Suomalaiskolmikko taistelee noususta Espanjan LEB Orossa

28.9.2019 08:19 Espanjan kakkosliigassa, LEB Orossa, nähdään tulevalla kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Roope Ahonen ja Matti Nuutinen jatkavat sarjassa ja he ovat saaneet seuraa Alex Murphystä. Suomalaisittain tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että kaikkien kolmen joukkueet lukeutuvat ennakolta sarjan nousijakandidaatteihin.

Matti Nuutinen (vas.) ja Alex Murphy (oik.) pelaavat tällä kaudella Espanjan LEB Orossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ahonen, 29, aloittaa yhteensä jo kolmannen kautensa LEB Orossa, Ensimmäinen kausi meni Ourensen joukkueessa, viime kauden hän pelasi Oviedossa ja kesällä hän teki sopimuksen Breogan kanssa.

- Yritin hakea ensin paikkaa ACB-liigasta, kun minulle tuli sieltä kiinnostusta helmikuussa, mutta tuolloin seurat eivät päässeet siirtosummasta yhteisymmärrykseen. Breogan tarjosi kuitenkin niin hyvää sopimusta, että päätin tarttua siihen. Lisäksi kyseessä on hyvä organisaatio, joka pelasi viime kaudella pääsarjassa ja panostaa taas noustakseen sinne takaisin, Ahonen kertoo siirtonsa taustoista.

Breogan pelasi viime kaudella vielä ACB-liigassa, mutta putosi nousijajoukkueena takaisin LEB Oroon. Nyt joukkueen tavoitteena on pikainen nousu takaisin pääsarjatasolle.

- Sopimusta tehdessä juttelin valmentajan kanssa ja hän sanoi nousun olevan ainoa tähtäin. Se auttoi myös päätöksessäni tehdä sopimus tänne. On tärkeä päästä pelaamaan seuraan, joka tavoittelee voittoja ja tarjoaa hyvän ympäristön.

Roope Ahonen hakee Breoganin kanssa nousua. (Kuva: Ville Vuorinen)

Harjoituskauden perusteella Ahonen on tyytyväinen joukkueen iskukykyyn.

- Meillä on hyviä pelaajia ja yksilöitä, mutta joudumme hiomaan vielä vähän joukkuepeliä. Itse olin pari viikkoa loukkaantuneena harjoituskauden aikana, mutta nyt olen päässyt taas täysillä mukaan. Harjoituspeleissä tulokset olivat aika ailahtelevia, mutta olemme menneet kesän aikana eteenpäin ja löytäneet toisiamme koko ajan paremmin.

- Tässä odottaa jo innolla kauden alkua. Toivottavasti säilyisi terveenä ja pääsisi taas nauttimaan koriksesta.

Ahosella on allaan uransa paras kausi. Hän pelasi Oviedossa kovin tehoin 11,5 pistettä, 2,1 levypalloa ja 4,0 syöttöä. Entistä vaikuttavampi oli Ahosen kolmen pisteen heittojen tarkkuus, jotka hän upotti runkosarjassa yli 50 prosentin tarkkuudella korisukasta läpi. Hänelle onkin luvassa iso rooli myös tällä kaudella.

- Minulla on tiedossa iso pallollinen rooli, ja sekin vaikutti tehdessäni sopimusta. Meillä on jokaiselle pelipaikalle hyviä pelaajia eikä itse tarvitse olla koko ajan pallossa. Minun on myös pystyttävä vastaamaan siihen rooliin, minkä päävalmentaja minulle tarjoaa, muistuttaa Ahonen.

Ahosen ja Breoganin kausi alkaa lauantaina 28.9. Tau Castellon vieraana.

Nuutisen kädet syyhyävät päästä tositoimiin

Nuutinen, 29, aloittaa toisen kautensa Oviedon joukkueessa. Nuutisen viime kausi loppui jo viime vuoden lopulla tulleeseen yläraajavammaan. Hän ehti pelata LEB Orossa yhdeksässä ottelussa, joissa syntyi keskiarvoiksi 9,2 pistettä ja 4,8 levypalloa. Hän ehti kuitenkin osoittaa merkityksensä joukkueelle ja seura teki hänen kanssaan kahden vuoden jatkosopimuksen.

- Kun kävi joulukuussa ilmi, että kausi on ohi, niin sitä mietti siinä tilanteessa, että mitäköhän tästä tulee. Seurajohto tuli kuitenkin heti sen jälkeen juttelemaan ja he olivat olleet tyytyväisiä minuun sekä kentällä että sen ulkopuolella ja he tarjosivat kahden vuoden jatkosopimusta. Sen jälkeen ei tarvinnut hirveästi muita asioita enää miettiä, vaan pystyin keskittymään pelkästään kuntoutukseen. Vaikken enää loppukauden aikana pelannut, niin olin kuitenkin treeneissä ja peleissä mukana ja osana joukkuetta, Nuutinen valottaa.

Matti Nuutinen pääsee pitkästä aikaa pelikentille. (Kuva: Ville Vuorinen)

Nuutinen on kuntouttanut itseään säntillisesti ja pääsee nyt lähtemään kauteen täydessä iskussa.

- Mies on nyt kunnossa. Harjoituskaudella huomasi, että oli pitkä aika, kun olin viimeksi pelannut ja tuli hyviä sekä huonoja pelejä. Kyllä tässä kunnossa kuitenkin ollaan.

Oviedo sijoittui viime kaudella runkosarjassa neljänneksi, mutta joutui pettymään pudotuspeleissä häviten Ourenselle heti ensimmäisellä kierroksella. Tälläkin kaudella Oviedo haluaa taistella kärkipään sijoista ja noususta.

- Meillä on joukkue vähän muuttunut viime kaudesta ja viisi samaa pelaajaa on pysynyt, Nuutinen avaa joukkueen muutoksia.

- Emme ole puhuneet tavoitteista, mutta kauden päätteeksi juteltuamme päävalmentajan kanssa tuli kuva, että lähdemme tavoittelemaan nousua. Yritämme päästä taas runkosarjassa sinne neljän joukkoon. Viime kaudella olimme runkosarjassa hyviä, mutta pudotuspeleissä meni sitten vähän huonommin. Yritämme parantaa viime kaudesta. Meillä on hyvä joukkue, mutta tiukka sarja on tulossa ja monta joukkuetta on panostanut tälle kaudelle, Nuutinen jatkaa.

Viime kaudella Nuutinen pelasi vielä Ahosen kanssa samassa seurassa, mutta nyt ystävykset ovat vastakkain. Erinomaisena puolustajana tunnettu Nuutinen saattaa joutua myös Alex Murphyn päällystakiksi joukkueiden välisissä kohtaamisissa. Hän odottaa jo vesi kielellä tulevan kauden suomalaiskohtaamisia.

- Kiva päästä pelaamaan kavereita vastaan ja kaikki havittelevat nousua. Breogan haluaa nopeasti takaisin ylös, San Sebastian sekä me haluamme myös ACB-liigaan. Sitten Palma on panostanut tähän kauteen, Melilla ja Palencia ovat aina kärkipaikoilla, Nuutinen arvioi kauden voimasuhteita.

Omalta kohdaltaan Nuutinen toivoo ehjää kautta.

- Ensimmäinen asia on, että pysyisi terveenä ja pystyisi pelaamaan kaikki runkosarjan ottelut eikä vain yhdeksää peliä. Omat henkilökohtaiset tavoitteet eivät ole niin tärkeitä, vaan teen kaikkeni joukkueen menestyksen eteen. Jos joukkue menestyy, niin siinä sivussa tulee itsellekin onnistumisia.

Oviedo aloittaa kautensa lauantaina 28.9. Mallorcan vieraana.  

Murphy toivoo ehjää kautta

Alex Murphy, 26, teki kesällä sopimuksen viime kauden päätteeksi ACB-liigasta pudonneen San Sebastian Gipuzkoa Basketin kanssa.

- Olen todella innoissani tulevasta kaudesta, Murphy hehkuttaa.  

Alex Murphy toivoo pysyvänsä terveenä läpi kauden. (Kuva: Ville Vuorinen)

Valmistuttuaan Northeasternin yliopistosta keväällä 2017 Murphy aloitti ammattilaisuransa ensin Katajassa ja pelasi viime kaudella Unkarissa Szolnoki Olaj'n joukkueessa. Molemmat kaudet päättyivät kuitenkin loukkaantumisiin.

- Fyysisesti oloni on erittäin hyvä. Harjoituskausi meni hyvin ja olemme valmiita aloittamaan runkosarjan. Toivon pysyväni terveenä sekä menestystä joukkueelle. Tavoitteenani on pelata koko kausi terveenä, Murphy miettii.

Gipuzkoa Basket on perinteinen seura, joka on ollut viimeisen vuosikymmenen ajan vakiojoukkue ACB-liigassa, mutta hakee nyt vauhtia LEB Orosta. Joukkueen tähtäimessä onkin pikainen paluu Euroopan kovimpaan kansalliseen sarjaan.

- Joukkueen tavoite on luonnollisesti voittaa sarja. Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä. Jos keskitymme kehittämään itseämme, niin loppu hoituu sitten itsestään.  

Gipuzkoan kausi alkaa Granadan vieraana lauantaina 28.9.

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

5.7.2023 10:34 Susijengi

Lassi Tuovi kesäliigapestistä Utahiin: ”Tämä on meille valtavan hieno mahdollisuus”

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi on urakoinut viikon päivät NBA-joukkue Utah Jazzin kesäliigajoukkueen valmennusjohdossa vierailevan valmentajan ominaisuudessa. Utahilaismedialle esitelty Tuovi keskusteli lehdistötilaisuudessaan muun muassa koripallon kehityksestä Suomessa, Lauri Markkasesta sekä Susijengin ja Utah Jazzin yhteistyöstä.

30.6.2023 15:58 Susijengi

Pettymyksistä huolimatta Sasu Salinin kauteen mahtui paljon hyvää

Sasu Salin, 32, pelasi jälleen vahvan kauden espanjalaisjoukkue Teneriffan riveissä. Vaikka kauteen mahtui kirveleviä tappiota, niin kokonaisanti oli plusmerkkinen.

22.6.2023 15:56 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen kaudessa paljon hyvää – ”Itseluottamus kasvoi etenkin hyökkäyspäässä”

Mikael Jantunen, 23, pelasi ensimmäisen kautensa kovatasoisessa Italian liigassa Trevison joukkueessa. Jantunen pääsi kovaan testiin ja läpäisi sen komeasti.

Näytä lisää vastaavia