Suomeen tulevan Ranskan tähti: ”Meillä on paras maajoukkue koskaan”

29.7.2015 12:35 Hallitsevan Euroopan mestari Ranskan tähtipelaaja Tony Parker, 33, kertoo FIBA:n haastattelussa, että tämän kesän ranskalaisjoukkue on maan historian paras joukkue. Parker valittiin EM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP), kun Ranska jylläsi ensimmäiseen Euroopan mestaruuteensa vuoden 2013 kisoissa. Ranska kohtaa Suomen Susijengin lauantaina 1.8. Tampereen Hakametsän Jäähallissa.

Tony Parkerin mukaan Ranskan tämän kesän joukkue on maan historian paras.

Parkerin lisäksi joukkuetta tähdittää mm. Nicolas Batum.

Susijengi ja Petteri Koponen ovat kohdanneet aiemminkin. Lauantaina Susijengi pääsee haastamaan EM-ennakkosuosikit Tampereella ottelussa, joka alkaa klo 20:30.

Ranska pääsi juhlimaan Euroopan mestaruutta vuonna 2013. Kuvat: Ville Vuorinen & FIBA Europe.


- Tämä on vain henkilökohtainen mielipiteeni, mutta mielestäni meillä on Ranskan koripallohistorian paras joukkue. Ensinnäkin, meillä ei ole koskaan ollut tämmöistä pituutta.

 

- Kaikella kunnioituksella jokaista kohtaan, joka on taistellut tämän joukkueen puolesta, rakastan heitä kaikki, mutta Rudy Gobert ja Alexis Ajinça ovat molemmat ainakin 235-senttisiä, Parker kertoo kieliposkessa.

 

Tampereella viikonloppuna Susijengin kohtaava Ranskan alustavasta EM-kisakokoonpanosta ei tähtinimiä puutu: San Antonio Spursin paidassa neljä NBA:n mestaruutta voittaneen Parkerin lisäksi Ajinça (New Orleans Pelicans, oikeasti 214 cm) ja Gobert (Utah Jazz, 217 cm) ovat tehneet nimensä tutuiksi taalaliigassa.

 

Kolmikon jälkeen nimilitania vain jatkuu: Boris Diaw (San Antonio Spurs) ja Nicolas Batum (Charlotte Hornets) ovat myös tuttuja nimiä jokaiselle korisfanille, mutta heidän lisäkseen joukkueesta löytyy nuorta talenttia, kuten Evan Fournier (Orlando Magic) ja Joffrey Lauvergne (Denver Nuggets). Unohtamatta tietenkään NBA- ja Euroliiga-jyriä Mickaël Gelabalea (Le Mans) ja Nando de Coloa (Moskovan TsSKA).

 

- Kaiken lisäksi he ovat erittäin motivoituneita ja haluavat vain pelata Ranskalle. Kaikki ovat todella innokkaita, saavuin vasta viime viikon keskiviikkona leirille, mutta olen nähnyt jo kaikkien kasvoista, että he ovat valmiita tekemään tämän.

 

- Tavoitteemme on voittaa kultamitali. Meillä ei ole muuta tavoitetta. Voitimme vuonna 2013 ja haluamme puolustaa titteliämme.

 

”Edessä on loistavat EM-kisat”

 

EM-kisojen vakiosuosikki on ollut viimeiset vuoden Espanja ja heidän, lähes kaiken mahdollisen voittanut ”kultainen ikäluokka”, johtotähtinään Pau Gasol ja Juan Carlos Navarro, mutta Parker haluaa ottaa paineet nyt Ranskan ylle.

 

- Me emme ole koskaan ennen olleet suosikkeina, mutta nyt meillä on tämä status ja emme aio piiloutua siltä. Olemme keränneet tällä joukkueella niin paljon kokemuksia, että se auttaa meitä esiintymään huipputasolla.

 

- Altavastaajana oleminen, kuten me olimme 2011 ja 2013, on erilaista nykyiseen tilanteeseemme. Nyt jokainen joukkue haluaa voittaa meidät ja pelaa erilaisella tavalla meitä vastaan.

 

- Kaikki joukkueet Euroopassa ovat hyviä ja ainakin kymmenen joukkuetta voivat voittaa Euroopan mestaruuden. Jopa Dirk (Nowitzki) teki paluunsa Saksan maajoukkueeseen. Edessä on loistavat EM-kisat.

 

Neljänsiin peräkkäisiin arvokisoihinsa valmistautuva Susijengi kohtaa Ranskan 1.8.2015 Tampereen Hakametsän Jäähallissa kello 20:30. Ottelua ennen myös EM-kisoihin valmistautuva Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa Ranskan 17:30.

 

Lisätietoja: FIBA:n haastattelu
 
9.9.2017 11:45 Haastattelu

Rannikko & Koponen: ”Pitää tehdä Italian pelistä vaikeaa”

Ammattilaisuriensa aikana pitkän päivätyön Italiassa tehneet pitkäaikaiset Susijengi-takamiehet Teemu Rannikko ja Petteri Koponen kertovat joukkueensa tekevän lauantaina kaikkensa saadakseen Italian pelaamisen mahdollisimman vaikeaksi. Ottelun voittaja etenee EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon, minne Suomi on viimeksi yltänyt 1967.

7.9.2017 18:13 Haastattelu

EM-kotikisojen pääsihteeri: ”Täydellisyyttä hipova kokonaisuus”

Satavuotista itsenäisyyttään juhlivan Suomen hullaannuttanut Susijengi suuntasi torstaina kohti EM-turnauksen pudotuspelejä, jotka pelataan Turkin Istanbulissa. Samanaikaisesti Helsingissä pelatun alkulohkovaiheen purkutöiden keskellä seisoo onnellinen mies; EM-kotikisojen pääsihteeri Ari Tammivaara tuntee ylpeyttä ja jakaa vuolaasti kiitosta.

1.9.2017 12:45 Haastattelu

Jamar Wilson: ”Tämä on vasta turnauksen alku”

Kolmatta vuottaan Susijengiä edustava Jamar Wilson, 33, kohosi torstaina joukkueensa suurien sankarien joukkoon pakottamalla EM-kotikisojen avauspelin jatkoajalle rohkealla ajollaan ja viimeistelemällä 84-86-voiton Suomelle jatkoajan lopulla. Hurmoksellisen voiton jälkeen Wilson asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiinsa: että kisat ovat vasta alussa.

31.8.2017 14:55 Haastattelu

Petteri Koponen: ”Nando De Colo on yksi Euroopan parhaista pelaajista”

Moskovan TsSKA:n veteraanitakamies Nando De Colo, 30, on aiemmin tällä vuosikymmenellä näytellyt kuuliaisesti tuplaajan roolissa NBA-tähti Tony Parkerin vierellä, mutta Parkerin jättäydyttyä sivuun ”Les Bleusista” on De Colo joukkueensa ykköstähti. Petteri Koponen on kohdannut De Colon urallaan kymmeniä kertoja ja luonnehtii tätä yhdeksi Euroopan parhaista pelaajista.

12.6.2017 Haastattelu

Petteri Koponen odottaa innokkaana EM-kotikisoja: ”On hienoa olla suomalainen koripalloilija tällä hetkellä”

Ensimmäisen kautensa suurseura Barcelonan riveissä pelannut Petteri Koponen kertoo, että suomalainen koripallo elää kukoistuksen aikaa. Susijengin ”alfoihin” kuuluva pelintekijä odottaa kesältä ennen kaikkea kotikisahuumaa – kovia otteluita ja fanien luomaa tunnelmaa.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

12.12.2015 18:08 Haastattelu

Shawn Huff: ”EM-isännyys on suuri tunnustus koko suomalaiselle koripalloperheelle”

Susijengin kapteenin nauhan Hanno Möttölältä perinyt Ludwigsburgin laituri Shawn Huff, 31, pitää FIBA Europen päätöstä antaa EM-kisojen alkulohkoisännyys Suomelle suurena tunnustuksena koko suomalaiselle koripalloperheelle. Huff arvioi vuoden 2017 EM-kisoja osana Susijengin tuhkimotarinan luontaista jatkumoa.

12.9.2015 Haastattelu

Erik Murphy: ”Sunnuntain ottelu on meille kova mittari”

Susijengi siirtyi Montpellieristä alkulohkon jälkeen Lilleen, jossa pudotuspelivaiheen ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuu sunnuntaina tappiottomana alkulohkon läpi liidellyt Serbia. Susijengin Erik Murphy sekä Shawn Huff odottavat ottelua kovana haasteena.

4.9.2015 Haastattelu

Jamar Wilson: ”Unelmani käy toteen”

Keväällä Suomen kansalaisuuden saanut Susijengin takamies Jamar Wilson pukee Suomi-paidan lauantaina ensimmäistä kertaa päällensä arvokisoissa, kun Suomea isännöi EM-kisojen avausottelussa hallitseva Euroopan mestari Ranska.

18.9.2012 EM-karsinnat

Valmentajalegenda Tuominen: ”Nykymaajoukkueen pelaamista mielettömän kiva katsoa”

Suomen miesten maajoukkuetta mm. vuoden 1964 Tokion olympialaisissa sekä vuoden 1967 EM-kotikisoissa valmentanut Kalevi Tuominen, 85, on yli 40 vuoden ajan ollut miesten maajoukkuehistorian voittoisin päävalmentaja. Viikko sitten tiistaina valmentajalegenda seurasi hyvillään, kuinka ”Susijengin” tämän päivän päävalmentaja Henrik Dettmann kiilasi hänen rinnalleen voittotilastossa.

Näytä lisää vastaavia