Sudenpentujen superkesän valmennus jälleen huippuammattilaisten käsiin

21.1.2016 Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” superkesän valmennusjohto on valittu vuodelle 2016. Suomen vilkkaan maajoukkuekesän keskiössä ovat Anton Mirolybovin johtaman 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen EM-kotikisat, Antti Koskelaisen ja 17-vuotiaiden poikien MM-kisat sekä 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä.

"Ponttis" Mirolybov on Suomen 20-vuotiaiden miesten ruorissa EM-kotikisoissa.

Antti Koskelainen ja 17-vuotiaat pojat valmistautuvat MM-kisoihin.

Jyri Lohikoski jatkaa 18-vuotiaiden poikien päävalmentajana.

Miikka Sopanen ottaa haltuunsa 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen.

Sami Toiviainen (kuvassa) on kolmannen vuoden peräkkäin 18-vuotiaiden tyttöjen, kun taas 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajaksi on nimetty Mikko Asikainen.

Uusina kasvoina Sudenpentujen valmennuksessä nähdään mm. Jyri Lehtonen. Kuvat: Oma Design, Johan Paulin & Francois Perthuis.


20-vuotiaat miehet historialliseen B-divisioonan EM-kisavoittoon luotsannut Anton Mirolybov jatkaa pestissään EM-isäntäjoukkueen ruorissa. Mirolybovin apuna valmentajina hääräävät jo viime kisoista tuttu kaksikko Petri Virtanen ja Juha Sten.
 

Samoin kuin 20-vuotiaissa miehissä myös 16-vuotiaat pojat EM-kisojen kuudenneksi – ja sitä kautta 17-vuotiaiden MM-kisoihin – vienyt valmennusryhmä pidettiin pääpiirteittäin samana. Antti Koskelainen jatkaa ikäluokan päävalmentajana yhdessä valmentajien Ilkka Palviaisen ja Vesa Vertion kanssa. Heidän avukseen on lisätty vielä Suomen kaikkien aikojen koripalloilija Hanno Möttölä.
 

- Meillä on tulossa todellinen junnujen superkesä, jossa on kolme uniikkia tapahtumaa: 20-vuotiaiden miesten EM-kotikisat, 17-vuotiaiden poikien MM-kisat sekä 16- ja 18-vuotiaiden PM-kotikisat Kisakalliossa, Koripalloliiton valmennuksen johtaja Ari Tammivaara kommentoi.
 

- Valmennuksen puolella on tapahtunut pientä liikehdintää. Edelleen meillä on paljon kokeneita valmentajia, jotka jatkavat rooleissaan, mutta myös muutama uusi päävalmentaja. On hienoa nähdä, että joukkueissa on paljon Korisliiga-valmentajia.
 

Suomella on Euroopan mittakaavalla harvinainen tilanne, kun kaikki Suomen poikamaajoukkueet pelaavat A-divisioonan EM-kisoissa. 18-vuotiaiden poikien päävalmentajana jatkaa Jyri Lohikoski, kun taas 16-vuotiaiden poikien päävastuun ottaa Miikka Sopanen. 18-vuotiaiden tyttöjen päävalmentajana jatkaa kolmatta vuottaan Sami Toiviainen ja 16-vuotiaat tytöt saavat johtajakseen Mikko Asikaisen.

EM-kisojen lohkoarvonnat huomenna Münchenissä

Sudenpentujen vilkkaan kesän edestä aukeaa yksi verho huomenna Saksan Münchenissä, kun FIBA Europe tekee huomenna aamulla EM-lohkoarvonnat. A-divisioonan kisoissa 20-vuotiaat arvotaan kolmoskorista 16-vuotiaiden poikien tapaan, kun taas 18-vuotiaat pojat arvotaan neloskorista. B-divisioonan EM-kisojen suhteen 18- ja 16-vuotiaat tytöt päätyivät kakkoskoriin.

Nuorten maajoukkuevalmentajat 2016

20-vuotiaat miehet

 
PäävalmentajaAnton Mirolybov
ValmentajaJuha Sten
ValmentajaPetri Virtanen
  

18-vuotiaat pojat

 
PäävalmentajaJyri Lohikoski
ValmentajaJyri Lehtonen
ValmentajaJari Nykänen
  

17-vuotiaat pojat

 
PäävalmentajaAntti Koskelainen
ValmentajaIlkka Palviainen
ValmentajaVesa Vertio
ValmentajaHanno Möttölä
  

16-vuotiaat pojat

 
PäävalmentajaMiikka Sopanen
ValmentajaVille Neva
ValmentajaVesa Vertio
  

15-vuotiaat pojat

 
PäävalmentajaPetka Lehtinen
ValmentajaMasa Kaminen
ValmentajaArttu Mannelin
ValmentajaJuho Kailio
  

18-vuotiaat tytöt

 
PäävalmentajaSami Toiviainen
ValmentajaMirka Dettmann
ValmentajaTristan Fay
  

16-vuotiaat tytöt

 
PäävalmentajaMikko Asikainen
ValmentajaNiko Nyholm
ValmentajaJ-P Männistö
  

15-vuotiaat tytöt

 
PäävalmentajaJussi Räikkä
ValmentajaTuomas Iisalo
ValmentajaSusanna Vartiainen
ValmentajaTuomas Rahkonen
ValmentajaJussi Laakso
 
21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

17.12.2009 EM-kilpailut

Korisnuorten EM-kisapaikat ja alustava tapahtumakalenteri 2010 julkaistu

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet matkustavat vuonna 2010 ikäluokkiensa EM-turnauksiin Israeliin, Itävaltaan, Kreikkaan, Romaniaan ja Viroon. Suomen Koripalloliitto on julkaissut myös maajoukkueiden alustavan tapahtumakalenterin vuodelle 2010.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

6.4.2016 13:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripallomaajoukkueet ja adidas mittavaan yhteistyöhön

Maailman johtaviin urheiluvälinevalmistajiin lukeutuva adidas on solminut kolmen vuoden sopimuksen Suomen Koripalloliiton kanssa. Sopimuksen myötä kaikki koripallomaajoukkueet Susijengin johdolla saalistavat vuosina 2016-2018 adidaksen kolmeen raitaan sonnustautuneena.

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto yhteistyöhön vuonna 2015

K-ruokakaupat ja Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka kattaa nuorten koripallomaajoukkueiden sekä Koripalloliiton lasten ja nuorten joukkueiden toiminnan kumppanina toimimisen.

18.7.2014 Maaottelu

18-vuotiaiden poikien ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet kotivoittoihin

Kolmen maaottelun päivänä 18-vuotiaat pojat murskasivat Georgian Susi Training Centerissä loppunumeroin 99-44 (52-25). Lisäksi 16-vuotiaat tytöt nappasivat kotivoiton Ukrainasta, mutta 20-vuotiaat miehet hävisivät EM-kisoissa Sveitsille.

Näytä lisää vastaavia