Sudenpennut jäi yhden voiton päähän MM-kisapaikasta, Kreikka parempi päätösottelussa

14.8.2021 23:27 Helsingin URHEA-hallissa pidettävät 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnat päättyivät tänään, kun päätösottelussa Suomi hävisi Kreikalle 58-54 (26-22). Suomi olisi voitolla edennyt MM-kisoihin, mutta jäi keskinäisten otteluiden vertailussa lohkokolmoseksi.

Sudenpennuilta jäi MM-kisapaikka sivu suun, kun Kreikka oli parempi MM-karsintojen päätöspelissä. Kuva: FIBA

Suomi sai kehnon aloituksen otteluun, kun Sudenpennut sai Kreikan puristuksessa aikaan vain 4 pistettä ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin. Puoliaikaan mennessä Suomi oli iskuetäisyydellä, pääsi toisella puoliajalla rinnalle, ja parhaimmillaan ohitse, mutta Kreikka oli ratkaisuhetkillä varmempi.

– Tämä ei tietenkään ollut mieluinen tai odotettu päätös tälle tarinalle, mutta vaikeata tämä koko viikko on ollut. Jos suhteuttaa siihen, mitä kaikkea tämän viikon aikana on tapahtunut, niin on uskomatonta, että pääsimme viimeisellä minuutilla vielä kamppailemaan MM-kisapaikasta, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti.

– Ensimmäisellä erällä jäimme telineisiin. Kun katsoin meidän pelaamista, niin olin täysin varma, ettei pystytä ja ei löydy energiaa. Olin varma, että eväät on syöty, mutta jotenkin pääsimme peliin ihmeellisellä tavalla.

Suomen pistekärki oli jälleen Elina Aarnisalo (19/3/3 syöttöä), joka johdatti Suomen kiriä viimeisten parin minuutin aikana. Aarnisalo pääsi ajoillaan toistuvasti vapaaheittoviivalle, mikä antoi vielä Suomelle mahdollisuuden taistella voitosta.

Aarnisalo valittiin MM-karsintalohkon arvokkaimmaksi pelaajaksi eli MVP:ksi.

Elina Aarnisalo, MVP. Kuva: FIBA

Wilma Tuomi oli 11 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplalla Suomen toiseksi paras pistenainen.

Kreikan pistekolmikon muodosti Ioanna Stefanaki (16/4/4 syöttöä), Sofia Stamataki (15/7/4) ja Domna Mantzou (12/7).

Karsintalohkosta MM-kisoihin etenivät Ranska ja Saksa.

Suomi läpikävi monenlaisia vaikeuksia turnauksen muodossa. Yksi merkittävimmistä oli alkuturnauksen kolme loukkaantumista, joiden takia Sudenpennut pelasi valtaosan karsinnoista yhdeksällä pelaajalla.

– Jos joku ajattelee, että joidenkin pelaajien olisi pitänyt suoriutua paremmin tai antaa enemmän tämän viikon aikana, niin se ajatus on epäreilu. Ne, jotka eivät ole joukkueen sisällä, eivät voi ymmärtää, mitä kaikkea joukkue on käynyt lävitse viimeisen kahden viikon aikana, ja erityisesti viimeisen viikon.

– Väitän, ettei yksikään muu joukkue olisi pystynyt tässä henkisessä ja fyysisessä kuormassa pääsemään siihen tilanteeseen, että he pelaavat MM-kisapaikasta viimeisenä päivänä. Nämä ovat suorituksia, jotka ovat enemmän kuin tulos. Ne luovat sitä tarinaa, että seuraavaksi, kun näillä pelaajilla on vastaava mahdollisuus, he ovat valmiimpia siihen tarttumaan.

> Ottelutilastot

 
13.8.2021 23:11 Sudenpennut

Bulgaria piirun verran Sudenpentuja parempi 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa

Helsingin URHEA-hallissa pidettävissä 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa Suomi hävisi toiseksi viimeisessä ottelussaan niukasti Bulgarialle 61-64 (33-37). Suomella on edelleen mahdollisuudet päästä 17-vuotiaiden MM-kisoihin, mutta kisapaikka ei ole enää pelkästään omissa käsissä.

11.8.2021 23:00 Sudenpennut

Sudenpennuille äärimmäisen tärkeä voitto Saksasta 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa

Helsingissä pelattavissa 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa Suomi siirtyi lohkossa toiselle sijalle, kun Sudenpennut kaatoi jännittävien vaiheiden jälkeen Saksan 60-62 (30-34).

10.8.2021 23:19 Sudenpennut

Ranskan urheilullisuus liikaa Sudenpennuille 16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsinnoissa

16-vuotiaiden tyttöjen MM-karsintojen toisena päivänä Suomi kärsi ensimmäisen tappionsa, kun Ranska oli URHEA-hallissa pelatussa tiistai-illan myöhäisottelussa parempi loppulukemin 86-72 (51-32).

5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

4.1.2024 23:10 Sudenpennut

Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

3.1.2024 20:07 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

20.7.2023 15:09 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sai revanssin Belgiasta Kisakalliossa

Eilen Belgialle hävinnyt Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sai maksettua kalavelkoja Kisakallion Susi Training Centerissä, kun Sudenpennut voitti Belgian harjoitusmaaottelussa 75-63 (47-28).

19.7.2023 20:53 Sudenpennut

Belgia kaatoi Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen Kisakalliossa

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kärsi maajoukkuevuoden ensimmäisen tappionsa Kisakallion Susi Training Centerissä pelatussa harjoitusmaaottelussa. Belgia oli pääsi juhlistamaan vierasvoittoa Sudenpennuista loppunumeroin 57-69 (32-43).

4.1.2023 23:18 Sudenpennut

Sudenpennuilla kolmen Viro-voiton ilta Baltic Sea Cupin toisena päivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet jatkoivat pelejään Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa, jossa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kolmen voiton päivää Viroa vastaan.

3.1.2023 21:04 Sudenpennut

Sudenpennut aloitti maajoukkuevuotensa Tallinnassa – Baltic Sea Cupin avauspäivänä Latvia kaatui kahdesti

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat taipaleensa maajoukkuevuoden 2023 parissa Tallinnan perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa. Turnauksen avauspäivänä Sudenpennut kellisti Latvian kahdesti neljästä ottelusta.

Näytä lisää vastaavia