Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat murskasivat Islannin PM-kisoissa

16.5.2015 Ruotsin Solnassa pidettävien Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmas päivä sai päätöksensä, kun aina vaikea vastustaja Islanti kaatui kahdesti. 16-vuotiaat tytöt nousivat vaikean alun jälkeen selkeään voittoon, kuten myös vielä voittamattomat 16-vuotiaat pojat, jotka murskasivat Islannin peräti 100-49 (48-28).

Tuomas Heikkilä ja Suomen 16-vuotiaat pojat löylyttivät Islantia PM-kisoissa...

... kuten myös Vilma Pöyry ja 16-vuotiaat tytöt.

Selina Dockery ja 18-vuotiaat tytöt kärsivät dramaattisen tappion omassa ottelussaan.

Remu Raitanen ja 18-vuotiaat pojat hakevat paluuta voittojen tielle huomenna Norjaa vastaan. Kuva: Johan Paulin & Oma Design.


16-vuotiaat pojat lämpenivät Islantia vastaan hitaasti, kun vielä avausneljännes edettiin tasaisissa lukemissa. Toisella neljänneksellä Suomi asteli kentälle reilusti energisempänä ja Andre Gustavsonin (18/1/3 syöttöä) kaksi peräkkäistä kolmosta siivittivät Sudenpennut 11-2-juoksuun parissa minuutissa.

Suomi keräsi 20 pisteen johtoaseman puoliajalle mennessä, mutta tauon jälkeen aggressiivisesti puolustaneet suomalaiset iskivät lisää löylyä ja ratkaisivat pelin, kun Islanti sai kolmanteen kymmenminuuttiseen aikaan vain kuusi pistettä haastetuilla kolmosilla pari metriä kaaren takaa.

- Alun vaikeuksien kautta meillä oli turvallinen johtoasema, mutta pystyimme tappamaan pelin heti puoliajan alkuun. Voi olla tyytyväinen poikien puolesta voitosta, oikein vakaa voitto tässä kohtaa turnausta, päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi.

57-41 levypallotaistelun vieneen Suomen energisin pelaaja oli Henry Boyd (10/3/3 syöttöä/4 riistoa). Laajalta rintamalta onnistumisia saaneen joukkueen pistenikkareina Boydin ja Gustavsonin lisäksi kunnostautuivat Mathias Rosqvist (14/5), Elias Valtonen (11/11) ja Tuomo Antikainen (10/3).

 

Lisätietoja: Ottelutilastot


Myös 16-vuotiaille tytöille selkeä voitto
 


16-vuotiaiden tyttöjen ottelu Islantia vastaan oli samantapainen kuin poikapuolisten ikätoverien kohtaaminen: islantilaiset pääsivät alussa yllättämään intensiteetillään, mutta pelin juoni selkisi Suomelle hiljalleen.

Erinomainen toinen neljännes osoittautui vasta alkulämmitellyksi, kun puoliajan jälkeen 16-vuotiaat tytöt esittelivät parasta peliään. Kolmannen neljänneksen jälkeen Suomi johti jo 20 pistettä ja päätösneljännes jäi kuriositeetiksi.

- Työnteon kautta joukkue pisti itsensä siihen asemaan, että peli hoidettiin. Tytöt eivät lannistuneet, vaikka alku oli vähän vaikea. Voi olla tyytyväinen, koska Islanti on aina vaikea joukkue, päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi.

Selkeitä askeleita eilisestä eteenpäin ottaneen Suomen parhaimmistoon kuuluivat Vilma Pöyry (8/1) ja Leila Kaajasalo (14/3/3 riistoa).

- Pöyry nostettiin tänään avausviisikkoon ja hän näytti mallia, että miten tontti hoidetaan, kun se annetaan. Kaajasalo pelasi varmaan parhaimman maaottelunsa tähän asti, Räikkä kertoi.

Valmennuksen kehut ansaitsi myös ”maajoukkuekonkarit” Nea Kuisma (10/9), Lotta-Maj Lahtinen (13/2) ja Kia Vaalavirta (10/1/3 riistoa).

 

Lisätietoja: Ottelutilastot

 

18-vuotiaat tytöt hävisivät trillerin


Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kokosi vaikean ensimmäisen puoliajan jälkeen itsensä ja nousi taistelemaan voitosta, kun erityisesti Helmi Tulonen (20/11) ja Lotta Vesiluoma (12/0/3 riistoa) tekivät kovia koreja toisensa jälkeen.

15 sekuntia ennen loppua päätyrajakuviosta pallo pelattiin Tuloselle, joka vei Suomen pisteen johtoon kääntöhypärillään. Islanti onnistui kuitenkin kääntämään pelin toisessa päässä taas itselleen. Suomi ei saanut enää heittoa aikaan ja Islanti korjasi 60-61 (20-30) -voiton.

- Tässä pelissä ratkaisivat lopulta pienet asiat. Erityisen ylpeä voi kuitenkin olla tyttöjen toisen puoliajan esityksestä, joka mahdollisti taistelun voitosta, vaikka alussa oli vähän vaikeaa, päävalmentaja Jussi Laakso kommentoi.

- Tulonen oli tänään todella hyvä levypalloissa ja teki tärkeitä koreja. Vesiluoma pelaa ensimmäisiä maaotteluitaan tässä turnauksessa ja on ollut tyttö paikallaan.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot


Islannin paikkapuolustus masensi 18-vuotiaat pojat


18-vuotiaiden poikien maajoukkueen Islanti-peli eteni vielä ensimmäisen puoliajan tasaisissa merkeissä, mutta puoliajan jälkeen islantilaisten paikkapuolustus nakersi Suomen itseluottamusta palanen kerrallaan.

- Pelaajat eivät näyttäneet korintekijöiltä, kun he käsittelevät palloa ja Islannin häijy paikkapuolustus haistaa sen saman tien. Tästä johtuen emme päässeet helppoihin paikkoihin ja sitä kautta myös puolustuksen intensiteetti laski, päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi.

Islanti piti Suomen hyökkäyksen toisella puoliajalla 20 pisteettä ja tyylitteli voiton loppunumeroin 59-75 (39-38).

Suomelta kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsivät Teemu Knihtinen (12/6), Remu Raitanen (10/8/3 syöttöä) ja Edon Maxhuni (10/0).

 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
5.1.2018 17:15 Maaottelu

Sudenpennuille kolme voittoa Baltic Sea Cupin päätöspäivänä

Tallinnassa pidetty Baltic Sea Basketball Cup sai päätöksensä tänään perjantaina, kun Suomen nuorisomaajoukkueet saivat vastaansa viimeisissä otteluissaan Ruotsin. Kummatkin 18-vuotiaiden maajoukkueista ja 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue nappasivat voitot kotimatkalle, kun taas 16-vuotiaat pojat kärsivät tappion.

4.1.2018 23:50 Maaottelu

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Baltic Sea Cupissa

Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin. BSBC päättyy huomenna, kun Sudenpennut saa vastaansa Ruotsin.

3.1.2018 Maaottelu

Baltic Sea Cup käyntiin, Latvialle kolme voittoa neljästä

Suomen nuorten koripallomaajoukkueet aloittivat maajoukkuevuotensa Tallinnassa vuotuisessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Avauspäivänä Sudenpennuista vain 16-vuotiaat tytöt korjasivat nimiinsä voiton, kun jo äidinmaidosta kovuuden saavat latvialaiset olivat etevämpiä kolme kertaa neljästä.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

22.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuille neljä voittoa lauantaina

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat neljä voittoa lauantaina. 20-vuotiaat miehet pelaavat yhdeksännestä sijasta B-divisioonan EM-kioissa, kun Sudenpennut päihittivät Unkarin 78-56 (44-36). Myös 18-vuotiaat pojat, 18-vuotiaat tytöt ja 16-vuotiaat tytöt ylsivät voittoihin.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

30.6.2017 17:00 Maaottelu

Sudenpennuille kolme Pohjoismaiden mestaruutta

Suomen nuorisomaajoukkueet löylyttivät Ruotsia neljästi Pohjoismaiden mestaruuskisojen päätöspäivänä Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat sekä Suomen 18-vuotiaat tytöt pääsivät juhlimaan Pohjoismaiden mestaruutta, kun taas Suomen 18-vuotiaat pojat nappasivat kauloihinsa hopeamitalit.

29.6.2017 Maaottelu

Norja kaatui Sudenpentujen toimesta neljästi PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat jälleen puhtaan päivän Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa kaatamalla Norjan neljästi. Suomi pelaa huomenna perjantaina PM-kisojen päätöspäivänä Ruotsia vastaan.

28.6.2017 Maaottelu

Sudenpennut raateli Tanskan PM-kisoissa

Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomi nappasi kolme voittoa Tanskasta. Voittojen myötä Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat jatkavat PM-kisoissa voittamattomina, kun taas 18-vuotiaat pojat palasivat takaisin voittokantaan. Suomen 18-vuotiailla tytöillä oli lepopäivä.

27.6.2017 Maaottelu

Sudenpennut selätti Viron kolmesti PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet voittivat Viron kolmesti neljästä ottelusta Kisakallion Susi Training Centerissä pidettävissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa. Suomen 16-vuotiaat tytöt ja pojat sekä 18-vuotiaat tytöt jatkavat PM-kisoissa tappiottomana. Suomi kohtaa huomenna turnauksen kolmantena päivänä Tanskan.

26.6.2017 Maaottelu

Sudenpennuille puhdas avauspäivä Kisakallion PM-kisoissa

Suomen nuorisomaajoukkueet aloittivat viisipäiväiset Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä päihittämällä Islannin neljästi. Sudenpennut kohtaa huomenna PM-kisojen toisena päivänä Viron neljässä peräkkäisessä pelissä Susi Training Centerin ykköskentällä.

5.1.2017 Maaottelu

Suomelle kolme voittoa Ruotsista BSBC-turnauksen päätöspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet voittivat kolme kertaa neljästä länsinaapuri Ruotsin vuotuisen Baltic Sea Basketball Cupin päätöspäivänä Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa. Suomen 18- ja 16-vuotiaat pojat nappasivat voitot, kuten myös 16-vuotiaat tytöt, mutta 18-vuotiaat tytöt taas joutuivat tyytymään jatkoaikatappioon.

5.1.2017 Maaottelu

Suomen 16- ja 18-vuotiaat tytöt ylivoimaisiin voittoihin Virosta

Vuotuisen Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen tyttömaajoukkueet olivat Viroa vahvempia Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa. Suomen 16-vuotiaat tytöt voittivat ylivoimaisesti 93-34 (42-20), kun taas 18-vuotiaat tytöt nappasivat vakuuttavan 71-45 (38-24) -voiton etelänaapurista.

3.1.2017 Maaottelu

Suomen 18- ja 16-vuotiaat pojat päihittivät Latvian BSBC-avauksessa

Suomen nuorten maajoukkueet aloittivat neljän joukkueen voimin vuotuisen Baltic Sea Basketball Cup -turnauksen Audentesin urheilukeskuksessa, Tallinnassa, kohtaamalla Latvian. Suomen 16-vuotiaat pojat selättivät trillerissä vastustajansa, kun taas 18-vuotiaat pojat voittivat näytöstyyliin.

30.7.2016 Maaottelu

16-vuotiaat pojat toistamiseen Belgiaa parempia, 18-vuotiaat tytöt kirivät Englannin kumoon

Suomen 16-vuotiaat pojat petrasivat eilisestä vuotuisen Delfin Basket -koripalloturnauksen ohessa pelatussa valmistavassa maaottelussa, kun eilen niukasti Belgian voittanut Suomi oli tällä kertaa selkeästi parempi Hakametsän Jäähallissa 63-44 (30-24). 18-vuotiaat tytöt taas voittivat B-divisioonan EM-kisoissa Englannin 59-50 (21-23).

Näytä lisää vastaavia