Sudenpennut huippuammattilaisten hoiviin myös vuonna 2015

1.12.2014 Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmennusjohdot on valittu vuodelle 2015. Joukossa on vanhojen tuttujen kasvojen lisäksi myös muutama uusi nimi.

Ari Tammivaara toimii vuonna 2015 Koripalloliiton valmennusjohtajana..

..Anton Mirolybov ottaa vastuulleen Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen..

..Antti Koskelainen johtaa 16-vuotiaat pojat A-divisioonaan..

..ja Sami Toiviainen jatkaa 18-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajana. Kuvat: Francois Perthuis & Tomi Kaminen & FIBA Europe.

20-vuotiaiden miesten päävalmentajana toiminut ja lukuisia nuorisomaajoukkueita sitä ennen luotsannut Ari Tammivaara astui hiljattain Koripalloliiton valmennusjohtajaksi Henrik Dettmannin siirryttyä Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikköön palloilulajien vastuuvalmentajaksi.
 

– Meillä on erinomainen tilanne jatkuvuuden kannalta. Päävalmentajamme ovat kokeneita ja useamman vuoden valmentamisen jälkeen edenneet pitkäjänteisyydellä päävalmentajan saappaisiin, kertoo Tammivaara.

Tammivaaran tilalle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajaksi nimitettiin Korisliiga-joukkue KTP-Basketia luotsaava Anton Mirolybov, jolla on takana monta kesää Suomen naisten maajoukkueen päävalmentajana.

Viime kesänä 16-vuotiaiden EM-kisojen A-divisioonassa Suomen 16-vuotiaita poikia valmentanut Jyri Lohikoski siirtyy 18-vuotiaiden poikien päävalmentajaksi Mikko Larkaksen tilalle.

16-vuotiaiden poikien päävalmentajaksi on valittu nuorten olympiavalmentaja Antti Koskelainen, jonka apuna toimivat Ilkka Palviainen sekä Vesa Vertio. Sisääntulomaajoukkueesta sekä All Stars -toiminnasta vastaa 16-vuotiaiden tyttöjen valmennuksesta siirtyneet Miikka Sopanen ja Petka Lehtinen.

Hyvää jälkeä 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen kanssa tehnyt valmennusjohto Sami Toiviainen, Jussi Laakso sekä Emma Malm jatkavat tehtävissään. 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajan tehtävissä jatkaa Jussi Räikkä, uusina apuinaan Niko Nyholm ja J-P Männistö.

Tyttöjen sisääntulomaajoukkueesta vastaavat Mikko Asikainen apunaan Esa Mäki-Tulokas sekä Tristan Fay. All-Starsin päävalmentajaksi on nimetty Harri Jokela.

– Myös uudet valmentajat ovat tehneet paljon töitä valmentamisen parissa ja he ovat uusien haasteiden edessä apuvalmentajien rooleissa. Jatkuvuuden kannalta meillä on loistava tilanne, Ari Tammivaara summaa valmentajatilannetta.

Nuorten maajoukkuevalmentajat 2015

20-vuotiaat miehet

 

Päävalmentaja

Anton Mirolybov

Valmentaja

Ville Tuominen

Valmentaja

Petri Virtanen

 

18-vuotiaat pojat

 

Päävalmentaja

Jyri Lohikoski

Valmentaja

Ville Neva

Valmentaja

Jari Nykänen

 

16-vuotiaat pojat

 

Päävalmentaja

Antti Koskelainen

Valmentaja

Ilkka Palviainen

Valmentaja

Vesa Vertio

 

15-vuotiaat pojat

 

Päävalmentaja

Miikka Sopanen

Valmentaja

Arttu Mannelin

Valmentaja

Masa Kaminen

Valmentaja

Petka Lehtinen

All Stars

 

Päävalmentaja

Petka Lehtinen

  

18-vuotiaat tytöt

 

Päävalmentaja

Sami Toiviainen

Valmentaja

Jussi Laakso

Valmentaja

Emma Malm

 

16-vuotiaat tytöt

 

Päävalmentaja

Jussi Räikkä

Valmentaja

Niko Nyholm

Valmentaja

J-P Männistö

  

15-vuotiaat tytöt

 

Päävalmentaja

Mikko Asikainen

Valmentaja

Tristan Fay

 

 

All Stars

 

Päävalmentaja

Harri Jokela

 
17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

4.5.2017 Pääjuttu

Sudenpentujen valmennusryhmiin tarkennuksia

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmennusryhmissä on tapahtunut tehtävänkuvien muutoksia vuodelle 2017. Jukka Toijala toimii kesällä ainoastaan kotikisoihin valmistuvan Susijengin valmennusryhmässä. Hänen tilalleen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajaksi on nimetty Jyri Lehtonen

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

6.4.2016 13:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripallomaajoukkueet ja adidas mittavaan yhteistyöhön

Maailman johtaviin urheiluvälinevalmistajiin lukeutuva adidas on solminut kolmen vuoden sopimuksen Suomen Koripalloliiton kanssa. Sopimuksen myötä kaikki koripallomaajoukkueet Susijengin johdolla saalistavat vuosina 2016-2018 adidaksen kolmeen raitaan sonnustautuneena.

Susi-tunnuksen päivitys täydentää koripalloperheen uuden visuaalisen ilmeen

Suomen Koripalloliitto on julkaissut maajoukkueiden käyttämästä Susi-tunnuksesta päivitetyn version. Virtaviivaistettu Susi-tunnus täydentää koripallon laaja-alaisen visuaalisen ilmeen uudistuksen, jonka myötä eri sarjojen, liiton ja maajoukkueiden tunnukset muodostavat yhtenäisen tunnusperheen.

21.1.2016 EM-kilpailut

Sudenpentujen superkesän valmennus jälleen huippuammattilaisten käsiin

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” superkesän valmennusjohto on valittu vuodelle 2016. Suomen vilkkaan maajoukkuekesän keskiössä ovat Anton Mirolybovin johtaman 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen EM-kotikisat, Antti Koskelaisen ja 17-vuotiaiden poikien MM-kisat sekä 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä.

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

22.7.2015 Haastattelu

Dettmann: ”Saavutuksista saa moni olla ylpeä”

Mitä yhteistä on Espanjalla, Italialla, Latvialla, Liettualla, Ranskalla, Saksalla, Serbialla, Turkilla ja Suomella? Viikonvaihteessa päättyneiden 20-vuotiaiden koripallon EM-kisojen jälkeen kyseiset maat ovat Euroopan ainoat valtiot, joiden kaikki poikamaajoukkueet ovat juuri nyt A-tasolla. Pitkän päivätyön Suomen maajoukkueohjelman uudistusten parissa tehnyt Henrik Dettmann tuntee ylpeyttä saavutuksista, ja kannustaa monen muunkin tuntevan samoin.

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto yhteistyöhön vuonna 2015

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka kattaa nuorten koripallomaajoukkueiden sekä Koripalloliiton lasten ja nuorten joukkueiden toiminnan kumppanina toimimisen.

1.12.2014 Pääjuttu

Sudenpennuille arvottiin EM-vastustajat

Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA Europe) suoritti sunnuntaina Unkarin Budapestissä nuorten ensi kesän EM-turnausten lohkoarvonnat. Suomen ”Supenpennut” pelaavat EM-ottelunsa Unkarissa, Kreikassa, Liettuassa, Romaniassa ja Makedoniassa.

18.7.2014 Maaottelu

18-vuotiaiden poikien ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet kotivoittoihin

Kolmen maaottelun päivänä 18-vuotiaat pojat murskasivat Georgian Susi Training Centerissä loppunumeroin 99-44 (52-25). Lisäksi 16-vuotiaat tytöt nappasivat kotivoiton Ukrainasta, mutta 20-vuotiaat miehet hävisivät EM-kisoissa Sveitsille.

Molten myös Suomen koripallomaajoukkueiden viralliseksi pelipalloksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen, jonka myötä Moltenista tule maajoukkueiden virallinen pelipallo seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Susijengit ja Sudenpennut pelaavat Molten-pallolla jo tulevana kesänä.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

19.11.2013 Pääjuttu

Korisnuorten EM-kisojen 2014 järjestäjämaat valittu

Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA Europe) on julkaissut nuorten eri ikäluokkien EM-turnauksien 2014 järjestäjämaat. Suomen korisnuorten eli sudenpentujen matka käy ensi vuonna Bosnia-Hertsegovinaan, Ukrainaan, Romaniaan, Latviaan ja Viroon.

Näytä lisää vastaavia