


18-vuotiaat tytöt aloittivat turnauksen nihkeästi, kun joukkue ei onnistunut missään vaiheessa saamaan pelistään kiinni ja Tanska lähti omille teilleen puoliajan jälkeen. Suomi onnistui lopussa kaunistelemaan Roosa Lehtorannan (10/1) johdolla loppulukemiksi 65-76 (33-39).

- Meidän teemoihin on kuulunut valmistautuessa intensiteetin pitäminen ja kommunikaatio. Molemmat niistä olivat heikkoja tänään ennen kaikkea puolustuspäässä, päävalmentaja Jussi Laakso kommentoi.

- Intensiteetissä oli hetkittäisiä väläyksiä, mutta kokonaiset 40 minuuttia emme pystyneet pitämään sitä sillä tasolla, missä sen pitäisi näissä peleissä olla. Silmäänpistävää oli myös, että epäonnistumiset hyökkäyspäässä näkyivät puolustuspään tekemisessä.

Suomen pirteimmät molemmissa päissä olivat Sini Mäkelä (7/1) ja kapteeni Sandra Karsten (6/8). Hyökkäyspäässä aktiivisella ajamisellaan erottui Selina Dockery (8/1).

 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

Näytä lisää vastaavia