Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueilla takanaan ensimmäinen päivä Kööpenhaminassa

16.6.2017 Suomen 15-vuotiaiden poikien ja tyttöjen maajoukkueet ottivat ensiaskeleensa sudenpolulla Kööpenhaminan kutsuturnauksessa perjantaina. Suomi osallistuu turnaukseen sekä tytöissä että pojissa kahdella joukkueella.


Suomen 15-vuotiaiden poikien Blue-joukkue puolusti aamupelissään Libanonin kumoon ja juoksi taululle selkeät voittolukemat 99-50. Illalla taas energiataso ei ollut samalla tasolla ja Tanskan TBD-joukkue korjasi voiton nimiinsä 107-81.
 

– Libanonia vastaan aktiivinen susipuolustus toimi ja pääsimme juoksemaan hyvin kenttää, minkä tuloksena saimme runsaasti helppoja koreja. Jos aamulla energiaa oli, niin illalla sitä ei enää ollut ja se näkyi kaikessa tekemisessä, Suomen päävalmentaja Petka Lehtinen kommentoi.
 

Suomen White-joukkue taas sai aamulla vastaansa atleettisen Kenian, joka nappasi voiton loppulukemin 86-52. Suomi White joutuu hakemaan kutsuturnauksen avausvoittoaan huomenna, kun iltapelissä Viro voitti Suomen 72-89.
 

– Kenia oli fyysisempi ja urheilullisempi. Todella hienoa, että pääsimme pelaamaan heitä vastaan. Kenia-ottelun alku oli shokki, mutta toisella puoliajalla pelasimme jo tasan. Viroa vastaan haastoimme kolme erää, kunnes virolaiset karkasivat viimeisellä neljänneksellä.
 

Suomi Blue saa vastaansa huomenna ennen sijoitusotteluita Ruotsin Blue-joukkueen, kun taas Suomi White kohtaa Tanska Whiten.
 

Turnauksesta ei ole saatavilla tarkempia tilastotietoja.

Myös tytöille yksi voitto ja kolme tappiota avauspäivänä

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen White-joukkue avasi kutsuturnauksen voitolla, kun suomalaiset selättivät Islannin Blue-joukkueen 64-44. Iltaottelussa vastaan tuli pelitempon korkealla pitävä ja atleettinen unkarilainen Csata DSE, joka oli parempi loppulukemin 92-60.
 

Suomen Blue-joukkue taas joutui avauspäivänä tyytymään kahteen tappioon. Aamulla kohtaloksi koitui Luxemburg loppunumeroin 49-60 ja illalla taas emäntämaan Tanskan Red-joukkue voitti Suomen 75-61.
 

– Monille pelaajille aamuottelut olivat ensimmäisiä maaotteluita ja ilmassa oli selkeää jännitystä. Illalla jännityksen tuoma tietynlainen tärinä oli jo hävinnyt, Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi.
 

– Tästä oppina pelaajien pitää oppia reagoimaan paremmin ja tekemään valintoja sekä pallollisena ja pallottomana. Pitää pystyä syöttämään, ajamaan tai heittämään nopeammin eikä jäädä miettimään.
 

Suomen molemmat joukkueet kohtaavat huomenna aamulla Ruotsin. Suomi White pelaa Ruotsin Yellow-joukkuetta vastaan, kun taas Suomi Blue kohtaa Ruotsi Whiten.
 

Turnauksesta ei ole saatavilla tarkempia tilastotietoja.

 
24.7.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat pojat selättivät Bosnia-Hertsegovinan EYOF-avauksessa

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit voitolla, kun avauspelissä Sudenpennut kaatoivat Bosnia-Hertsegovinan lukemin 79-70 (40-35). Suomen ykkönen oli 20 pistettä ja 10 levypalloa kaapinut Thomas Exaucia.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

18.6.2017 Maaottelu

Suomen 15-vuotiaat viimeistelivät Kööpenhaminan kutsuturnauksen taistellen

Suomen 15-vuotiaalta nähtiin hyviä pelejä Kööpenhaminan kutsuturnauksen päätöspäivänä. 15-vuotiaat pojat vaihtoivat vastustajaa ja viimeistelivät Kööpenhaminan turnauksen Islannin joukkueita vastaan. Tyttöjen Blue-joukkue sijoittui sijalle 13. Suomen White-joukkue oli turnauksen 10.

17.6.2017 Maaottelu

Suomelta hyvää taistelua Kööpenhaminan 15-vuotiaiden kutsuturnauksessa

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueilta nähtiin Kööpenhaminan kutsuturnauksen toisena pelipäivänä pirteitä esityksiä. Suomen 15-vuotiaat pojat saivat uudet vastustajat Islannin joukkueista, kun White ja Blue -joukkueet olisivat pelanneet toisiaan vastaan sunnuntaina.

19.6.2016 Maaottelu

15-vuotiaille tytöille kultaa ja hopeaa Kööpenhaminassa, pojat hopealle

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen Suomi White ja Suomi Blue kohtasivat Kööpenhaminan kutsuturnauksen loppuottelussa toisensa ja pidemmän korren veti Suomi Blue, joka voitti 69-59 (37-31). Suomen 15-vuotiaiden poikien Blue-joukkue ylsi myös turnauksen finaaliin, mutta hävisi päätösneljänneksellä fyysiselle Englannille 75-62 (24-30).

18.6.2016 Maaottelu

Suomelta kolme joukkuetta loppuotteluihin Kööpenhaminan 15-vuotiaiden kutsuturnauksessa

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen voittokulku Kööpenhaminan vuotuisessa kutsuturnauksessa jatkuu, kun Suomen molemmat joukkueet Blue ja White etenivät lauantaipäivän päätteeksi turnauksen loppuotteluun puhtaalla pelillä. Myös 15-vuotiaiden poikien Suomi Blue -joukkue selvisi loppuotteluun voittamalla välierissä Ruotsin Yellow-joukkueen.

26.7.2014 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt ja pojat voittoihin EM-kisossa

18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet voittivat omat pelinsä B-divisioonan EM-kisoissa. 18-vuotiaat jatkavat tappiottomina viemällä Makedoniaa ja 18-vuotiaat tytöt puolestaan etenivät kamppailemaan viidennestä sijata voittamalla Englannin.

21.7.2014 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt päättivät EM-kisojen alkulohkon puhtaalla pelillä

Kahden nuorten maajoukkuepelin päivänä 18-vuotiaat tytöt nappasivat tärkeän voiton Bosnia-Hertsegovinasta B-divisioonan EM-kisojen alkulohkon viimeisessä pelissä ja 15-vuotiaat pojat nappasivat kansainvälisten pelien kokemusta vöilleen voittamalla Liettuan Selection Teamin.

23.6.2014 Maaottelu

15-vuotiaat Sudenpennut saivat Tanskan kutsuturnauksesta haluamansa

15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sisääntulomaajoukkueet päättivät Tanskassa pelattavan Kööpenhaminan kutsuturnauksen sunnuntaina. Sisääntulomaajoukkueet saivat juuri sitä mitä halusivatkin: aimo annoksen kokemusta kansainvälisistä peleistä.

Näytä lisää vastaavia