Sudenpennut selätti Viron kolmesti PM-kisoissa

27.6.2017 Suomen nuorisomaajoukkueet voittivat Viron kolmesti neljästä ottelusta Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat sekä 18-vuotiaat tytöt jatkavat PM-kisoissa tappiottomana. Suomi kohtaa huomenna turnauksen kolmantena päivänä Tanskan.

Perttu Blomgren ja Suomen 16-vuotiaat pojat pähittivät vaikeuksien kautta Viron PM-kisoissa.

Erik Sajantila nousi joukkueen sankariksi ottelun loppuhetkillä.

Thomas Exaucia ja Suomen 16-vuotiaat pojat jatkavat tappiottomina PM-kisojen kolmanteen päivään.

16-vuotiaissa tytöissä erottuivat Janette Aarnio...

... ja Awak Kuier.

18-vuotiaissa tytöissä Sara Bejedi ja Suomi voittivat ylivoimaisesti Viron.

Reetta Tulkilla ja 18-vuotiailla tytöillä on huomenna vapaapäivä, kun muut Suomen nuorisomaajoukkueet kohtaavat Tanskan.

Erik Waxlax ja 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon Viroa vastaan. Kuvat: Ville Vuorinen.


Suomen 16-vuotiaat pojat venyttivät eron Viroa vastaan pari kertaa kaksinumeroiseksi jo ensimmäisellä puoliajalla, kunnes kolmannen neljänneksen mainion puolustuspelin myötä ero kasvoi tulostaululla jo 20 pistettä hipovaksi.
 

– Turnauksessa pitää parantaa pelaamista ja tänään paransimme eiliseen verrattuna niitä asioita, missä eilen ei oltu hyviä. Kolme jaksoa meillä oli halutun suuntainen susipuolustus ja puolustusmielisyysilme, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi.
 

– Saimme stoppeja, mutta emme ainakaan vielä saaneet niitä muutettua helpoksi koreiksi toiseen päähän. Mutta voi olla tyytyväinen, että pelaajamme pystyivät heittämään kentälle sen, mitä heitettävissä oli.
 

Viro nosti tasoaan merkittävästi päätösneljänneksellä ja rynni kellon kuluessa lähemmäksi ja lähemmäksi. Vajaat kolme minuuttia ennen loppusummeria Suomi menetti pallon kolmesti peräkkäin ja Viro ylsi viiden pisteen päähän 57-52. Ratkaisuhetkillä Erik Sajantilan (10/4) veri säilyi jääkylmänä, kun vajaat kaksi minuuttia ennen loppua Sajantilan kolmonen pysäytti Viron takaa-ajon tilanteeseen 60-52.
 

– Ei sillä oikeastaan ole mitään väliä, että kuka sen heiton tekee. Nyt se sattui tulemaan minulle, Sajantila virkkoi ottelun jälkeen.
 

Valtteri Taussi (6/4) ja Sajantila upottivat vapaaheitoillaan loppulukemat ja Suomi pääsi kuluttamaan kellon nolliin 63-52 (38-27) -voittolukemiin. Sajantilan lisäksi Suomelta kaksinumeroisille pistelukemille ylsi Thomas Exaucia (11/8).
 

– Viron nousu oli hyvä oppi meille. Tavallaan gongi pelasti, vaikka saimmekin muutaman tärkeän kupin lopussa. Vastustaja paransi otteitaan ja olimme siitä vähän ihmeissämme, Koskelainen kiteytti.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue oli selkeästi parempi Viroa loppulukemin 100-32 (51-24). Tuloksellisesti menestyksekkäästä pelistä huolimatta ensimmäinen puoliaika oli Suomen kannalta nihkeää, mutta pukukoppipuhuttelun jälkeen peli-ilme levisi hymyyn ja virolaiset saivat aikaan vain 8 pistettä toisella puoliajalla.
 

– Ensimmäisen kaksikymmentä minuuttia pelasimme käsijarru päällä. Puoliajalla vetosin pelaajiin, että minä en ainakaan ala vetämään sadetanssia sivurajalla, vaan joidenkin asioiden pitää lähteä joukkueesta itsestään, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti.
 

– Halusin, että tytöt alkavat taistelemaan palloista, hymyilemään, nauttimaan ja pelaamaan kovempaa. Maajoukkuepelit ovat näytönpaikkoja siitä, että kuka on valmis pistämään itsensä likoon ja kuka ei. Tytöt vastasivat huutoon.
 

Toisella puoliajalla Suomelta tasoaan nostivat merkittävästi Awak Kuier (16/10/3 syöttöä) ja Janette Aarnio (20/2/4 syöttöä), jotka näyttivät olevansa parketin parhaat pelaajat. Kaksinumeroisille pistelukemille koko ottelussa ylsivät myös Alexandra Ailus (11/3/5), Silja Viita (10/6) ja Sarah Chime (12/3).
 

– Huomenna on edessä kova vastus. Jos tulemme samanlaisella viiveellä peliin, niin se voi olla nopeasti ohitse.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Myös Suomen 18-vuotiaat tytöt nappasivat selkeän voiton Virosta, kun suomalaisten aggressiivinen puolustus puristi mehut virolaisista avausneljänneksestä lähtien. Suomi seilasi lopulta selkeään 76-33 (40-16) -voittoon.
 

– Tänään onnistuimme pitämään puolustuksen intensiteetin riittävän korkeana läpi ottelun, mikä johti tähän lopputulokseen, Suomen päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi.
 

Suomen parhaimmistoon kuuluivat Sara Bejedi (23/6/7 syöttöä), jota virolaiset joutuivat rikkomaan peräti kymmenen kertaa, Lotta-Maj Lahtinen (11/6/5 riistoa), Kia Vaalavirta (10/6) ja pari näyttävää suoritusta tehnyt Elina Arike (9/7).
 

Suomen 18-vuotiailla tytöillä on huomenna lepopäivä, koska Tanskan 18-vuotiaat tytöt eivät osallistu tänä vuonna PM-kisoihin.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Suomen 18-vuotiaat pojat esittelivät vajaat kolme neljännestä erinomaista puolustuspeliä, mutta lopulta Viro nousi 50-60 (32-28) -voittoon. Suomi johti peliä vielä kolmannen neljänneksen päätteeksi 48-39, mutta virolaiset pitivät Suomen vain kahdessa pisteessä viimeisen kymmenen minuutin ajan.
 

– Pelasimme 28 minuuttia valtavan hyvää puolustuspeliä. Toteutimme juuri niitä asioita, joita olemme harjoitelleet äärimmäisen hyvällä toteutuksella. Koko ajan oli sellainen tunne, että nyt purskahtaa ja peli kääntyy meille, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti.
 

– Suomalaisen juniorikoripallon helmasynti eli levy- ja irtopallopelaaminen kuitenkin nosti päänsä esiin. Irtopallojen kautta momentum kääntyi Virolle ja samalla meidän hyökkäyspään laatutekijä eivät olleet riittävän korkealla tasolla. Sinänsä ymmärrettävää, koska emme ole niitä hirveästi ehtineet harjoittelemaan.
 

Päätösneljänneksellä varsinkin Viron sentteri Matthias Tass (12/15) pääsi oikeuksiinsa rohmuten puolisen tusinaa hyökkäyslevypalloa. Suomen harvoihin hyökkäyspään onnistujiin kuului Ville Tahvanainen, jonka saalis oli 15 pistettä, 5 levypalloa ja 3 syöttöä.
 

– Negatiiviset kokemukset pitää kääntää bensaksi ja opiksi. Tästä oppineena lähdemme kohti huomista.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

Näytä lisää vastaavia