Sudenpennut palasivat kansainvälisille kentille – Baltic Sea Cupissa nähtiin onnistumisia laajana rintamana

3.1.2022 21:32 Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennut kaatoivat Latvian kahdesti. Viro puolestaan oli hankala vastustaja tytöille molemmissa sarjoissa.

Elmeri Abbey kunnostautui tänään, kun 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kaatoi Latvian. Kuva: Ville Vuorinen

16-vuotiaille pojille maukas voitto Latviasta 21 pistettä upottaneen Abbeyn johdolla

16-vuotiaiden poikien maajoukkue ja Latvia pelasivat tapahtumarikkaan ottelun. Suomi oli alkuminuuttien alkukankeuden jälkeen hienoisesti niskan päällä läpi ottelun. Latvia nousi kahteen otteeseen neljän pisteen päähän kolmannella neljänneksellä, mutta suomalaisten käsi ei tärissyt, vaan joukkue onnistui pystymään johtoasemassa etenkin hyvän puolustuspelaamisen johdosta.

Suomi karkasi päätöskympillä parhaimmillaan 14 pisteen karkumatkalle loistavan ottelun pelanneen Elmeri Abbeyn (21/3/4) johdolla. Vaikka Latvia nousi vielä taistelemaan voitosta, Suomi ei päästänyt vastustajaa riittävän lähelle. Loppulukemat olivat Suomen hyväksi 73–62 (37–30).

Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski oli tyytyväinen kovia kokeneiden pelaajien puolesta.

- Olemme kaikki hurjan iloisia, että tässä maailman tilanteessa pääsimme pelaamaan kansainvälisiä otteluita. 06-ikäluokka kärsinyt ehkä kaikkein eniten koronapandemiasta: kahtena vuotena kotimaassa ikäluokkien Suomen mestaruuksista ei ole päästy pelaamaan - saati ulkomaan turnauksia. Oli hienoa tänään päästä mittamaan, missä kansainvälinen koripallo menee tässä ikäluokassa, Lohikoski kommentoi.

- Ottelu oli aika tyypillinen 16-vuotiaiden ottelu siinä mielessä, että hienoja suorituksia seurasi usein juniorimaiset virheet, jotka ovat tässä tilanteessa tavallaan ymmärrettäviä. Latvia meni alussa johtoon, mutta pystyimme parantamaan puolustuspeliämme jo avauskympin lopussa.

- Taistelimme tänään irtopalloissa hyvin, joka on maaotteluissa aina tärkeässä roolissa. Saimme ajoittain hyvän puolustuspelaamisen lisäksi riittävän laadukkaita hyökkäyksiä, jotka riittivät voittoon. Pelasimme johtoasemassa kypsästi, Lohikoski niputti ottelua.

Abbeyn lisäksi Olavi Suutela oli pelipäällä 15 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Kaksinumeroisiin ylsi myös 10 pistettä viimeistellyt Kalle Kuhalampi.

Ottelutilastot >

WU16-tytöissä voitto Virosta, tappio Latvialle

Suomi osallistuu 16-vuotiaiden tyttöjen turnaukseen kahdella joukkueella. Tänään toinen joukkueista kohtasi Viron ja toinen Latvian ikäluokkamaajoukkueet. Suomen joukkueet ovat rakennettu kahdeksi tasavahvaksi joukkueeksi.

Viron kohdannut joukkue oli tänään pitkään alakynnessä. Puoliajalle lähdettiin Viron pisteen johdossa, ja vastustaja parhaimmillaan jo seitsemän pisteen karkumatkalla kolmannella neljänneksellä.

- Jouduimme tänään virhevaikeuksiin ottelun alussa ja puolustuspäämme ei meinannut lähteä toimimaan. Pelaajat päättivät puoliajalla, että tarvittava muutos tehdään. Vaikka se ei vielä näkynyt kolmannella neljänneksellä, päätöskympillä olimme tänään huikeita, Ilkka Palviainen avasi.

Suomi vei viimeiset 10 minuuttia peräti 29–11 ottaen lopulta selvähkön 76-63-voiton (31-32).

- Pakotimme Viron pelaamaan sellaista koripalloa, että heidän bensansa yksinkertaisesti loppui lopussa. Hieno voitto, joka tuli puolustuspään hienolla toteutuksella.

Enni Ahervuo heitti 19 pistettä upottaen kaikki seitsemän pelitilanneheittoansa. Ada Tyrni viimeisteli 18 pistettä ja seitsemän levypalloa. Päävalmentaja Palviainen jakoi molemmille hyökkäyspäässä onnistuneelle myös kiitoksia hienosta puolustuspään uhrautumisesta.

Ottelutilastot >


Toinen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue koki Latvian paremmakseen lukemin 73–53 (41–32). Suomi oli avauspuolikkaan niukasti takaa-ajajan roolissa, kun tauolla mentiin latvialaisten yhdeksän pisteen johdossa. Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannella neljänneksellä, kun puolustuksensa tilkinnyt Latvia sen nimiinsä 14–3. Päätöskympillä Suomi ei onnistunut saamaan kirivaihdetta enää päälle.

- Kyseessä oli näillekin pelaajille ikäluokan eka kansainvälinen ottelu, kun peräti kahdeksan pelaajaa esiintyi ensimmäistä kertaa maaottelussa. Kansainvälinen koris osoitti raadollisuutensa, Latvia oli selkeästi edellä korin läheisyydessä – heidän tilannekovuus ja suoritusvarmuus oli selvästi meitä edellä, Palviainen summasi.

Kookas Latvia hallitsi Suomen hyökkäyskoria, ja Suomen kahden pisteen heittoprosentti jäi vaatimattomaksi (27 %). Sen sijaan valmennukselle iloa toi kaukoheittopeli, jossa Suomi oli prosenttien (31 %) valossa tarkempi.

Suomen parhaimmistoa oli 12 pistettä heittänyt Aino Rommi. Peli-Karhujen kasvatti osui neljästi kaaren takaa ensimmäisessä maaottelussaan. Emma Ristola tilastoi 9/5 ja Ada Luukkanen noukki 10 levypalloa. Ottelun korkeimman pistemäärän saalisti Latvian Evelina Otto 15/11.

Ottelutilastot >

18-vuotiaat tytöt kaatoivat Latvian 16 pisteellä, Viro niukasti vahvempi toisessa kohtaamisessa

16-vuotiaiden tyttöjen tavoin Suomi osallistuu 18-vuotiaiden tyttöjen sarjaan kahdella joukkueella. Latvia-ottelun alku povasi suomalaisille hankalaa iltapuhdetta. Latvia johti vielä toisen neljänneksen puolessa välissä Suomea kahden korin verran, mutta sen jälkeen Suomi sai juonesta kiinni.

Kun Sudenpennut pääsivät rinnalle ja ohi, johtoasema ei enää ottelussa vaihtunut. Loppulukemat olivat Suomelle 79–63 (43-34).

- Olimme tänään Latviaa vastaan riittävän puolustusmielisiä. Kun vastustaja jää reiluun 60 pisteeseen, se yleensä antaa mahdollisuuden voittaa. Teimme tänään joukkueena yhdessä sovittuja asioita ja se oli kiistatta voiton kannalta tärkein asia. Vaikka Latvia tuli vielä lopussa lähelle, olimme tarpeeksi kypsiä pitämään voiton näpeissämme, päävalmentaja Janne Hänninen summasi.

Suomi sai onnistumisia laajalla rintamalla: Albina Syla (18/5), Fiia Hellstén (17/8), Meri Kanerva (14/4/4) ja Anni Mujunen (12/5) ylsivät kaksinumeroisille pisteille.

Ottelutilastot >

Fiia Hellstén upotti 17 pistettä Latviaa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen
Fiia Hellstén upotti 17 pistettä Latviaa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen

Toinen 18-vuotiaiden tyttöjen joukkue kohtasi Baltic Sea Cupin järjestäjämaa Viron maanantai-illan myöhäisottelussa. Viro hallitsi ottelua avausneljänneksestä asti pitäen johtoasemansa. Ero sahasi kymmenen pisteen molemmin puolin – kunnes Suomi nousi päätöshetkillä pisteen päähän pelaamaan voitosta reilu minuutti ennen loppua Verna Saviojan onnistuneella kolmen pisteen suorituksella.

Suomi sai tämän jälkeen vielä voittoheiton ilmaan kahdeksan sekuntia ennen loppua, mutta tällä kertaa se ei uponnut, vaan Viro kaunisteli ohiheiton jälkeen loppulukemiksi 65–61 (32-28).

- Tässä ottelussa meillä oli viisi ensikertaista mukana, jotka esiintyivät kaikki edukseen. Ottelussa oli paljon samaa kuin toisen joukkueen kanssa tänään aiemmin Latviaa vastaan. Ottelu oli pari kertaa repeämässä Virolle, mutta silti vain kaivoimme itsemme mukaan peliin ja taistelemaan voitosta. Kun muistamme tehdä asioita yhdessä joukkueena, olemme silloin usein aika hyviä, Hänninen avasi ottelua.

- Tänään pitää nostaa hattua Verna Saviojalla, joka ensikertalaisena teki tänään 16 pistettä ennakkoluulottomilla otteillaan, Hänninen kehui monta eri pelipaikkaa taitavaa Saviojaa.

Savioja oli Suomen pisteykkönen tilastoimalla 16 pistettä ja viisi levypalloa. Anni Nurminen antoi taustatukea 14/6/3-tilastorivillä, Nea Pettinen viimeisteli 11 pistettä.

Ottelutilastot >

 
6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

4.1.2024 23:10 Sudenpennut

Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

3.1.2024 20:07 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

1.1.2024 16:05 Sudenpennut

Suomen nuorisomaajoukkueet valittu Tallinnassa pelattavaan Baltic Sea Basketball Cupiin 2024

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet on valittu Baltic Sea Basketball Cupiin. Perinteikäs maajoukkuevuoden käynnistävä turnaus pelataan Audentesin urheilukoulussa, Tallinnassa, 3.-5.1.2024.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

14.2.2023 14:36 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuekesän 2023 EM-kisalohkot ovat selvinneet

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA arpoi tänään tiistaina 14.2. Freisingissä, Saksassa, nuorten maajoukkueiden EM-kisojen lohkot kesälle 2023. Suomen kuudesta nuorisomaajoukkueesta tulevana kesänä A-divisioonan EM-kisoissa pelaa peräti viisi.

5.1.2023 17:17 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pysyi voittamattomana Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueiden vuoden ensimmäinen tapahtuma, Baltic Sea Basketball Cup, saatiin päätökseen Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt jatkoivat voittamattomana, mutta Sudenpennut joutui toteamaan kolmesti Ruotsin paremmakseen.

4.1.2023 23:18 Sudenpennut

Sudenpennuilla kolmen Viro-voiton ilta Baltic Sea Cupin toisena päivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet jatkoivat pelejään Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa, jossa Sudenpennut pääsi tuulettamaan kolmen voiton päivää Viroa vastaan.

3.1.2023 21:04 Sudenpennut

Sudenpennut aloitti maajoukkuevuotensa Tallinnassa – Baltic Sea Cupin avauspäivänä Latvia kaatui kahdesti

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat taipaleensa maajoukkuevuoden 2023 parissa Tallinnan perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa. Turnauksen avauspäivänä Sudenpennut kellisti Latvian kahdesti neljästä ottelusta.

Näytä lisää vastaavia