Suomalaismiehet onnistuivat laajalla rintamalla Euroopan kentillä

20.1.2024 09:36 Alkuviikon aikana useat suomalaispelaajat saivat onnistumisia ympäri Eurooppaa. Henri Kantonen jatkoi vahvasti Liettuassa ja Severi Kaukiainen on pääsemässä vauhtiin Virossa. Perttu Blomgrenin oli iskussa Sloveniassa, Antti Kanervo tarkkakätisenä Islannissa ja Mikael Laihonen tehokkaana Puolassa.

Henri Kantonen jatkoi vahvasti Liettuassa. (Kuva: FIBA)

Liettuan liigassa Henri Kantonen oli Mazeikiain johtohahmoja, kun hän ravisteli sukkaa 16 pisteen edestä Pieno zvaigzdesin kaaduttua 100-74 (37-38). Kantosen tilastot karttuivat myös kahdesta levypallosta, kahdesta syötöstä ja riistosta. Daniel Dolenc kantoi kortensa kekoon kahdeksalla pisteellä, neljällä levypallolla ja syötöllä. Mazeikiai nousi samalla seitsemänneksi.
Ottelutilastot

Severi Kaukiaisen vahvat otteet Kalev/Cramon paidassa saivat jatkoa, kun Ventspils kaatui vieraskentällä selvästi 100-88 (52-39). Kaukiainen pussitti ottelussa 18 pistettä ja antoi kuusi syöttöä. Kalev/Cramo johtaa sarjaa.
Ottelutilastot

Perttu Blomgren kohtasi Domzalen kanssa Sencurin kahdesti alkuviikon aikana. Ensimmäiseksi joukkueet iskivät yhteen Slovenian cupin merkeissä, jossa Sencur oli vahvempi 75-68 (37-43). Blomgren maalasi tilastoikseen seitsemän pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston.
Ottelutilastot

Slovenian liigan puolella Blomgren pääsi makselemaan kalavelkoja, kun hän oli joukkueensa ykköstykki Sencurin kaatuessa selvästi 76-50 (40-26). Blomgren heitti komeasti 16 pistettä ja hänen rivilleen merkittiin myös yksi levypallo, kolme syöttöä, riisto ja torjunta. Domzale on Slovenian liigassa toisena.
Ottelutilastot

Islannissa Antti Kanervo liekitti Stjarnanin selvään 101-75 (60-36)-voittoon Hamarista. Kanervo naulasi 23 pistettä, otti kaksi levypalloa, antoi kuusi syöttöä ja riisti kerran.
Ottelutilastot

Osku Heinosen Haukar puolestaan hävisi Thor Thorlakshofnille 81-91 (39-49). Heinosen riville merkattiin yhdeksän pistettä, levypallo, syöttö ja riisto.
Ottelutilastot

Puolan kakkossarjassa Radom nousi AGH Krakovasta 86-81 (44-53)-voittoon, kun Mikael Laihonen teki kovaa jälkeä 15 pisteen, kahdeksan levypallon ja syötön urakoinnilla. Radom on sarjassa 11.
Ottelutilastot

Paris Basketball ei antanut Hapoel Tel-Aviville mahdollisuuksia EuroCupin ottelussa, kun Tuomas Iisalon miehistö varmisti lohkovoiton 104-86 (51-43)-voitolla. Mikael Jantunen esiintyi vahvasti keräten itselleen seitsemän pisteen, kuuden levypallon, riiston ja torjunnan tilastot. 
Ottelutilastot

Lassi Tuovin apuvalmentama Bologna urakoi alkuviikosta jälleen kahdesti. Italian liigassa Bologna jätti Brindisin ilman mahdollisuuksia ja otti selvän 103-76 (58-36)-voiton.
Ottelutilastot

Euroliigassa Bologna jatkoi voittoisasti, kun se kukisti ASVEL Villeurbannen 73-63 (32-27). Bologna jatkaa Euroliigassa kolmantena.
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän Saint-Chamond hävisi kärkijoukkue La Rochellen vieraana 56-66 (34-38). Seppälä nakutti seitsemän pistettä sekä sai yhdet merkinnät levypallo-, syöttö- ja riistotilastoihin. Saint-Chamond taistelee tiukasti paikasta kahdeksan joukossa.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Orossa Remu Raitasen yhdeksän pistettä eivät riittäneet viemään Caceresia voittoon Gipuzkoaa vastaan. Caceres taipui kotikentällään 68-86 (34-48) ja Raitasen tilastoihin kirjattiin myös viisi levypalloa ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Max Besselink ehti antaa kolme syöttöä viidessä minuutissa Mons-Hainautin kukistaessa Kortrijkin 80-72 (37-43) Belgian ja Alankomaiden yhteisliigassa. Mons-Hainaut pitää sarjassa yhdeksättä tilaa.
Ottelutilastot

Erik Murphy pettymään, kun Sendai 89ers hävisi Japanin liigan ottelussa Alvark Tokion vieraana 72-92 (43-49). Murphy täytteli riviään kahdella pisteellä, kolmella levypallolla, syötöllä ja torjunnalla.
Ottelutilastot

 
12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

27.1.2024 09:09 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketballin voittoputki EuroCupissa jatkuu

Paris Basketball venytti voittoputkensa EuroCupissa jo kahdeksaan, kun se tarrasi kiinni koko runkosarjan voittoon. Mestarien liigan 16 parhaan joukkueen jatkolohkovaihe käynnistyi tällä viikolla ja Sasu Salinin Teneriffa aloitti voitolla.

30.12.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball varmisti pudotuspelipaikan EuroCupissa – Valtonen cup-huipennukseen

Euroopan korisparketeilla palattiin vauhdilla tositoimiin heti joulun jälkeen. Edon Maxhuni jatkoi loisto-otteitaan Ranskassa ja Espanjassa Elias Valtosen Manresa varmisti paikan Copa del Rey’ssä. EuroCupissa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball sinetöi paikan jo hyvissä ajoin pudotuspeleissä.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

7.10.2023 08:43 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan LEB Oro alkoi suomalaiskohtaamisella

Espanjassa saatiin LEB Oro käyntiin ja Remu Raitasen ja Alex Murphyn joukkueet pääsivät heti ottamaan mittaa toisistaan. Mikael Jantunen puolestaan loisti EuroCupin avauksessa.

19.12.2019 08:35 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin alkuviikon valopilkkuna miesten europarketeilla

Sasu Salin oli alkuviikon Susijengi-onnistuja eurokentillä, kun hän pelasi jälleen vahvasti Teneriffan palatessa voittojen tielle Mestarien liigassa. Petteri Koponen pääsi Euroliigassa juhlimaan maukasta voittoa.

Näytä lisää vastaavia