Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

6.3.2021 11:34 Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

Daniel Dolenc pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Swans pääsee lähtemään finaaliin erinomaisista lähtökohdista, sillä alla on seitsemän ottelun voittoputki ja viikolla kaatui kärkiottelussa Kapfenberg Bulls. Swans pitääkin tällä hetkellä sarjan kärkipaikkaa hallussaan. Mirolybov on ollut tyytyväinen joukkueensa edesottamuksiin tällä kaudella.

- Olemme pikkuhiljaa saaneet hitsattua joukkueen yhteen. Pelaajat ovat olleet äärimmäisen motivoituneita ja hyvin harjoittelevia. Joukkueen runko pysyi pitkälti samana viime kaudesta eli ne perusjutut olivat siellä valmiina. Pieniä loukkaantumisia on tietenkin ollut, mutta peruspelaaminen on ollut hyvällä tasolla, Mirolybov kehuu.

Itävallan cup on maassa iso pokaali ja Mirolybovin mukaan erittäin haluttu.

- Cup on täällä tosi iso ja arvostus sitä kohtaan on erittäin korkealla. Täällä on kaksi isoa mestaruutta: cup ja sarjan mestaruus. Tämä on merkattuna isolla meidän tavoitteissa.

- Kun tulin tänne vuonna 2019, niin tavoitteenamme oli voittaa vähintään yksi pytty. Viime vuonna cupissa tie tyssäsi puolivälieriin pisteen tappiolla eikä sarjakautta pelattu tietenkään loppuun. Täksi kaudeksi meillä on sama tavoite.

Anton Mirolybov ja Aleksi Koskinen valmentavat Swans Gmundenia toista kautta. (Kuva: Swans Gmunden)

Oberwart Gunners on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä ja joukkueen tämän kauden keskinäiset kohtaamiset ovat Swansin hyväksi 2-1. Mirolybov pitää Gunnersia inhottavana vastustajana.

- Se on ärsyttävä ja vaarallinen joukkue. Heidän takakenttänsä on erittäin hyvä ja heillä on hyviä yksilöitä. He pelaavat vastustajien mukaan ja he muuttavat sekä muokkaavat pelaamistaan vastustajien mukaan. Se tekee heitä vastaan pelaamisen erittäin hankalaksi.

Dolenc pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla ja on lukeutunut Mirolybovin ja Koskisen luottomiehiin läpi kauden.

- Joukkueessa on hyvä itseluottamus, kun olemme hyvässä voittoputkessa ja peli on kehittynyt oikeaan suuntaan. Joukkueessa ja henkilökohtaisesti on luottavainen fiilis ja mieli, Dolenc toteaa ottelun alla.

Dolenc on tilastoinut tällä kaudella keskiarvoikseen 10,8 pistettä ja 5,3 levypalloa. Dolenc on ollut tyytyväinen omiin peleihinsä, mutta jakaa kunniaa myös koko joukkueelle.

- Ikinä ei voi olla täysin tyytyväinen, mutta pelaaminen on tuntunut hyvältä ja on hieno päästä pelaamaan tällaisia tärkeitä pelejä. Tämän kuun jälkeen alkavat sitten pudotuspelit ja olemme menossa koko ajan oikeaan suuntaan. Joukkueessamme on tällä hetkellä erittäin hyvä itseluottamus ja se on tarttuvaa. Siinä on helppo pelata.

Kokonaisuudessa Dolencin sopeutuminen ja ensimmäinen kausi ulkomailla on mennyt hyvin.

- Sama laji tämä on kuin Korisliigassa. Tietenkin eroavaisuuksiakin on, mutta olen päässyt hyvin mukaan rytmiin. Olen saanut paljon apua valmentajilta sekä muita joukkuekavereilta ja se on helpottanut hirveästi.

Maailmalla vallitseva tilanne on jättänyt jälkensä elämän joka osa-alueelle ja se on vaikuttanut myös Swansin kauteen. Dolenc lähti kauteen avoimin mielin eivätkä kauden varrelle tulleet mutkat ole miestä liiemmin stressanneet.

- Eiköhän tämä ole ollut kaikille yllätyksellinen kausi ja korona on ollut kaikkien mielessä. Siitä johtuen yllätyksiin ja muutoksiin on ehtinyt jo vähän tottua. Vallitsevan tilanteen vuoksi minulla ei ollut hirveästi odotuksia sen suhteen miten asiat menisivät, joten sen suhteen oli helppo suhtautua muutoksiin. Täytyy olla kiitollinen, että joukkueella on mennyt kaikki hyvin ja tietenkin voittaminen helpottaa sitä.

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

Näytä lisää vastaavia