Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet matkustavat ensi viikoksi leirille Liettuaan

31.7.2022 15:58 Suomen 15-vuotiaiden poikien ja tyttöjen maajoukkueet matkustavat tänään Liettuan Anykščiaihin, jossa Sudenpennut leireilevät ja hakevat pelikokemuksia kansainvälisistä otteluista läpi ensi viikon.

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue leireilee ensi viikon Liettuassa. Kuva: Ville Vuorinen.

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pelaa yhteensä kolme ottelua, joista kahdessa ensimmäisessä vastaan tulee Liettuan 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue, joka valmistautuu ikäluokkansa A-divisioonan EM-kisoihin.

Ottelut Liettuaa vastaan pelataan maanantaina 1.8. ja tiistaina 2.8. Koska joukkueet edustavat eri ikäluokkia, niin otteluita ei lasketa virallisiksi maaotteluiksi. Kolmas ottelu pelataan viikonloppuna joko lauantaina 6.8. tai sunnuntaina 7.8. toistaiseksi vielä määrittelemätöntä joukkuetta vastaan.

Heinäkuun alussa Sudenpennut pelasi Kisakalliossa kuusi maaottelua Islantia vastaan.

– Islanti oli hyvin valmennettu ja urheilullinen. He tarjosivat meille kuusi todella hyvää ottelua, joista muutamassa pelissä olimme vahvempia, muutamassa pahastikin alakynnessä, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti.

– Monet pelaajat sanoivat, etteivät ole joutuneet pelaamaan aiemmin noin aggressiivista puolustusta vastaan. Samaa kokemusta haemme Liettuasta. Todennäköisesti Liettuan hallitseva EM-hopeamitalistijoukkue tarjoaa vielä voimakkaamman seinän, josta pitää päästä läpi. 

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue, Anykščiai, Liettua, 31.7.-8.8.2022

Sukunimi Etunimi Seura
Aden Anshur Duaa WB-Pantterit
Gardziella Anna ToPo
Haveri Eevi HNMKY/HBA
Koskela Aino PuHu
Kurjenmäki Emilia Tampereen Pyrintö
Laine Lilli Tapiolan Honka
Luukkonen Sini ToPola
Mace Erika EBT
Manneh Safi Tapiolan Honka
Mokka Aamu Rauma Basket
Mähönen Ella Tampereen Pyrintö
Mäkynen Ninni HNMKY/HBA
Nelskylä Sanni EBT
Pihamaa Nicole Tapiolan Honka
Riihelä Iida BC Nokia
Seppä Eevi BC Nokia
Sohlman Julia HNMKY
  • Päävalmentaja Jussi Räikkä
  • Valmentaja Juha-Pekka Männistö
  • Valmentaja Juha Oikarinen
  • Valmentaja Ray Ailus
  • Valmentaja Susanna Strömberg
  • Fysioterapeutti Anni Kärkkäinen

Suomen 15-vuotiaiden poikien maajoukkue

Suomen 15-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa taas Anykščiaissa kaksi ottelua, joissa vastaan tulee Liettuan 15-vuotiaiden maajoukkue, joten kyseessä on viralliset maaottelut. Ottelut pelataan torstaina 4.8. ja sunnuntaina 7.8.

Myös 15-vuotiaiden poikien maajoukkue haki ensimmäisiä yhteisiä kokemuksiaan heinäkuun alussa Kisakalliossa kuudessa maaottelussa Islantia vastaan.

– Tämä on U15-vaiheen viimeinen tapahtuma ja tarkoituksella vähän pidempi ja erilaisessa ympäristössä. On todella hienoa, että saimme pari ottelua Liettuaa vastaan. He pelaavat varmasti erilaista koripalloa kuin Islanti, niin pojat saavat jälleen kokemusta kansainvälisestä pelaamisesta toisenkin maajoukkueen kautta, Suomen päävalmentaja Juha Sten aloittaa.

– 15-vuotiaiden maajoukkueohjelmat ovat erilaisia maista riippuen, koska ei ole karsintoja tai turnauksia. Ainakin yksilötasolla pelaajat tulevat näkemään, missä tällä hetkellä mennään.

Suomen 15-vuotiaiden poikien maajoukkue, Anykščiai, Liettua, 31.7.-8.8.2022

Sukunimi Etunimi Seura
Aare Oskar HNMKY
Ansamaa Julius HNMKY/HBA
De Santana William Raholan Pyrkivä
Eskelinen Ville Pekka Tampereen Pyrintö
Frilander Elias Lahti Basketball Juniorit
Honkaniemi Eetu BC Nokia
Korhonen Eelis BC Nokia
Mainio Mikael Beat Basket
Muurinen Miikka Zentro Basket (ESP)
Niskanen Ville-Matti BC Nokia
Pavlovic Andrej PuHu Juniorit
Pura Elias Ura Basket
Reunanen Vilho Tampereen Pyrintö
Ruuhilahti Nantti WB-Pantterit
Taipale Patrik Torpan Pojat
Tokoi Leo Espoo Basket Team
Uunila Joonatan Tapiolan Honka
Valtonen Viljami HoNsU
Virtanen Verneri Ura Basket
  • Päävalmentaja Juha Sten
  • Valmentaja Henri Clement
  • Valmentaja Pena Ranta
  • Valmentaja Petka Lehtinen
  • Fysioterapeutti Juho Sointu
 
27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

29.12.2022 09:05 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2023

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2023. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Henri Clement, joka ottaa komentoonsa 15-vuotiaiden poikien maajoukkueen.

8.7.2022 18:22 MU15

Islanti vahvempi 15-vuotiaiden maajoukkueviikon päätöspäivänä

Jos Suomi nappasi torstaina kolme voittoa neljästä, maksoivat islantilaiset perjantaina kalavelkojaan voittamalla kolme ottelua. Kisakalliossa pelatut U15-maaottelut olivat ensimmäiset maajoukkuekokemuksen nuorimmille Sudenpennuille.

7.7.2022 23:36 Sudenpennut

15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueille kolme voittoa Islantia vastaan

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelasivat tänään neljä ottelua Kisakalliossa Islantia vastaan yhden välipäivän jälkeen. Sudenpennut ottivat tänään komeat kolme voittoa.

23.12.2021 09:31 Sudenpennut

Sudenpentujen maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2022

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat on valittu vuodelle 2022. Sudenpentujen päävalmentajat pysyvät pitkälti samoina, mutta uutena nimenä nähdään Petri Virtanen, joka ottaa komentoonsa 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen.

7.12.2020 15:37 Sudenpennut

Nuorten maajoukkuevalmentajat valittu vuodelle 2021

Sudenpentujen valmentajat maajoukkuekesälle 2021 on valittu. Sudenpentujen valmennuksesta löytyy hieno jatkumo, jossa monet valmentajat ovat tuttuja nimiä jo aiemmilta maajoukkuevuosilta.

10.1.2024 10:59 Sudenpennut

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet kutsuttu Kisakallioon helmikuun alkuun

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet on kutsuttu Kisakallion Susi Training Centeriin leireille, jotka pidetään 5.-8.2.2024.

11.8.2023 17:15 Sudenpennut

15-vuotiailla kolmen voiton päivä Kisakalliossa

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueelle kertyi perjantaina kolme voittoa. Tytöt olivat täysin omaa luokkaansa ja nappasivat kaksi voittoa. Poikien saldona oli yksi voitto ja yksi tappio.

10.8.2023 22:16 Sudenpennut

15-vuotiaille kaksi voittoa Islannista torstaina

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet jatkoivat pelejään Islantia vastaan Kisakalliossa. Sekä pojille että tytöille kertyi päivän otteluista yksi voitto ja yksi tappio. Huomenna on vielä edessä neljä ottelua.

9.8.2023 22:38 Sudenpennut

15-vuotiaille neljä voittoa Kisakalliossa

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet pelaavat Islantia vastaan kolmena päivänä. Sekä Islannilla että Suomella on Kisakalliossa kaksi joukkueellista pelaajia niin pojissa kuin tytöissäkin. Suomelle kertyi keskiviikkona neljä voittoa.

Näytä lisää vastaavia